Podarilo sa vám vybojovať dieťatko cez IVF?
V mojom okoli maju vsetci deti. A tak ma zaujimaju ci vsetky tie co ste velmi chceli dietatko, bojovali ste aj cez IVF tak nakoniec mate dietatko? Alebo su tu aj zienky co napriek vsetkej snahe sa im dietatko nepodarilo, a uz ani dieta mat nebudu, lebo vek nepusti? Ako ste sa s tym zmierili? Da sa naucit s tym zit?
Ahoj nám sa nepodarilo vôbec a žijeme 👍
Da sa s tým naučiť žiť aj keď to nie je ľahké.
Ano najlepsia kamaratka bola na IVF hadam 20x (obrazne, neviem presne kolko. Ale vela).
Uz sa s tym zmierili.
Ahoj, mám jednu známu, 3x bola na IVF, 3x neúspešne. Medzičasom má už 47 rokov, čiže deti už mať nebude, posledný pokus bol roky dozadu. Ako sa s tým zmierila, netuším, lebo táto téma je tabu, čiže zrejme je to stále bolestivé. ☹️
Okrem toho mám zopár kamošiek, čo nemajú deti, lebo ich nemajú mať s kým. Niektoré to berú v pohode, jedna ani nie, ale tiež už je s tým kvôli veku zmierená.
Je to ruleta hop alebo trop
Niekdo ma na prvy pokus a niekdo ani keby čo...🤨🤫😐Na nasej ulici co viem boli 4 baby na ivf a trom to vyšlo, i keď tej jednej až skoro po 10r. A XY pokusoch v Brne.
Ano podarilo. Kto nemohol adoptoval,aj keď sa načakal a posledná kamoška ma dve deti v pestúnskej starostlivosti natrvalo a tiež spokojna..my mame štyri deti prakticky na prvú sumu,potom sme o babo prišli q na ďalšie tehotenstvo čakali 1.5 roka.. teraz vedľa mňa leží dvojmesačny synček...
V mojom okoli je velmi vela mladych co deti nemaju a velmi by chceli, nepytam sa na tieto veci ale zrejme sa s tym uz proste zžili. Mam vsak v okoli aj pary resp jednotlivcov, ktori uz roky vedia ze deti mat nechcu.
Mne je z toho smutno lebo 2 sestry - jedna dieta velmi chcela ale neda sa...druha nechce ani za svet a mat moze.... to isté medzi 2 svagrinami...jedna nechce ani za nic a moze, druha by dala za dieta oblicku a neide to...
Áno majú, ale napr. ja som bola vždy toho názoru, že ak by som mať nemohla, určite by som išla do adopcie a poznám pár, kt. nemá deti a práve tam tá žena mala nemiestne poznámky nato, že som bola 3xtehu /či sme sa zbláznili a pod./
Mojej sestre a mojej kolegyni sa podarilo, maju deticky s parmesacnym rozdielom a ja som bola taka ich spojovatelka, hoci sa osobne nepoznali, povzbudzovali sa navzajom a ja ich dve tiez. Segra uz mala.vyssi vek, 42, kolegynka pod 30.
Fuu, co taka agresivita? Ved si chcela skusenosti zien, co ti aj napisala..ziadnu nevyziadanu radu nedala
Ako prečo si taká útočná?
Autorka prosim ta😅Moje dieťa má 2 mesiace, chodí k pediatricke a je co sa tyka tonusu absolútne v poriadku. Ma vyssi bilirubin ako vela predcasniatok, preto vela spi,ale ide to dole, lekárka to kontroluje. Ale vďaka za starostlivost a zaujem o to,ze pocas kojenia pisem na kona 😅
Fu autorka nejak útočíš a tá agresivita čo z teba ide 🙈
A kvôli čomu? Ved nič zlé nenapisala alebo ti vadí ze ma 5 deti? Zlatko upokoj sa 🙏
Nechápem prečo, lebo nič zlé nenapísala, len svoju skúsenosť.
Strasne si zatrpknuta, zbytočne na toto reagovať.
@anjelicek26 😃, nepis uz aspon do tejto temy. Adios
Ty to asi nemáš ok v hlave, urob si tam poriadok 🙈
Sorry, ale tu si môže písať kto chce a čo chce. Ak sa ti to nepáči, tak nečítaj. Viem, že je to téma založená tebou, ale nemáš právo rozhodovať o príspevkoch.
Autorka, tak si mala napísať pod svojím menom, možno si nejaká, čo ste si s @anjelicek26 nesadli, ale to ona nemôže vedieť, keďže si anonymne...
A nič nevyžiadané Ti nepísala...
Moja skúsenosť: biologické sa nepodarilo
Snazili sme sa o dieta vyse 12 rokov, nakoniec sa stal zazrak.
My mame po ivf a druhe prirodzrne, dokonca po 40- ke( necakane). 🙂
Poznam aj takych co na dietatko cakali aj vyse 10rokov,a nie jeden par,a aj takych co deti prirodzene mat nemoze,vyzeraju s tym zmiereni.Ale myslim ze toto je uplne zbytocne,kazdy clovek s tym zapasi a bojuje sam,to ze niekto je s tym uplne v pohode,iny nemusi.Ja osobne si neviem predstavit ze by som deti mat nemohla,urcite by som.vyskusala vsetky moznosti
Autorka, správaš sa tu fakt škaredo a vypovedá to o tebe, nie o
@anjelicek26

Ahoj nám sa podarilo prirodzene po pol roku snazenia ❤️