Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_a1f44a takze aj jedna otázka je pre teba vela 😂 moja chyba
@anonym_257984 ty si jak malé decko, čo sa furt pýta nejaké otázky. Čo ja alebo hocikto iný máme povinnosť odpovedať na nejaké tvoje otázky? Mám svoj pohľad a to ti musí stačiť, nemusím ho nikomu zdôvodňovať ani sa obraňovať, ale ty ho musíš akceptovať, tak ako ja akceptujem tvoj, tak sa to už nauč.
@anonym_257984 stále od veci koment, a just nereaguješ na obsah
@anonym_bc59b5 keby nebola revolúcia v 1989, tak ani Mečiar by nebol 😉 takze by sme ho nemohli stále mať. Už vidím, aká si chytrá.
@anonym_a1f44a Konecne dosla aj najostrejsia ceruzka v peracniku. Posielame klucenku. To su dve rozne veci. Keby ludia nevysli do ulic v 1989, tak je tu dnes stale socializmus. Keby rovnako nevysli do ulic v 1999, tak je tu stale Meciar a nie sme v eu.
@anonym_a1f44a Konecne dosla aj najostrejsia ceruzka v peracniku. Posielame klucenku. To su dve rozne veci. Keby ludia nevysli do ulic v 1989, tak je tu dnes stale socializmus. Keby rovnako nevysli do ulic v 1999, tak je tu stale Meciar a nie sme v eu.
@anonym_bc59b5 to mne nemusíš hovoriť, ja som reagovala práve preto, že sú to dve rôzne veci, na toto:
anonym_bc59b5 napísala:
"Tak mam volit Smer so vsetkymi ich dokazanymi zlodejinami a vysledkom vlady krachujuci stat, lebo podla teba su vsetci rovnaki ... a kto je tu potom debil a svato (s)prosty ak nie ty.
Podla tohto nemusela byt ani revolucia v 1989 a mohli sme mat stale Meciara a byt cierna diera europy mimo eu."
Takže kto je tu najostrejsia ceruzka?
@anonym_bc59b5 to mne nemusíš hovoriť, ja som reagovala práve preto, že sú to dve rôzne veci, na toto:
anonym_bc59b5 napísala:
"Tak mam volit Smer so vsetkymi ich dokazanymi zlodejinami a vysledkom vlady krachujuci stat, lebo podla teba su vsetci rovnaki ... a kto je tu potom debil a svato (s)prosty ak nie ty.
Podla tohto nemusela byt ani revolucia v 1989 a mohli sme mat stale Meciara a byt cierna diera europy mimo eu."
Takže kto je tu najostrejsia ceruzka?
@anonym_a1f44a ak nevies ani citat, tak si tuto sutaz vyhrala.
@magdalienka11 Ked Hitler a nacisti zmanipuloval nemcov a vrazdili celu Europu, tak ich europa mala nechat a respektovat ich NAZOR? Rusi ked chcu utocit na ine krajiny, tak my mame prikyvovat, lebo maju NAZOR, ze kde je rusky vojak, tam je rusko? Ked Trump zautocil na Iran, tak zase mame suhlasit a "respektovat", lebo ma taky NAZOR, ze moze robit, co chce ...? Mame respektovat, ze Fico rozkrada tento stat, ze tu vrazdia novinarov,... lebo ste pri moci a vy mate takyto "NAZOR", ze vy kradnut a vrazdit mozete?
@anonym_bc59b5 vy si mýlite rešpekt so súhlasom. Rešpekt neznamená vzdať sa svojho názoru a nič nerobiť voči násiliu, nespravodlivosti.
Rešpekt je skôr o tom, že napriek tomu, že máme iný názor na riešenie problémov (dokonca diametrálne aj extrémne odlišne), neodvrhneme druhého ako človeka. Nebudeme ho napríklad obviňovať za čo nemôže, vysmievať sa mu, ponižovať, hanobiť, prekrúcať fakty, považovať ho za niečo menej a seba za niečo viac. Každý sa rozhoduje podľa toho čomu verí, robí to, čo považuje za najlepšie. Na nás je, aby sme si nastavili hranice, vyjadrili nesúhlas, pokojne aj protestovali voči niektorým praktikám a rozhodnutiam.
@anonym_bc59b5 vy si mýlite rešpekt so súhlasom. Rešpekt neznamená vzdať sa svojho názoru a nič nerobiť voči násiliu, nespravodlivosti.
Rešpekt je skôr o tom, že napriek tomu, že máme iný názor na riešenie problémov (dokonca diametrálne aj extrémne odlišne), neodvrhneme druhého ako človeka. Nebudeme ho napríklad obviňovať za čo nemôže, vysmievať sa mu, ponižovať, hanobiť, prekrúcať fakty, považovať ho za niečo menej a seba za niečo viac. Každý sa rozhoduje podľa toho čomu verí, robí to, čo považuje za najlepšie. Na nás je, aby sme si nastavili hranice, vyjadrili nesúhlas, pokojne aj protestovali voči niektorým praktikám a rozhodnutiam.
@anonym_163959 ak by ti niekto tvrdil, ze to, co robil hitler bolo správne a chcel by aby sa to zopakovalo nezavrhla by si ho ako človeka?
@anonym_163959 Ak niekto naleti na ruske hoaxy a propagandu, lebo nevie pouzivat zdravy usudok, tak je proste hlupak a ja sa hlupakom proste vyhybam. Ak chces mat (pod)priemerny zivot, stykas sa s hlupakmi. Ak sa chces niekam posunut, snazis sa stykat s inteligentnym okolim, rozumnymi ludmi, ktori ta svojim prikladom potiahnu vyssie a nie naopak, dole. Tot vsjo.
@anonym_a1f44a ak nevies ani citat, tak si tuto sutaz vyhrala.
@anonym_bc59b5 ja čítať viem, ale ty nevieš napísať dve veci súvisle a spojis ich do jednej a ešte ma urážaš, že ja čítam to, čo ty blbo napíšeš
@anonym_163959 ak by ti niekto tvrdil, ze to, co robil hitler bolo správne a chcel by aby sa to zopakovalo nezavrhla by si ho ako človeka?
@ anonym_257984 nie, ako človeka nie. Ja ho zmeniť nedokážem. Môžem len reagovať na to, čo urobí alebo povie. Môžeš niekomu povedať, že s ním nesúhlasíš aj s ním obmedziť kontakt. Záleží o koho ide. No nemusím ho predsa ponižovať, vysmievať sa mu, odpísať. Môžeš akurát zistiť viac, prečo také niečo schvaľuje a ktoré potreby za tým stoja.
@anonym_bc59b5 ja čítať viem, ale ty nevieš napísať dve veci súvisle a spojis ich do jednej a ešte ma urážaš, že ja čítam to, čo ty blbo napíšeš
@anonym_a1f44a Kto chce pochopi, kto nechce ...
Co ma zaujimalo, ale nikto neodpovedal. Mate vy ficovci nejake vyhody, ked ich volite? Mate lacnejsi benzin ako my ostatni, nizsie ceny v obchodoch, nizsie dane, poplatky od statu, ako my ostatni co toho zlodeja nevolime? Lebo my vsade tie vysoke ceny a vysoke dane vidime. Aj to ze odchadzaju zamestnavatelia, ako stupa nezamestnanost, ako si tu robia co chcu a su nad zakonom. Mate nejake vynimky? Ved vsetky nemozete byt nacicani ako pijavice na statnom valove. Alebo vam staci ten blby karafiat na MDZ, s ktorym si potom mozte akurat vy... zadok?
@anonym_163959 Ak niekto naleti na ruske hoaxy a propagandu, lebo nevie pouzivat zdravy usudok, tak je proste hlupak a ja sa hlupakom proste vyhybam. Ak chces mat (pod)priemerny zivot, stykas sa s hlupakmi. Ak sa chces niekam posunut, snazis sa stykat s inteligentnym okolim, rozumnymi ludmi, ktori ta svojim prikladom potiahnu vyssie a nie naopak, dole. Tot vsjo.
@anonym_bc59b5 však sa nestykaj, rešpektovanie seba a svojich hranice je úplne v poriadku. Konáš na základe svojich hodnôt a potrieb, nie je to vec druhého človeka. Nenesie zodpovednosť za to, ako sa rozhodneš. Teda nie je v poriadku ho za to ani obviňovať.
@anonym_bc59b5 však sa nestykaj, rešpektovanie seba a svojich hranice je úplne v poriadku. Konáš na základe svojich hodnôt a potrieb, nie je to vec druhého človeka. Nenesie zodpovednosť za to, ako sa rozhodneš. Teda nie je v poriadku ho za to ani obviňovať.
@anonym_163959 Ak niekto podporuje rusko, vrazdenie v Buci, tak ho mam respektovat? Ak niekto podporuje zneuzivanie statnej moc (unos Kovaca, vrazda Remiasa za Meciara, vrazda J.Kuciaka a jeho priatelky Kocnerom) Alebo ak niekto podporuje nacistov, komancov, ktori vrazdili ludi. Nie, ja podporovatelov vrahov a zlocincov nerespektujem. Nie je proste, co respektovat.
@anonym_163959 Ak niekto podporuje rusko, vrazdenie v Buci, tak ho mam respektovat? Ak niekto podporuje zneuzivanie statnej moc (unos Kovaca, vrazda Remiasa za Meciara, vrazda J.Kuciaka a jeho priatelky Kocnerom) Alebo ak niekto podporuje nacistov, komancov, ktori vrazdili ludi. Nie, ja podporovatelov vrahov a zlocincov nerespektujem. Nie je proste, co respektovat.
@anonym_bc59b5 Samozrejme, že nemusíš rešpektovať obhajovanie násilia, extrémne ideológie a podporovanie zločinov. Ide o to, či je to aj nerespekt voči človeku ako takému, ktorý ma taký názor. Ako sa to prajavuje u teba?
Žiaľ, pár rokov dozadu rozvrátila korona, očkovanie a teraz politika toľko rodín, že až. Je to veľmi smutné. Ja rešpektujem každý názor, žije sa mi oveľa ľahšie. A strážim si svoju energiu hlavne. Absolútne nechcem už vysielať do sveta nejaké zlé veci, negatívne nastavenie, na čo. Jeden deň si tu, druhý deň nie. Nechcela by som odísť z tohto sveta s tým, že sa na niekoho budem hnevať, niekoho nenávidiet, niekomu neprísť na meno. Kvôli politike, inému názoru? Absolútne nie.
Žiaľ, pár rokov dozadu rozvrátila korona, očkovanie a teraz politika toľko rodín, že až. Je to veľmi smutné. Ja rešpektujem každý názor, žije sa mi oveľa ľahšie. A strážim si svoju energiu hlavne. Absolútne nechcem už vysielať do sveta nejaké zlé veci, negatívne nastavenie, na čo. Jeden deň si tu, druhý deň nie. Nechcela by som odísť z tohto sveta s tým, že sa na niekoho budem hnevať, niekoho nenávidiet, niekomu neprísť na meno. Kvôli politike, inému názoru? Absolútne nie.
@anonym_202bc6 Keď číta viac príspevkov od autorky, tak to, že nevychádza s bratom je nielen pre politiku, ale aj preto, že brat žije iným spôsobom ako ona, požičiava peniaze atď.
https://www.facebook.com/reel/853548717348096 Ako sa Taraba dostal za ministra. Staci chodit do kotlebovskych a kuffovskych diskusnych for, hejtovat prezidentku, popierat covid, zviditelnil sa lajkami a zrazu rozhoduje o stovkach milionov eur. A preco to tu vsetko je na krach. Ked lajky od debilov a nie odbornost rozhoduju, kto bude viest stat.
https://www.facebook.com/reel/853548717348096 Ako sa Taraba dostal za ministra. Staci chodit do kotlebovskych a kuffovskych diskusnych for, hejtovat prezidentku, popierat covid, zviditelnil sa lajkami a zrazu rozhoduje o stovkach milionov eur. A preco to tu vsetko je na krach. Ked lajky od debilov a nie odbornost rozhoduju, kto bude viest stat.
@anonym_bc59b5 teraz som si zo zaujímavosti pozrela životopis na základe tvojej správy a ma 2 vysokoškolské tituly, študoval na 3 vysokých školách, pracoval na manažérskych pozíciách a pracoval aj v agentúre pre investície a rozvoj.
@anonym_163959 toto nevie ani jedna strana.A bohuzial je to smutny fakt,obe strany papagajuju o respekte ale nic a nikoho nerespektuju a snazia sa tu druhu stranu presvedcit,ze ta druha strana sa myli.Plati to pre obe strany,oba tabory.
Ludia sa spravaju ako hyeny,az horsie.
@anonym_bc59b5 teraz som si zo zaujímavosti pozrela životopis na základe tvojej správy a ma 2 vysokoškolské tituly, študoval na 3 vysokých školách, pracoval na manažérskych pozíciách a pracoval aj v agentúre pre investície a rozvoj.
@akje Takych ludi s takou a lepsou kvalifikaciou su tu statisice. Ak niekto studoval na 3 skolach, bud ich nezvladal, alebo sa mu nechcelo robit a hral sa na vecneho studenta.
To co vsetko rozkradol a ake nevyhodne zmluvy uzavrel, sa dozvieme o 5-10 rokov. Ak vobec.
@anonym_163959 toto nevie ani jedna strana.A bohuzial je to smutny fakt,obe strany papagajuju o respekte ale nic a nikoho nerespektuju a snazia sa tu druhu stranu presvedcit,ze ta druha strana sa myli.Plati to pre obe strany,oba tabory.
Ludia sa spravaju ako hyeny,az horsie.
@anonym_c422b2 A kedy sa ti ludia spravaju ako hyeny? Za Meciara (Slota do tankoch) a teraz za Fica, ked politici stvali ludi proti sebe, aby to vyuzili na udrzanie sa pri moci. Kym tu ti pani neboli, tak boli ludia normalni. Ak niekomu "nevadi", ze sa hore kradne, ale pride tu vyplakavat nad vysokymi cenami a druhemu korupcia a neschopnost vadi, tak je hned dokonca hyena?
@akje Takych ludi s takou a lepsou kvalifikaciou su tu statisice. Ak niekto studoval na 3 skolach, bud ich nezvladal, alebo sa mu nechcelo robit a hral sa na vecneho studenta.
To co vsetko rozkradol a ake nevyhodne zmluvy uzavrel, sa dozvieme o 5-10 rokov. Ak vobec.
@anonym_bc59b5
Tvoja správa: “ Ked lajky od debilov a nie odbornost rozhoduju, kto bude viest stat.”
Tie dva tituly sú z dokončeného štúdia politológie -Mgr titul a Ekonomické vzdelanie s titulom Ing. Tretia je Nemecka univerzita, kde študoval podnikový manažment.
V podstate ma ideálne predpoklady na to byt ministrom.
A ano, druha vec sú jeho osobne prejavy (ja som ich nikdy nevyhľadávala, poznam iba z čítania príspevkov ako bol tvoj)
Nemení to však nič na tom, že ta odbornosť tam je.
@anonym_c422b2 A kedy sa ti ludia spravaju ako hyeny? Za Meciara (Slota do tankoch) a teraz za Fica, ked politici stvali ludi proti sebe, aby to vyuzili na udrzanie sa pri moci. Kym tu ti pani neboli, tak boli ludia normalni. Ak niekomu "nevadi", ze sa hore kradne, ale pride tu vyplakavat nad vysokymi cenami a druhemu korupcia a neschopnost vadi, tak je hned dokonca hyena?
@anonym_bc59b5 presne politika ma iba 1 ucel,rozostvat narod a super sa im to dari.Ludia hraju presne ich hru.Preto su 2 tabori ludi,preto je opozicia a koalicia.Hadzu spinu jeden tabor na druhy a ludia to preberaju a tym argumentuju,aby presvedcili 2tabor o ich spravnom a jedinom nazore a ked to nejde,tak jednoducho sa nerozpravaju,odstrihnu tych najblizsich zo zivota a toto je to smutne,ze aj nablizsich.
@anonym_bc59b5
Tvoja správa: “ Ked lajky od debilov a nie odbornost rozhoduju, kto bude viest stat.”
Tie dva tituly sú z dokončeného štúdia politológie -Mgr titul a Ekonomické vzdelanie s titulom Ing. Tretia je Nemecka univerzita, kde študoval podnikový manažment.
A ano, druha vec sú jeho osobne prejavy (ja som ich nikdy nevyhľadávala, poznam iba z čítania príspevkov ako bol tvoj)
@akje Aj Kollar je Mudr (cize nie je Mudr ako Mudr a Ing ako Ing, preliezt s odretymi usami a uplatkami sa da vsade, vid studium prava v Sladkovicove) a vzhladom na porusovanie Hipokratovej prisahy, ze klame paciantom, mu mali titul uz davno odobrat. Lebo lekar nesmie zamerne kvoli publicite a lajkom zavadzat pacientov, pricom toto zavadzanie moze skoncit ich smrtou.
@anonym_bc59b5 pozri ak aj Fico teraz prehra,pojde do opozicie a opät zase on bude poukazovat na spinavosti,co sa budu diat a ver,ze ludia uz budu tak rozzureni,ze ozaj zoberu uz vidli a vyzenu vsetkych.Lebo teraz daju poslednu nadej psku a ver,ze aj psko bude rovnake.A tym ma zase Fico ako opozicia vyhrate dalsie volby.
@anonym_bc59b5 pozri ak aj Fico teraz prehra,pojde do opozicie a opät zase on bude poukazovat na spinavosti,co sa budu diat a ver,ze ludia uz budu tak rozzureni,ze ozaj zoberu uz vidli a vyzenu vsetkych.Lebo teraz daju poslednu nadej psku a ver,ze aj psko bude rovnake.A tym ma zase Fico ako opozicia vyhrate dalsie volby.
@anonym_c422b2 To si myslel aj Meciar, ze tam bude vecne a kde je dnes ta stara skorumpovana svina. Ledva udrzi m.c a ani pes po nom nestekne. To je pre neho najvacsi trest, ze je ten starec uz kazdemu ukradnuty. Do hrobu si to co nakradol, nevezme.
@anonym_bc59b5
@akje asi tolko, ze pocet VS nic nezarucuje ...
@anonym_bc59b5 pokiaľ sa diskutuje, vecne argumentuje, kritizujú sa rozhodnutia a stratégie, ako sa niekam dostať (možno u teba presviedčať), tak je to v poriadku. Rešpektovať neznamená súhlasiť, alebo nenamietať. Horšie už je, ak sa začínajú používať osobne útoky, kritizovať a útočiť na človeka ako takého. A mas pravdu, toto ludia robia všeobecne, bez ohľadu na to, ktorý názor obhajujú.

@anonym_257984 ja sa mám stále rovnako, keďže môj blahobyt nezávisí od toho, či mi Matovič lebo vláda šupne nejaký bonus, ale sa sama starám o to, aby som zarobila.