IVF alebo IUI

13. okt 2023

Ahojte.Potrebujem poradiť.Podstúpila som Iui s darcovskými spermiami neúspešne.Ja som po zdravotnej stránke v poriadku.Neviem sa rozhodnúť či ísť do Ivf alebo ešte skúsiť Iui.Nerozumiem prečo sa to nepodarilo.

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
13. okt 2023

Pretoze nie vzdy sa vajicko oplodni, nie kazde oplodnene sa uhniezdi, nie kazde uhniezdene dobre rastie....je asi milion veci, co musia ist spravne aby z toho bolo prosperujice tehotenstvo. Bezna sanca na tehu je tak 20%?

Ak mas cas, a zdrave vajicka, ovulujes a vsetko je u teba fajn, tak zopakuj iui. IVF je predsa len ina liga, a ani tam nie je zarucene, ze sa podari.

autor
13. okt 2023

@gejb nie hyfosy mi nerobili.

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. okt 2023

@gejb cena hyfosy je 185€, 450€ stoji iui.Sú to nie malé peniaze.Tak rozmýšľam či sa mi to oplatí znovu absolvovať.

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. okt 2023

@gejb rozmýšľam že zavolám lekárovi pretože museli by tomu nasvedčovať aj odbery krvi ak sú vajcovody nepriechodné trebárs zvýšené leukocyty ak by tam bol zápal.Nerozumiem už tomu.

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
13. okt 2023

A na zaklade coho ti vlastne doporucili to iui? Mne pred cimkolvek dali spravit bateriu testov, maternicu pozriet, priechodnost vajecnikov, hormony, krv, spermiogram, a az potom sme sa bavili o tom, aku techniku zvolit.

Dalsie iui si daj teda len v pripade, ze mas priechodne vajecniky a ovulaciu v poriadku. Ale aj tak ti nikto nezaruci ze to vyjde.

Ono si vela zdravych parov neuvedomuje, ake maju obrovske stastie ked pocnu dieta bez lekarov, a kolko to stoji penazi a casu, ked treba asistenciu.

Ak ta uz teraz rozhadze extra 200e za hyfosy, tak zacni pocitat, kolko ta bude stat najhorsi scenar, vratane dlhodobej PN keby ju bolo treba, a prehodnot rozhodnutie asistovanej reprodukcie.

autor
13. okt 2023

@veselo_neveselo pisem to v uvode preco iui.My budeme mat darcovske spermie ina moznost nieje.A ja ked som podla lekára vhodná adeptka na iui išla som do toho.Ale ako vidím asi to nepôjde takto ,a musím pristúpiť na ivf.Mám ešte 2 pokusy iui to je 950€.Teraz počítať aj hyfosy 180€ môžem ísť rovno do ivf doložim financie a mám aspon 50% úspešnosť.

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. okt 2023

@gejb do KE

veselo_neveselo
14. okt 2023

Ako chces, ale nemysli si, ze ivf ma 50% uspesnost

sonkam
14. okt 2023

Máš spravené vyšetrenia u špecialistov? Ako je Repro-imuno, hematka a endokrinologia? Hyfosy alebo teda nejaké vyšetrenie priechodnosti je tiež dobré mať pred iui spravené lebo z krvi nezistiš či sú vajcovody priechodné a nemusí tomu nič nasvedcovat ani len zvýšené crp nemusíš mať.

autor
14. okt 2023

@sonkam hemat.nemam a z endokrinologie mam autoimunitne och.stit žľazy .repro imuno mi robili iba či netvorím protilátky proti spermiam

autor
14. okt 2023

@veselo_neveselo ano asi som to prestrelila.Je to u každej ženy individuálne. Štatistiky však uvádzajú cca takú úspešnosť.

sonkam
15. okt 2023

Tak pred ďalším iui by som si isto dala spraviť hematológiu a repro-imuno u špecialistu nie v centre len to čo vám spravili, lebo môžete mať tam problém a potom môže iui byť úspešné

henrietka12
15. okt 2023

Ahoj a do ktorého centra chodíš ? Ja chodím tiež do KE a mne povedali že cena iui je 150€ ... Možno u vás je to drahšie kvôli darovaným spermiam nie ?

autor
15. okt 2023

@henrietka12 áno kôli darcovským je to drahšie

diesh
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julinka29
30. mar 2024
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

S IUI skúsenosť nemám, ale IVF sme absolvovali v Ostrave na reprodukčnej klinike Repromeda, tak ak by ste mali nejaké otázky, tak mi vkľude napíšte 🙂 Kvôli POCS sme skúsili všetko od liekov počínajúc duphastonom, ajurvédou, šamanmi, liečbami bylinkami a nič nám nepomohlo. Absolvovali sme more špičkových vyšetrení priamo v Repromede a tam našli problém a začali liečbu. IVF bolo pre nás jedinou možnosťou ako mať spolu bábätko a tak sme do toho išli. Mali sme šťastie na odborníkov s veľkým srdcom a podarilo sa mi otehotnieť v 1.cykle vrámci druhého transferu. Naša skúsenosť je perfektná 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre