icon

Pohryznutie psom a svokrovci

majka2
4. máj 2020

Ahoj. Moj problem zacal 25.12 na navsteve u svokrovcom priatel tam ma psa krizenec pidbula s niecim. boli sme tam druhy krat moja dcerka miluje zvierata najme psy. Hrali sa vsetko bolo ok svpkra isla dat jest mojim detom do kuchyne mala dojedla pes vystrcil hlavu spod stola a moja mala ho zrejme prudsie chcela objat a od ju papulov zasiahol do lica kde ma jazvu a dole pod bradou. otazka znie chodili by ste tam z dietatom aj aj dalej ? zevraj pes bol zatlaceny do kuta ze sa zlakol . cakam z partnerom babetko a on tam chce chodit lebo svpkra ze nebude chodit stale k nam a chce aj babo zobrat knim.

zuzanka.zuzu
4. máj 2020

@jankaovecka "naucila aj seba aj dceru AKO sa spravat k psovi" 😨😲 rozkaz! 🙈 kks... pes je zviera, on má poslúchať

klejkaez
4. máj 2020

@majka2 ale zas to je to, nikdy nevies ako psik zareaguje, najmä pri jedle, aj ked neni krmeny pes... Predsa len psy naozaj beru deti uplne inak.. Prudké pohyby a podobne. Obranný reflex.
Naš labrador, miláčik detí v podobnej situácii pohryzol, vdaka bohu do vlasov a na ucho kusok, sesternicu 1.5rocnu, lebo jedla piškóty,.... Psik tak isto papá za odmenu zrovna piškóty , tapla ho po stehne a problem bol na svete....
Odvety klud, ale ked je naozaj dieta +pes + jedlo a rychle reakcie = problém...
40x nemusi byt a zrazu raz stane sa... Stale su to zvierata a majú pudy..
A vravim to ja 🧡 milovnícka psikov 🥴🤷🏼‍♀️

bmuller
4. máj 2020

@majka2 Nemaju ho kde dat - to sa im pes celu dobu mota pod nohami a ide kam chce? Takze tam ma vacsi respekt pohyb psa nez bezpecnost dietata? Ja teda mam zvierata rada, ale zjavne psik nie je z rodu "kanisterapia", takze treba zvazit zatvorenie pocas navstevy do inej izby (tu snad maju), dat mu pamlsok a hracku, hodinu snad vydrzi. Ved tam asi nechodite na navstevu na cely den...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
lujza123
4. máj 2020

To bol dosť hlúpy nápad nechať malé decko hladkať nebodaj objímať cudzieho psa, obzvlášť keď pes zerie alebo očakáva jedlo. Nieje pes ako pes, niektorí neznášajú malé deti, nemôžu zato. Pes a male dieťa nikdy nesmú byť bez dozoru, iba v prípade ze spolu vyrastajú a majiteľ si je 100% istý psom a jeho reakciami.
Chodiť tam môžte, deťom ale prísny zákaz približovať sa k psovy, psa poslať do pelechu ci inej izby a dávať celý čas pozor.

taga
4. máj 2020

Nesla by som tam, kym tam bude ten pes. Aj ked beriem, ze to nie je chyba psa, ale vsetkych zúčastnených, neviem, ako by ste mali vysvetlit dietatu a dokonca babatku, ktore sa narodi, co robit, ci nerobit, aby nahodou psa 'nevyrusili'.
Clovek by snad mal byt nad psom, nie naopak

martina1201
4. máj 2020

@majka2 ahoj, ak pes nemôže ísť inde nech na čas keď tam budete má náhubok. Nech si si ty istá, že malú neuhryzne a zároveň nech ho neobmedzujú v pohybe. Áno, je to ich pes, áno, je tam ten pes doma, ale to neznamená, že sa patrí aby hrýzol do navstevy, lebo urobí prudšie pohyby. Svokrovcov to pochopia až vtedy ak by nedaj Boh ublížil ich vlastnej krvi - vnučke, alebo im.

jankaovecka
5. máj 2020

@zuzanka.zuzu ano mas pravdu pes ma posluchat, ale toho psa musis najprv naucit posluchat! Myslis ze to vie sam od seba, lebo je to pes?!
Nestastie sa uz stalo, treba mu predchadzat. Ked pes poslucha na slovo a najme je vychovany a napr pride k nemu zhurta cudzie decko a hned sa k nemu vrhne a zacne ho mojkat a objimat, myslis ze sa neozenie? To sa nevylucuje, niektory pes sa moze ohnat a niektory sa zdvihne a odide.

zuzka565
5. máj 2020

@janulik2008 ja som malého nechávala bežné spávať vonka na dvore v kočíku keď bol malý. A vlčiak si hneď ľahol pred kočík. A keď sa malý len pohol som vedela o tom lebo sa pes hneď postavil a kukal.

zuzka565
5. máj 2020

@janickacrazy áno viem ze je to iné. Ale zas veľa záleží kto a ako sa venuje psovy. Keď niekto zanedbáva jeho východu tak potom sú také prípady že pes je agresívny. Poznam také prípady. Ze pes je od mala s dieťaťom ale aj tak je pes agresívny a útočí na dieťaťa a aj na dospelých. Najmä také plemeno ako majú svokrovci pani by mal mať poriadnu výchovu

jankaovecka
5. máj 2020

@majka2 ahoj, ja navrhujem dat v pritomnosti deti psa na voditko. Nenechat psa len tak pobehovat! A naucit psa povel miesto a odoslat ho tam, ked treba. Mat pod kontrolou dieta a zviera, drzim palce👍

jaskolka
5. máj 2020

Môj názor je, že pes v kuchyni nemá čo robiť, ale ja ani v byte by som psa nedrzala, možno dáke miniatúrne plemeno, ale tu zrejme ide o väčšie zviera. Čiže zrejme nebude zvyknuty na deti, tam malé dieťa môže prudko pribehnut, objať atď a ani desať dospelých ho neustriehne. Nechápem reakciu partnera, môj muž by psa vyrazil z dverí, keby nám "strajchne" dieťa. Čiže bud by som vôbec tam s deťmi nešla, alebo proste na tu dobu bude pes vonku ci v inej izbe. Akože je to pes, nie človek, chápem ľudí, čo milujú zvieratá, ale nedávam zvieratá na jednu úroveň s ľuďmi. Proste vždy to bude zviera a nikdy nemôžem úplne predpokladať ako sa zachová, aj keby neviem akú úžasnú výchovu ma

majka2
autor
5. máj 2020

@taskataska moja dcera vyrasta od malicka zo psom a je to pes priatela tak si clovek asi mysli ze ten pes je v pohode nevrhla sa na psa vonku na voditku niekomu

lenuliatko84
5. máj 2020

@jankaovecka ja bybsom tue psy zakazala,je vela nezodpovenuch ludi

3petka
5. máj 2020

@majka2 My sme mali psa a ak bol náhodou zatlačený do kúta tak len sa zahnal a zavrcal ale nikdy neuhryzol naozaj. Ak by to pes urobil môjmu dieťaťu okamžite ide na injekciu. Nech si svokra a priateľ dajú dva a dva dokopy čo je pre nich dôležitejšie či dieťa alebo pes

jankaovecka
5. máj 2020

@lenuliatko84 ja ta chapem, ale utoky na cloveka nesposobuju len bull plemena, ale aj ktorekolvek ine. To ze su bojove akoze, to vymysleli media. A doplacaju na to tie psy. Boli slachtene na boj s druhymi psami, nie s clovekom. Napr ja sa stretavam s agresivnymi jorksirami a civavami a podobnymi malymi potvorami. Kolko krat oni pohryzli cloveka?! Len sa to bagatelizuje, lebo agresivnu civavu odkopnes a jej kusanec nebude nic vazne.

beata279
5. máj 2020

@majka2 ahoj, ja mám rada psov. Ale synčekovi stále vysvetľujem, že okolo psíkov nemôže prudko utekať alebo ho silno chytat. Bude mať 4 roky, ale myslím, že je dôležité deti učiť ako sa spravat. Nevidim na tom nic zle. Keď ideme po ulici a vidíme psa, vždy poviem malému spomal neutekaj, psík sa môže zlaknut. Nevidíte psom do hlavy. Každý pes je iný. Všetko závisí od povahy a hlavne od výchovy. Sused na chalupe má yorksira a ten je teda riadne agresívny. Ale k nám a deťom je milý ale Nikdy by som ho nenechala pri tom psovi bez toho, aby som ho drzala. Pes je obrázok majiteľa. Keď som bola tehotná, išli sme k známemu, ten mal naozaj obrovského pitbula. Pes nás videl prvýkrát. Ja osobne som pred ním mala rešpekt. Prišiel ku mne a stále mi oblizoval ruku. Ja som si sadla a on si mi ľahol k nohám. A neurobil nič. Každý pes potrebuje vedenie. Bohužiaľ sa stávajú hrozné veci, psovi do hlavy nevidíte. Ale za každú chybu zaplatí pes, a jeho majiteľ si môže kúpiť ďalšieho.... Treba sa porozprávať a pp obmedziť kontakt so psom a stanoviť hranice. Dieťa je malé, nevyspytateľné... Pes nie je hračka, ale živý tvor . Výchova je prvoradá.

kittykat22
5. máj 2020

@majka2 nie je pes ako pes. Ked dieta uhryzne protivna stekajuca civava tak ostanu dierky a odtlacky jej zlostnych malych zubov. Tento pes hryzie lebo je maly, zakomplexovany a neuroticky 😅 Ale ked zahryzne pitbul tak nepusti. Hryzie aby ublizil - je tak nastaveny. A ked sa zahryzne dozadu na krku - kde by mal hryzt (boli tak cvicene) tak je konecna. Tak bol v minulosti trenovany na zapasy, tak mas po dietati. Ja sa riadim heslom, ze chodim len tam na navstevy kde maju takeho psa, ktory je "bezpecny" vyzsla, pudel, spic, rozne gulase ... a ine mensie rasy, ktore su celkom bezpecne. Po zahryznuti by mala byt max jazva + trauma. A potom je ten zvysok - doga, pitbul, bulterier, mastif & spol., ktore su nielen velke, ale su velkostou svojej tlamy, zubov nebezpecne pre dieta. Akonahle vidim ze dieta je pre psa jednohubka, tak nejdem. Vo finale - je to tvoje dieta - nieco sa stane, ty s tym budes zit. A preto sa rozhoduj podla seba, nie podla inych. Ja som sa tiez stretla s nepochopenim - ze som paranoidna, a ze pes nikomu nic nespravil, a ze nechcem prist. Well, nechcem a nepridem. Nemam chut byt v novinach kde bude na titulke - pes ublizit dietatu ... a samozrejme v texte bude, bolo to prvy krat!!! lebo ja mam pocit, ze vzdy je to prvy krat.

kvietok89
5. máj 2020

@majka2 mame doma jazvecika, je to male plemeno ale prchke. Pri prvej dcere sme si urcovali hranice, liezla mu do misky, do pelechu aj ju upozornl podobne ako pes u svokrovcov tvoju dceru. Muz ho chcel dat prec s domu, ja som nechcela. Mame ho do teraz. najmladsia ma
rok a 8 mesiacov chape ze mu do misky nesmie ist rukov, ze pelech je jeho miesto. Pohladkat ho moze dlanou po hlave, nestlaca ho. Pes chape povel cakaj a miesto a kazdy vie co si moze dovolit. Ale ked k nam ide navsteva s detmi mame ho zavreteho v klietke. Je s nami v izbe ale bez kontaktu. psa mame s chovnej stanice. pani co chova jazveciky ma doma 8 psov a ked sme si po nasho isli mala ich najskor na dvore a potom ich dala do klietky kym sme tam boli. Mozno to tak spravit u svokrovcov, pes bude v izbe ale zabezpeceny. a prs a jedlo je samostatna kapitola. nemal byt pri stole ked dcera jedla.

lenuliatko84
5. máj 2020

@jankaovecka ka viem,ale prave u nas v meste je vela fetakov a nedisciplinobanych psickarov s tymto plemenom a nechaju ich volne pobehovať alebo bez nahubku a policia to ma na salame .

jankaovecka
5. máj 2020

@kittykat22 je to tak, ked hryzu bull psy tak ich zakus je iny ako maju ostatne plemena. Ale tu sa bavime o vztahu dieta respektive clovek a pes. Styl bitiek sa tyka len psov, nie ludi. Psy maju svoje druhove, svorkove spravanie ktore uplatnuju medzi sebou. Vztah cloveka a psa je zalozeny na trocha (dost) rozdielnych principoch..
Ked mas pocit ze ostatne psy su “bezpecne” tak aby si sa fatalne nezmylila😀😎 kazdy vacsi cca nad 25kg ma taku silu ze by sme nikto nemali sancu, keby na nas zautoci s umyslom nas dokalicit.
Tvoj prispevok zas diskriminuje urcite plemena.

sasa1310
5. máj 2020

@majka2 on ju nekusol. Ak by ju pitbul kusol, tak ste rovno na pohotovosti a možno aj na operačke. A áno, chodila by som aj naďalej

vilma7
5. máj 2020

@majka2 mali sme podobnú situáciu len s tým, že dieťa nám pes neuhryzol, mňa so pokusil 2x, bola som rýchlejšia a uhla sa mu. On uhryzol asi už každého člena rodiny. Tiež samé výhovorky že preto a zato. Samozrejme je dôležitá výchova psa, manželov pes tam mal hlavné slovo, celé zle.
Chodili sme tam, lebo sme museli, bývame v zahraničí, ale všetci už potom striehli, aby sa nič nestalo, pes bol starý, potom už ledva chodil a tento rok sa pobral do psieho raja.
Takže ak sa ináč nedá, išla by som, ak sa ho dcéra nebojí a pes preč od deti.

majka2
autor
5. máj 2020

@sasa1310 na pohotovosti sme boli a sili jej to

janickacrazy
5. máj 2020

@majka2 mna by skor trápilo to, ako sa k tomu postavil tvoj priateľ

bmuller
5. máj 2020

@jankaovecka
@majka2 Stale nevieme, kolko rokov ma dcerka autorky. Ked je to 2-3 rocne dieta, alebo ak v okoli nema blizky kontakt s inymi psami okrem tohto, asi tazko mala kde ziskat navyk spravania ku psom. Takze disriminacia-nediskriminacia, psika treba v case navstevy odviest do ineho priestoru, dat mu pamlsok a hracku, a hodinku-dve bez ludi urcite zvladne.

majka2
autor
5. máj 2020

@bmuller dcerka ma 4 roky doma psika mame vonku vie ze nesmie hladkat kazdeho ale to bol priatelov tak clovek to necakal

katulik123
5. máj 2020

@majka2 ahoj mame doma psíka, ktorý je úplne v pohode k ostatným. Ale k deťom nemá vzťah odkedy jedno dieťa naň vyskočilo a ublížilo mu. Pes je stále zviera a bohužiaľ ak nemá pes kladný vzťah k deťom,tak radšej nech je na záhrade, bohužiaľ pes musí byť flegmatik trošku pri deťoch aby nereagoval agresívne, bohužiaľ pes reaguje stále na svoje pudy i keď je vycvičeny. Chyba dieťaťa to nie je, ale ani psa. Ale keď už viete čo sa stalo tak určite pes nech je ďalej od malej. Lebo deti vždy reagujú prudko čo môže psa vydesit a konať útočne.

sasa1310
5. máj 2020

@majka2 šitie je nič. Pitbul, ak kusne, urobí iné fatálne poranenie. A nie pár stehov. To len na margo toho, že ju pokúsal. Kdeže...len ju šrajbol zubom

bmuller
5. máj 2020

@majka2 bohuzial mnohym ludom ublizili aj zname psy. Psovi do hlavy nevids, moze sa len reflexne branit pred neprijemnym ci necakanym dotykom. Nemysli to zle, ale tu preto musi rozmyslat clovek (radsej zabranit kontaktu alebo mat cely cas pod kontrolou... co je asi nerealne)