Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_bc59b5 ty ale klameš. Fico nikdy nevykrikoval, že caput. je americká oná. Dokonca ani blaha to nevykrikoval. Vykrikovalo to len pár jedincov z davu. Klamstvami si nezískaš sympatie. Leda u tých jednoduchších, ktorým stačí misko ako premiér.
@anonym_566edc
https://www.youtube.com/shorts/N78l8kU4VUw
https://www.youtube.com/shorts/GKfTMJEZvF8 ja milujem Fica
Skus odskriepit toto ... a u vidime, kto tu klame. Ak ty budes na drzovku klamat, ze biele je cierne, aj tak to biele pre ostatnych nebude. AJ ked budes tvrdit, ze zidia boli v Osviencime na ozdravnom tabore a nevrazdili ich, tak to neznamena, ze nacisti nepachali zlociny, svedci to iba o tom, ze si iba dusevne chory clovek popierajuci realitu a vymyslajuci si vlastnu. Nic viac.
@anonym_autor hnevaj sa na seba a svoj pokazený život. Tvoj brat urcite nemôže za to, že si slobodná matka. Ani jeho milovaná manželka za to nemôže. Zavist z teba len tak srší. Musí sa ti žiť veľmi ťažko s takým hnevom.
@aurora33 milujem keď ľudia ako ty vkladajú do úst druhým niečo čo nie je pravda a píšu aký musia mať život pritom o nich nič nevieš. Kde píše o závisti k bratovi? Píše o sebe, ako jej tato vláda skomplikovala život. Nerobí to iba invalidom ale aj živnostníkom, poctivým ľudom a mnoho ďalším.
Zatrpknutost z teba len tak srší. Musi sa ti velmi ťažko zit s takou a zadubenostou.
@anonym_autor akoze nejdem sa zastavat brata,ale ma pravo volit koho chce. To je nastraha demokracie. Ako odlcenit na to musis prist sama. Ale ak mas brata rada,nebudes vytahovat politiku,naco? Hadky o politike ti nepomozu.
@anonym_autor akoze nejdem sa zastavat brata,ale ma pravo volit koho chce. To je nastraha demokracie. Ako odlcenit na to musis prist sama. Ale ak mas brata rada,nebudes vytahovat politiku,naco? Hadky o politike ti nepomozu.
@denithestrange1993 Netvarme sa, ze ak bol za komancov niekto v stb a prenasledoval nevinnych ludi, mucil ich, ze co sme si, to sme, je to iba politika a doma sme uz normalni obycajni ludia. Ak bol niekto v HSLS a nakladal zidov do transportov, tak sa vecer po skonceni sichty nezmeni na slusneho cloveka a rano zase na bezcitnu svinu. Ked niekto voli kotlebovcov, nacistov, o com sa mas s clovekom obhajujucim vrazdenie ludi a genocidu bavit, aj ked je to rodina ... Ak mas vacsiu cast rodiny slusnych a inteligentnych ludi, tak travis cas s nimi, nikto ta nenuti travit cas s idiotskou castou rodiny, aby si z toho bola akurat otravena a znechutena ich debilitou. Moja svagrina je antivaxerka, nakazila tym brata, su aj proruski, uz sme sa nevideli 4 roky a su mi ukradnuti, nechyba mi ich pritomnost ani nazory . Mam dalsich surodencov, s nimi sa bavime normalne.
@anonym_autor
Ja som tiež prešiel štádiami keď som politiku riešil až do teraz, keď už neriešim. Nemáš na to žiadny dosah, sila tvojho hlasu je jedna k 4 miliónom, to skôr vyhráš jackpot ako ovplyvniš politiku. Ja som sa naučil riešiť iba tie veci, ja ktoré mám dosah, na politiku nemám.
Život je veľmi krátky a čas vzácny, aby ho človek míňal na takéto veci.
A ešte mám taký kontroverzný pohľad, že voľby by mali byť zrušené a štátni "manažéri" by mali byť odborníci, tak ako v iných oblastiach, tam si ich ľudia tiež nevolila.
@denithestrange1993 len že ono to tak nefunguje .Môj prípad ...Svokrovci by aj zomreli za Filcka.Do roku 2020 sme sa normálne bavili o všetkom možnom zo života .Potom Ficler prehral a ...Všetci sme boli drbnutý,blazni ,buzíci ,libtardi atď ..Keď ho moja žena upozornila ,aby sa k nám takto nesprával ,veď mi sme mu tiež nevytýkali že SMER vyhrával .Poslal do pi...a vyhadzoval ju z domu.Keby svokra nezasiahla ,tak by aj udrel.Pred mesiacom doniesol papiere manželke ,že chce z dane 2 % jednorázový príspevok na dôchodok.Manželka mu povedala ...Volil si Fica ,ktorý ti Rodičovský dôchodok zobral, čo ti Matovič dal .Vymenil si 270 € za rok od Maťoviča za 25€ od Fica ,tak si to uži.Čumel jak mucha puk .A to ho má manželka rada.Skoro som sa pošťal od smiechu .
Ja si myslím, že to hrotiš. Píšeš, že ti schválili ID za Matoviča, čiže keby za Fica, tak je Fico na piedestále u teba?
Asi ti ho schváli kvôli chorobe? Či?
Neviem si predstaviť doslova nenávidieť a odstrihnúť sa od brata kvôli politike.
@anonym_autor hnevaj sa na seba a svoj pokazený život. Tvoj brat urcite nemôže za to, že si slobodná matka. Ani jeho milovaná manželka za to nemôže. Zavist z teba len tak srší. Musí sa ti žiť veľmi ťažko s takým hnevom.
@aurora33 ja som vdova, s partnerom sme neboli zobratí. A áno, môj brat nemôže za smrť môjho priateľa, ale za svoju voľnu áno. A ja mu ju nechám. Nech si kľudne pri pive v krčme keď pôjde z nočnej s kamošmi pohejtuje a pochváli Fica. Ale to neznamená, že ho nemôžem odstrihnúť. Ľudia sa menia, on sa zmenil. A tým pádom nemusíme byť spolu už v kontakte. To je všetko. Tomu sa hovorí slobodné rozhodnutie.
@aurora33 milujem keď ľudia ako ty vkladajú do úst druhým niečo čo nie je pravda a píšu aký musia mať život pritom o nich nič nevieš. Kde píše o závisti k bratovi? Píše o sebe, ako jej tato vláda skomplikovala život. Nerobí to iba invalidom ale aj živnostníkom, poctivým ľudom a mnoho ďalším.
Zatrpknutost z teba len tak srší. Musi sa ti velmi ťažko zit s takou a zadubenostou.
@anonym_257984 mne sa žije výborne.
@aurora33 ja som vdova, s partnerom sme neboli zobratí. A áno, môj brat nemôže za smrť môjho priateľa, ale za svoju voľnu áno. A ja mu ju nechám. Nech si kľudne pri pive v krčme keď pôjde z nočnej s kamošmi pohejtuje a pochváli Fica. Ale to neznamená, že ho nemôžem odstrihnúť. Ľudia sa menia, on sa zmenil. A tým pádom nemusíme byť spolu už v kontakte. To je všetko. Tomu sa hovorí slobodné rozhodnutie.
@anonym_autor takže si bola tak či tak slobodná. Ved v pohode, odstrihni sa, len píšem ( a nie jediná) že z teba srší zavist a hnev. Proste si vybijas svoju frustráciu na bratovi a jeho žene.
@anonym_autor takže si bola tak či tak slobodná. Ved v pohode, odstrihni sa, len píšem ( a nie jediná) že z teba srší zavist a hnev. Proste si vybijas svoju frustráciu na bratovi a jeho žene.
@aurora33 závisť nie, nemám mu čo závidieť, ja som finančne na tom lepšie ako oni dvaja dokopy. Hnev a zlosť na nich áno. Na to, koho volili a aj vďaka komu sme ta kde sme. A asi to prerastie až do averzie, doživotnej. Cez to cesta nepôjde. Celý život podporoval trumpa, aký je skvelý, ako bude mier. Teraz šúcha ticho nohami pod stolom.
Autorka, máš úplnú pravdu.. každého zaprdeneho smeraka by som kopala do zadku.. a obzvlášť sa mi chce vracať zo starcov, ktorí sú senilní, že nespoznávajú ani vlastnú rodinu a pritom volia Fica. Ostáva im, doslova, pár dni života a zničia život niekoľkým generáciám.. takým by som ani pohár vody nepodala a ani sviečku na hrobe nezapalila. Moji rodičia sa dlhodobo nestretávajú so svojou svatkou lebo kandidovala v komunálnych voľbách za koalíciu Smer/Republika.. a môj otec je rozhádaných so svojim bratom lebo je to zasratý rusofil a smerak jak Brno. Oni nevidia, že tá červená banda tu rozkráda celý štát a že destruuju kultúru, zdravotníctvo a školstvo.
@aurora33 závisť nie, nemám mu čo závidieť, ja som finančne na tom lepšie ako oni dvaja dokopy. Hnev a zlosť na nich áno. Na to, koho volili a aj vďaka komu sme ta kde sme. A asi to prerastie až do averzie, doživotnej. Cez to cesta nepôjde. Celý život podporoval trumpa, aký je skvelý, ako bude mier. Teraz šúcha ticho nohami pod stolom.
@anonym_autor slobodná matka momentálne na úrade prace, v podnájme je na tom lepšie ako tvoja brat a jeho žena? Zaujímavé. Ináč vieš, že touto nenávisťou si len škodíš sama sebe?
@anonym_autor môžem sa opýtať? Keď si na tom finančne tak dobre, prečo teda nie si spokojná ?
@anonym_autor slobodná matka momentálne na úrade prace, v podnájme je na tom lepšie ako tvoja brat a jeho žena? Zaujímavé. Ináč vieš, že touto nenávisťou si len škodíš sama sebe?
@aurora33 áno, momentálne čerpám podporu z ÚP. Ale mám svoj vlastný byt, bez hypo, mám svoje vlastné auto, bez leasingu, deti sú zaopatrené, ja mám ID a úspory. O ten ID možno prídem, keď budem pracovať. Ale čo už. V'daka braček.
Toto je chore. Sorry. Aby ti raz ešte ten zlý brat nebol dobrý na pomoc. Ja nie som volič Fica, ale v okoli takých mám. Proste sa o politike nebavíme a nemáme problém. A za ďalšie, čo si myslis autorka? Ak by tam
bol niekto iný, že by sa nejtatili dávky a nebrali dôchodky? Len by sa snáď toľko nekradlo z tých peňazí. Čakajú nás ťažké roky. Stat je v srackach. Konsolidovať bude každá vláda, ktorá príde. Len každý použije peniaze inak. Niekto na obnovu, niekto do vlastného vrecka. Matovičove rozhadzovanie peňazí sa tiež už opakovať nebude. Radšej si zrovnaj priority v hlave a nezvaľuj svoje trable v živote na brata. Si akurát frustrovaná a plná zloby. Brat je tvoja fackovacia bábika, kde si ju chceš vybiť.
Autorka, máš úplnú pravdu.. každého zaprdeneho smeraka by som kopala do zadku.. a obzvlášť sa mi chce vracať zo starcov, ktorí sú senilní, že nespoznávajú ani vlastnú rodinu a pritom volia Fica. Ostáva im, doslova, pár dni života a zničia život niekoľkým generáciám.. takým by som ani pohár vody nepodala a ani sviečku na hrobe nezapalila. Moji rodičia sa dlhodobo nestretávajú so svojou svatkou lebo kandidovala v komunálnych voľbách za koalíciu Smer/Republika.. a môj otec je rozhádaných so svojim bratom lebo je to zasratý rusofil a smerak jak Brno. Oni nevidia, že tá červená banda tu rozkráda celý štát a že destruuju kultúru, zdravotníctvo a školstvo.
@top_manazerka len pre zaujímavosť... Koho by človek mal teda voliť, aby si mu zapálila sviečku na hrobe? Ale konkrétne poprosím.
Priznám sa, tento príspevok ma zasiahol. Tu sa mi ukazuje, ako ďaleko dokáže zájsť ľudská zloba a nenávisť. Zostalo mi smutno nejako.
@aurora33 áno, momentálne čerpám podporu z ÚP. Ale mám svoj vlastný byt, bez hypo, mám svoje vlastné auto, bez leasingu, deti sú zaopatrené, ja mám ID a úspory. O ten ID možno prídem, keď budem pracovať. Ale čo už. V'daka braček.
@anonym_autor troska sa zamotavas. V úvode píšeš, Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom.
A teraz zrazu máš vlastný byt bez hypo. A opakujem: tvoj brat za tvoje problémy nemôže.
@anonym_autor troska sa zamotavas. V úvode píšeš, Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom.
A teraz zrazu máš vlastný byt bez hypo. A opakujem: tvoj brat za tvoje problémy nemôže.
@aurora33 áno, musela som pracovať celý život, aby som uživila našu rodinu. Áno mám byt bez hypo - zdedila som. Áno mám auto, kúpila som. A áno, pracovať musím, aby som zaplatila nájom. Ty nemusíš? Máš na nájom peniaze len tak? Z ID nevyžijeme.
@top_manazerka len pre zaujímavosť... Koho by človek mal teda voliť, aby si mu zapálila sviečku na hrobe? Ale konkrétne poprosím.
Priznám sa, tento príspevok ma zasiahol. Tu sa mi ukazuje, ako ďaleko dokáže zájsť ľudská zloba a nenávisť. Zostalo mi smutno nejako.
@fajnova hocikoho okrem Fica a hlasu. Hocikoho.
@fajnova hocikoho okrem Fica a hlasu. Hocikoho.
@anonym_autor takže Republiku "môžu" voliť? 🤔 Tí si už zaslúžia sviečku na hrobe?
Dievčatá, vám, ktorými lomcuje taká nenávisť, toto neznie ani trošku bizarne? Alebo možno psychopaticky? Odsúdiť a zavrhnúť človeka len na základe toho, že jeho názor sa nestotožňuje s vaším? Ako to, že je niekto bohorovne presvedčený, že len jeho názor je ten jediný správny a tí, čo si to nemyslia, sú zavrhnuti ako prasivi psi? Takéto niečo sme tu už mali a nedopadlo to dobre. Od tejto nenávisti je len krôčik k oznacovaniu ľudí žltými hviezdičkami... Preboha, nezivte v sebe tieto emócie. Nechajte ľudí žiť si po svojom a aj voliť po svojom. A nezerte sa vzájomne kvôli nejakým ľuďom hore, ktorým na vás aj tak absolútne nezáleží. Či už na jednom alebo na druhom brehu.
@anonym_autor pozri objavil sa clanok v novinach a ty hned riesis ze je tomuz prijate a bude to tak
treba este pockat rok a pol dva pride PS a az potom to bude realita je to totiz sucastou Odorovych lego kociek https://e.dennikn.sk/3605161/odor-ukazal-lego-k...
takze klud este pockaj pride k tomu ked sa vymeni vlada plus zvysenie dani z majektu (byty a tak)
co sa tyka brata mozno sa mu ulavi ked s nim prerusis kontakt, posobis ako dost toxicka osoba.
Nehodnotim koho on voli to je jeho slobodna vec a volba, mame demokraciu
@aurora33 áno, musela som pracovať celý život, aby som uživila našu rodinu. Áno mám byt bez hypo - zdedila som. Áno mám auto, kúpila som. A áno, pracovať musím, aby som zaplatila nájom. Ty nemusíš? Máš na nájom peniaze len tak? Z ID nevyžijeme.
@anonym_autor hocikto musí pracovať. Vlastne takmer každý, kto chce žiť slusne a na úrovni musí pracovať. To sa teraz ideme nenávidieť všetci navzájom, pretože musime chodiť do prace? 😀😀😀
@top_manazerka Vieš, možno by bolo fajn žiť tak, aby tebe mal kto v starobe či v chorobe podať pohár vody. Je v tebe toľko zloby a nenávisti voči všetkým ľuďom, ktorí si dovolia žiť inak ako ty. Už si to predviedla i v iných témach. Pokora dnes chyba ľuďom.
ja som za to aby každý volil koho chce. teda aj ja. aj ja si môžem vybrať s kým trávim čas…
@anonym_359169 len je jeden dosť podstatný rozdiel - ak PS toto avizuje dopredu a napriek tomu ich ľudia zvolia je niečo iné ak smer tvrdí že to neurobí, na tom si postaví kampaň, ľudia ich zvolia a on to potom urobí… vidíš ten rozdiel, že?
myslíš že smerohlas by vyhral voľby ak by počas volieb tvrdili že chcú konsolidovať? ako, možno aj hej, ficovoliči majú divné myšlienkové pochody, ale myslím že fakt mnoho ľudí by ich jednoducho nevolilo…
Máme v rodine rôzne politické a aj náboženské názory a keďže som si kvôli náboženstvu ako malá prešla menším peklíčkom, povedala som si, že takto to nikdy nechcem. Nastavila som sa, že každý má právo na vierovyznanie či politické vyznanie, aké sám uzná za vhodné. V rodine sa o politike nerozprávame väčšinou a keď náhodou a prejde to zo všeobecných tém k nejakej vážnejšej debate, kde si každý myslí, že kto je hlasnejší má väčšiu pravdu, tak proste poviem stačí a zmením tému. Ale mať ku niekomu vyslovene a verziu kvôli politickému názoru je podľa mňa zlé. Chápem, že máš ťažký život, ale ... Tak ak to tak nechceš a nevieš si s tým pomôcť, vyhľadaj psychológa. Nič na tom zle nie je a uľaví sa ti aj s tou ťarchou, ktorú nesieš sama na pleciach.
@aurora33 môže byt niekto viac zabrzdený ako človek co útočí na vdovu?😅 hanba ti