icon

Pomoc pre matku v ťažkej životnej situácii

21. nov 2024

Ahojte ja už neviem ako ďalej preto píšem tu lebo hanbím sa o Tom s niekým rozprávať aj bi má vysmiali 😢ide o to mám 3 deti sú hladné a nemám im čo dať jesť mám sprosteho muža stále sa hada somnou ja a deti ho nezaujímame stará sa len o seba každé ráno nás nechá bez dreva všetkeho v zimnom dome príde domov deti idú k nemu a spýtajú Sa ho čo im kúpil a on naj ho neotravuju potom osprchuje sa a ide spať ale ja sama všetko naraz vezvladam deti sú maličké nechodia ani do škôlky je to nám ňa priveľa robím všetko čo je v mojich silách aspoň Kebi on bol iný a dobrý otec,manžel ale môžem len snívať dostal výplatu kúpil si motorku a nánas kašle povedala som mu naj ide do obchodu kúpiť deťom čo potrebuju lebo sú hladné a v chladničke nič nie je tak povedal on neide lebo čo bude jesť a piť v robote nemám kam ísť lebo dávno bi som ho od nás odkopla som na Tom psychicky aj fyzicky zle veľmi zle hlavne kvôli deťom bez neho bi nám bolo lepšie lebo snažila bi som sa zoz všetkych síl teraz a robím všetko čo je v mojich silách deti bi som dala do škôlky a išla do práce abi im bolo čo najlepšie lenže nemali bi sme kde bývať prosím poraďte ako ďalej 😢😢

Strana
z2
maminkadeticiek
21. nov 2024

Mas sa pobalit a odist spolu s nimi ihned do krizoveho centra kludne aj do ineho mesta skor ako niekto zisti ze vase deti hladuju a vezme ti ich socialka.

deti95060810
21. nov 2024

kde bývate? koho je dom, alebo byt? ak je manželov tak choď do krízového centra..

gladys_07
21. nov 2024

Tak velmi ich lubis ze ich nechas radsej zomriet od hladu? Zaklop susede, chod na miestnu faru, hocico. A zajtra (nie v pondelok) na UP a vsetko vysvetlit. Chudiatka deti.

pikachu999
21. nov 2024

Autorka niektoré baby ti tu dobre poradili je už len na tebe či niečo urobíš alebo necháš svoje deti hladne a v zime !

alkoholik
21. nov 2024

Prosim a tie 3 deti su jeho ci ineho/ inych?
Prosim vieta ako vznikaju deti?

terezkaarthuramax
21. nov 2024

Vies ono svet je taky ze sa tazko da uverit takymto pribehom. Aj gramatika ... Ale mozes mat tu dys... Poruchu.. to len aby si vedela preco ti niektori odpovedia tak ako odpovedia.. je taka akcia na Jojke darovane Vianoce skus tam.napisat. alebo stranka medzinami a ludia ľuďom ..nech sa ti všetko podarí.budem.na teba mysliet aby sa ti darilo.

bielasovicka
21. nov 2024

Takého debila máš za muža, a spravíš s nim 3 deti? Načo?

daniela1911
21. nov 2024

Napíš okres, nasmerujeme ťa na pomoc, popripade jedlo pre deti. Ako sú deti hladné ? Čo dnes jedli ?

petamich
21. nov 2024

Krizove centrum, zalozit novy ucet, poziadat o zasielanie rodicovskeho prispevku a rodinnych pridavkov na novy ucet a odstahovat sa. Neviem kde byvate ale skusit sa ist spytat na mestsky, miestny, obecny urad na nejaky prispevok, predpokladam, ze rodinu nemas, ktora by ti hned pomohla aspon s jedlom. Skus oslovit nejake lokalne darovacie skupiny a poporosit o pomoc.

A prosim neber to v zlom ale mna neskutovne udivuje ako v kazdej podobnej teme sa autor prispevku brani kto nezazil nepochopi - predpokladam, ze pred detmi bol milujuci a ukazkovy partner, po prvom dietati tiez, po druhom ti este viac pomahal a zahadne je z neho debil az po tretom. Mas pravdu nezazila som a nepochopim, nezazila som, lebo som si zvolila dobre zivotneho partnera (hoc ano aj to sa moze zvrtnut) ale urcite by som nemala tri deti tipujem rok co rok s takymto chlapom 🤷‍♀️

cimage
21. nov 2024

Ak vies, ze muz by ti zobral kartu, tak si daj vyplacat rodicak na poste. Pojdes si ho vyzdvihnut a cestou domov urobis velky nakup na mesiac, takze peniaze ti nezoberie. Kupis ryzu, cestoviny, muku, mlieko, zeleninu a ovocie, z toho uz nieco vykuzlis.
Po pravde tento chlap by si zasluzil basu za jeho chovanie. Vlastne deti necha hladne? Ty sa ho ocividne bojis, kedze ma vsetko v rukach. Podla mna je aj o nasilie u vas doma. Treba zvazit ci ti za to stoji s nim zit, ked ta vlastne necha v straxkach aj s detmi. Naco ti je taky chlap? Radsej by si mala ist s detmi do krizoveho centra kde budete v teple a najedeni.

kitycat
21. nov 2024

Toto bude dalsia "slobodna mamicka" co zije u chlapa co si ju asi ani nezobral, po snad odrobenej ucnovke ju na 18te narodeniny oplodnil a odvtedy stihol este 2x, lebo ved co sa aj da Panu Bohu za chrbtom robit ako len pit, jest parky s chlebom a sulozit.
Jednoducha zienka bema ani svoj vlastny ucet, ved preco by aj, tak vsetko ide muzovi, ktory si radsej doma skrabe vajka, nez by domov doniesol rozky, sunku a maslo, k tomu dake jablcka. Nie nebude na cigarety, ze? Pivko tiez nieco stoji.
Drevo do piecky? No moja a to si nevedela ako byva? Len si utekala z domu?

Internety aj telefony to ma, ale plakat to bude. Tymto detom treba dat sancu, dat ich niekam a ty ked sa das dokopy si ich mozes ku sebe zase zobrat. Len to radsej budes plakat na internetoch, ze ti kartu neda aaaach

mirkam3
21. nov 2024

Autorka bude zjavne troll ktorý len trpezlivo čaká, či sa aspoň jedna hlupaňa pred Vianocami chytí.

Alebo matka roka (?), ktora ma podľa vlastných slov hladné deti, ale nezaloží si ani len účet, aby ich z peňazí na ňom nasýtila, do azylaku s nimi tiež nepojde, sociálke ich nedá - radšej nech pomru od hladu (?). Lebo citame tu len výhovorky a útoky. Ale zjavne ma(ju) na internet a nejaký mobil alebo PC, z ktorého tu vypisuje. Čo je vlastne cieľom tej diskusie ak nie vymámiť od niekoho peniaze, alebo niečo zadarmo?
Autorka, aku radu čakáš? Ak by mi deti žili o hlade a v chlade, išla by som vyberať hoc aj kontajnery…

lucia11kob
21. nov 2024

@milanemila najprv asi zveriť deti do svojej starostlivosti, aby sa vedela pohnúť s výživnym

sendy1977
21. nov 2024

@lucia11kob nie, výživné môže požiadať aj počas manželstva

lilizzachy
21. nov 2024

Všetky mudrlantky jej tu len nakladate. Nežijete v takých podmienkach tak nič o tom neviete. Plno žien takto žije, a bohužiaľ je to smutné. Prečo má 3 deti s ním? Lebo keď mu nedá tak ju zbije alebo ju znásilni. Prečo je s ním? Tak na začiatku to bola možno láska, otehotnela a už sa to s ňou vlečie...tam kde je chudoba nie je veľa možností zobrať sa a odísť preč...s tým má problém klasická zamestnaná žena a nie žena čo mimo dediny možno ani nebola.... Áno urobila plno chýb, ale pre to že má takú mentalitu, tak je naučená z okolia žiť. To že jej budete nakladať aká je "sprostá" jej nepomôže. Nie každý mal v živote také možnosti ako vy ostatné mať normálny domov, rodinu, vzdelanie. Mňa len mrzí ako si ženy matky dokážeme ubližovať navzájom. Je zúfalá a pýta si radu. Je problém normálne reagovať? Pár žien tu normálne odpovedalo. Predstavte si keby ste sa vy narodili niekde v osade boli bez centu lebo muž vám všetko zoberie nemá ani na autobus tak ako má odísť...
Autorka musíš si urobiť nejaký plán ako sa dostať k peniazom a odísť do krízového centra ak máš internet nájdi si kde je najbližšie krízové centrum pobal najnutnejšie veci a odid tam. Držím ti palce aby si našla silu a odvahu odísť a zmeniť svoj život sebe aj deťom .

terezkaarthuramax
21. nov 2024

@lilizzachy suhlas. Ale chapem aj tie ostatne komentujuce, hoci su.naozaj velmi tvrde . lebo zial tak.ako vela ludi žije v takych podmienkach, tak je aj vela takych co im nie je rady, ci podvodnikov.. mne je to luto ze kvoli takym,.ti co su naozaj v zlej situacii na to doplacaju lebo po tych skúsenostiach im neveria.😓

danica2711
22. nov 2024

no tak našla si si debila a ešte si si s ním aj urobila tri deti. Gratulujem. Ale východisko existuje, sama to píšeš - rozvod/rozchod s debilom, deti do škôlky a ty do roboty, čím skôr

tululu
22. nov 2024

@lilizzachy Chvala Bohu, ze niekto uvazuje ako ty. Normalne zijuci clovek si ani len nevie predstavit, ake zuzene a obmedzene je myslenie zeny, ktora v takom prostredi vyrasta a zije. A to ju neospravedlnujem, ale pokial clovek nevie alebo nechce poradit, naco si kopnut?

milanemila
22. nov 2024

Stale hovorim, ze by antikoncepciu mala preplacat poistovna.

autor
22. nov 2024

@lilizzachy ďakujem ti veľmi pekne takej odpoveďi som sa chcela dočkať na niektoré ani neodpovedam lebo Kebi aspoň pomohli odpoveďou a aspoň. Kus pochopili ale stále len prečo si snim ,prečo máš 3 urob 4 .prečo ,prečo lebo sa to stalo môžem za to aj ja viem a presne ako si popísala tak to je a moje deti zato nemôžu ešte raz ti ďakujem 😇

autor
22. nov 2024

@danica2711 jasne a pôjdeme k tebe bývať? Za ten čas čo moje 3 deti pôjdu do škôlky keď že ešte nemajú povinnú dochacku a toľko rokov tak u nás sa platí 100€ jedno dieťa ×3=300€ požičiaš mi ti ? Kým si nájdem prácu a dostanem prvú výplatu a kým nájdem byt pre seba a svoje deti

earlgrey
22. nov 2024

@lilizzachy Koľko "normálnych" žien, čo poznám, majú podobný problém a nie sú z osady ale z úplných rodín, kde im rodičia nepomôžu a tie ženy musia byť s takým mužom, nedáva peniaze, vydeľuje jedlo, deťom nič nekúpi a sú s ním, lebo nemajú kam ísť. Dobre si to napísala. Súdiť je najľahšie.

stanulienkat
22. nov 2024

@milanemila Presne tak- antikoncepciu by mala preplácať poisťovňa a v škole by mala byť povinná sexuálna výchova. Toto keby chcel ktokoľvek zaviesť, nevieš si predstaviť, čo by pandičkári začali v tomto štáte vyvádzať.

stanulienkat
22. nov 2024

@stanulienkat panbickari. Nie pandičkari😂

daniela1911
22. nov 2024

Autorka, moja ponuka stále platí, a nie len moja si myslím…napíš odkiaľ si.

Za ďalšie zas si tu ženy nadávajú, pravda je uprostred. Týraná žena je hluchá, slepá a sprostá. Bohužiaľ. To ale neznamená, že netreba nič robiť, ľútovať sa a čakať autorka. Minimálne by si mala ísť na úrad prace sa opýtať aké máš možnosti. Si ekonomicky týraná a aj deti (okrem iného). Chod tam, poraď sa, príspevok si daj vyplácať šekom má pošte. Že ta vyhodí keď mu neprídu tvoje peniaze? Volať políciu. Alebo rovno sa zbal do krízového centra. Tam ti pomôžu najlepšie aj s papierovačkami a aj deti pomôžu dostať do škôlky.
Len proste treba malými krokmi niečo robiť a nie hladovať deti a nechať ich vyrastať takto. Prečo sa schovávaš za argumenty… kým mi príde výplata a 300€ za škôlku a pod. Ty si myslíš, že my sme to neriešili v živote? Baby ti poradili - prehlásiť rodičovský príspevok, prehlásiť prídavky na šek, veď to sú slušné peniaze na tri deti 500-600€ mesačne, dalej kontaktuj krízove centrum, neskor ti pribudne aj výživné na deti a bum.. hneď bude na škôlku. Potom ty do roboty. Bude to ťažké ale zvládneš to. Len to rieš. Nechaj si pomôcť od ľudí a mysli na deti. Aké detstvo budú mat? Možno si mala tiež take, tak vieš ako ich to ovplyvní.

daniela1911
22. nov 2024

@stanulienkat hej a najväčší problém na Slovensku je dúha a farby. Ale že tu ženy žiju ako v 100 rokov za opicami, a mládež nemá poňatia o fungovaní ľudského tela nevadí. Bude nám apsoň nová hymna v ušiach hrať ;)

margotka17
22. nov 2024

@mirkam3 tiež rozmýšľam, že čo je cieľom, ale autorka ani účet nemá, čiže ani nikto by jej nemohol poslať peniaze ani nákup v krabici, nič. Každú radu odmieta, veď aspoň na určitú čas to riešiť krízovým centrom....

andrea2667
23. nov 2024

Sociálka, rodina, krízové centrum, úsmev ako dar, charita, linka dôvery... Neverím, že by si o týchto možnostiach nevedela. Internet evidentne máš, keďže si odoslala príspevok. Hľadaj organizácie na pomoc matkám v núdzi v tvojom okolí. Lenže ja si skôr myslím, že s podobnými príspevkami sa pred Vianocami roztrhne vrece. Veď vieme prečo.

dia712
23. nov 2024

Do azylového domu chod a tam ti pomôžu..

alexis617
29. nov 2024

Napíš mi na môj nik skúsime niečo spolu vymyslieť

Strana
z2