icon

Poraďte triky na neporiadneho muža

3. mar 2021

Baby da sa nejak naučiť neporiadny chlap poriadku? Dnes rano som.vosla do kuchyne a co si robil večeru tak všetko na linke, zaschnute.... Nervy do mňa vošli,on veľmi dobre vie ze to neznášam a robi to stále, niekedy si umyje inokedy to nechá na ,,sama,, ... Ja tu všetko upratujem po nom každé ráno , rozhádzaná deka,pyzamo ... On nema absolútne režim, do polnoci hore, pivko, pc... Jeho matka mu vsetko tolerovala a Nikdy nič nepovedala,naucila ho ze ona poprace... Mne je z toho uz nagrc. Mame deti a citim sa ako slúžka niekedy. Keď sa rozčulim.je arogantný a povie mi ze sak ,, ponožky som si hodil do prádla, už neurobím ani to! ... Da sa to zmeniť? Ak ano ,ako sa mam správať aby som dosiahla ze začne sam od seba? Sú nejaké triky ako ste naučili chlapa?

vikus17489
3. mar 2021

Tak to potom daj aj mne vediet, ked na nieco prides lebo podla mna takychto bordelarov len velmi tazko niekto odnauci od toho.

tina_martina10
3. mar 2021

Skús mu kúpiť jednorázové taniere a poháre, že to je len pre neho keď sa mu nechce umývať 🙂. Ty s deťmi budete jesť z normálnych lebo si ich aj umyješ. Možno ho to presvedčí, že to nie je príjemné jesť ako v bufete.... A čo sa týka prádla, treba ho nechať tam kde ho nechá on a sa zbadá , že nemá si čo obliecť, keď nevie kde je kôš na prádlo

nyusika
3. mar 2021

@tina_martina10 ale topto su uplne detinske riesena, takto sa rozumni diospeli ludia nespravaju.

fatima99
3. mar 2021

Toto je hrozne, tiez to moj robi a zakazdym mam nervy, potom si pripadam ze ma o 1 dieta navyse. Ale som rada ze nie som jedina co taketo veci zaziva

zuzikak
3. mar 2021

No ono nemozes vsetko davat za vinu jeho mame. Je dospely a svojpravny a ked uz spolu zijete, tak musite obaja dodrziavat urcite pravidla. Niekedy vyplynu prirodzene ak obaja maju pribliznu vychovu a niekedy sa na nich treba na rovinu dohodnut. Normalne si sadnut a povedat, co ma hneva a preco. Ak ma rozum, tak pochopi. Mas na starosti domacnost a deti, nemozes mat na starosti ani jeho, pretoze si si brala dospeleho muza a nie adoptovane dieta. Takze v klude sa treba porozpravat s akymi pracami v domacnosti potrebujes pomoct a povedat, co budes zas robit ty. A ked to nechce respektovat, budes sa musiet zariadit inak (a tu by som pouzila system ako pisu dievcta, ze mu nebudes prat, jeho veci nechas na zemi ak si ich tam necha on a ak si neumyje riady, ukazat mu, ze mu nemas do coho nalozit, lebo do cistych si dala detom....). Bud raznym krokom zacnes na tomto pracovat alebo sa budes len jedovat a plakat na modrom koniku a to ti nijako v kludnom ziti nepomoze.

nyusika
3. mar 2021

@zuzikak moja rec.
zeny nenozu cakat od niekoho, ze sami pochopia nieco, co dovtedy nerobili.
a schvalnosti typu "naloz mu jedlo na spinavy tanier...nechaj na zemi veci", to nikam nevedie.
zaklad je dohodnut sa, v klude. nie je to jej dieta, ktore treba vychovavat.
je to partner - cize oni dvaja sa musia dohodnut.

marcellka32
3. mar 2021

Tak úplne najviac by ťa malo hnevať to, ako škaredo sa s tebou rozpráva (aj keď je nahnevaný nemá ti čo takto hovoriť, alebo u vás je to normálne?) ako nejaká pohodena deka

marcellka32
3. mar 2021

A čo sa týka poriadku, býva tam aj on, je to vaša domácnosť, nie tvoja, takže spoločné upratovanie

elizabet173
3. mar 2021

tiez si myslim, ze ak si dovoli ta nazvat tak, ako ta nazval a ty to este ospravedlnujes, mate vacsi problem ako to, ze je muz bordelar. Prepac, ale to si si nevsimla, kym ste nemali deti? Ved pises, ze mama mu to tolerovala. A ty si v tom zrejme po svadbe pokracovala. A on si zvykol, preco by aj nie. Predpokladam, ze mu tie spinave rozhadzane veci operies, ozehlis a poukladas do skrine. A kazdy vecer ma teplu veceru a to pivo k PC mu prinesies z obchodu tiez ty, ci? Asi treba zacat prave tu. Jeho rozhadzane handry nechas tam, kde su. Prat si bude svoje veci sam. Operies len svoje a detom. Navaris len tri porcie, pre teba a deti. Neviem, ci pracujes, dufam ze ano, ak si na MD alebo RP hladaj pracu

elizabet173
3. mar 2021

@nyusika som zvedava, ako by si sa dohodla s muzom, ktory si sadne s pivom k PC a tvoje reci pusta jednym uchom dnu a druhym von. A vecer zase nesprace. Jemu sucasny stav maximalne vyhovuje, trochu kecov znesie a ma ju na salame dalej. Neviem, ci tu vobec nieco pomoze

nyusika
3. mar 2021

@elizabet173 normalne by som si sadla k nemu a porozpravala sa s nim, kludne by sme si aj vino k tomu rozhovoru mohli dat. Predpokladam, ze bordel je jediny problem.
pokiakl by nebol ochotny sa so mnou slusne rozprava a dohodnut na rozumnych podmienkach, bordelarstvo je najmensi problem, ktory s nim mam.

autor
3. mar 2021

@elizabet173 ja viem ze toto je hrozné ako ma nazval,z casti zato môžem aj ja, v minulosti ked sme spolu chodili , som mala blby slovník aj ja, ked ma velmi vytočil.lenže, ja som zistila ze to nieje dobre a uz to nerobím odkedy mame deti ,dospela som. Proste uz sa snažím správať nanurovni pokial ma aj nahnevá, on ale stale zaspal v case a ide si svoje ako kedysi..m koľkokrát som snim kecala o tom ze uz si to neprajem, ze uz by sme sa mali správať ako dospelí ľudia, ze sa mi tej slovník nepáči... Aj tak to obcas z neho vypadne ked sa naštve. A nie, pivo zo zasady kupuje sam za svoje... Ja som sa rozhodla nepodporovat ho v tom. Ani mu ho nedonesiem aj ked koľkokrát ma poprosil, zo zasady ,nech si preneho ide sám... A to bordelarstvo, ano upracem operiem ozehlim ako taka putka ,hnevam sa na seba ale nemozem mat v dome bordel, som veľký pedant... Jedine zeby som mu to hádzala nanjednu kopu niekam do kuta kde to neuvidim. Ale ano máte pravdu mala by som to robiť inak

elizabet173
3. mar 2021

@nyusika bordel praveze jedinym problemom nebude. Ak by bol, nepovedal by jej, ze nabuduce ani tie ponozky neda do kosa na pradlo. A netituloval by ju vulgarizmami. Rozhovor pri flasi vina mal prebehnut po prvych tyzdnoch spoluzitia, ked este nemali deti

elizabet173
3. mar 2021

Ano, nazvala si sa spravne - putka. Kym nezmenis sama seba, jeho nezmenis.

alvaluka
3. mar 2021

My mame doma asi podibnych chlapov v tom, ze bordel im nevadi, neboli k tomu vedeni odmala mamou a otcom a asi ani doma nevideli priklad toho, ze otec pomahal s domacimi pracami matke, tie boli, co vsetko porobili a hotovo. Preco, ci si mysleli, ze ony to urobia najlepsie ako vedia, alebo v tom bolo nieco ine neviem. Ja som mala hrozny sok, lebo moj otec a brat vzdy po sebe popratali, sami od seba umyli riad a utreli proste ina dimenzia.

Ty si uz s tym svojim asi iba kvoli detom a zo zotrvacnosti, co nie je ten najlepsi dovod, ale viem to pochopit do istej miery.

Ako ti tu pisali, nech kupi umyvacku a ine aparaty do domacnosti, a neustale mu to omielaj, to pomohlo mne, ked som mi vela krat povedala, ze aspon ten tanier by si mohol dat do umyvacky hned ako doje a jie neskor, co u neho bude o hodinu. Ten moj pracuje aj okolo domu, ale to aj ja, okopkam, vytrham burinu, posadim takze mi nebude tvrdit, ze je natolko unaveny, ze nemoze dat ani jeden tanier do umyvacky.

martina1201
3. mar 2021

Keď mamka zle vychovala nech chodí po ňom pratať ona. Navrhni mu nech jej zavolá a poprave po ňom ona. Že vstupom do manželstva si mu sľubovala v dobrom aj v zlom, ale nie to, že budeš jeho sluzkou, lebo jeho mama ho tak naučila.

karelova
3. mar 2021

@martina1201 ono to nie je vždy výchovou.. Napr najhoršie je keď sa chlap odsťahuje rovno od mamičky (ktorá ho k tomu neviedla) k manzelke. Vtedy to musi byt fakt náročné.
Mojho k tomu mama tiež neviedla a obskakovala by ho doteraz, našťastie žil chvíľu sám, vtedy sa musel postarať sam o seba a teraz v nasom manželstve bez problémov funguje a som za to rada.

elizabet173
3. mar 2021

Umyvacku a roboticky vysavac objednaj este dnes. Ak by to bola pre vas velka suma naraz, tak aspon umyvacku a na vysavac nasetris lacnejsimi jedlami pre neho. Svieckovu uz tento rok neuvidi, ale casto budu cestoviny s tvatohom, granatiersky pochod, zemiakova omacka s vajcom a pod. Keby bola ina situacia, tak by som ti poradila pani na upratovanie.

autor
3. mar 2021

Zeny nemam ani náladu uz niečo snim riešiť. On je urazený ze som mu dnes vytkla ze neumyl po včerajšku a ignoruje ma celý den. Najradšej by som sa zbalila a odisla od neho. Som z jeho detinskeho správania strašne zúfalá , moja psychika dostáva zabrať. Ďakujem za rady

autor
3. mar 2021

@karelova hej to je aj náš prípad , bohužiaľ, keby môžem znova riešiť vzťah,sakra si dam pozor na to co vie byt samostatný a poriadkumilovny

stanulienkat
3. mar 2021

Triky na neporiadneho chlapa? Nebrat si ho.

autor
3. mar 2021

@stanulienkat úprimne, lutujem to.. a ano doporučim to každej žene

stanulienkat
3. mar 2021

Skus si s nim este vazne sadnut a porozpravat sa s nim. Zapoj zensky um. Lebo takto zit dalsich 30 rokov by som nechcela,aj co sa slovnika tyka. Vybav k spokojnosti.🙂

autor
3. mar 2021

@stanulienkat vieš ja by som rada, ale on keď ignoruje to znamená ze príde domov a ani bu ani mu...a môžem sa snažiť začínať v kľude
seriózny rozhovor,je ticho alebo odpovedá len no,ano,nie . A prítom kuka do mobilu. Vzdy ma donúti plakať toto správanie a mám chuť ho zaškrtit v tej chvíli. Radšej sa dam na ustúp aj ja a sme tichá domácnosť pár dní, dokým náhodou niečo netreba riešiť vtedy sa sam ozve a tvári sa ze nič. A ked poviem ze ma veľmi mrzí aky je a ako vie ignorovať povie ze sak ako ja, tak aj on... on ked je urazený všetko vo mne ničí tym ako sa správa..a nenávidím ho v tych chvíľach.

mila19
3. mar 2021

Tak dneska je asi taký deň, dnes som vypenila tiež kvôli tomuto. Všetko robím stále sama, aj keď je manžel doma. Venujem sa jedinému dieťaťu - predškolák, navarím upracem, umývam, kmitám celý deň, poobede prechádzka al. čo treba. Dá sa povedať denne varím. Mám síce všetkých pomocníkov, až na ten robotický vysávač , ale aj tak som už rozladená. Máš aspoň šťastie, pretože môj manžel ani nevarí. Je neporiadny rovnako ako ten tvôj. Dnes som sa dočkala toho, že aj keď by som chodila do práce robila by som si všetko rovnako sama. Potom povie, že oproti iným chlapom dosť pomáha... Hovorím mu no vieš, záleží s kým sa porovnávaš ... Minule prídem domov bola som sa s dieťaťom bicyklovať, hovorí mi vytrel som. Moja otázka, aj izby? Nie, izby nie (vytrel jednu posratú chodbu, záchod).... No takejto pomoci sa dočkám.
Sme spolu už dlho a až na tento bod je to ideálny chlap.

stanulienkat
3. mar 2021

V prvom rade prestan pred nim plakat,stracas tym prenho cenu. Zatni zuby a zacni sa tvarit ako stelesnene sebabedomie. A narovinu sa ho opytaj,ako vidi vasu buducnost,resp rozvod. Urcite sa mu nevnucuj a neospravedlnuj. A ty tiez rozmyslaj nad buducnostou. Treba urobit vsetko pre zachranu manzelstva, no vtedy,ked o to stoji a ma to vyznam.

autor
3. mar 2021

@mila19 to ma mrzí ale aj to ze sam od seba vytrel chodbu, to je slušné na chlapa ,ci?
@stanulienkat ďakujem. Neplacem prednim,to uz nie. Vždy niekde inde v izbe aby nevedel,no musím tie emócie zo seba dostať. Ja neviem hrat divadlo,nici ma to.. prednim som sice ,, hlava hore,,ape neviem sa usmievať a tváriť ze som ok... Ďakujem , rozmýšľam nad tým. Po dnešku už nemám náladu, no asi tomu dam pár dní a zrejmé sa ho opýtam, Dokedy chce takto fungovať.

stanulienkat
3. mar 2021

Nechajte si vychladnut hlavy. No ked budes dlhodobo potlacat emocie a trapit sa, nastupi psychicke ochorenie a z toho aj fyzicke. Drz sa.

mila19
3. mar 2021

trpím toto rovnako ako ty a mnoho žien. V prvom rade, treba upustiť z čoho sa dá. Neviem aké veľké máš deti, ale ja vediem syna tiež k poriadkumilovnosti. Inak toto je zaujímavé, že manžel tiež má rád poriadok, ale sám ho nedokáže udržať.
Mne manžel viac pomáhal kedysi, ale zvrtlo sa to v období, keď som šla na materskú a odvtedy je to len horšie. Možno by som išla aj do druhého dieťaťa, ale mám mega pocit, že by som mala už tretie potom a povedzme si, nie je pre každého mať okolo seba stále chaos, krik a neporiadok 😀
Hej, vytrel, pretože som od rána opakovala, že to musím spraviť, ale keď bolo pekne, tak pre pokoj v dome (aby si manžel v pokoji mohol spraviť prácu, /pracuje z domu/, ktorú potrebuje dokončiť) som vzala syna na bicykel. Čiže som mu zase raz spravila aj službu. My sme absolvovali už dosť rozhovorov na túto tému. Ale príklad z rodiny je asi silnejší 😀 Ale rozprávať sa o tom určite treba a donútiť ho aspoň na to minimum s čím sa uspokojíš.

mila19
3. mar 2021

inak vieš čo mi napadlo ? argumentovala som aj tým, že akým príkladom ide dieťaťu, keď má porozhadzované spodné prádlo, ponožky (oblečko), že je dospelý muž ako by to vyzeralo, keby som si ja dospelá žena takto všetko nechávala po celom dome. Nemyslím si, že robiť naprieky pomáha. Naopak. Skôr dospelo argumentovať a zahanbiť ho. Jednoducho je dospelý chlap, musí byť schopný sa postarať, je otcom tak nech sa tak chová, čo keď by si sa dostala do nemocnice? Zavolal by si mater? To, že je agresívny to je zastrašovanie a v podstate nevie kam v diskusii.