Pomôže nám manželská poradňa?

yvana1212
21. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať ako riešiť danú situáciu. Manželovi rodičia sa od narodenia nášho syna správajú ku mne ako k žene, ktorá podľa nich nič nevie. Všetko čo poviem ohľadom výchovy syna, takto negujú. Nechcú počuť môj názor. Dokonca viackrát sme sa hádali. Môj manžel mi neverí, vraj to ja som konfliktná. Stále sa zastáva rodičov. Poraďte čo robiť, pomôže manželská poradňa?

zabina27
21. jan 2015

@yvana1212 mozno by pomohla, ale manzel nie je pri tych "konfliktoch"? nevidi, ako to prebieha? ak on pri tom nie je, so svokrovcami by som sa o vychove nebavila, je to vasa vec, ak chcu, nech povedia, ale mate svoj nazor a hotovo, nic by som nevysvetlovala... mali by ste drzat spolu, lebo je to neprijemne, ak sa muz postavi proti, najma ak je to priamo pred svokrovcami, mam s takym skusenost... pripadne ak mate na nieco rozdielne nazory, tak si vydiskutovat osamote, dohodnut sa, co a ako chcete robit a drzat sa toho, asi kazdy musi v niecom ustupit, ale potom sa toho drzat a ak niekto treti bude mat s tym problem, je to jeho vec, vy sa seba zastanete a koniec

kiki68
21. jan 2015

asi pomoze, ak nechces aby doslo k rozvodu. Hlavne si nenechaj brnkat po nose.

ribera
21. jan 2015

V poradni sme neboli, takze neviem, ale ak je tam ochotny ist, tak to urcite skuste. Co sa tyka rad starsich, tiez som si dost uzila, doma to bolo ako na bojovom poli. Ak tvoj muz hovori, ze si konfliktna, ale necha ta starat sa o dieta tak, ako to povazujes za najlepsie, tak to vobec neries. Ak trva na tom, aby si sa o dieta starala tak ako ti radia svokrovci a tym s tym nesuhlasis, tak treba 1, najst nieco drobne, v com mu vyhoviet. 2, najst argumenty, ktore vyvratia to co ti radia ako dobre a 3, najst dost ludi, ktori by s tebou suhlasili (ak tvoj muz veri kniham, tak najdi knihy, kde tvrdia, ze to co robis ty, je spravne. Ak veri netu, tak na nete hladaj. Ak veri len ludom, ktorych pozna, tak hladaj medzi susedmi, pytaj sa ostatnych, ze ako sa staraju o svoje deti. A ak maju podobne nazory ako ty, tak to vzdy nenapadne podsuvaj manzelovi.

panidia
22. jan 2015

@yvana1212 Ahoj,prosím ta,preco sa ta tak dotýka názor niekoho kto ti evidentne nevyhovuje.Napíšem ti co by som urobila ja,zrusila s nimi kontakt a nech si hovoria a myslia co chcu.Je to moje dieta,ja viem najlepšie co je pren dobré,som jeho matka a ostatní ma nezaujímajú a už vobec nie ich názory,zvlást ak mi nerobia dobre.Skús byt viac sebavedomejšia a netráp sa tým co si o tebe myslia a hovoria iní.Vela stastia.

timea7
22. jan 2015

@yvana1212 ak by si ho dotiahla do poradne, bolo by to super, ale možno by mu otvorilo oči aj to, že by ste tento problém rozobrali s niekým na koho on dá, alebo s iným manželským párom, vašimi známymi a pod. Neviem, či s jeho rodičmi bývate, ak áno, za každú cenu by som trvala na osamostatnení sa. Nehádaj sa s nimi, ignoruj ich rady a poznámky a rob si po svojom, je to veľmi ťažké, ale dá sa to naučiť. Ale s mužom si toto budeš musieť vyriešiť, lebo to bude zdrojom hádok stále.

mysicka36
22. jan 2015

Pomôže ti vyhýbanie sa svokrovcom 😀 Obmedziť návštevy na zdvorilostné gratulácie a pozvať ich k sebe domov 3x ročne na oslavu narodenín teba, muža a malého. To by som si kusla do jazyka a bola za nekonfliktnú. Ak budú pindať pred tvojím mužom a on ti to pretlmočí, mykni plecom a povedz, že ich názor im neberieš, ale ty to vidíš inak. Trochu diplomacie žena a máš pokoj a svokra bude tá hašterivá v očiach manžela. 😀

čo očakávaš od poradne? Že oni tvojmu mužovi povedia že máš pravdu ty?