icon

Pomôžte pri rozhodovaní

henikapetko
3. feb 2014

Ahojte baby,nejeden problém tu začína slovami...uz to v sebe nemôžem dusiť...tak začnem takto aj ja...uz to v sebe nemôžem dusiť a tak by som chca ísť s pravdou von.Som v 6.mesiaci,rodičov nemám,teda mam no nestoja o mňa (bezvýsledne som sa skúšala s nimi spojiť),mám priatela,ktorý je aj otcom mojej žabky,ktorý nosím v brúsku.Momentálne sme v .nemocnici,lebo nám hrozí predčasný pôrod,a tak asi mozno aj preto,že som na izbe sama rozmyslam nad istými vecami.Priateľ stále tvrdil,že je neplodny,lebo s bývalou sa o babo pokúšali 2 roky a nič a ja som s ním otehotnela 2mes po vysadeni antikoncepcie.Nemôžem povedať,že sa netešil,to áno a aj teraz ked zistil,že to bude dievča,ale náš vzťah neni až taký ako som čakala a aký potrebujem.Na začiatku sa všetkým chválil,že on zvládne tehot.nálady a pri pôrode bude somnou a zrazu keď sa to pomaličky blíži nálady nezvláda a pôrod tiež nechce vidieť.Príde mi taký chladný,druhý valí sú poOrni,aj čo si vsimam keď.tu do nemocnice chodia za tehot.priateľkami.Hladkaju bruško,rozprávajú sa s ním,utesuju partnerku a ten môj???Akoby sa nič nedialo,sú dni med sa považské a nebaví sa somnou aj 3-4 dni,sú dni kedy ho ani nevidím,ochladol ku mne.Viem,že tvrdí,že ma ľúbi,(v mnoznom čísle to nevravi),nepýta sa má ako sa mám a ani ako sa má malá a mne to hrozne chýba.Keď A mnou do nemocnice príde,tak sa somnou skoro ani nebaví,pozerá von oknom,alebo sa hrá s telefónom,keď som mu zavolala,že idem na príjem rozplakala.som sa,lebo mi prišlo aj ľúto a malá SOM aj strach čo bude s malinkou a on namiesto toho,aby ma utisil tak mi povedal,kocúr odíde myši budú mať raj.Ja uz neviem čo si o ňom myslieť,prečo sa zrazu deje to,čo sa deje,lenže najhoršie na tom je to,že je tu jeho teda nás spoločný kamarát,ktorý by mal ísť za krstného mojej malej.A ten je presný opak ,stále sa pýta ako sa MAME ,ci sme ok,ci niečo nepotrebujeme....ako sa cítime,že mu chybame.Proste sa do mňa zalubil viem o tom,asi 4.mes on bol stále ku mne pozornejsi.Píše mi,že má ľúbi a,že má chce aj s malou,že uz to bez nás.nevydrží.A ja neviem čo mám robiť..mám ho rada,záleží mi na ňom,ale.neviem ako sa rozhodnúť unho mám to čo potrebujem nehu,pozornosť a úprimnosť.Záleží mu aj na malej síce neni jeho a som presvedčená,že z neho bude fantasticky otec....Prosím poraďte,ja uz nejak neviem ako ďalej...

Strana
z4
luba28
3. feb 2014

@henikapetko urob tak ako ti kaze srdiecko a tam kde ta budu mat radi a aj pre malu bude tam to ,co potrebuje,...u tvojho priatela buducnost nevidim,.....

mokon
3. feb 2014

@henikapetko priateľa zatiaľ nerieš, počkaj, veď ono sa to samo ukáže a podobne aj s krstným 😉 , nič neznásilňuj, ak bude mať krstný záujem aj potom,keď sa narodí malé, a Ty sa tiež zaľúbiš, niet o čom rozmýšľať, ak priateľa nemáš rada

juliana77
3. feb 2014

@henikapetko V prvom rade sa zameraj na to malé, teraz máš to rozmýšľanie trochu skreslené a nechaj veciam voľný priebeh. Napokon ako si nám to opísala, tak sa vyvíjajú samé a presne ako píše luba28 srdce Ťa nasmeruje na správnu cestu.

henikapetko
autor
3. feb 2014

Ja chcem,aby sa mala malá dobre a ci ju bude vychovávať otec biologicky ci adoptivny mi je jedno,len nech sa má dobre.Srdce mi vraví,priateľ je otec dieťaťa,no ten druhý dáva tebe aj malej to čo potrebujete.Neviem prečo sa priateľ začal správať tak ako sa správa....prečo sa všetko otočilo....nedokážem sa pretvarovať,že s krstným sa nič nedeje...neviem čo spraviť

bosoriak
3. feb 2014

@henikapetko Z vlastnej skusenosti: nerob ziadne zivotne rozhodnutia, ked si v nemocnici v strese, s hormonalnou burkou, nevidis veci realne. Pockaj az sa ti dieta narodi, uvidis, ako sa ti usporiadaju priority. Potom sa rozhodnes. Zatial by som to nechala tak, nerozmyslaj nad tym, co bude ak... Uzivaj si pozornost kamarata, potom uvidis, ako na tom bude tvoj priatel po porode.
Ak chces odist od priatela, tak preto, lebo ho uz nelubis, nie preto, lebo je tam nejaky kamarat, ktory sa teraz lepsie sprava.

Jedna dobra rada do zivota: neporovnavaj ostatnych muzov so svojim. To, ako sa spravaju ostatni oteckovia nie je tvoja starost. Kolkokrat som tu citala pribehy, ze "muz je super, nepije, nefajci, nebije ma, akurat ma ponizuje a nedava mi peniaze." No dakujem pekne. Takze cudzie vztahy a cudzich muzov si rozhodne netreba idealizovat.

henikapetko
autor
3. feb 2014

To nieje tým,že som v nemocnici rozmýšľam o.tom,uz veľmi dlho.Ja neporovnavam,len by som chca,aby sa správal inak,aj ku mne aj k malej ja sa uz naňho ani netesim.Keď príde domov tak buď spí,alebo pozerá telku alebo sa hrá na PC a my dve????

saurian
3. feb 2014

@henikapetko
no to je zlozite... ale rozhodnut sa budes musiet aj tak ty.... raz som tu na MK citala radu, taku ze.... hod si mincou. nie je to sranda. kym minca dopadne, budes vediet co si zelas aby padlo.
hlavne drzim palce aby ste boli aj s malinkou v poriadku

luvika
3. feb 2014

Nech sa rozhodneš akokoľvek, najprv si vyrieš aktuálny vzťah a až potom začni riešiť ten ďalší. S otcom dieťaťa sa porozprávaj, všetko mu na rovinu povedz, ako sa cítiš, čo ti u neho chýba a uvidíš aj jeho reakciu a čo povie. Ak mu ani potom v hlave netrkne a ty budeš vedieť, že to ozaj nemá význam, tak ho pošli kade ľahšie. Nie je nič horšie, než žiť vo vzťahu bez lásky a porozumenia. To radšej byť sám, alebo teda s niekým iným, kto za to stojí. Ale súhlasím s názormi, že nech už teraz budeš terajší vzťah riešiť akokoľvek, ten druhý začni až po narodení bambuľky. Teraz sa sústreď na ňu, je v tvojom brušku a ak si nešťastná ty, tak aj ona. Daj jej pocit radosti, aby bola spokojná a aby sa mala na čo tešiť po príchode na tento svet. Držím prstíky a veľa zdravíčka vám obom.

matozazzo
3. feb 2014

@henikapetko Ahoj, mne skor pride, ze si sa zalubila do kamarata a tym sa zmenilo tvoje spravnie voci priatelovi.. vacsinou to tak byva.. ziaden chlap nie je idealny a ver mi, vela muzov ma problem vurovnat sa s tehotenstvom a tiez s prichodom babatka. Moj sa pri 1.spamataval 3m a pri 2.este dlhsie :D Tiez mal chvilky, ze pohladkal brusko a potom ze nie. Hlavne, ked toho na nho bolo vela alebo nezvladal, ze som unavena, nemozme niekam ist spolu ako sme boli zvyknuty... prvy mesiac som bola s malou sama, bol od nas 1000km, pri porode bol (na chodbe), netlacila som na nho. Pre priatela je podla mna tazke vyrovnat sa s tym, ze je to jeho, ked ti pobedal, ze je neplodny. Asi ti neveri... s tym bude najvacsi problem. Mozes ho uistit, ze po narodeni nechas urobit test otcovstva, ked je na pochybach..
A vztah s kamaratom teraz brzdi.. si nestastna a hladas nahradu. Ale aky je mimo nemocnicu? Viem, ze mas kopu casu a premyslas nad vsetkym moznym, tak si hlavne ujasni, s kym chces byt. Hladaj pozitiva ale vo vsetkom. nielepen co je teraz.. narodenim babatka sa vsetko uplne zmeni. Tvoj, vas zivot..

acrobaleno
3. feb 2014

Ja by som to teraz neriešila. To, že "neprejavuje záujem" alebo sa "zmenil" sa ti môže iba zdať, lebo sa ti zalieča druhý. A neviem, mne to skôr pripadá, že ten druhý by ti povedal, že aj až slnko vychádza na západe, len aby ťa dostal.

billam
3. feb 2014

@henikapetko najprv porod a čas ukáže ako sa biologicky otec bude správať....teraz si pod tlakom hormónov, nerob rozhodnutia. Čas je najlepši sudca.

sissy27
3. feb 2014

@henikapetko hlavne sa nerozhoduj medzi dvoma chlapmi, akokoľvek sa v takom prípade rozhodneš, bude to zle... vyrieš si vzťah s aktuálnym priateľom - porozprávajte sa o tom, ako to aj on vidí do budúcna, ako budete fungovať, vieš, ono predstavy sú jedna vec, realita je často úplne odlišná... hlavne čo sa týka tehotenstva a rodičovstva, tam nikto z nás, ani žena ani chlap, nemôže dopredu povedať, aké to bude, ani keby to bolo desiate dieťa, lebo vždy je to iné... možno mu je len čudné rozprávať sa s bruchom (popravde, mne to bolo tiež čudné aj keď to bolo moje brucho a moje tehotenstvo, neprežívala som to tak ako sa tu na MK patrí 😅 ), možno sa všetko zmení k lepšiemu, keď bude dieťa fyzicky tu, bude sa dať chytiť, pomojkať... a možno nie, možno sa to celé len zhorší a budeš chcieť byť bez neho...
a ten druhý? no ak vydržal doteraz tak ešte nejaký čas vydrží a ak ťa naozaj ľúbi, tak pochopí a počká si na svoj čas... ty sa nikam neponáhľaj, nič ti neutečie a hlavne nerob zásadné rozhodnutia pod vplyvom tehotenských hormónov a kvôli niekomu druhému...

monika311
3. feb 2014

Vau chces opustit otca tvojej malej,,babiky",ktoru mas este v brusku aby si isla za jeho kamaratom?A co tak byt niaky cas sama s malou nemusis sa hrnut z jedneho vztahu do druheho. Po case sa mozno aj ,,krsny"ukaze ako nie celkom ten pravy a idealny...najlepsie spravis keby si to nechala tak a po porode sama uvidis co je pre vas dve najlepsie hlavne nehrn sa z jedneho vztahu do druheho da sa zit aj bez chlapa....

mima4
3. feb 2014

@henikapetko

pozri, si slobodna zena, nie si vydata, nic si svojmu priatelovi neslubovala, ze s nim budes zdielat svoj zivot. Povedz svojmu aktualnemu frajerovi, co sa ti nepaci. Komunikujete spolu? Alebo mali ste hlboky vztah, ci len povrchne chodenie? Pokial ste sa nikdy nedostali do vztahu, kde boli dychate za seba navzajom, tak je tazke riesit niektore veci. Nemozes to v sebe dusit... bud k nemu primna.. bez rozhovorov to nejde. Ako dlho chodis s aktualnym priatelom? Aj byvate spolu?

sandracs
3. feb 2014

Neviem, ako si zabezpečená, či máš vlastné bývanie, alebo aké sú Tvoje možnosti.
No do nového vzťahu by som sa nehrnula. Ono iné je obdivovať peknú ženu, budúcu mamičku a pozerať si obrázky malých detí, príp. sa chviľku pohrať na návšteve a iné je vidieť ženu unavenú, nevyspatú, s mastnými vlasmi ovrackaným trikom a bábatko budiace sa každé dve hodiny v noci a rušiace aj jeho v kľudnom spánku.
Krízou po narodení dieťatka prechádzajú veľakrát vlastní rodičia plánovaných a vytúžených detí, zvlášť ak je bábatko trošku problémovejšie.
Navyše priateľ tvojho partnera mi nepríde ako úplne číry charakter. Keď si ho Tvoj partner vybral za krstného, to znamená, že ho musí mať rád a veriť mu. Balenie tehotnej partnerky kamoša nieje zrovna znak vernosti a dobrého priateľstva.
Ďalšia strana je spoločná budúcnosť s tým vaším kamarátom. Teraz je zamilovaný. Moja životná skúsenosť hovorí, že ľudia, ktorí sa brali v stave akútnej zamilovanosti, bez toho, aby prežili aspoň nejaké drobné hádky alebo kompromisy - teda mali vyzretejší vzťah sa väčšinou rozviedli. Prečo? Pretože mali nereálne očakávania.
Vzťah k bábatku - terz ho chce, lebo nevie do čoho ide, možno ho bude chcieť aj potom, ale je tu dosť príbehov, kde ženy písali, že ich muž - dovtedy skvelý nevlastný otec sa po narodení ich už spoločného potomka zmenil a nevlastné dieťa už nemá tak rád ako pred tým, nevšíma si ho, res. stále mu niečo na ňom vadí, robí medzi deťmi rozdiely a pod. - tak aj toto riziko treba zvážiť.
Svojimi rozhodnutiami už nerozhoduješ len o svojom šťastí ale aj o živote a šťastí malej.
Na Tvojom mieste by som sa asi skúsila porozprávať s otcom dcerky - poprípade mu napísať /má to výhody bude Ťa musieť nechať dohovoriť 😀/, s tým, že niesi spokojná ako sa Váš vzťah vyvýja, necítiš z jeho strany dostatočnú oporu, vadí Ti, že keď Ťa navštívi, hrá sa len s telefónom a nech sa vyjadrí, ako on vidí budúcnosť, lebo Tebe to takto nevyhovuje. Ak sa začne snažiť, vykecáte si vzájomné pocity, tak by som mu dala ešte šancu.
Ak ale ani on nevidí vašu spoločnú budúcnosť pozitívne, zariadila by som si život samostatne-tu je dôležité vedieť či máš vlastné bývanie- a dohodla by so si povinnosti, ktoré ako otec bude musieť napriek tomu plniť. Vzťah s tým druhým, by som nechala zatiaľ na úrovni stretávania sa - môže Ti chodiť pomáhať s bábom, tam poznáš trochu jeho charakter a on pozná do čoho chce ísť. Hneď do spoločného bývania a nového vzťahu by som sa ale rozhodne nehrnula. Veľa šťastia Ti prajem a správne rozhodnutia 🙂

2veronka7
3. feb 2014

ja myslím, že luvika napísala veľmi dobre ;) a naozaj nie je dobré riešiť dva vzťahy naraz.... treba jedno uzavrieť a potom ďalšie a teraz je naozaj podstatná najmä bambuľka, bábo vie veľa vycítiť

stanulienkat
3. feb 2014

Fuuuha,tomu sa hovori zodpovednost a planovane rodicovstvo. Tvoji rodicia o teba nemaju zaujem. No ty chystas svojmu dietatu aku buducnost? Take dieta musi mat milujucich rodicov a vyhliadky do buducna. Nemoze sa len tak vyskytnut u rodicov,co nemaju sajnu o svojom vlastnom zivote. Dalej nemam slov.... Sorry asi ta nepovzbudim,ale zelam vam zdravie.

henikapetko
autor
3. feb 2014

Asi zle čítate baby ja som skôr chcela poradiť prečo sa správanie otca tak zmenilo,ja som nikde nenapisala,že sa hrniem zo vzťahu do vzťahu,nie som sibnuta.Len neviem ako by poniektorym z vás bolo žiť s človekom ktorý má váš a vaše spoločné dieťa na haku uz skoro 4.mesiace nie deň dva....

petraxy6
3. feb 2014

@henikapetko ty by si čo robila na jeho mieste keď ti tvrdil že je neplodný a zrazu čakáš dieťa? Daj mu čas a počkaj kým sa maličká narodí 🙂 potom uvidíš 🙂

henikapetko
autor
3. feb 2014

@stanulienkat dosť ma váš prispevok zarazil neviem ci máte dieťa alebo nie,lebo to nevidím,ale milujem keď nielen tú na MK ale aj vo všeobecnosti ľudia radi odcudzuju bez toho aby vedeli okolnosti.Ja som zodpovedný clovek a už teraz rozmýšľam čo pre moju malú aj pre mňa bude najlepsie.Len som chcela radu,nie hneď má tu ukamenovat.Neviem ako by bolo vám keby ste (čo sa týka vzťahu) každý deň iba prežívala,nikto vám nedával najavo že vás má rád že je tu pre vás a pod.

henikapetko
autor
3. feb 2014

@petraxy6 jeho frajerka býva bola kurva a brala antikoncepciu bez toho aby to vedel tak sa ho pre to nezastavajte,na vyšetrenie nebol a čierne na bielom tiež nemá že je neplodny.A keďže s ním čakám dieťa asi to tak není a za ďalšie za pol rpka by sa s tym uz mohol zmierit,ze je PLODNY.

petraxy6
3. feb 2014

@henikapetko vieš, ale ak mu mútila hlavu "omáčkami" tak môže byť zmätený 😲 ty by si nebola? chlapom to dosť dlhšie trvá kým pochopia 🙂 Ja viem, je tti teraz ťažko, ale ja myslím, že toto sa vyrieši keď bude maličká na svete.

henikapetko
autor
3. feb 2014

@petraxy6 no mohol nieco cakat keď ho podviedla min.6x a áno dosť sa trápim že sa správa ako debil nie kvôli mne ale kvôlimalej

afrika
3. feb 2014

@petraxy6 mne tiež tvrdili, že asi nikdy nebudem mať vlastné bábo, neotehotniem a bum ani neviem ako som otehotnela s iným partnerom...

afrika
3. feb 2014

@henikapetko pýtala si sa ho čo sa deje?

nigguska
3. feb 2014

@henikapetko Ahoj,tak ako pisali baby vyssie,MUSIS sa s nim porozpravat...on ti nevie citat myslienky!!!!! Alebo mu napis list....kazdopadne potrebujes vediet jeho nazor,ktory sa ale aj tak narodenim malej moze zmenit.....moj muz sa tiez nerospraval s bojim bruchom a pravdupovediac som to nerobila ani ja,bolo mi to divne....a ani mi nekremoval brucho,nehladkal,neobsakoval ma...nic....a aj tak maleho aj mna lubi...moj muz tiez nieje bohvieaky v prajavovani citov a o romantike ani nehovorim...ale viem,ze ma miluje aj ked mi to nedava stale najavo....viem to len z toho,ze chce stale sex 😀

petraxy6
3. feb 2014

@henikapetko súhlasím s @nigguska 🙂
@afrika starká mala susedu, doniesla jej aj dôkaz na papieri že NIKDY nebude mať deti a dôkaz sa volá ADAM 🙂

afrika
3. feb 2014

@petraxy6 tiež som už mala podobné papiere... a nový priateľ len tak pozeral keď som zostala tehu 🙂 a ja s ním pozerala 😀 😀

henikapetko
autor
3. feb 2014

@afrika Pozerám,že s tehotenstvom sme na tom rovnako 🙂 áno rozprávala som sa s ním pýtala sa ho,bud má v ruke tel alebo PC a nevníma ma,alebo mi sebecky odpovie,čo stresujes...ako príde za vami do nemocnice po 4 dňoch ,neopyta sa čo s malou ci mi niečo robili,ako sa mám ,len tu tich sedí,že on sa nudí a keď ho idem odprevadit,tak namiesto pusy mi podá ruku....Ja mám byť v klude no takto sa to nedá,nechcem,aby ma niekto obskakoval,ale trošku pozornosti nezaškodí.Včera som mala narodeniny....nič nedoniesol.... :((( ja uz neviem čo robiť veľmi ma to bolí....

tinacho
3. feb 2014

@henikapetko ,šťastie neznamená obsenciu problémov, ale schopnosť vyrovnať sa s nimi. Preto nečakaj radu od nikoho, ty sama musíš najlepšie vedieť čo cítiš a ako to je. Nikto tvoj život nežil a keď ti niekto povie: si úbohá, povedz mu len či nepozná zrkadlo. Držkaj sa, určite to s malinkou zvládneš nech to bude akokoľvek. 😉

Strana
z4