Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_257984 ty si nevytvorila témy na diskusiu ako niečo zlepšovať.. ty si vytiahla správu a spustila si kritiku a hejt a pýtaš sa ma, ako mozes spoločne nadávať na niečo s niekým, kto si nemyslí to iste čo ty.
Nepochopila si to.
@akje ja som ti predostrela reálne otazky, ktoré mna ako občana trapia a miesto toho, aby si sa vecne napr aj ty vyjadrila k tým otázkam tak píšeš ze hejtujem. Takze na svojom príklade vidis odpoved, preco sme polarizovani. Ani tvoja kolegyna vyššie mi neodpovedala na otazku, lebo nevedela odpovedať.
@anonym_21a0a8 niektore veci su fakt, nie nazor. raz je zem gulata, tak je gulata. a nikdy som nepisala, ze niekoho preto odsudzujem. pisala som, ze je dolezite nerezignovat. nie kazdy kazdy kradne a nie kazdy ide do politiky len preto, aby kradol. a hlavne, ked uz viem, ze to robi, nebudem to podporovat.
@anonym_b7694d ako píšem, môj názor je taký, že každý jeden čo je pri moci, má niečo za ušami. Niekto viac, niekto menej. A nik nie je horší len preto, že sa rozhodol pre inú stranu ako ja či ty . Aj to je fakt.
@akje ja som ti predostrela reálne otazky, ktoré mna ako občana trapia a miesto toho, aby si sa vecne napr aj ty vyjadrila k tým otázkam tak píšeš ze hejtujem. Takze na svojom príklade vidis odpoved, preco sme polarizovani. Ani tvoja kolegyna vyššie mi neodpovedala na otazku, lebo nevedela odpovedať.
@anonym_257984 lenze ja som z tvojho tábora. A keďže sledujem len tvoje príspevky pre mňa, netuším o akej kolegyni píšeš.
@anonym_257984 lenze ja som z tvojho tábora. A keďže sledujem len tvoje príspevky pre mňa, netuším o akej kolegyni píšeš.
@akje aha no budem rada ak mi niekto zodpovie moje otázky. Rada zmením názor, pokiaľ bude pravda inde
https://www.facebook.com/reel/1658607048837301 toto siria ficovci, tahaju nas do ruska, kym ostatne normalne krajiny rusku agresiu odsudili. Hlavne ze Fico chodi s natrcenou dlanou do Bruselu.
https://www.facebook.com/reel/315026207697229 Dejiny inak vysvetluju Blahove strasenie fasizmom. Hlavne ze Blaha strasi fasizmom zo zapadu, ale kvoli moci a peniazom sa kamaratia s Republikou Mazurekom a spol.
Chapem Ta, tiez sa nebudem bavit s debilom, nech je to akokolvek blizka rodina. Ignoruj ho a venuj svoj cas rozumnym ludom.
@anonym_bc59b5 za to, že ma iný názor je debil??? Nie je debil náhodou niekto iný? Ľudia fakt osprosteli.
@magdalienka11 Ked sa niekto neockuje, tvrdi, ze zem je plocha, voli ludi, ktori rozkradaju a vedu tento stat do krachu, tak je debil. Nie kvoli inemu nazoru, ale kvoli tomu ze ten nazor je uplne mimo. Ludia co dbes volia Fica, su ti isti co volili Meciara. Prestali ho voilit, az ked stat bol v rozklade. To mam cakat na dalsi rozklad Slovenska, kym debili dostanu rozum, lebo ho dostavaju az ked je vsetko pred zrutenim a potom dalsich 10-15 rokov splacaneme tento rozklad? Ved uz cakame od 1989, 36 rokov, kym tu bude normalny stat. Ja ani ostatni uz nemame dalsich 40 rokov ...
@magdalienka11 Ked sa niekto neockuje, tvrdi, ze zem je plocha, voli ludi, ktori rozkradaju a vedu tento stat do krachu, tak je debil. Nie kvoli inemu nazoru, ale kvoli tomu ze ten nazor je uplne mimo. Ludia co dbes volia Fica, su ti isti co volili Meciara. Prestali ho voilit, az ked stat bol v rozklade. To mam cakat na dalsi rozklad Slovenska, kym debili dostanu rozum, lebo ho dostavaju az ked je vsetko pred zrutenim a potom dalsich 10-15 rokov splacaneme tento rozklad? Ved uz cakame od 1989, 36 rokov, kym tu bude normalny stat. Ja ani ostatni uz nemame dalsich 40 rokov ...
@anonym_bc59b5 super napísané. Niekto to tu pekne opísal, ze to, koho volíme je vyjadrenie nášho postoja a hodnôt, to aka sme osobnosť.
@anonym_bc59b5 za to, že ma iný názor je debil??? Nie je debil náhodou niekto iný? Ľudia fakt osprosteli.
@magdalienka11 Ked Hitler a nacisti zmanipuloval nemcov a vrazdili celu Europu, tak ich europa mala nechat a respektovat ich NAZOR? Rusi ked chcu utocit na ine krajiny, tak my mame prikyvovat, lebo maju NAZOR, ze kde je rusky vojak, tam je rusko? Ked Trump zautocil na Iran, tak zase mame suhlasit a "respektovat", lebo ma taky NAZOR, ze moze robit, co chce ...? Mame respektovat, ze Fico rozkrada tento stat, ze tu vrazdia novinarov,... lebo ste pri moci a vy mate takyto "NAZOR", ze vy kradnut a vrazdit mozete?
Noa? Toto dokáže rozdelit rodinu? Aj moja sestra voli inak ako ja, aj rodicia inak a vôbec mi to nevadí. Majú svoje právo dať hlas komu chcú. Nemôžem chcieť aby všetci zmyslali ako ja.
@anonym_bc59b5 super napísané. Niekto to tu pekne opísal, ze to, koho volíme je vyjadrenie nášho postoja a hodnôt, to aka sme osobnosť.
@anonym_257984 vraciame sa spať v čase.
Toto iste kedysi hovorili aj veriaci o neveriacich. Ako správne hodnoty majú iba ti, čo veria, chodia do kostola a ostatní sú horší. Lebo nemajú správne hodnoty.
@anonym_bc59b5 zlucit ockovanie, plochu zem a meciara do jednej urazky je celkom dobry vykon, este vacsi vykon je mysliet si, ze je to argument, a nazyvat polovicu ludi, ze su debilmi, len zakryva, ze nevies vecne diskutovat, a paradoxne, prave takyto tvoj postoj rozdeluje viac ako akoekolvek nazory
@anonym_bc59b5 zlucit ockovanie, plochu zem a meciara do jednej urazky je celkom dobry vykon, este vacsi vykon je mysliet si, ze je to argument, a nazyvat polovicu ludi, ze su debilmi, len zakryva, ze nevies vecne diskutovat, a paradoxne, prave takyto tvoj postoj rozdeluje viac ako akoekolvek nazory
@darmasiswa Vacsinou ti isti ludia tahaju rozumy z toho isteho miesta. Z ruskych portalov. Rusi potrebuju rozlozit europu, tak financuju hoaxy a polopravdy. Preto Fico tak podporuje rusov, lebo rusi podporuju jeho. Aby obmedzil demokraciu, obmedzil volby a vladol tu idealne ako rusmi dosadeny tajomnik KSS. Lebo ak by prisla demokraticky zvolena vlada, zacala by vysetrovat korupciu. Kde najdes klamstva o ockovani, tam najdes aj plochu zem, aj Fica,... Takze sme tu na ceste Bieloruska. Dozivotny diktator Lukasenko a cierna diera europy. Nie nahodou sme za Meciara boli cierna diera Europy a dnes sme znova za Fica. Myslis, ze dnes by nas zobrali do eu? Ty a taki mozes akurat snivat. Pritom zivotna uroven co tu momentalne je, je tu iba vdaka eu a eurofondom. A odide spolu s eu, len na to ste prilis blbi. Ale ja mam akoze respektovat nazor, ze vy tu volite kretenov, pozerat ako tvoji kreteni hore rozhadzuju a platit za to vase posr.ne konsolidacne balicky? Nech sa paci, vy si ich platte, vy ste si zvolili mafiu s bielymi goliermi. Preco maju za to platit vsetci?
My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.
@anonym_autor prepáč, ale ak ti je z brata fyzicky zle kvôli SMERu, chyba je v tebe. Takéto pocity voči niekomu(navyše bratovi) kvôli politickému názoru nie sú normalne.
@anonym_257984 vraciame sa spať v čase.
Toto iste kedysi hovorili aj veriaci o neveriacich. Ako správne hodnoty majú iba ti, čo veria, chodia do kostola a ostatní sú horší. Lebo nemajú správne hodnoty.
@akje neviem, preco to mne píšeš. Ja som nenapisala, ze iba voliči opozície maju správne hodnoty ale to, koho volis priamo tvoje hodnoty ukazuje.
A vidim ze odpovede na moje vyššie položené otázky nemáš a iba odbacas od témy.
@darmasiswa Vacsinou ti isti ludia tahaju rozumy z toho isteho miesta. Z ruskych portalov. Rusi potrebuju rozlozit europu, tak financuju hoaxy a polopravdy. Preto Fico tak podporuje rusov, lebo rusi podporuju jeho. Aby obmedzil demokraciu, obmedzil volby a vladol tu idealne ako rusmi dosadeny tajomnik KSS. Lebo ak by prisla demokraticky zvolena vlada, zacala by vysetrovat korupciu. Kde najdes klamstva o ockovani, tam najdes aj plochu zem, aj Fica,... Takze sme tu na ceste Bieloruska. Dozivotny diktator Lukasenko a cierna diera europy. Nie nahodou sme za Meciara boli cierna diera Europy a dnes sme znova za Fica. Myslis, ze dnes by nas zobrali do eu? Ty a taki mozes akurat snivat. Pritom zivotna uroven co tu momentalne je, je tu iba vdaka eu a eurofondom. A odide spolu s eu, len na to ste prilis blbi. Ale ja mam akoze respektovat nazor, ze vy tu volite kretenov, pozerat ako tvoji kreteni hore rozhadzuju a platit za to vase posr.ne konsolidacne balicky? Nech sa paci, vy si ich platte, vy ste si zvolili mafiu s bielymi goliermi. Preco maju za to platit vsetci?
@anonym_bc59b5 Zase len nalepky domnienky , strasenie, nic konkretne, iba emocie
to, ze niekto nesuhlasi s tebou, to z neho nerobi ani proruskeho, ani hlupaka, ukazuje to, ze nevies prijat, ze ludia mozu mat iny pohlad a nazor. a halvne si uvedom, ze demokracia nie je o tom, ze budes urazat tych, ktori nevolia podla teba
@anonym_bc59b5 Zase len nalepky domnienky , strasenie, nic konkretne, iba emocie
to, ze niekto nesuhlasi s tebou, to z neho nerobi ani proruskeho, ani hlupaka, ukazuje to, ze nevies prijat, ze ludia mozu mat iny pohlad a nazor. a halvne si uvedom, ze demokracia nie je o tom, ze budes urazat tych, ktori nevolia podla teba
@darmasiswa Ty si mylis demokraciu. Demokracia nie je, ze ludia s inym pro eu nazorom sa musia stretavat a suhlasit s kotlebovcami, mazurekovcami a neonacistami. A ak sa ficovci kamaratia s nacistami, moji kamarati to nebudu. Tym skor ako rusi slubuju denacifikaciu a vyuziju to ako zamienku, aby tu vtrhli, ze mame v parlamente nacistov.
Este raz. Ak ti niekto nesedi zivotnym postojom, je vyslovene blby, tak sa s nim nestretavas. Ale mne hovoris, ze sme povinni to robit, lebo demokracia?
@darmasiswa Ty si mylis demokraciu. Demokracia nie je, ze ludia s inym pro eu nazorom sa musia stretavat a suhlasit s kotlebovcami, mazurekovcami a neonacistami. A ak sa ficovci kamaratia s nacistami, moji kamarati to nebudu. Tym skor ako rusi slubuju denacifikaciu a vyuziju to ako zamienku, aby tu vtrhli, ze mame v parlamente nacistov.
Este raz. Ak ti niekto nesedi zivotnym postojom, je vyslovene blby, tak sa s nim nestretavas. Ale mne hovoris, ze sme povinni to robit, lebo demokracia?
@anonym_bc59b5 všimni si, ze na nic konkrétne nereagovala, napr preco mame my normálni platit konsolidácne balíky zlodejov. Preco asi. Oni akoby prehliadali naschval co im nesedí do ich konšpirácii. A každou správou iba chrlia nove nezmysly.
@akje neviem, preco to mne píšeš. Ja som nenapisala, ze iba voliči opozície maju správne hodnoty ale to, koho volis priamo tvoje hodnoty ukazuje.
A vidim ze odpovede na moje vyššie položené otázky nemáš a iba odbacas od témy.
@anonym_257984 citujem ta: “ super napísané. Niekto to tu pekne opísal, ze to, koho volíme je vyjadrenie nášho postoja a hodnôt, to aka sme osobnosť.”
Sú to tvoje slova, tak preto to píšem tebe. Je jedno či píšeš o opozícii alebo koalícii. A nemyslím si, že to ukazuje na niekoho hodnoty. Len to slúži potom na vyvyšovaniu sa, že kto ma tie hodnoty lepšie a kto horšie. Tam je pointa.
Lenže ja som ti na tie otázky už odpovedal. Že to nie sú diskusné príspevky ako niečo zlepšiť ale diskusné príspevky ako je tu na prd. Čomu stále nerozumieš?
@anonym_bc59b5 ty nemas patent na pravdu a ani na to urcovat kto je co len preto, ze ma iny nazor ako ty,Ako vies, ze prave ty mas pravdu, a ze si nevyberas len to, co sa ti hodi? a presne toto nalepkovanie je problem a nie riesenie
@anonym_bc59b5 ty nemas patent na pravdu a ani na to urcovat kto je co len preto, ze ma iny nazor ako ty,Ako vies, ze prave ty mas pravdu, a ze si nevyberas len to, co sa ti hodi? a presne toto nalepkovanie je problem a nie riesenie
@darmasiswa Nemam patent na pravdu, ale ak v tomto state vrazdia novinarov, tak to tu za 4 vlad Fica nebude take ruzove a take na oblacku, ako to tu opisujes. Nehovoriac o vasich posr.. konsolidacnych balickoch, ktore platime za vase lietanie po Moskve, Vietname,... , ktore teraz svetova ropna kriza este zhorsi, ze este viac vsetko pojde hore. Ked si taka nadsena frajerka, co neposles Ficovi cely svoj plat na konsolidacny balicek?
Ked o 10-20 rokov po ficovi nebude na dochodky, tak sa stratis so svojimi nazormi ako smradok?
@anonym_257984 citujem ta: “ super napísané. Niekto to tu pekne opísal, ze to, koho volíme je vyjadrenie nášho postoja a hodnôt, to aka sme osobnosť.”
Sú to tvoje slova, tak preto to píšem tebe. Je jedno či píšeš o opozícii alebo koalícii. A nemyslím si, že to ukazuje na niekoho hodnoty. Len to slúži potom na vyvyšovaniu sa, že kto ma tie hodnoty lepšie a kto horšie. Tam je pointa.
Lenže ja som ti na tie otázky už odpovedal. Že to nie sú diskusné príspevky ako niečo zlepšiť ale diskusné príspevky ako je tu na prd. Čomu stále nerozumieš?
@akje nie neoprávnene to píšeš mne, pretože ty si na to reagovala, ze sa vraciame v čase kedy mali správne hodnoty IBA veriaci. Vkladáš mi do úst slova, ktoré som nepovedala. Klasika 😃
A k otázkam, na ktore si vraj odpovedala ti to radsej predošlem nech to nemusíš hľadať.
“Alebo si vezmime konsolidáciu. Ok chapem, ze stat “nema” peniaze tak treba šetriť. Ale uz neviem koľké kolo maju politici zvyšovanie platov, predražene nakupujú pre seba veci, a z ich štýlu míňania mi vobec nepride, ze konsolidujú. Tak co na to voliči koalície? Všetkým sa to zdá v poriadku? Do kukurice vrazili len teraz za ledku a vnútorne vybavenie 600tisic. Keby dali opraviť tie plesnivé steny v nemocnici hned by to vyzeralo lepsie, ze im aj záleží na ľuďoch nech tam nemusia tie plesne dýchať.
Alebo kauzu mladého Gašpara, letel tak rychlo, ze nestihol dobrzdit. A polícia to uzavrela, ze siel 54km/h. To je totálny výsmech. Obiehal cez plnú čiaru vo vysokej rýchlosti rodinu, ktorá odbacala doľava. Ale vinu mu neuznali. Co keby niekoho v tom aute zabil? Aj to by mu prešlo, len pre to, ze ma známosti a na Slovensku je korupcia? A ako mozeme mat v takej vysokej funkcii starého Gašpara, ktorý je obvinený z trestného činu? Toto je zlomok veci, pri ktorých mam milión otázok.“
V kľude by to mohli byť diskusné otázky ako niečo zlepšiť, keby napr. niekto ako ty na to aj odpovedal a nielen to zamietol pod koberec lebo nemá čo povedať. Ak ty nie si ficovolic alebo podobný tak som panenka Mária 😂
@darmasiswa Nemam patent na pravdu, ale ak v tomto state vrazdia novinarov, tak to tu za 4 vlad Fica nebude take ruzove a take na oblacku, ako to tu opisujes. Nehovoriac o vasich posr.. konsolidacnych balickoch, ktore platime za vase lietanie po Moskve, Vietname,... , ktore teraz svetova ropna kriza este zhorsi, ze este viac vsetko pojde hore. Ked si taka nadsena frajerka, co neposles Ficovi cely svoj plat na konsolidacny balicek?
Ked o 10-20 rokov po ficovi nebude na dochodky, tak sa stratis so svojimi nazormi ako smradok?
@anonym_bc59b5 zase len emocie a strasenie, to, ze spomenies vazne temy, neznamena, ze mas pravdu a ani to, ze poznas suvislosti, tvoje osobne utoky nie su argumenty, su hnevom
@anonym_bc59b5 zase len emocie a strasenie, to, ze spomenies vazne temy, neznamena, ze mas pravdu a ani to, ze poznas suvislosti, tvoje osobne utoky nie su argumenty, su hnevom
@darmasiswa preco neodpovedáš ani na jednu otazku? Nedáš žiaden protiargument? Ved ak nesúhlasíš napis jej preco nesúhlasíš a kde je pravda podla teba. Inak su tvoje odpovede uplne zbytocne lebo neprídeme k žiadnemu záveru ani kompromisu.
@darmasiswa Ty predkladas iba vseobecne reci. Daj argumenty, preco sa v tomto state mame dobre, ake budu zajtrajsky za tejto skorumpovanej vlady uzasne, ked uz v 2024 mala Socialna poistovna stratu 3 miliardy eur a tato strata sa zvysuje kazdy rok a kumuluje. Ake mas riesenie? Ze vsetkym zvysime dane na 90% a budeme robit zadarmo, aby ti hore a mozno aj ty, ked tu tak za nich kopes, si macali gule v zlatej vani vo Vietname, lebo tebe a tebe podobnym to zatial nevadi? Ked nedostanes dochodok, lebo fondy budu prazdne, potom sa zobudis a bude neskoro, aby si vykrikovala.
https://spravy.stvr.sk/2025/01/socialna-poistov...
@darmasiswa Ty predkladas iba vseobecne reci. Daj argumenty, preco sa v tomto state mame dobre, ake budu zajtrajsky za tejto skorumpovanej vlady uzasne, ked uz v 2024 mala Socialna poistovna stratu 3 miliardy eur a tato strata sa zvysuje kazdy rok a kumuluje. Ake mas riesenie? Ze vsetkym zvysime dane na 90% a budeme robit zadarmo, aby ti hore a mozno aj ty, ked tu tak za nich kopes, si macali gule v zlatej vani vo Vietname, lebo tebe a tebe podobnym to zatial nevadi? Ked nedostanes dochodok, lebo fondy budu prazdne, potom sa zobudis a bude neskoro, aby si vykrikovala.
https://spravy.stvr.sk/2025/01/socialna-poistov...
@anonym_bc59b5 to su také opozičné reči, čo ti natrepali do hlavy. Nevšimla som si, žeby za iných politikov sa nekradlo, žeby všetci boli čestní a podporovali iba národ a nie seba. Keby tu bol Matovič, asi si hodím slučku rovno.
Dubček uz nežije a nemáme ani Dubčekove rožky. Ale ani neviem, či si schopná pochopiť poslednú vetu.
@anonym_bc59b5 to su také opozičné reči, čo ti natrepali do hlavy. Nevšimla som si, žeby za iných politikov sa nekradlo, žeby všetci boli čestní a podporovali iba národ a nie seba. Keby tu bol Matovič, asi si hodím slučku rovno.
Dubček uz nežije a nemáme ani Dubčekove rožky. Ale ani neviem, či si schopná pochopiť poslednú vetu.
@anonym_a1f44a Mne nikto nic trepat do hlavy nemusel, nepotrebujem na to opoziciu, mam vlastny rozum. Nerozumiem Dubcekovym rozkom a nerozumiem, kedy opozicia mala kradnut, ked posledne 4 vlady tu vladne Fico. S vynimkou par rokov pandemie covid. Nemam iluzie o politikoch, ale vidim ako kradli Meciar, Slota a Fico, ako vytvorili novodobych grofov, baronov, velkostatkarov a zbohatlicku vrstvu.
Ale presvedc ma, co tu pre nas urobil Fico za svoje 4 vlady, ked dnes vo velkom odchadzaju zamestnavatelia zo Slovenska, preco potrebujeme x konsolidacnych balickov, zatial co on si maca gule v zlatych vaniach a chodi v predklone do Moskvy po rozumy ako Gustav Husak, Vasil Bilak a Milos Jakes.

@anonym_257984 ty si nevytvorila témy na diskusiu ako niečo zlepšovať.. ty si vytiahla správu a spustila si kritiku a hejt a pýtaš sa ma, ako mozes spoločne nadávať na niečo s niekým, kto si nemyslí to iste čo ty.
Nepochopila si to.
@anonym_257984 super článok, čítala som. Akurát by mi ešte chýbalo aj porovnanie káuz, výskumy o tom, z čoho a ako sa vyrábajú niektoré dnešné potraviny, porovnanie niektorých druhov - keby sa vybrali povedzme najlacnejšie a najdrahšie/najkvalitnejsie. Tie cenové pomery sú dosť skreslene, ak sa napríklad píše o najlacnejších potravinách, no potom sa tvária (už iné) ako kvalitne
@akje Takže nepíšu a autorka nerieši politiku, ako takú Píše o prerušení kontaktu s bratom. Tak to je iný problém, aj keď nepriamo súvisiaci s politikou.