Podviedla som
Zeny, musim to dat zo seba von, lebo zosaliem... nemozem sa muzovi pozret ani do oci, este ja sa tvarim ta urazena a podviedla som JA... zacnem ale poporiadku...
Zacalo sa to asi pol roka dozadu... chlap stale v robote (to mu nevykrikam, ale byva mi asi aj smutno), s malou cele dni sama po vonku... nehovorim, behame aj s babami atd, dam aj kavicku popri malej v nejakej cukrarni... zase to neni az take strasne... ALE... proste mi zacal chybat moj chlap... neha, podpora, pohladenie, usmevy, rozhovory... zacal to prehanat s robotou, ale co je este horsie, zacal si chodit s kolegami do krcmy akoby nemal doma rodinu.... uz tri krat neprisiel domov po nocnej, az pobede a na mol... ja mu doprajem, ved aj spolu sme sa isli prejst, dal si pivo, pokecal s partiou a bolo nam dobre... no proste akosi zabudol ze existujem ja a nasa dcerka... ked mal aj volno, tak jeho mamicka mu spravila program (bud musel robit nieco u nej, opravovat, alebo ich vyvazat po obchodoch)...
Teraz naposledy par dni dozadu ako prisiel treti krat z nocnej az pobede a ozraty, povedala som dost... vyhodila som ho a isiel samozrejme k MAMICKE... to je ale na dalsiu diskusiu co sa tyka jeho mamicky... prisiel vikend, mama sa mi ponukla po dlhom case ze si zoberie malu... padlo mi to dobre... povedala som si super, zavolam si baby ku mne a posedime.... no nebolo tak... kamarat s ktorym som 9rokov nebola (najlepsi kamarati, vyrastali sme spolu) mi zrazu napisal ze je doma a chcel by dat konecne to slubene stretko... ja som to brala skutocne ako cisto kamaratske stretnutie... vzdy sme zartovali, flirtovali, ale nikdy k nicomu nedoslo... neskor ked aj prisiel na dovolenku domov na SK tak ma kontaktoval, ale odmietala som stretnutia, nakolko som bola STASTNE vydata a male dieta pribudlo... lenze som sa rozhodla ze sa teda s nim stretnem, ved nikdy ma nepritahoval ako muz a ten moj ma teda dorazil a chcela som mu to viacmenej oplatit takym sposobom, ze by som mu neskor povedala ze som bola s dotycnym na kave... no len co som nechcela stalo sa (mozno sa to podvedome aj chcela, ja sama neviem)... vypili sme zopar frtanov, posrandovalo sa, dalsi kamos s kamoskou odisli a ostali sme sami.... stale na mna pozeral, hovoril ako som krasna, vraj este krajsia ako predtym... proste bla bla bla... prisiel ku mne a zacal ma bozkavat, dotykal sa ma a ja som nepovedala NIE, skor naopak... podlahla som mu a asi si domyslite kde to skoncilo...
baby mam take nechutne pocity sama zo seba, az je mi zle... nedokazem sa pozret na svojho chlapa, stale rozmyslam co som to urobila a ci sa priznat... mm ked dosiel po dvoch dnoch domov s kyticou, ja som sa rozrevala ako decko, pomyslela som si, ci ta kytica nepatri skor jemu... baby co mam robit? mam sa mu priznat, aj ked viem na 90% ze zbali veci a jasny rozpad manzelstva, nakolko sme si povedali ze neveru by sme si NIKDY neodpustili... poradte mi prosim co robit, ta ktora prezila nieco podobne, ako to dopadlo... tie ktore to neprezili a ani nechcu prezit, tak sa zdrzte osocovania a hlupych komentarov... radsej si zakusnite do jazyka a nepiste nic... ja potrebujem len radu...
@hlupa00neverna Suhlasim s druhym prispevkom. Spracuj to v sebe. Ako trest su tvoje vycitky. Ak by si sa priznala, tak by ti mozno odlahlo, ale ublizilo by to vsetkym okolo. Takze, ber to ako obrovske ponaucenie do zivota a skus zabudnut....a s mm rieste tie vase problemy...
ahoj, je mi ľúto v akej si situácii, nejdem ťa osočovať ani urážať a ani ťa nepochválim 😉 ale poviem ti toľko, že sa neobviňuj, pretože vzťah je o dvoch ľuďoch a všetko čo sa vo vzťahu deje, záleží tiež od dvoch. Vždy sú na vine obaja. Chápem ťa, pretože tiež by som z toho bola nešťastná, keby sa ku mne môj muž choval tak, jak ten tvoj k tebe. V tej chvíli, keď u teba bol tvoj kamarát, si počula presne to, čo si chcela počuť, cítila si presne to, čo si chcela cítiť. Len od nesprávneho chlapa. Nezastávam sa ťa ale chápem tvoje pocity. Určite to bola z tvojej strany chyba ale už sa stalo. Sama si musíš urobiť v hlave poriadok, čo by bolo najlepšie, či zatĺkať alebo vyjsť s pravdou von. Ty poznáš svojho muža najlepšie. Ale tiež je pravda to, že by si mal uvedomiť, že nie je jediný ani posledný chlap na tomto svete a tiež nie je nenahraditeľný. Nikto ním nie je 🙂 Možno keby si sa mu priznala a povedala by si mu všetko, s čím si sa nám tu zdôverila, prinútilo by ho to aby nad sebou začal rozmýšľať a uvedomil si to, čo píšem vyššie. Ale toto vieš najlepšie ty, ako by sa asi zachoval. Držím palce, nech to dopadne podľa tvojich predstáv 😉
@ematko29 Prepáč, ale nemyslím si, že je to vhodná rada. Prežila som niečo podobné... mala som dlhoročný vzťah, v ktorom som sa cítila po čase zanedbávaná, nemilovaná... a po určitej kríze, keď sme spolu nekomunikovali, som spravila niečo podobné... padlo mi vhod, že po mne túžil niekto iný... Priznala som sa mu potom a tiež sa snažila aspoň trošku z toho vyzuť tým, že som mu vytkla, že moja nevera bola hlavne jeho vina.... Samozrejme, že ma nechal. Chlapi neznesú prehru... nedokážu žiť s tým pocitom ďalej si myslím... ich hrdosť je silnejšia... Preto, by som radila radšej zatĺkať.
@ematko29 Nikdy nebude šťastná s tým tajomstvom, ako si napísala, ale nikdy nebude ani šťastná ak si za tento prešlam katapultuje vlastné manželstvo. Keď ho nechce opustiť a nebavia sa o rozvode, tak zatlkať.
A manželstvo sa nemusí prezradením tajomstva rozpadnúť, pretože úvery, majetky a deti držia ľudí pokope, ale ako píšeš muži sú súťaživý a možno sa začne pretekať s vlastnou ženou, kto si to viackrát vyrieši v inej posteli.
zatlkat...ano podviedla si, ale milenca nemilujes, bolo to len take chvilkove....zabudni na to a skus zapracovat na vasom manzelstve no len to sa musi aj manzel snazit....a opakujem, zatlkat
@ladyka8 Zabudla si dodať, že je to potupa aj v opačnom garde, hlavne ak je žena izolovaná na štyri steny a deti.
Tak nesmierne veľa atribútov zohráva úlohu v rozhodnutí či odpustiť alebo nie, pretože každá situácia a nevera a dôvod a zlyhanie je špecifické, že tu sa nedá radiť nič. Dlžka manželstva, kvalita vzťahu, opakované, alebo len chvíľkové nezhody a hlavne natura a duševná vyzretosť jednotlivca to všetko toto ovplyvňuje. Niekto to chce vedieť, že je klamaný, niekto nie, možno toto bolo ponaučením pre ňu, a odteraz nebude myslieť na nič iné, len ako investovať pozornosť a lásku do vzťahu. Možno bude pokračovať. jej život.
JE VELKA PRAVDA ČO OČI NEVIDIA TO SRDCE NEBOLI!!!! ver že je to pravda ja presne do bodky viem co preživas ako a preco si to vlastne urobila a vies že teraz sa to spat už nevráti.. ja ti nejdem kázať zatlkat, ale skôr ZABUDNUT !!! Pokým tvoj manžel nato nepríde sam (ved sa vraví že pravda vyjde najavo,ale len vtedy ked to tak ma byt) Každý sa učíme na vlastných chybách....žial... 🤐
@ladyka8 Už sa to tu raz spomínalo, že bolo by dobré vypočuť si aj druhú stranu pri takýchto problémoch. Neviem o tomto vzťahu vôbec nič a možno by sme boli prekvapené keby sa dotyčný vyjadril, prečo sa zabudol po práci s kamošmi.
Ona svojím gestom ublížila obom, teraz trpí, svedomie ju škrabká a má potrebu do toho zasvätiť aj muža, ktorého mala najprv informovať o svojich potrebách, a vysvetliť mu, že je konkrétne jeho žena preto, aby sa jej konkrétne on dotýkal a uspokojoval ju po všetkých stránkach, si myslím. A ked by nemal záujem, tak potom sa môžeme baviť o súťaživých mužoch.
@hlupa00neverna no neviem, neviem.... pred pár mesiacmi tu bola podobná téma s tým, že kočka zvažovala stretko so svojim bývalým, resp. kámošom (tiež bol dlhšiu dobu v zahraničí).... vtedy sa jej dostalo rady - nepokúšať osud, ak jej na udržaní manželstva záleží... neviem, či šlo o teba (a nejdem po tej téme teraz pátrať, je mi to jedno)
stalo sa, čo sa stalo.... ak chceš v manželstve naozaj zotrvať, tak máš jedinú možnosť, ako hovoril dr. Plzák: "zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať"... a samozrejme okamžite ukončiť vzťah a kontakt s milencom
ak sa chceš priznať (aby sa ti uľavilo, pritom ale potrápiť svojho "nevinného" manžela) riskuješ, že o rodinu prídeš.... musíš si sama zvážiť PRE a PROTI
samozrejme, ak ti chýba manželova spoločnosť a dotyky, treba mu to otvorene povedať a nie vyhľadávať spoločnosť iného s tým - že vlastne muž je na vine, keďže sa ti nevenuje.... je to problém, ktorý treba riešiť spoločne, nie riešiť vlastným spôsobom a potom situáciu zľahčovať tým, že aj partner nesie svoj podiel viny (áno možno nesie.... ale keď ty mlčíš, možno má pocit, že je všetko o.k)
na margo práce - neviem, prečo toľko veľa pracuje, možno preto, aby vás, teba a dieťa, dobre zabezpečil po fin. stránke.... navyše . ak v pohode stíhaš kávičky s kámoškami a pod. ešte stále si na tom lepšie, než väčšina mamičiek tu na MK, ktoré na podobné aktivity nemajú ani pomyslenia....
a k tomu - že príde domov - opitý - to tiež nie je ok. .. preto treba o týchto veciach hovoriť.... spoločne
držím palce, aby si sa rozhodla správne, podľa toho, ako to sama cítiš a chceš 😉
ahoj...viem, teraz je to čerstvé a preto ťa to tak žerie. Treba tomu nechať čas...a uvidís ako sa bude dalej ten tvoj správať , či jeho výlety do krčmy budú pokračovať a tak sa podla toho zariadiš...osobne si myslím, že ked bude niekedy vážna hádka alebo konflikt, ze sa nezdržíš a povieš mu to. A potom HOP alebo TROP...bud sa spametá a uvedomí si, že na tom má aj on vinu, alebo sa rozídete a možno to tak bude lepšie.
@hlupa00neverna zatlkat, zatlkat, zatlkat...... on urobil chyby, ty si urobila... ak nechces prist o muza, tak mu to nehovor
V kazdom pripade zatlkat, ani nespomenut, nehovorit o tom a neriesit. A zabudnut. Ak teda nechces aby okrem chodenia domov v opitom stave, nastupili aj hadky, bitky atd. Pretoze si z teba potom muz urobi dlazkovu handru a tak sa bude aj spravat. Ak teda hned neodide. Nikdy sa na seba ziadny muz kriticky nepozrie, ze niekde pochybill aj on...
@hlupa00neverna fuha, no tak toto som nezažila a neviem čo poradiť, len aby si si nechala čas na premyslenie, aby si mala chladnú hlavu, zvážiť všetky za a proti, a rozhodnúť sa či povedať alebo nie...
Ja som asi velmi divna, ale ja by som nezniesla aby sa mi manzel niekde opil, ja mam k tomu svoj postoj. Este k tomu 3x. Nevravim, ze moj muz je dokonaly, nikto nie je. Ale nepije a nechodi nikam, len pracovne a inak je len s rodinou. Jasne, ze obcas vybehne na kavu s kamosmi, ale ozaj je to malo a pride domov okolo 22., lebo vie, ze sa potrebujeme vyspat, lebo sme zniceni. Neviem, keby mi toto robil, ja by som mozno urobila to iste. Neviem ci by som sa priznala, popravde, ja by som tak zit nedokazala, cize asi by sme spolu uz neboli. Za to co si spravila ta neodsudzujem, ale ci mu to povies, je to len na tvojich pocitoch. Bolo by asi lepsie popracovat na vasom vztahu, ak ti na tom zalezi a venovat sa viacjeden druhemu, aby ti dal to, co potrebujes a nehladala to u druheho muza.
to je riadna kravina podviesť muža,lebo trávi moc času v robote a potom v krčme.ty by si mu mala jasne vysvetliť,že sa ti to nepáči a nechceš aby v tom pokračoval.tvoje tajomstvo by malo ísť s tebou do hrobu.samozrejme,ak bude polovica slovenska mlčať 🙂 ale k veci.mám pocit,že ty už si na to stretko šla tak,že ak sa začne schylovať,tak sa nebudeš brániť.to je dosť nebezpečné a mohla by si si zvyknúť takto kompenzovať manželovu nehu a krčmové výjazdy.musíš popracovať na sebe,rovnako ako manžel. @hlupa00neverna
moja skusenost: planovali sme akurat nasu svadbu a ja som z hnevu a samoty (pracoval v zahranici) podviedla vtedy este snubenca, teda mojho terajsieho manzela....nechcela som sa mu priznat, ved naco (este sme neboli ani manzelmi a bolo to len raz a bez hlbsich citov a bla bla) ale...po 7 mesiacoch mlcania som to pri jednej hadke nevydrzala a povedala mu to. Hlavne som chcela ist do manzelstva s cistym stitom. Vzal to velmi zle, myslela som si, ze zrusi svadbu, ale akosi sme sa cez to obaja dostali, ale ako on sam hovori, neveri mi uz tak ako predtym (citujem:" uz by za mna zivot nedal") a vzdy ked mame nejaku krizu, tak to chtiac nechtiac vytiahne a taka citova psychicka bolest je ovela horsia ako fyzicka.....musis sa sama rozhodnut, ale rataj s tym, ze to poznaci vase manzelstvo uz navzdy...a nikdy to nebude ako pretym, aj ked mam pocit, ze vlastne by sa ti ulavilo, kedze sama nevies ci este manzela lubis a je mozne, ze by si to urobila zas....
@estrella5 nesúhlasím!
sme predsa dvaja dospelí ludia a už keď sa takéto niečo stane,tak predsa nepobežím za svojím manželom,aby som mu to vyklopila ako pri spovedi,a on mi dá rozhrešenie.Nie je moj otec,aby som čakala trest.
Keby som si ja takéto niečo "navarila" tak si to nechám pre seba.Je to moj boj,a ja nemám právo zaťažovať partnera mojím zlyhaním.Ak už som schopná ho podviesť,tak začnem riešiť to manželstvo,a nie to že som chybila.K čomu je to dobré??Aby si ma ponechal,a ja sa budem triasť ako drahý pes,kedy to zase na mna vytiahne?Do konca života mi to bude dávať pocitovať.
Verte mi,že chlapi sú ješitný a toto by boli dlhoročné galeje.To nieje,že som strtila výplatu,alebo rozbila auto.
@estrella5 za takými vecami sa ťažko dáva hrubá čiara,neraz tu ženy riešia niečo obdobné,a tomu ver,že to v tej hlave stále je...
@hlupa00neverna Nepriznavat sa! Stava sa a poucis sa, ze uz to nemas robit.
Je ťažké, nachádzať sa v takejto situácii - problémy s manželom a ešte aj nevera. S človekom to dokaže riadne zamavat. Zamerne oddelujem tieto dva problemy, pretože ten prvy sa tyka tvojho rozhodnutia. Ty si sa rozhodla ist na stretnutie, ty si sa rozhodla mať sex s inym mužom ako s tym svojim. Spravila si to ty a hadzat vinu na manzela je len sebaospravedlnovanie a zbytocne hladanie vinnika. Su ine moznosti, ako riesit problem s manzelom a sama si teraz isto uvedomujes, ze nevera to naozaj nevyriesi. Kazdopadne, stalo sa a kedze zivot nema spiatocku, späť sa to nevrati. Priznanim sa manzelovi by si v podstate len polozila zodpovednost za vas vztah na jeho plecia. On by bol ten, co by sa musel rozhodnut, ci s tebou zostane alebo skonci vas vztah. Pre teba by to, samozrejme, bolo pohodlnejsie, jednoduchsie nechat rozhodnut za seba. Nechat sa "vytrestat" manzelom tak, ze ta opusti alebo ho nechat, nech ma vo vasom vztahu "navrch" preto, ze ty si ta "zla", co podviedla a on ten "dobry", ktory ti odpustil. Tak by vznikla velka nerovnovaha vo vasom vztahu. Pocit viny musis zvladnut sama, nie s manzelom, on pri tvojej never nebol. Vycitky svedomia su dostatocnym trapenim, nechci od manzela (nech je hocijaky) aby ti pomahal odpustit sebe samej. Tak, ako si sa rozhodla podviest, tak sa musis rozhodnut, ci chces venovat energiu vztahu s manzelom...
@hlupa00neverna ja tí ten malý romanik závidím. Neber to tragicky. Nenechaj sa tu poucovat a karhat sliepkami.ber to ako malý romanik a tajomstvo pre teba. Užila si si ...konečne a mnohé tu len závidia.Tvoj chlap si to sám zavinil. Cav a drz sa.
Niekedy moze platit, ze nevera vztah utuzi... samozrejme, ak ten vztah stoji za to... 😉

zatlkať, a výčitky svedomia - čo ja viem.. podľa mňa na za to hodnou mierou môže aj tvoj muž sám... ožierať sa na mol a ignorovať ženu a dieťa, to sa nerobí