icon

Pomáhanie partnera v domácnosti

4. máj 2023

Ahojte baby ja som doma nepracujem, zaujima ma tie ktoré ste doma pomáha vám partner v domácnosti ? :D mne už veľa krát bolo vytknuté od kamarátok že keďže som doma mám mať na starosti domácnosť len ja ..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
5. máj 2023

@mamula20 ani nehovor 😂😂😂 oni to doma majú tak nastavené že mama spravi všetko a muž len sedí pred telkou alebo robi niečo okolo domu ..a keď som sa jej nato pýtala že prečo to tak má nastavené lebo že proste to jej tak povedal je muž že chlap nemá pomáhat v domácnosti ani mäkké F ..typická dedina ..ale zase môj pomôže keď ho to popytam zase nemôžem povedať že mi nepomôže to keby mi povedal že to je ženská robota tak letí hneď 😂😂😂😂 len ide o to že to neurobí sám od seba ale všetko mu musím hovoriť a pripomínať

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
rik01lulaka
5. máj 2023

Si doma, máš veľkú dcérku, chodíte po výletoch, muž nemá niekedy ani navarené....predpokladám, že všetko finančne ťahá on...v tom prípade buď rada, že je ticho!
Pri tak velkom dieťati by bola domácnosť ako perlička, obed aj večera na stole a ešte by som zvrtla aj dáke výlety s dieťaťom. Nechápem komentáru tvojej mamy, že si mu slúžka 🙄 a muž je čo podľa nej, ten čo si doma šunky váľa?

autor
5. máj 2023

@rik01lulaka tak áno to som šťastná že nepinda a je viac menej medzi nami všetko v poriadku len keby ten poriadok trošku dodržiaval

autor
5. máj 2023

@zafir01 ...neviem asi niesom na takéto veci šikovná čo sa týka kuchyne mama ma k tomu neviedla sama nikdy nevarila kuchyňa bola len na ozdobu ..takže mne proste všetko trvá strašne dlho a potom som z toho otrávená ale áno tiež si myslím že všetko je o o tom timemanagmente ...ale to treba byť stále vo švihu a nie spat na nohách 😂😂😂 ako vidím celý deň mas nabitý do každej minuty 😁

zafir01
5. máj 2023

No ja zas som vyrastala tak, že keď som mala 15, moja mama nás opustila a nechala otca so mnou a mladšími súrodencami. Dovtedy to tiež nebolo terno.. Takže som rýchlo prevzala úlohu mamy, a jednoducho som musela. Ale každý máme iné tempo, niečo sa naučiť dá, niečo ma už človek v sebe.
Ozaj sú niektoré recepty mega rýchle. Potom máš aj čas pre seba. Lebo ak si to menasravus teraz, ono ta to všetko pohltí, budeš vyhorena, lebo budeš v jednom kole, a budeš mat pocit, že nič za tebou nevidno, hoci celý deň sa nezastavis.

misinka866
7. máj 2023

ak si doma a nechodíš do práce, tak by mi bolo fest blbé, keby vysaval, umýval riady atď atď. on zarába a ty si pani v domácnosti, nie si slúžka, proste ty máš na starosti domácnosť, nákupy, varenie, čistotu. slúžka budeš, ked mu donesieš jedlo na stôl a ešte aj odnesies, to mu už rovno môžeš aj topánky obuvat 😂

dena883
7. máj 2023

@misinka866 ja mužovi prinesiem aj odnesiem jedlo na stôl a teda za služku sa vôbec nepovažujem..... ale zas obaja pracujeme a obaja sa aj staráme o domace práce dnu ci von.....
Autorka keď som bola doma všetko som mala spravené doobeda navarene, upratané,poprate ved keď si stále doma ten poriadok si postupne udrzujes automaticky nie? či to len ja som tak mala ?.....neviem nebrala som to taktragicky jednoducho som to robila nejak automaticky
Nerozmýšľaj nad tým co kto robí rob to preto aby sa vám dobre žilo a budeš mat dobrý pocit ze ty vytvárať pekný domov rodine 🥰

maja367
7. máj 2023

No neviem ale keď som nepracovala a bola doma . Upratovanie varenie nákupy všetko len ja ... čokoľvek sa pokazilo všetko som riešila len ja.
Teraz už dva roky chodím do práce a manžel mi nepomáha..a keď pomôže už len vtedy keď mu to poviem .
Mala som dve práce manžel bol dva mesiace doma že si chce oddýchnuť samozrejme bez príjmu...ok ale v domácnosti nič nepomohol ešte na nákup som musela chodiť... jesť chodili k mojím rodičom... alebo do reštaurácie. Keď som mu to vytkla tak som ostala ja zlá že on chudák... akože už ma to nebaví....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
afrrodita
7. máj 2023

Fiha.
Kolko muzov sa podiela o starostlivost domacnosti.
Ani som netusila.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
7. máj 2023

@dena883 ja neviem ja nemám taký vzťah k domácim prácam proste to nemám v sebe doma sme radšej chodili vonku mama zanedbávala domácnosť nevarila proste roky sme žili v špine jej argument bol že ona chodí do roboty ako má stíhať aj domácnosť aj mňa ..ale tak mama ma mala ako 40 ročná čiže asi preto to bolo tak ..

barborachors
7. máj 2023

u nas 80 percent prac vykonava muz. Nie preto ze by sa mne nechcelo, ale preto ze jeho to baví.
okrem toho nijako to s upratovanim neprehaname, radsej ideme von alebo na kavu. Ako si to v živote clovek zariadi, tak to ma...

kikus7
7. máj 2023

Partner nemá čo pomáhať. Vy ste rovnocenné osoby, obaja sa máte starať o domácnosť.

majka2804
7. máj 2023

Súhlasím s @mamula20
Môj muž tiež žil roky sám a u nás sa neriešila deľba práce. My spolu bývame 10 rokov. Napr. častejšie varím ja, manžel častejšie vysáva, atď... jediné čo nerobí, je žehlenie a umývanie okien 😀 Ale zas kým tvrdo drel na stavbách, tak som mu ,,pomáhať" nedovolila. Neviem, ale stále mam pocit, že dnešným chlapcom vojenčina chýba a dievčatá nevedia ani kuracie stehná upiecť.

zuzanockamt
7. máj 2023

Pokiaľ nepracuješ, si doma, muž všetko finančne ťahá, tak je tvoja povinnosť navariť a postarať sa o poriadok. Bežne to zvládam s minimálnou pomocou muža a to pracujem, vzdelávam sa a starám sa o deti. A ty sedíš doma a chceš ešte aj pomoc. Chudák chlap.

maja367
7. máj 2023

@mamula20 doteraz to takto funguje svojej rodine chodí robiť a doma nič... múdreho hraje... teraz chodí do práce..ale peniaze sem tam čosi dá..a keď povie oheň na streche ako si dovolím pýtať ..tak sa ho pýtam či za 600€ robí . Parádna práca a ešte odvody platiť....
Som myslela že ja taký vzťah mať nebudem ale bohužiaľ...
Bola som chorá a trebalo má na vyšetrenie odviezť aj prísť premna . Ako on mi povedal že a brat nemôže...doplacu mi bolo...😏. Vôbec v ňom nemám oporu. Sa ospravedlňujem ale asi som potrebovala to dostať zo seba.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
jaga61
7. máj 2023

Sa čudujem, že Ti manžel ešte neušiel. To má byť hladný keď príde z prace? Prepáč, si naozaj lenivá. Keď budeš chodiť do práce tak ako budeš stíhať.

rakahaka
7. máj 2023

Ja ti to napisem z inej strany. Moj muz je doma s dietatom (uz malo 3) a ja chodim do prace. Cize o stravu pre seba a maleho sa stara sam. Bud mu helfne svokra alebo vari. Pracka susicka je samozrejme v jeho rezii, rovnako ako zvladne pustit vysavac nech je povysavane. Ale ked pridem z prace, nemam samozrejme problem vylozit mycku ci upratat kuchynu. Veci sa robia aktualne, ak je prach v kupelke tak to vycisti. Ak si ho vsimnem ja spravim to ja… Ak maju deti rozhadzane veci ulozi ona lebo ja, kto je pritom. Domacnost nie je moja alebo jeho. Je nasa. Samozrejme ale je ze vacsinu veci robi on, kedze je on aktualne doma. Rovnako ako led som bola doma ja, robil minimalne veci. Pokecajte si o tom, nastavte si pravidla aby sa vam obom zilo vo vztahu k sebe aj k domacnosti dobre

autor
7. máj 2023

@maja367 ...drzim ti palce aby sa to vyriešilo ..keď sa to nezlepsi asi len odísť ale viem vôbec to nieje také ľahké :(

marca12
7. máj 2023

To,ze si doma,neznamena,ze si sluzka vasho domu. Ale ano,vacsinu veci by som porobila,ale zase nie vsetko,ved tam byva aj muz. Ved ani ta kazdodenna rutina okolo domacnosti nie je super robota. Nejde o to ukazat,aka som hrdinka ako vsetko zvladam.

inaemre
7. máj 2023

A ty ked nevaris tak tvoja 5 rocna dcerka je co? Hranolky na vyletoch kazdy den? A do skolky preco nechodi?

autor
7. máj 2023

@marca12 tak tak môj názor 🙂 ale už viem ako aby to malo fungovať aj vdaka názorom tu 🙂

autor
7. máj 2023

@inaemre chodíme sa každý deň najesť normálne do restiky polievka druhé jedlo ..a nechodí preto lebo mi to príde zbytočne a nechce byť v škôlke v kolektíve medzi deťmi je rada ale radšej ide so mnou na výlet ako sa nudiť v škôlke