icon

Pomôžte pri rozhodovaní

henikapetko
3. feb 2014

Ahojte baby,nejeden problém tu začína slovami...uz to v sebe nemôžem dusiť...tak začnem takto aj ja...uz to v sebe nemôžem dusiť a tak by som chca ísť s pravdou von.Som v 6.mesiaci,rodičov nemám,teda mam no nestoja o mňa (bezvýsledne som sa skúšala s nimi spojiť),mám priatela,ktorý je aj otcom mojej žabky,ktorý nosím v brúsku.Momentálne sme v .nemocnici,lebo nám hrozí predčasný pôrod,a tak asi mozno aj preto,že som na izbe sama rozmyslam nad istými vecami.Priateľ stále tvrdil,že je neplodny,lebo s bývalou sa o babo pokúšali 2 roky a nič a ja som s ním otehotnela 2mes po vysadeni antikoncepcie.Nemôžem povedať,že sa netešil,to áno a aj teraz ked zistil,že to bude dievča,ale náš vzťah neni až taký ako som čakala a aký potrebujem.Na začiatku sa všetkým chválil,že on zvládne tehot.nálady a pri pôrode bude somnou a zrazu keď sa to pomaličky blíži nálady nezvláda a pôrod tiež nechce vidieť.Príde mi taký chladný,druhý valí sú poOrni,aj čo si vsimam keď.tu do nemocnice chodia za tehot.priateľkami.Hladkaju bruško,rozprávajú sa s ním,utesuju partnerku a ten môj???Akoby sa nič nedialo,sú dni med sa považské a nebaví sa somnou aj 3-4 dni,sú dni kedy ho ani nevidím,ochladol ku mne.Viem,že tvrdí,že ma ľúbi,(v mnoznom čísle to nevravi),nepýta sa má ako sa mám a ani ako sa má malá a mne to hrozne chýba.Keď A mnou do nemocnice príde,tak sa somnou skoro ani nebaví,pozerá von oknom,alebo sa hrá s telefónom,keď som mu zavolala,že idem na príjem rozplakala.som sa,lebo mi prišlo aj ľúto a malá SOM aj strach čo bude s malinkou a on namiesto toho,aby ma utisil tak mi povedal,kocúr odíde myši budú mať raj.Ja uz neviem čo si o ňom myslieť,prečo sa zrazu deje to,čo sa deje,lenže najhoršie na tom je to,že je tu jeho teda nás spoločný kamarát,ktorý by mal ísť za krstného mojej malej.A ten je presný opak ,stále sa pýta ako sa MAME ,ci sme ok,ci niečo nepotrebujeme....ako sa cítime,že mu chybame.Proste sa do mňa zalubil viem o tom,asi 4.mes on bol stále ku mne pozornejsi.Píše mi,že má ľúbi a,že má chce aj s malou,že uz to bez nás.nevydrží.A ja neviem čo mám robiť..mám ho rada,záleží mi na ňom,ale.neviem ako sa rozhodnúť unho mám to čo potrebujem nehu,pozornosť a úprimnosť.Záleží mu aj na malej síce neni jeho a som presvedčená,že z neho bude fantasticky otec....Prosím poraďte,ja uz nejak neviem ako ďalej...

afrika
3. feb 2014

@henikapetko toto robí??? podá ti ruku??? by som mu povedala nech viac za mnou nechodí... úplne vážne...

petraxy6
3. feb 2014

@henikapetko 😒 😒 😒 😒 😒 😒
@afrika ja tomu hovorím "zázrak" 🙂

afrika
3. feb 2014

@henikapetko sústreď sa hlavne na to, aby si bola v pohode teraz ty s maličkou slečnou...

henikapetko
autor
3. feb 2014

A úprimne povedané,nemocnica nieje boh vie čo,ale ja sa ani nejak extra domov netesim... :(((

nigguska
3. feb 2014

@henikapetko skus mu teda napisat list.....v tomto ti fakt asi neporadime....asi by bolo najlepsie pockat.....ako sa to vyvinie po narodeni malej....hlavne drzim palce nech ste obe v poriadku

henikapetko
autor
3. feb 2014

@nigguska dakujem

nigguska
3. feb 2014

@henikapetko za malicko....aj ked mile radi by sme ti pomohli...len toto je dost zlozita situacia ktorej pozadie vies len ty sama a citis to inac ako my....skus vydrzat,aj ked sa mi to hovori lahko....

balaja
3. feb 2014

Ahoj henikapetko, práve v krásnom očakávaní ti otec malinkej nieje oporou, navrhla by som ,aby si sa s ním o všetkom otvorene porozprávala, o tvojich postrehoch, možno len nevie prejaviť city, aký bol pred tým ako sa dozvedel o babatku? Ak bude od rozhovoru odbočovať, nerieš s ním nič...je to prejav jeho slabosti, a ešte až chceš s ním ostať len pre bábatko tak to nerob, budeš trpieť len ty a bude sa to prenášať na malinkú....vlastná skúsenosť... K tomu pozornému spoločnému známemu...to je nádherné....ak sa otecko nerobliká, a ku kamošovi niečo cítiš aj ty, tak amor zasiahol a nebráň sa tomu. držim ti palce, a nech máš už len úsmev na tváry 🙂 😵

88summer88
3. feb 2014

@henikapetko prosim Ta kolko mas rokov? predpokladam ze si mlada baba. a zasluzis si prejavy lasky a naklonnosti. pre boha ked sa takto sprava tak ako sa bude po 10 rokoch??? Ty si v nemocnici, babo je ohrozene a on si tuka do telefonu? mas narodeniny a nic Ti nedonesie, ani len hlupu ruzu a cokoladu za 3 e??? zasluzis si byt stastna a prezivat LASKU, najma teraz ked budes mat babo potrebujes podporu a pomoc a nie takyto pristup. vsetko si premysli, ako byvate, ci to zvladnes sama, ci Ti ma kto pomoct, ci si to po tyzdni nerozmyslis atd a rozid sa s nim. naco cakat 3 mesiace do porodu? pokial je teraz takyto iny nebude.. len sa priprav aj na to, ze mozno Ti potom bude robit problemy s malou, ze ju bude chciet, alebo nebude chciet platit a podobne. daj si nejaky tyzden cas, pozoruj jeho spravanie a ked sa nezmeni, tak to ukonci. my zeny robime vela krat chybu ze cakame na zazrak, ze sa chlap zmeni, ze ho zmeni dieta, ze ked sa porozpravame tak si to uvedomi, ale az na par vynimiek to tak nie je. a preco mas byt s niekym takym? si mlada, zasluzis si prejavy lasky a ked Ti ich nevie dat on, tak hladaj ineho. a to ci to bude krstny otec, uvidis casom.

saxxxana
3. feb 2014

@henikapetko Ked je k Tebe taký chladný nemoze v tom byt dáka druhá? Nechcem Ti nasadzovat chrobáka do hlavy ale iné vysvetlenie mi nenapadá. Daj tomu voľný priebeh uvidís ako sa to vyvyvnie s terajsím partnerom....ak zostane taký chladný tak to asi nemá zmysel....aK sa nesnazí nezasluzi si ta...

henikapetko
autor
3. feb 2014

Baby veľmi pekne vám ďakujem,druhu nemá to viem zaručene.Veľmi veľmi ma to trápi ako sa správa že mi nie je oporou ešte teraz ked je malinka chorá a ja tiež.Veľmi ma to boli.To,čo prejavuje teraz neviem vysvetliť,ale Bojim sa toho,že do pôrodu sa to len zhorší a budem trpieť iba ja a potom aj malá.Ja som od čaká nikdy nič nechcela,len to,aby ma mal rád a dokazoval mi to,nie drahými darmi ale náklonnosťou a citmi a nie,že keď odchádza z nemocnice kde potrebujeme obe oporu tak mi podá rumu akoby mi blahoželám?Veľmi ma to bili a veľa večerov kvoli tomu preplakavam.Doteraz sa neozval od včera čo odtiaľ odišiel a vedel,že ideme na vyšetrenia ale Krsny,uz volal,že ako sme dopadli,atď a že ide za nami....

stanulienkat
3. feb 2014

@henikapetko nechcem sudit a ani nemozem. Je pravda,ze nikto nevie,co ho v buducnosti caka. Ani ja. Ale babo som planovala s dlhorocnym priatelom a niekolko rokov. Mali sme vyriesenu financnu otazku a hlavne citovu. Chceli sme babo a poskytujeme mu vsetko,co mozeme. Hlavne lasku oboch rodicov. Pisete,ze sa na babo chystate,ale u vas to znamena,ze sa chystate odvtedy,co ste otehotneli. Na babo sa ma chystat uz v myslienkach: mam stabilneho partnera o ktoreho sa mozem opriet,spolahnut? Mam vyriesenu financnu,bytovu otazku? Ako sa budeme starat o dieta,co mu vieme ponuknut . Ako bude fungovat partner,otec? To su otazly nie na 9 mesiacov pocas tehptenstva. Preto sa tomu hovori planovane rodicovstvo. Byt dobrym rodicom je sakra tazke a neviem si predstavit takuto situaciu bez mojho manzela. Neskutocne zbznukeme nase dieta a manzel je neskutocna oporou. Ale vedela som do coho idem a hlavne s kym. Neviem si ani predstavit vasu situaciu.

sandracs
3. feb 2014

@henikapetko A nemôže mať nejaké problémy? Práca, dlhy?
Jeho rodičia sa tešia na vnúča?

saxxxana
3. feb 2014

@stanulienkat ale ked to clovek takto bere tak moze rozmyslat nad babom niekedy po 35ke.... a vtedy sa to uz nemusi podarit. Potom sa snazia rok dva tri a nic. A naco je taky zivot ked maju vsetko ale babatko chyba??
Ono ma vsetko pre a proti....

stanulienkat
3. feb 2014

@saxxxana ale to nie je o financiach. To je o zodpovednosti. Dieta mozes mat aj v 24 rokoch,ked zrelo rozmyslas. Musis uznat,ze vacsina pripadov,ked baby pisu taketo pribehy,tak si mozu za to sami. Nemozem planovat dieta s clovekom s ktorym 3 mesiace sexujem a nic o nom neviem. Mala som 20 rokov a byvaly priatel chcel stale babo somnou. Bola som velmi zamilovana,ale vo svojom mladom veku som si uvedomovala,ze on nie je clovek,ktory by vedel dobre vychovat dieta a nebol by mi oporou. A boli sme aj velmi mladi a naivni. Chvalabohu,ze som rozmyslala. Mozno by som mala uz aj ja temu na MK.Clovek musi s tym druhym nieco prezit,aby vedel ako sa zachova v urcitych situaciach. Aj ked clovek nikdy nevie....To nie je len o sexe a zamilovanosti. Keby baby viac rozmyslali,tak by bolo menej takych pripa🙂dov. Nikoho vsak nechcem odsudzovat,mohlo sa aj mne take stat a stava sa aj v lepsich rodinach.

mima4
3. feb 2014

@saxxxana .. ale dieta nie je domace zvieratko, ani hracku, ktoru velmi chcem, lebo chcem a chcem a basta 🙂 Dieta by malo prist do ludi,ktorych manzelstvo je harmonicke, lubia sa 🙂

saxxxana
3. feb 2014

@mima4 Ja s tym suhlasim, ja som narazala na tie materialne veci....ze treba mat financne zabezpecenie

afrika
3. feb 2014

@henikapetko ako dopadli vyšetrenia?

mima4
3. feb 2014

@saxxxana no zodpovedny clovek chce aj to materialne zabezpecenie.

kiki68
3. feb 2014

teraz by si mala byt co najviac kludna a v pohode. Veci sa vyriesia aj same, hlavne tieto vztahove. Keby prislo na najhorsie,tak si mozes do rodneho listu uviest ako otca aj toho druheho. Ale to uz je trosku buducnost. Pockaj,co sa bude diat dalej, nejak to extra neries,sustred sa na malu,na svoje zdravie,na porod a uzivaj si to tehu.

luba28
3. feb 2014

@henikapetko aj u nas je teraz krstny aj otec v jednom,...a je nam fajn,....

radinka2
3. feb 2014

co sa tyka spravania partnera, tazko je sudit, ked pozname len jednu stranu.. sudim podla seba. aj moj bol pocas tehotenstva "iny" ako ostatni chlapi.. NIKDY mi nehladkal brusko a nerozpraval sa s malym, NIKDY sa nepytal ako sa citim, akurat ked sme prisli z kontroly tak sa spytal "ako votrelec?" s usmevom samozrejme... za cele moje tehotenstvo nekupil pre maleho absolutne nic, ked som nieco kupila a isla mu to s radostou ukazat, reagoval absolutne chladne, nezainteresovane.. ani ked som mu povedala ze to bude chlapcek, neprejavil ani naznak radosti.. mohla by som este pokracovat niekolko riadkov.. pri porode samozrejme nebol.. a dnes?
je uzasny otec.. maleho miluje nadovsetko.. hra sa s nim, debatuju, pusinkuje ho, oci mu pri pohlade na neho uplne ziaria.. stara sa, ci ma vsetko, co potrebujeme kupit.. kazdy den z roboty vola ako sa mame, co robime, aky je maly, ako spinkal, ci papal.. vsade sa s nim chvali atd atd.. 🙂
neviem ti povedat dovod jeho spravania v tehotenstve.. ale uz po nom ani nepatram. 🙂

henikapetko
autor
3. feb 2014

@luba28 vy to máte tak isto????
@afrika vyšetrenia ani neviem ...zle....malá je zatiaľ v úplnom poriadku,no je strasne nízko,aj placenta,takze lezime a lezime a lezime...teraz večer som aj odpadla a med som otcovi nej napísala,že som odpadla,tak mi na to odpísal a ja som hladný :( uz neviem čo viac na to povedať.....otec dnes zavolal od včera okolo 16tej Krsny tu bol celú navstevnu dobu....doniesol mi 5tasiek veci,sladkosti,vody,ovocie,obed,časopisy,kupilbmi novú pyzamku aj zupane 🙂 neviem čo iné k tomu napísať....trápim sa...

kveta
3. feb 2014

@henikapetko Mne to spravanie Tvojho priatela dost pripomina mojho muza v case ked si nasiel milenku.. Hlavne to mlcanie pri stretnutiach.

lilila65
3. feb 2014

@henikapetko ahoj, moj chlap sa ku mne podobne spraval ked som otehotnela, presnejsie ked mi prestalo byt zle, ranna nevolnost ustupila a on ustupoval odommna tiez prec. uz som to nevydrzala aky bol chladny ku mne a az ked uvidel nasho synceka sa to zmenilo, on bol uplne ini a pozorny. ja som tiez v 6. miestom skoro mala predcasny porod a ani ma nebol pozriet v nemocnici.

dionyzka
3. feb 2014

@henikapetko no ked to tak citam, je mi z toho smutno. Je to situacia na prd, ale vsetko je riesitelne ked sa chce. Myslim, ze robis chybu v tom, ze sa s nim otvorene neporozpravas - nech on povie, preco sa takto zacal spravat, donutit ho povedat pravdu a Ty mu zasa povedz, co prezivas a ze Ta to trapi. Komunikovat, komunikovat, komunikovat...

Inak, ked Ti mam pravdu povedat, tak ja by som nechcela asi ani jednoho. Biologicky otec sa sprava cudne - ma Ti byt teraz oporou, hyckat si Ta. Vies si predstavit ako sa bude spravat, ked budete spolu 10 rokov a chemia opadne. Mam pocit, ze takyto vztah, kde sa stale nieco musi riesit je hrozne vycerpavajuci. Asi uplne nie je pripraveny na tuto situaciu.
A Tvoj kamarat - podla mna len chvilkove splanutie z jeho i Tvojej strany.

luciko
3. feb 2014

k tomu ti poviem asi tot. kdyz jsem si manzela brala, mel uz v papirech napsane rozvedeny. se svou zenou nemeli deti nekolik let. nakonec se ukazalo, ze ona nechtela. kdzy jsem mu oznamila, ze cekame prvni babo, byl v soku. nechtel se mnou chodit ani na ultrazvuk, sex pominul, u porodu byt nechtel, ale kdyz videl maleho poprve, uplne se rozplakal stestim. a vsechno klape tak, jak ma. uz mame dva chalany a chteli bysme dalsi. je skvely otec. nekteri chlapi to proste nedavaji najevo. a i my male spolecneho kamarada, ktery se zakazdym ptal, jak se citime (kdyz jsem byla tehotna a tak). uvidis, az se to male narodi. neznam ho a nedokazu posoudit. ale ten muj "tvrdak" neni tvrdak, na ktereho si hraje

henikapetko
autor
3. feb 2014

Ja som sa ho pýtala, čo sa deje že má to trápi on tvrdí že je.všetko ok,že to len ja prehanam....Inak krsneho poz.am 4 roky,on bol ten čo ma vozil na gyndu,chodil somnou na poradne,robil mi nákupy pomáhal fyzicky aj psychicky....A viem,že to myslí vážne.Viem,že aj pre vás je.to ťažké,ze poznáte iba moju verziu,ale poniektorím z vás sa čudujem,že ste boli v nemocnici a muž ani neprišiel???Nechcem zo seba robiť citlivku,ale aby do pekla sa nevedel premôcť a podporiť ma,na malú sa nepýta,keď mu povieš,že som bola na sono povie ok,pri odchode mi podá ruku,keď za mnou príde tak "báli" sestričky pozerá do blba....večer mu volam poviem že som odpadla a on mi na to povie p...ja som hladný ako má totálne v p......nezajem tak čo sa zmení?Kedy?Keď nás stratí?

luba28
4. feb 2014

@henikapetko ano,moj ex sa nestaral vobec,jeho bavili automaty a kamarati a dcerin krstny malej kupovala oblecko,sladkosti a jednoducho lubi ju,....a tak nejak sme sa dali potom dokopy,....po rozvode a teraz sme stastna rodinka a mame spolu syna,....a utvrdila som sa v tom,ze dobre som spravila,....dcerin bio otec ju 4 roky nevidel,....cize da sa vsetko,....je jasne,ze aj o teba ma krstny zaujem a neni si mu lahostajna,....tak preco sa trapit s "cudakom" ked mozes byt stastna s normalnym chlapom,ktory uz teraz lubi teba a aj svoje krsniatko aj ked tu este neni,...... 🙂

mamavera
4. feb 2014

@henikapetko koľko so súčasným partnerom spolu chodíte? Žijete spolu v jednej domácnosti? Ako dlho? Kým si otehotnela správal sa ako milujúci partner? Nehnevaj sa, že sa pýtam, ale pripadá mi to tak, že sa poznáte málo na to, aby ste spolu mohli žiť a nie to ešte mať dieťa. To dieťatko ho zrejme veľmi zaskočilo. Cíti sa podvedený druhý krát, možno si chcel s tebou len užiť, spoliehal sa na to, že dieťa splodiť nemôže a zrazu bác. ten človek ťa úplne ignoruje. Ja na tvojom mieste by som od neho žiadala vysvetlenie a keď nič, tak by som mu ani nebrala telefón. jeho zjavne obťažuje staroslivosť o teba, neviem si predstaviť, ako by sa staral dieťa. Neviem, či máš kde bývať, ak áno, nerieš otca dieťaťa, zameraj sa na drobčeka, veci sa zrejme vykryštalizujú, až keď sa narodí. Zrejme t neostáva nič iné len bývať u otca dieťaťa, ale aj tak by som mu povedala, že ťa jeho správanie zraňuje, ale jeho pozornosť a záujem si nevynútiš. Želám vám obom veľa zdravia.