icon

Politické rozpory s bratom

20. mar 2026

Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?

top_manazerka
21. mar 2026
@abbey1

@top_manazerka Vieš, možno by bolo fajn žiť tak, aby tebe mal kto v starobe či v chorobe podať pohár vody. Je v tebe toľko zloby a nenávisti voči všetkým ľuďom, ktorí si dovolia žiť inak ako ty. Už si to predviedla i v iných témach. Pokora dnes chyba ľuďom.

@abbey1 nech si tí šmejdi a dezolati žijú ako chcú.. ale nech neničia budúcnosť mne a mojim detom. Ale tu je chybou všeobecne volebné právo - že každý nevzdelaný zakomplexovaný lúzer ma rovnaký hlas vo voľbách ako vzdelaný človek, ktorý platí vysoké dane a vychováva deti. To je daň za demokraciu.

top_manazerka
21. mar 2026
@fajnova

@top_manazerka len pre zaujímavosť... Koho by človek mal teda voliť, aby si mu zapálila sviečku na hrobe? Ale konkrétne poprosím.
Priznám sa, tento príspevok ma zasiahol. Tu sa mi ukazuje, ako ďaleko dokáže zájsť ľudská zloba a nenávisť. Zostalo mi smutno nejako.

@fajnova ak starci zapredajú budúcnosť svojich deti a vnúčat za 13. dôchodok tak čo si zaslúžia?? To nie je o nenávisti - to je čistý pragmatizmus. Sfanatizované staré trúby, ktoré chodia na smeracke MDŽ, kde nekriticky zbožňujú Roba, ktorý im ukradne aj nos medzi očami.. a treba voliť strany na slušnej strane spektra. Určite nie Smer, Hlas, SNS a Republiku (nackovia).

abbey1
21. mar 2026
@top_manazerka

@abbey1 nech si tí šmejdi a dezolati žijú ako chcú.. ale nech neničia budúcnosť mne a mojim detom. Ale tu je chybou všeobecne volebné právo - že každý nevzdelaný zakomplexovaný lúzer ma rovnaký hlas vo voľbách ako vzdelaný človek, ktorý platí vysoké dane a vychováva deti. To je daň za demokraciu.

@top_manazerka Ty sa považuješ za vzdelaného va slušného človeka? Kto bude rozhodovať, kto je slušný a vzdelaný človek?

anonym_9397cc
21. mar 2026
@abbey1

@top_manazerka Ty sa považuješ za vzdelaného va slušného človeka? Kto bude rozhodovať, kto je slušný a vzdelaný človek?

@abbey1 toto je až neuveriteľné koľko je v ľuďoch kvôli politikom nenávisti. Akí sú všetci tolerantní a pozri...tu sa to všetko ukáže.

aurora33
21. mar 2026
@anonym_257984

@aurora33 môže byt niekto viac zabrzdený ako človek co útočí na vdovu?😅 hanba ti

@anonym_257984 kde útočim?

fajnova
21. mar 2026
@top_manazerka

@fajnova ak starci zapredajú budúcnosť svojich deti a vnúčat za 13. dôchodok tak čo si zaslúžia?? To nie je o nenávisti - to je čistý pragmatizmus. Sfanatizované staré trúby, ktoré chodia na smeracke MDŽ, kde nekriticky zbožňujú Roba, ktorý im ukradne aj nos medzi očami.. a treba voliť strany na slušnej strane spektra. Určite nie Smer, Hlas, SNS a Republiku (nackovia).

@top_manazerka toto je už ďaleko za čiarou

darmasiswa
21. mar 2026
@anonym_autor

@aurora33 ja som vdova, s partnerom sme neboli zobratí. A áno, môj brat nemôže za smrť môjho priateľa, ale za svoju voľnu áno. A ja mu ju nechám. Nech si kľudne pri pive v krčme keď pôjde z nočnej s kamošmi pohejtuje a pochváli Fica. Ale to neznamená, že ho nemôžem odstrihnúť. Ľudia sa menia, on sa zmenil. A tým pádom nemusíme byť spolu už v kontakte. To je všetko. Tomu sa hovorí slobodné rozhodnutie.

@anonym_autor nemozes byt vdova, ak ste neboli zobrati. Tvoje liberalne postoje, ze papier je zbytocny, ti navarili problem, ak by ste brali manzelstvo vazne, mohla si brat dnes vdovsky, boli to tvoje zle rozhodnutia, za ktore nikto iny nemoze. uprataj si v pojmoch a dojmoch, mas to dost pomylene

anonym_c89ecc
21. mar 2026
@abbey1

@abbey1 ja sa napríklad pozriem a vidím. Nemusí ani ústa otvárať a viem s kým mám tú česť 😃

misicka31
21. mar 2026

Tvrdíš, že sa máš lepšie ako tvoj brat so svojou dokopy, potom o čom točíš? Aké ďakujem braček???? Závisť je hrozná.

top_manazerka
21. mar 2026
@fajnova

@top_manazerka toto je už ďaleko za čiarou

@fajnova ty si tiež zaslepená smeráčka??

anonym_21a0a8
21. mar 2026
@top_manazerka

@top_manazerka prečo každý, kto s tebou nesúhlasí, je smerak? Lebo ja nie som, ale s tvojimi komentármi sa nedá súhlasiť.

lucia147852
21. mar 2026
@top_manazerka

@top_manazerka JOJ moja zlata, vies že aj vzdelaní ľudia volia fica? Napr lekári? Poznám nejedného. A upratovačka z našej školy nie. Pre teba obyčajná lúza. Sa troska uvedom ako sa vyjadruješ. Lebo tvoje vyjadrovanie teda nezodpovedá slovníku vzdelanej a rozhľadenej osoby

anonym_257984
21. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_autor nemozes byt vdova, ak ste neboli zobrati. Tvoje liberalne postoje, ze papier je zbytocny, ti navarili problem, ak by ste brali manzelstvo vazne, mohla si brat dnes vdovsky, boli to tvoje zle rozhodnutia, za ktore nikto iny nemoze. uprataj si v pojmoch a dojmoch, mas to dost pomylene

@darmasiswa známemu umrela manželka ked mala menej ako 50 rokov a na vdovský ma nárok az 1 ROK. Odôvodnenie? Ze sa este môže znova ozenit. Dakujem pekne za taký príspevok. Vsetko si museli platit sami celu liecbu. A zomrela len preto lebo nase zdravotníctvo je na dve veci, lekári nic neriešia a nechajú človeka skapat. Na dôležité vyšetrenia sa čaká pol roka a potom uz je neskoro.
Kde napisala autorka, ze papier je zbytočný? Preco hned píšeš, ze ma liberálny postoj. Vies vobec co to znamená? Toto je sila takto komunikovať s cudzím človekom. Neviem si predstavit vdove napisat ze no to sama si si spôsobila svoju situáciu za svoje zle rozhodnutia. Ty nevies preco sa nevzali nevies nic o jej živote a vynasas sudy. Radsej keby si prejavila trochu ľútosti ze jej zomrel muž. V ľuďoch uz nie je žiaden rešpekt a sa čudujeme, ze to tu tak vyzera.

anonym_a88f72
21. mar 2026

@anonym_autor Definíciu voliča smeru spĺňa autorka, a to priam ukážkovo - je dvojnásobná slobodná matka, invalidná, chudobná, evidovaná na úrade práce. K tomu je ešte je závistlivá a plná nenávisti. Rozumu veľa nepobrala, život si zariadila zle a vinníka za tento stav vidí všade okolo, len nie v sebe.
Presne takto sú na tejto stránke vykresľovaní Ficovoliči.

anonym_257984
21. mar 2026
@darmasiswa

@darmasiswa čím viac citam taketo spravy tým viac rozumiem, preco vas ľudia tak odsudzujú. A ja sa nad tým darmo budem pozastavovať, lebo empaticky a inteligentný človek ludi ako si ty nikdy nepochopí. Ja rozmyslam, ako si mozes dovoliť napisat, ze jej liberálny postoj ze papier je zbytočný jej navaril problem. Ked ju nepoznas a nic nevies. Mohol umrieť skor ako sa stihli vziať. Mozno boli zasnúbení mozno to plánovali to nikto z nas, a uz vobec nie ty, nema pravo hodnotit. A mne sa tak uz hnusia takito ľudia ako ty.
A mila @darmasiswa tu ti kopírujem definíciu liberalizmu, lebo zjavne to mas popletené. “ Liberalizmus je politická a filozofická ideológia zameraná na slobodu jednotlivca, ochranu ľudských práv, rovnosť pred zákonom a obmedzenú moc štátu. Presadzuje toleranciu, súkromné vlastníctvo a voľný trh.” takze ja som hrdá na to, ze som liberálna lebo tak je to správne. Ty si mala ist po páde komunizmu do Ruska ked nie si spokojná.
Voliči fica, vsetci do jedného spĺňajú okrem inych negatív jednej spoločný znak a to, ze nevedia uvažovať logicky. Neviete podla FAKTOV urobit logicky záver, jedine co mate su domnienky, klamstvá a konšpirácie.

darmasiswa
21. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa známemu umrela manželka ked mala menej ako 50 rokov a na vdovský ma nárok az 1 ROK. Odôvodnenie? Ze sa este môže znova ozenit. Dakujem pekne za taký príspevok. Vsetko si museli platit sami celu liecbu. A zomrela len preto lebo nase zdravotníctvo je na dve veci, lekári nic neriešia a nechajú človeka skapat. Na dôležité vyšetrenia sa čaká pol roka a potom uz je neskoro.
Kde napisala autorka, ze papier je zbytočný? Preco hned píšeš, ze ma liberálny postoj. Vies vobec co to znamená? Toto je sila takto komunikovať s cudzím človekom. Neviem si predstavit vdove napisat ze no to sama si si spôsobila svoju situáciu za svoje zle rozhodnutia. Ty nevies preco sa nevzali nevies nic o jej živote a vynasas sudy. Radsej keby si prejavila trochu ľútosti ze jej zomrel muž. V ľuďoch uz nie je žiaden rešpekt a sa čudujeme, ze to tu tak vyzera.

@anonym_257984 viem presne autorku zaradit, autorka sa odprezentovala uplne podrobne, co sa tyka vdoveckeho, v produktivnom veku ho vdova pobera podla poctu deti a ak sa nevyda, bude ho poberat v starobnom dochodku opatovne. To, ze sa nevydala, je jej zle rozhodnutie, nech to sluzi k pouceniu mamiciek, ktore nepotrebuju manzela, iba partnera, je to o zodpovednom planovani rodicovstva. A skus mne, alebo inym, ktorych nepoznas, radit o vdovach, nepoznas moju situaciu, vlastne ty, skus neradit vobec

darmasiswa
21. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa čím viac citam taketo spravy tým viac rozumiem, preco vas ľudia tak odsudzujú. A ja sa nad tým darmo budem pozastavovať, lebo empaticky a inteligentný človek ludi ako si ty nikdy nepochopí. Ja rozmyslam, ako si mozes dovoliť napisat, ze jej liberálny postoj ze papier je zbytočný jej navaril problem. Ked ju nepoznas a nic nevies. Mohol umrieť skor ako sa stihli vziať. Mozno boli zasnúbení mozno to plánovali to nikto z nas, a uz vobec nie ty, nema pravo hodnotit. A mne sa tak uz hnusia takito ľudia ako ty.
A mila @darmasiswa tu ti kopírujem definíciu liberalizmu, lebo zjavne to mas popletené. “ Liberalizmus je politická a filozofická ideológia zameraná na slobodu jednotlivca, ochranu ľudských práv, rovnosť pred zákonom a obmedzenú moc štátu. Presadzuje toleranciu, súkromné vlastníctvo a voľný trh.” takze ja som hrdá na to, ze som liberálna lebo tak je to správne. Ty si mala ist po páde komunizmu do Ruska ked nie si spokojná.
Voliči fica, vsetci do jedného spĺňajú okrem inych negatív jednej spoločný znak a to, ze nevedia uvažovať logicky. Neviete podla FAKTOV urobit logicky záver, jedine co mate su domnienky, klamstvá a konšpirácie.

@anonym_257984 empatia neznamena popierat realitu

la_dolce_vita
21. mar 2026

Autorka, ja ta aj chapem, tiez je mi nevolno, ked nahodou pozriem spravy alebo video z oslav mdž. Vadi mi tak vela veci, ze od zlosti ma ide porazit, ALE viem, ze tym skodim najma sebe. Obvinovat druhych za svoje pocity je chyba. Kazdy si zijeme svoje zivoty a je len na nas ako. Nemusis sa kontaktovat s bratom, ale nebud plna zlosti. Ja mam kamosky, ktore mam rada a ani netusim ako to maju s politikou, neriesime to. Od kedy som "nad vecou", zije sa mi lepsie. A to ver, ze po volbach som bola na prasky ☹ Tato doba je hrozna a tazka a to, ze sa ludia nenavia navzajom im vyhovuje. Porozmyslaj preco..

la_dolce_vita
21. mar 2026

*nenavidia

anonym_257984
21. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 empatia neznamena popierat realitu

@darmasiswa empatia znamená, ze si nemáš co dovoliť cudzej žene, ktorej zomrel muž vypisovať, ze si za svoje problémy môže sama lebo ma liberálny postoj a sobáš je pre ňu kus papiera. Hlavne ked nevies kde je pravda. Mudrost sa vyznačuje aj tým, ze ked neviem, držím ústa.
Dufam, ze sa nikdy nedostaneš do podobnej situácie, kde ta ľudia miesto podpory este zhodia, ze si za to mozes sama. Ty konzervatívec 😃

anonym_a59cc3
21. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_257984 ty poznas osobne vsetkych volicov Smeru, ked toto tvrdis?

anonym_257984
21. mar 2026
@anonym_a59cc3

@anonym_257984 ty poznas osobne vsetkych volicov Smeru, ked toto tvrdis?

@anonym_a59cc3 nikto kto ma v hlave mozog by ho nevolil. To je moj názor, rešpektujem, ze mas iny.

anonym_a59cc3
21. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_a59cc3 nikto kto ma v hlave mozog by ho nevolil. To je moj názor, rešpektujem, ze mas iny.

@anonym_257984 nezabudaj, ze vela ich volicov z toho profituje a tym mozog nechyba, naopak vedia v tom chodit.

fajnova
21. mar 2026
@top_manazerka

@top_manazerka ja len dúfam, že ošetrovatelia čo najskôr zistia, že si sa dostala k telefónu

anonym_e9b0c2
21. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_e9b0c2 áno, žilo sa mi ľahšie. Za matoviča mi priznali ID, vyplatili, vedela som slušne existovať a fungovať. Teraz je taká zlá situácia v tomto štáte, atmosféra, že sa nedá fungovať.

@anonym_autor geopolitická situácia by bola rovnaká. Financujeme Ukrajinu, začala vojna na východe, ceny idú raketovo hore a bude horšie

aurora33
21. mar 2026
@anonym_257984

@darmasiswa empatia znamená, ze si nemáš co dovoliť cudzej žene, ktorej zomrel muž vypisovať, ze si za svoje problémy môže sama lebo ma liberálny postoj a sobáš je pre ňu kus papiera. Hlavne ked nevies kde je pravda. Mudrost sa vyznačuje aj tým, ze ked neviem, držím ústa.
Dufam, ze sa nikdy nedostaneš do podobnej situácie, kde ta ľudia miesto podpory este zhodia, ze si za to mozes sama. Ty konzervatívec 😃

@anonym_257984 áe Ved si za to môže sama. To je fakt.

darmasiswa
21. mar 2026
@anonym_257984

@anonym_257984 pripominam ti, ze som pomenovala realitu, na rozdiel od teba, ktora pouzivas utok, a pridam ti do pouciek, ze empatia nie je ani bezbrehe prikyvovanie, empatia je aj schopnost prijat neprijemnu pravdu

anonym_257984
21. mar 2026
@darmasiswa

@anonym_257984 pripominam ti, ze som pomenovala realitu, na rozdiel od teba, ktora pouzivas utok, a pridam ti do pouciek, ze empatia nie je ani bezbrehe prikyvovanie, empatia je aj schopnost prijat neprijemnu pravdu

@aurora33 tak naco je MK? Každá téma co tu niekto napíše svoj problém, poďme im hromadne pisat mozes si za to sam.

@darmasiswa Nepomenovala si realitu. Vykonštruovala si si, ze autorka je liberál, pre ktorého je svadba iba papier. Bez toho, aby si sa jej opýtala, preco sa nevzali. Lebo jej odpoved je realita. Ty si mozes max myslieť. Tak nepoucuj o pravde, lebo tu vie iba autorka, keďže sa tu rozoberá jej život.

nyusika
21. mar 2026
@anonym_autor

My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.

@anonym_autor
Každý, kto zakladá takéto stúpidne témy, patrí do ruk odborníka - psychiatra

autor
21. mar 2026
@nyusika

@anonym_autor
Každý, kto zakladá takéto stúpidne témy, patrí do ruk odborníka - psychiatra

@nyusika dakujem, ty uz chodíš zrejme, že?