Pohádala som sa s partnerom

24. jan 2024

Ahojte.
Pohadali sme sa s partnerom, teda on respektivne na mňa s tym vyletel, ani mi to do očí nepovedal, ale cez telefón z roboty ..
Este musim povedat, ze byvame spolocne v bytovom dome, dole jeho rodicia a mi hore.
Jeho mama sa mu stazovala, že stale periem..
Podotýkam, periem pre 2 deti a dvoch dospelých, a niekedy to vyjde, že denne operiem 2 práčky na jeden sušiak, viac nemam kde vešať . zalezi aj od pradla proste, ale že niesom setrna a míňam elektriku.. niekedy neperiem aj 3-4dni. O par mesiacov pride k nam babatko, takze to este len bude prania.

Otazka, ako casto periete vy a ako triedite pradlo - co s čim periete. Ďakujem.

majlo1234
24. jan 2024

Nuz byvanie s rodicmi😏 my bezne doma perieme aj sva tri krat denne ked sa nazbiera, potom par dni nic, pri babatku to urcitr bolo denne.
Vyskusaj poprosit muza, nech perie on a ukaze mamicke, aky je setrny, ked sa ta nezastal.

doris11
24. jan 2024

Ja periem vacsinou každý den alebo každý druhý, sme traja.. ja ani neviem ako ale to špinavé pradlo sa furt odkialsik berie 😂
Periem biele zvlášť, tmavé zvlášť, uteráky zvlášť, postelne bielizne zvlášť..
keď im to tak vadí tak neper, alebo oper len pre seba a pre deti a muž nech si perie sám pri mamičke..

viestta
24. jan 2024

Triedim biele, farebne, tmave. A periem vzdy ked je toho tolko aby bola plna pracka alebo vtedy ked nieco nutne potrebujem oprat. Teda niekedy tri pracky za den, niekedy jedna, niekedy neperim 3 dni (dlhsie to asi nikdy nebolo).
A ked pan manzel s pani svokrusou vedia lepsi sposob ako mat custe a oprate, nech peru oni. Nie je to jadrova veda, nech sa predvedu.

ak_tak0202
24. jan 2024

Periem podľa potreby, niekedy aj 3 práčky denne, niekedy 5 dní nič. Nemám problém dať prať len pár kúskov oblečenia 2 ročnej, teda tiež nie som moc šetrná v tomto. Akurát bývame sami, nikto mi nesliedi za riťou a nepíše čiarky po každom spustení práčky. Jo a triedenie: biele, farebné, čierne, utierky, posteľné prádlo + uteráky (ak je toho veľa, vtedy zvlášť), 2ročna svetle, 2ročna tmavé.

sissy27
24. jan 2024

no ak je toto váš jediný problém, tak by som jedným uchom dnu, druhým von a neriešila... ale ono je to trošku inak, že?
3 deti do domu k svokrovcom, hmmmm...
Ja napríklad netuším, koľko periem - proste keď potrebujem tak periem a nikto ma za to nebuzeruje. Ak má muž pocit, že perieš veľa, tak začni šetriť a začni od neho - nech si chodí prať do potoka.
Inak periem biele, tmavé, farebné, spodná bielizeň zvlášť svetlá / tmavá, športové zvlášť v špeciálnom prípravku, uteráky a posteľné je ďalšia kategória, utierky-koberčeky-handry, a potom ešte príležitostne tenisky, snáď som nič nevynechala.

cookie29
24. jan 2024

No a ucty platite ako? Vodu, elektrinu plati kto? Mozno sa svokrovcom zda, ze neprispievate dost, ak platia oni.

Zalezi od deti, od ich veku a sposobu zivota. Pri babatku slo niekedy viac pracok denne, lebo bolo grcko takze niekedy som prezliekala aj 5-6 krat denne. Starsie dieta je rozlietane, vzdy pride zo skoly spinave, nemozne mu obliect to iste 2 dni po sebe :( k tomu aktivne sportuje, 2krat tyzdenne futbal vonku, raz tyzdenne plavaren. Dzudo - tam kimono vydrzi dlhsie 🙂 ale po futbale najma teraz, ide komplet oblecko do pracky. Takze u nas ide pracka v tom lepsom pripade kazdy druhy den. Cez vikend niekedy aj 2-3, pretoze postelne, uteraky a pod. Ale napriklad u nasich, 2 dospeli, uz dochodci, niekedy nemaju za tyzden co oprat, lebo ked potriedia svetle a tmave tak na pracku nevyda.

majka99999
24. jan 2024

Tiez periem asi tak, zvycajne raz denne, niekedy neperiem par dni a potom zase idem. Obliecky, uteraky, maly z druziny, co su vonku 3 rifle zablatene/zelene kazdy tyzden... Takze potom poriem aj 2x niekedy.

medda_beda
24. jan 2024

Niekedy periem každý deň, niekedy 2 práčky za deň.

lavender94
24. jan 2024

Bývame dvaja a mimino a každý týždeň aspoň dve pračky. Čierne a biele každý týždeň a dva krát do mesiaca sa nazbiera aj farebne, svetlé, dva krát posteľne prádlo, deky, kuchynské handry. Takže za mesiac je to 15-20x určite. Občas kym sa mi to nazbiera, tak prejde dlhšia doba a potom v jeden den periem 6 práčok od rana do noci. Nechápem, ze toto niekto rieši, veď to je smiešne

stvura
24. jan 2024

no my sme 5ti, kedze chodim do roboty tak periem kedy viem...dakedy dva krat do tyzdna ale po tri pracky, dakedy menej alebo viac...nejako to neriesim. VAcsinou sa snazim na plnu davku prat, ale ked to nevyjde a chcem mat oprane davam polovicnu.
Triedim: biele, farebne, tmave, sportove tmave a sportove svetle. Zehlim kazdy tyzden (snazim sa) asi hodinu/dve. Nech ti kupi nejaku lepsiu pracku alebo perie on...vybavene 🙂

ddaassuullaa
24. jan 2024

Este aby mi niekto kecal do prania, velebnosti. Nech si perie sam, cize tvoj muz moze zacat, ked ma problem😂
To naozaj dospely chlap si necha kecat do takychto zalezitosti? Nabuduce ti zacnu pocitat splachovanie?🤦‍♀️

lavender94
24. jan 2024

A skúsil by mi muž povedať, že periem veľa. 😂 veď mu neper, keď sa mu nepáči, nech mu perie mater

autor
24. jan 2024

Ked byval iba s rodicmi dole, tak prali jednu pracku za tyzden 3 dospelý

No, tiez rozdelujem pradlo biele, tmavé, farebné, ešte periem aj vsetko spolu, šak načo by som to oddelovala , deti su škôlkari a denne chodia špinavý.. a pradlo sa nabaluje na jeden sušiak zavesím 2 pračky, uteraky periem zvlášť, postelne pradlo 1x do mesiaca .. tak neviem kde je chyba, este aj program na pracke vyberam co najkratsi, jedinw nohavicky a uteraky periem na 60 ostatne pradlo 1 hodinu na 40ke ...

Elektriku vsetko si platime sami, nikto nic neplati za nas, voda je vlastná, cize za vodu neplatime, ide im asi o tu elektriku... neviem nepride mi to vela, veď keď pride bábo tak to bude 2 nasobne pranie, a to este ked budem jeho veci oddelovať od nasich .. och hneď mam krajsie rano..

cookie29
24. jan 2024

@autorka kratke pranie nema zmysel. Co je "drahe" na pracke je nahriatie na teplotu. Nie tocenie bubnom. Ci das hodinove pranie na 40°C alebo 3hodinove pranie vyjde ta to cca rovnako. Ja teda zvycajne periem na 30°C a pustam dlhe pranie.

doris11
24. jan 2024

Tak ak si platíte elektrinu sami, nechápem čo svokru trápi.

januska12323
24. jan 2024

Poriešila by som to úplne jednoducho, mužíček si svoje veci bude prať sám. Druhý level by bol nepúšťanie práčky vôbec, veď šetríme. Keby si každých pár dní lamentovala, že nemáte čo nosiť a či pustí práčku alebo máš kúpiť nové veci, hádam by sa pánko prebral. Ale teda tri deti v spoločnom dome, to ešte len budú problémy.

majka99999
24. jan 2024

Inac, aj moja mama sa pytala, co stale periem, tak ked uz deti boli vacsie a ostali obe tyzden, tak potom pochopila. 😁 Ja robim HO, takze teplaky v pohode kym nie su spinave nosim, kdezto deti... A starsi uz nema druzinu, tak teda nema tolko spinaveho.

sense
24. jan 2024

Biele, tmavé, 60st, handry, športové veci. Periem. Keď sa nazbiera práčka. Sme traja takže 3-4pracky do týždňa, keď je posteľné prádlo ešte jedna navyse

miamaria
24. jan 2024

Zacala by som sa stazovat, ze jeho mama malo perie, chodia v spinavom, patrilo by sa castejsie plus k nim nebudu chodit deti, ked malo peru, napriklad. A k otazke, ja periem podla potreby, neda sa mi konkretne napisat, podla toho, kolko sa coho uspini pri detoch, v domacnosti, ci sme sa boli kupat, ci niekto nezvracal atd... Bielizen mam rozdelenu na 3 kopy, farebne, biele, cierne a ked sa mi nazbiera, dam prat.

cimage
24. jan 2024

Ja mam blede, ruzove-cervene, modro-tmave, taketo farby sa u nas najviac vyskytuju. Periem ako treba. Niekedy 2pracky (mam 11kg pracku, takze ju viem nalozit). Keby som mala mensiu, tak aj 4pracky vyjdu. Niekedy neperiem 2-4dni, kym sa nazbiera. Sme 2+3. Ked mali deti plienky, tak plus to, lebo som sa snazila pouzivat co najviac latkove. Samozrejme cim mensie deti, tym sa viac perie, lebo kazde jedlo je na oblecenI. Mame aj psov, takze im perieme aj deky z pelechov.

radkaradix
24. jan 2024

periem kazdy druhy, treti den, aj to len preto, ze nemame susicku a musim cakat, kym to vyschne.. inak by som prala aj castejsie.. sme 3 osoby, 2 dospely HO, 1 dieta v skolke. Periem tmave, biele(bezove), farebne, uteraky+utierky+obliecky a neustale cakam, kym mam volny susiak aj na take ako koberceky, deky, zaclony, potahy, handry..

kitycat
24. jan 2024

Pan manzel asi neperie a asi ani velmi neupratuje.. zahradu nemate?

3petka
24. jan 2024

Periem takmer každý deň aj niekoľko práčok. Sme štyria. Ak sa pánovi nepáči tak jeho per raz za mesiac a ušetrené. Alebo nech začne on prať.

vikes
24. jan 2024

Že mu takáto "blbosť" stála za hádku. Mal by si uvedomiť, kde patrí, kto sa o neho stará a pokiaľ si vy platíte vlastné účty, tak maminka nech do toho nepchá nos. Ži a nechaj žiť.

janickacrazy
24. jan 2024

Periem každý deň, sme piati. Kôš na prádlo je neustále plný. Periem zvlášť biele a tmavé prádlo. Uteráky, osušky a posteľné obliečky tiež zvlášť. Tvoja svokra asi chodí v jednom tričku a v teplákoch celý týždeň, keď jej stačí prať raz za týždeň. By som to mužovi veľmi rýchlo vysvetlila.

simsalabim
24. jan 2024

Sme 5 a periem takmer kazdy den. Farebne, cierne, jemne, sportove, uteraky, biele. Obliecky z 5 posteli. Deky, zaclony, zavesy….
Ty by si si mala so svokrou urcit hranice a muzovi to vysvetlit tiez.

diewcatqoo
24. jan 2024

Periem takmer kazdy den, a to sme zatial len traja. Ked mu vadi, ze peries, tak prestan prat jeho veci. On sa spamata, ked zisti, ze si nema co obliect.
Toto je presne dovod, preco maju mladi byvat sami. Moji setrni svokrovci (aj rodica, nech nekrivdim nikomu) su schopni chodit v jednom prepotenom tricku aj 3 dni. Jasne, ze potom peru menej, lebo nemaju co prat. Tvoja svokra bude asi tiez ten pripad.

lucitta9
24. jan 2024

Periem skoro kazdy den…biele, tmave, farebne, jemne, sportove…uteraky zvlast, postelne pradlo 1x2tyzdne. Sme 4 - deti aj my sportuju, to periem kazdy den po sporte.
Svokru by som si nevsimala a urcite kvoli nej neprala menej. Otazka je co dalsie jej zacne vadit :/ Skor by ma stval postoj manzela. Co nevidi ze sa pradlo kopi? Asi by som mu chvilu neprala s odovodnenim ze nechces tak vela prat ked to mamicke vadi

cookie29
24. jan 2024

Zeny ja Vam nerozumiem, viackrat odporucate prestat prat muzovi, uprimne, keby moj muz mal prat sam, tak operie mozno raz za tyzden - dva, on toho tolko nespotrebuje. Kym sa mu naberie plna pracka..... Takze to by mu maximalne "dalo za pravdu"...

Co berie vela, su najma deticky. Ja by som skor dala do laty fakt, ze si nevie zastat zenu pred mamkou, ze to berie takymto sposobom cez telefon :( nehovoriac o tom, najma ak ako pise autorka si elektrinu platia sami a vodu neplatia. Do coho sa svokra vrta???

siska53
24. jan 2024

U nas aj 6-10 pracok tyzdenne..ako kedy... Tiez sme 4...