Porozmýšľajte, čo robiť, ak súrodenec nechce deti?
Ahojte, moj brat sa rozhodol, ze nebude mat deti. Zhodou okolnosti si aj nasiel partnerku kt nemoze mat deti. Som z toho ani neviem co ci smutna ci co… mrzi ma, ze neprezijem ten pocit ake to je mat synovca, neter co by som k nim citila, ako by som sa k nim spravala, aky by boli atd… samozrejme viem, ze je to jeho vec nemusite ma tu poucovat… len som chcela zo seba dat von, ze ma to mrzi a je mi to velmi luto. Ma to niekto podobne?
Ani ja nie som. A nebudem po krvnou tetou. Nikdy som sa nezamyslala nad tým aké by to bolo keby.
@slniecko66 dakujem
Moje dve deti sa rozhodli, ze nebudu mat deti. Neostava nic ine, len to respektovat.
@renab uff kolko rokov majú?
Však a bratrancov,sesternice nemáš? Muža nemáš? Ja som jedináčik a som uplne v pohode s tým. Najmä keď čítam tie témy tu 🤣🤣🤣🤣
Ty mas aspon zdraveho brata,to si vaz. Ja mam jedineho ZTP surodenca mentalne na urovni asi 7 rokov, takze sa ani nemozem s nim porozpravat o beznych dospelackych problemoch. Nemam a ani nebudem nikdy mat synovcov ani netere ani moje deti bratrancov a sesternice. Beriem to tak ako to je. Nema zmysel sa zaoberat tym,co nezmenime.
A mate s bratom a jeho priatelkou blizky vztah? Ak nie, tak si to, akoby si s ich detmi travila vela casu len idealizujes, lebo v prvom rade je to rozhodnutie rodicov, s kym ich deti travia cas.
@katkaseiner 33 a 31.
Ani moj brat nema deti a ani nechce mat. Je to jeho zivot, jeho rozhodnutie. Obcas som sa nad tym zamyslela, ze skoda ze sa nasa rodina nerozrastie a ja nebudem nikdy teta ale je to proste tak. Uprimne moj brat ani nie je nejak rodinne zalozeny, zije si podla seba, vela cestuje, ma kopec zaujmov…asi to aj dava zmysel, ze deti nechce.
Vdaka za vsetky normalne odpovede
A keby si jedinacik, tak tiez tu vyfnukujes, ze Tvoji rodicia Ti nedopriali surodenca a Ty chuderka teraz nemozes byt tetou? a Tvoj muz je jedinacik ci aj jeho surodenci sa rozhodli pre taku hroznu krivdu voci nemu, ze nebudu mat deti a nedopraju mu zazit ten pocit byt ujom? Keby si tu riesila to, ze nemozes mat deti a nezazijes pocit byt mamou, tak uplne chapem, ale riesit, ze nebudes tetou je riadne chore.
Autorka aj keby tvoj brat mal detičky nezaručuje to, že budete spolu v kontakte a budeš plnohodnotná teta 🤷♀️ ja mám neter a aj keď bývame neďaleko od seba nie sme v dennom kontakte. Vidíme sa keď príde brat zo zahraničia, pretože aj švagriná uprednostňuje vlastné sestry pred nami (mnou a sestrou). Inak máme super vzťahy. Druhá švagriná (krstná nášho syna) má už väčšie dievča, ktoré sa s naším malým nechce hrať, takže sa stretávame tiež pomenej. Sestra po potrate nemôže alebo nechce mať deti. Sústreď sa na vlastné deti, len tie ti dajú skutočnú radosť do života, teda aspoň ja to tak cítim 🙂🙂
@slniecko66 podľa reakcií je vidieť aké veľké množstvo ľudí má problém s pochopením textu. Síce čítajú ale myšlienka im totálne uniká. A potom že prečo je v spoločnosti stále menej a menej porozumenia.
Zase som raz prekvapená, koľkí neporozumeli krátkemu textu. Škoda.
Autorka, ako sama vieš, tvoj brat má právo na svoje rozhodnutia, to však nič nemení na tom, že ty máš právo mať z jeho rozhodnutia nejaký pocit. Preži si ten pocit, zbytočne v ňom nekvas dlho, ale daj si čas stráviť to. Je okej byť smutný z rôznych situácií v živote, aj z tých, ktoré nie sú tragické.
@slniecko66 pise do fora kde sa diskutuje. na konci dala otazku ci to ma niekto podobne a dostava odpovede nie nemaju to podobne a snazia sa jej vysvetlit ze riesi zbytocnost.
@viky173 no teda, ty musis byt extremne zakomplexovana 😂
Autorka, úplne ťa chápem....čo si tým chcela povedať....ale úplne zbytočne to tu dávaš. Ešte tu z teba urobia tu najhorsiu...
@natalka13 niesom tu prvy den. Vysvetlenie ako ze je chuderka a chora... no ja neviem ale namiesto podpory a normalneho vysvetlenia je tu vacsinou kritika a urazky.
@anetkaadamko
@slniecko66
dakujem dievcata za pochopenie. Naozaj to tu bolo vzate akoby som bola posahana, coraz viac je to tu takto v kazdej diskusii, skoda
autorka - normálna odpoveď, možno ty nechápeš, že je to jeho vec a tvoje pocity sú tvoj problém a nie jeho. Ja tiež nie som teta a môj sen o veľkej, dokonalej rodine sa rozplynul ale nebudem z toho robiť tragédiu, Jednoducho život nie je vždy podľa predstáv. Beriem to tak, ako to je.
@thoughtfulweirdo myslím že pochopili ale mnohí asi nechápu, že život nie je podľa našich predstáv a sú veci , ktoré neovplyvníme. Tak nebudem v sebe živiť smútok z niečoho, čo možno nikdy nebude alebo možno aj bude. To, že teraz deti nechce a má partnerku akú má, neznamená že o rok, dva, päť, nemôže byť iná situácia. Treba sa zamerať na pozitívne veci. Potom ľudia žijú v depresiách (netvrdím, že je to prípad autorky) a pritom stačí veci prijať a brať to ako to je. A nikde nie je napísané, že to nemôže byť niekedy inak. Sesternicina dcéra tiež nikdy deti nechcela. Tiež mala takých partnerov. Zrazu po rokoch prišiel iný a už má niekoľkotýždňové dieťa. A už nikto nečakal že rozhodnutie po 35ke zmení. A stalo sa. A muž no môže zmeniť aj po 40tke, hocikedy
@ibatanecnica ja z toho tragediu nerobim. Napisala som v dvoch vetach, ze je mi to luto. A tak isto som napisala, ze je mi jasne, ze je to jeho vec. To je vsetko.
a vies byt krstna napr kamoskinym detom? to si vies byt dakedy este blizsia ako s rodinou. chaoem ze ta to mrzi. ja mam dve sestry. jedna ma.tri deti a druha je ako tvoj brat. respektujem tom a bola by som ok aj obe keby sa tak rozhodli. akompenzujem na krstnej dcerke dcerke mojej najlepsej kamosky.ja by som sa tesula ze brat si nasiel partnerku s ktorou je stastny a klape im to a zhodnu sa. to je tiez vzacne
Autorka, vždy sú situácie, ktoré nezažiješ. Máš brata. Keby sa tvoji rodičia rozhodli mať len jedno dieťa, nebola by si nie len tetou, ale nemala by si ani toho brata. A keďže ho máš, tak zase si nezažila ten pocit, aké to je, byť jedináčikom, alebo mať sestru. Podľa mňa ťa to vzalo, lebo to priamo povedal. Keby nič nehovoril, len by stále tie deti nemal, tak by ti to tak neprišlo.
niekto to tu uz pisal, ale presne, neviem, ci uz dieta mas/nemas, partnera mas/nemas, ale synovcov/ netere mozes mat predsa aj z muzovej strany... a okrem toho to nie je definitivne, v zivote sa deju rozne neocakavane veci.
@ibatanecnica Ale veď toto všetko autorka zhrnula do jednej vety hneď v úvodnom príspevku, že si to sama uvedomuje 🤷🏻♂️
Ber to pozitivne, on nechce a nahodou si nasiel partnerku, co nemôže. Vsak to je pre neho ideal. Navyse aj tak by nemal, kedze partnerka nemoze. Aspon mu to nechýba.
Ale chapem ta, tiez by mi to bolo luto... Viac deti v rodine je super. My sme boli so sestrou naraz tehotne a nasi synovia su ako dvojicky. Casto sa stretavame a je to super.

Ale mozes zazit pocit byt teta, tvoj manzel moze mat synovcov a netere, tak sa zvezies