icon

Poraďte mi ohľadom chlapa

kristina1309
28. dec 2016

Ahojte baby.zalozila som si aj nove anonymne konto. Ja mam taky problem ktory ani neviem riesit.zacala by som asi tak v skratke mam 3 roc.syna. s priatelom sme 5 rokov.byvame spolu 2. Od kedy som otehotnela sme mali velmi divny vztah
Vykaslal sa namna ( hlavne ze dieta chcel) .9m.preplakanych, prestresovanych, byvala som u mami.po narodeni maleho stale hadky ked tam sem tam dosiel.aka som mama, ako co vsetko zle robim a pod. Boli sme akoze spolu.ked sa maly narodil som mu to nejak prepacila vsetko, skusila som s nim nanovo. Ale aj tak sme sa hadali.naliehala som stale na spol.byvani ale nic.priatel robi vonku. 5 tyzd.vonku.2 doma. Cca. Potom sme sa konecne prestahovali spolu do bytu . Myslela som ze to bude vsetko ok. Ale nejak.neviem. by som to este tak priblizila.ked som otehotnela mi zahlasil ze ide robit von. Dobre vedel ze som proti tomu.bohuzial, ja neuznavam tieto vztahy.chlap prec a pod prisahal mi ze to len na rok.dokym sa male narodi. Jasne.su tomu uz 4 roky!! Co je stale prec. Som sama s malym. Babky mimo.to aby maleho vobec videli.to musim ja volat a chodit.ale to neriesim.len priblizim to ze som fakt stale sama.chlap nonstop prec. Dalej maly ma 3 roky. Chodime psych. Ma oneskoreny vyvin.nerovnomerny.nesustredensot.hyperaktivutu a x inych pod.veci. chodil aj do skolky 2 mesiace.ja do prace. Ale vratili mi ho ze je taky a taky a oni ho nezvladaju.musela som nechat pracu ( nieco co ma konecne vytrhli z reality). No a ja.ja ho fakt nezvladam. Asi uz vsetko. Stale sama, moje dieta.a nebudem klamat. Nevydrzi nikde.nonstop je v pohybe.nikde nevydrzi.a to vam garantujem ze nikde.odvsadial uteka.nevie v klude sedet ani 3 min.problem je ist rano len na blbu postu a potravin.nevydrzi dokym zaplatim jeden sek.uteka von. Trha plagaty. Stahuje vsetko.v obchode uteka.robi bordel.v aute sa mi rozopina zo sedcky. 2 min ho doma nesledujem je zapaty plyn, pustena voda, hra sa so zasuvkou. A podobne. Nejdem sama prisam fakt ani wcko. Dobre, berem ze ma diagnozu ze je " iny" neriesim jeho. Ja som proste uz totalne psychicky unavena. Naozaj.nemam chut vstavat, ani chodit von pretoze to je len samy krik, aby sa nehadzal pod auto, aby neskakal do potoka. Neprehanam. Nema ziaden pud. Nemozem ist nikam, ziadna kamoska navsteva, lebo maly ma nejaky blok on hucii nevojde k nikomu cuzdiemu. Chyti hysak a nejde. Jeho brat niekde na kavu, na obed to nehrozi, kazdy len po mne pozera co robi, tie jeho amoky, hysaky, jacanie, sceny.naozaj neprehanam!!! Som totalne psychicky unavena.som stale doma , sama, nemozem nikam ist, syn ma abs.neposlucha,nenapreduje, cele dni uz len placem.uz nevladzem vsetko.sama domacnost.sama doktorov.sama vsetko. Ked ho aj svokre zavezem, na 2 hod co chcem aspon nakup vklude.ta je uz mimo, .moja mama to iste . A ide o to.ja som to nejak neriesila.slubil mi chlap ze ked maly pojde do skolky.ze pojde na sr aspon na tyzdnovky kdesi robit. Ze mozem aspon na brig.chodit, medzi ludi, dodala by som ze ked siel von max na rok!! Je tam 4, uz nalieham posl.rok nech ide blizsie.aspon na tyzd.nic. keby je maly v pohode, mozno by mi to ani to tai nevadilo.dr.hovorili ze uz to asi fakt nezvladama, ze som aj ja uz asi naozaj unavena. A on nic.stale hovori pojde.blizsie a domov, a nic. Chcela som ze podme spolu von, v zahr.su predsa aj ine lepsie centra pre deti psych.aj vsetko, aj by sme boli spolu.viac.ale nie.teraz zase aj vianoce. Prisiel 23 v noci.ja 5 kg dole.nahanala sa, vsetko.maly nespava proste ja som uz uplne mimo.naozaj.vsetko chystat obchody.strom. vsetko. Dalsia vec moj muz sa nejak meni.neviem, mozno vidi ze ja uz som na pokraji sil jedna strana ja maly.ze uz nevladzem fungovat 2 mes.pomaly sama. A druha an vztahu co sa tyka.sme spolu 5 rokov.z tohi 4 je stale prec.mne niekto chyba.vsetko bolo tak ze ledva pusa, objatie ani nehovorim,lubim ta mi nepovedal uz asi 4 roky, uz ani ziadne spolu von,ked poviem ci nemozme niekde sami von.alebo niekde welnes na noc. Tak a maly co.on vidi len maleho.ja so. Vzduch.nevidi ze ja potrebujem aj chvilu s nim.kamosky nemam odkedy sme sa prest. Dodala by som ake psycho je.maly ma nastaveny nejakt rezim, presne kedy co co ako, presne prikazy zakazy vsetko co sa musi dodrziavat od psych. Muz vsetko porusuje, vsetko je dovolene,mna ma maly na haku ked je muz doma.vrci po mne, stale len ze ma nechce. Ja uz nevladzem potom ho zas budem musiet neviem kolko davat dokopy ked muz odide. Uz minule som muzovi nadala vykricala sa ako uz nevladzem a to ako vazne.nie som ziadna sliepka co " nezvlada dieta co sa hodi o zem ". Moj syn ma ozaj problemy a nie je to sranda.muz je odrazu taky bozkava, " (lubi ma" ale ja neviem.u mna uz asi nastala ta povestna posl.kvapka. ja neviem ci ho uz vobec lubim este.vadi mi ked sa chyti.pusa.vsetko.nie je v tom ziaden chlap, ani nic, proste ja som cele tie roky chcela od neho tu posratu pusu, objatie, vsimanie, nie jeho prachy.stale ma bral ako samozrejmost.aj toto ako stale nalieham nech ide blizsie a on nic.posl.kvapka boli teraz vianoce.mal prist 15.12. Ze vsetko nachystam vklude.darky kupim a on aj tak neprisiel.ja som alerg.nanho,vadi mi jeho dotyk, uz vsetko.uplne sa mi odsuzdil.aj ked robi nevie m co. Ale uz asi neskoro.neviem co mam robit

Strana
z2
pribinak
28. dec 2016

@kristina1309 a keby sa tablet stratil? Nie je to sice systémové riesenie, ale aspon by
to bolo zaujimave 😉

ukulela
28. dec 2016

@kristina1309 ked mas toho vela, prechadzky so psom tri krat denne nezvladnes ... radsej macku tej ked budes cistit macacie wc, mas vystarane a cely zivot nemusi pachnut von ... vykastrovat, dake pekne skrabatko/bydielko a hotovo. lebo psik je casovo narocnejsi.

pribinak
28. dec 2016

@ukulela ano, psík je náročnejší, ale mačka nie je take kontaktné zvieratko ako pes

zuz02
28. dec 2016

Urcite navstevuj dalej psychologa a poradne, kde ti aj realne pomozu. Aj ked viem, ze je to tazke. Sama mam syna vysokofunk.autistu v kombinacii s ADHD takze som si tym presla. Tiez sa najviac problemov ukazalo, ked zacal chodit do skolky. Tie 3 roky, kym sa urcila diagnoza boli najtazsie. V 6.rokoch, ked mal odklad do skoly sme ho na ten rok dali do spec.skolky a to bolo to najlepsie pre neho. Pracovali s nim individualne a zacal sa posuvat dopredu. Mne tiez bolo lahsie, lebo uz vsetka ta zodpovednost za jeho napredovanie bola rozdelena okrem mna aj na skolku. Takze urcite sa snaz vybavit si pre syna spec.skolku, aby sa zacalo pracovat podla jeho potrieb. No a ako uz baby vyssie pisali, pre zaciatok si vybav predlzeny rodicak.
A rodicov nepocuvaj, moja mama mala tiez predsudky a problemy vidiet nechcela, ale tie tu boli a bolo ich treba riesit. Cim skor sa s malym zacne pracovat, tym lepsie pre neho a aj pre teba.

anjelicek26
28. dec 2016

@kristina1309 my mame synceka, ktory je cez kopirak tvojho. Psycholog to v podstate aj tak zhodnotil, ze je to inteligentne dieta potrebujuce absolutnu 24/7 pozornost a par poruch vnimania, ktore budeme riesit a nechcem verejne rozpitvavat. Povedzme ma dost odchyliek od normy. Psychologicka nam bude pomahat s nim komunikovat tak, aby to konecne chapal. Lebo zatial je to ako hovorit do dubu. Ak budem chciet, dostane aj asistenta, ale v skolke s nim problem nemaju, lebo ma skolku, aku ma. Hladaj preto aj ty taku, kde je viac personalu, lepsi pristup. Neboj aj z nasich deti vyrastu skvele deti. A k tvojmu a la muzovi, najvyssi cas na rozchod. Ved vy ani nie ste partneri. Usporiadaj si vsetko, najdi nove opatrovanie pre syna, kludne sukromne, stale zarobis viac, ako ta to bude stat, plateny rodicak s par razitkami od lekarov dostanes tiez, ale treba si to obehat a nie plakat do vankusa, co sa neda a co nejde. Ja sa tomu zatial vyhybam, lebo tie razitka sa s dietatom tahaju a nemienim to tahat do jeho zdravotneho posudku do buducna... nie pokial nebudem musiet... uz kvoli skole... ale tu nieco ako predlzeny rodicak aj tak neexistuje, takze je to bezpredmetne. A hlavne nediskutuj vsetko toto zo svokrou, tetou, babkou, mamou, len ty sama zo sebou, ty s nim zijes kazdy den a musis stale prekonavat nanovo a nanovo katastrofy a situacie, o ktorych sa inym ludom ani nesniva... ja som dnes chytala Benjiho balansujuceho nad schodiskom na hrane zabradlia v ruke tyc na otvorenie povaly... nezabil sa, lebo som sla akurat hore.. co narobis s takymi detmi? Nic... len nam milion sedivych vlasov narastie, kym - a ak vobec - budu mat aspon ten logicky pud sebazachovy. Drzte sa a proste nerezignuj na svoje dieta.

kristina1309
autor
28. dec 2016

Baby ved ja by som rada.sa osamostatnila, zarabala, bola by som najradsej sama. Lenze jedna vec je aj ta praca. Uz som.vystriedala 3 za tu kratku dobu. V prven hned maly ochorel, pytala som si volno a hned naco im je mama co bude stale vypadavat.druha praca to iste . Maly byva casto chory.ked aj bol v skolle vyse bol doma.potom som si nasla aspon taku na par dni kde sa dalo v pohode dohodnut. Najprv synovi skratili skolku len do 12.tej.tak som sa dohodla so svokrou ci ho moze bravat aspon o tej 12tej.ze o 2 pridem. Nieee. Naco mam chodit do roboty, ci moj nezaraba dost. A bla bla. Takze ja sa desim toho, ze hej aj keby si najdem pracu, kto s nim.bude ked ochorie? Alebo prazdniny a tak.nikto mi nebude tolerovat stale ze mam dieta a pod. To uz mam overene :D nemam tu naozaj nikoho z rodiny kto by ho strazil. Moc ho nejakym " opatr." Asi nechcem.to by ho museli dokonale poznat.vsetko vedet co robi, alebo by to musel byt niekto kto rozumie a ma skusenost s takymi detmi. Ja fakt neviem co robit. Najradsej by som bola sama
Hovorila som ze ved moj chlap sa zmenil posl.tyzdne.uz mi aj pusu da, objime ma, ale ja uz ja neviem.mne je uplne odsudzeny pp tom case co je stale prec, ani tak nie to, ale ze roky som x krat sa rozplakala aky je, ze ani pusa, ani lubim ta, ze si ma ani nevsimal.a teraz ked odrazu. Ja ho uz neviem. Sex .na ten v posl.dobe s nim uz ani nemam chut, to sa musim totalne premahat, pritom nikdy som taky problem nemala. Uplne sa mi odsudzil.ja mam 25 r.on ma 37. Ja som vzdy bol si myslim ako partnerka ok. Ci uz vzdy navarene oprate upecene upratane, nic som mu nezakavoala, staram sa o seba podla mna dost, neviem.nechapala som tu jeho ignoraciu. Teraz odrazu sa sprava ako top muz. Ale z mojej strany uz je neskoro. Uplne prazdno k nemu.sama tomu nechapem.a preto ani neviem ako dalej

anjelicek26
28. dec 2016

@kristina1309 hladaj a najdes. Aj keby to bolo sukromne opatrovanie u niekoho doma. My mame 4 deticky a jedno z nich je take, rodina v nedohladne, lebo sme v zahranici, pomoze nam plakat? Od leta idem tiez do prace nazad... rit mi stiska, ale co s toho? Sanca, ze nejake ochorie je 4nasobna 😂 Muz aj po rozchode bude rovnako ako ty musiet vykryvat polku prazdnin, obcas sa ti ujde volny vikend. Cim bude maly starsi to tak ci tak bude aj s nim lepsie. Ries vsetko krok po kroku. Ak dobre zaraba, aspon sa da dohodnut normalne vyzivne. Hlavne nestrkat hlavu do piesku, ze prisla som si poplakat a nic sa nevyriesi... chces to riesit, tak to ries. Zijme len raz a nemalo by to byt tak, ze ten cas si len nejako "pretrpela".

mihula
29. dec 2016

@kristina1309 v prvom rade si myslim,že problem mas ty.A nechapem co sem tahas svoju mamu a svoju svokru.Je to tvoje dieta a ty a otec dietata ste zan zodpovední.A skor,ako sa rozhodnes odist od chlapa,ktorý ta aspon financne zabezpeci aj ked sa o vas nezaujima,polož si otazku ako to dalej zvladnes sama.
A mas jasnu odpoved,ale predsa ti odpoviem.Ja keby som bola zavisla na prachoch otca dietata,tak ticho sucham nohami,maximalne sa venujem dietatu a rozchod budem riesit až ked budem schopna sa sama starat a vychovavat svoje dieta

pribinak
29. dec 2016

@anjelicek26 nebude musiet, co ak povie, nie. On ma pravo stravit s nim polovicu prazdnin, ale ked nebude chciet, nijako ho nedonuti

maria1989
29. dec 2016

@pribinak mačka nie je kontaktná ako pes, to je pravda. Ale - ak by mala šťastie na skutočne prítulnú mačku /najlepšie kocúra/ skutočne to zvieratko by malého upokojilo lepšie ako psík. Ale možno je to len môj pohľad na vec.

pribinak
29. dec 2016

@maria1989 a ked nebude mat stastie? radsej psa, tie prechadzky mozu byt aj pre nu relax a pre dieta prirodzeny pohyb

inak, ja si myslim, ze situaciu tu nezachrani ani pes ci macka, tu treba v 1.rade spolupracovat s psychologmi, ona aj dieta, ona je vycerpana a dieta nie je na nic nastavene

maria1989
29. dec 2016

@pribinak áno, pravda. Mačka aj pes majú svoje veľké plusy aj malé mínusy.

timea7
29. dec 2016

ja by som tiež neťahala ani psa ani mačku k matke na pokraji psychického zrútenia a dieťaťu s takými problémami. V prvom rade by som hľadala iného psychológa a kontaktovala rodičov s podobnými problémami.

zuzanaam
29. dec 2016

Zvieratko by bolo pre také dieťa veľkým prínosom, ale absolútne súhlasím, že v takejto situácii priviesť do domácnosti psíka, ked zakladatelka nezvláda ani dieťa je veľmi zlý nápad. Nehovoriac o tom, že malé plemená nie sú všeobecne vhodné k deťom (kvôli ich fyzickej bezpečnosti a aj povahe) a už vôbec nie k deťom, čo nevedia čo so sebou. Tu by bol namieste väčší kľudný pes, ktorý by sa necítil takým správaním dieťaťa ohrozený. Preto by som sa radšej poobzerala po možnostiach kanisterapie niekde v okolí, kde pracujú psíky špeciálne vybrané a vycvičené na takéto poslanie. Tiež by som odporučila koníky, mohli by synovi veľmi pomôcť. Nám jazda na koni veľmi pomáha, tiež mám hyperaktívne dieťa, pravdepodobne s vysokofunkčným autizmom (nemám to potvrdené od špecializovaného pracoviska, ale detská psychologička to nevylúčila) a v čase, keď sedí na koni, tak to obsedí bez problémov aj hodinu 😉

Strana
z2