Posledné roky, kedy začať nový život
Ktory rok vasho zivota je pre vas taky posledny a uplny strop, ze by ste si povedali, vystudujem vysnivanu strednu skolu, na ktoru som sa po zakladnej skole nedostala
a ked ju skoncim, zbalim sa a odchadzam zit do zahranicia.
Je 50 rokov na takyto ulet uz privela?
Sprav školu a choďte. Máš výborného manžela. Veeeelmi držím palce. Vyjde vám to 🙂 A keď nie, vrátite sa. Hlavne, nech zdravie sluzi
Zijeme len raz. Vratit sa da vzdy. Lutovat mozme len to, co neskusime. Drzim palce.
@miadi Dovod je jednoduchy, par mesacny kurz mi na pracu v zdravotnictve nestaci ☹
@walentina7 Na toto sa radsej spoliehat nebudem 🙂
Nie, to je vek kedy sa naši známi zo zahraničia vracali späť domov.Po 2r škole a bez praxe, jazyka, ktorý je v zdravotníctve veľmi dolezity sa o teba trhať nebudú napísme si úprimne.Ja v tom nevidím žiadny zmysel iba bláznovstvo.ak by ste mali zamestnanie, ktoré je žiadané, alebo máte roky praxe nedbam.Ist ako kvalifikovaní zamestnanci a na úrovni.Pozerala si si ponuky práce, ceny podnajmov, čo ti uznajú zo vzdelania?
V 50 tke by mal mať človek urcity štandart, ktorý si vybudoval doma a, keď ísť do zahraničia iba do lepšieho.Ale išla by som
@eliska13 Co tvojich znamych motivovalo vratit sa v tomto veku nazad? Pytam sa fakt uprimne, naozaj ma to zaujima. Lebo, ak tam zili par rokov a mali vybudovane zazemie, prco ten krok?
Jeden manželov kolega cielene končí v práci po 50tke a idú sa s rodinou sťahovať do Španielska. Syn tam pôjde na VŠ a oni tam už ostanú, majú vybraté školy, vyhliadnute domy, ktoré chodia pozerať atď. Trávia tam už dnes celé letá, v tom svojom vysnívanom meste. Zabudla som akom.
Ale teda on už pracovať neplánuje.
Z jeho pohľadu sa postaral o synov, hypotéku a ide za svojím snom.
Krásny plán🙂. Doživotne byť na pláži a surfovať, sú celá rodina vášniví surferi 🏝️.
Pochopila som, že aj ty si v rovnakom životnom období, ked máte už veľké deti, úvery splatené a môžte si užívať život, po akom ste túžili.
Choďte do toho.
nerozmyslaj a chod, a nie je jedno ci choroby pridu tu v tomto kocurkove alebo niekde kde je lepsie alebo je tam aj lepsia zdravotna starostlivost? v 60tke budes rozmyslat ze si to mala urobit v 50tke
@slniecko5 Tak toto je fakt super splneny sen 🙂
@hendikep Jasne, toto mas urcite pravdu, choroby pridu aj ked budem zit na marse a lekari a nemocnice su vsade
Väčšinou starnúci rodičia a tí úprimní, že sa tam necítia ako doma, starnu..deti začali žiť svoj život
, rozviedli sa a chceli ísť domov každý mal svoj pribeh.Udržiavali kontakty s kamarátmi, spolužiakmi každý rok, dva, tri prišli na SK.Ludia, ktori odchádzali v rokoch 1970-1980 spolu držali vtedy to bolo moderné emigrovať.Ist do sveta bez jazyka do neznáma pre mňa sú to hrdinovia.Otcov brat bol 25 r v Canade dostal na výber Austrália, Canada do Canady sa čakalo kratšie.Nas volal pred 10 r mali sme malé dieťa, ale my by sme išli na rok, dva viac nie.Vsetci sa pracovne dobre uchytili veď tam boli od mladosti.A choroby, zdravie nie je zanedbateľná položka zdravotné, poistky.Casy kedy sa chodilo do zahraničia kvôli zárobku do Anglicka, Irska sú nenávratne preč.
Starší človek už nie je ochotný skloniť hlavu ako mladí ľudia.Ma svoj štandart, potreby, poziciu režim.Preco ta nelaka Praha, Brno, Viedeň.o akej krajine píšeme?
zaujimalo by ma,kto realne zil a pracoval v zahranici a v akom state.Autor by sa mal zamerat na stat kde planuje zit.
Ty si vlastne všetko sama znegujes🙂)
Aj tu školu píšeš, že kto vie či to bol dobrý nápad, znova sa učiť a pod...či to zvládneš...šťastie praje odvážnym, ak to myslíš vážne nenechaj sa odradiť nicim
Sny su na to aby sa plnili.
Moja svokra si dorobila skolu vs po 50-tke. A nedavno si robila aj vodicak-to mohla mat cca 57-58 rokov. Sice nejazdi ale splnila si sen ze to spravi.
@dulazh Vies to, ze ty nechapes splneny sen niekoho, ze si spravi vodicak vo vyssom veku je uplne ok. Ja tiez niekedy nechapem sny inych ludi a viem, ze rovnako sa najdu ludia, ktori nikdy nebudu chapat tie moje a budu si tukat na celo, preco nesedim doma, naco mam potrebu sa na stare kolena hnat niekam do prdele a nedozijem v zabehanom komforte. No LEBO, je to moj sen a chcem si ho splnit 😀
Hlavne si zisti ci v tej krajine kde chces potom žit ti tu strednu zdravotnu zo Svk uznaju a mozes robit v tej profesii aj tam - alebo ci treba nejake testy tam dorobit. Prakticke veci si zisti.
@autor ja chapem sny a tuzby ludi.To, ze ty chces niekde ist je ok,hoci keby si tak velmi chcela nevypisujes na Mk,ale konas./nemyslim to ako urazku/Ked ma niekto sny a chce si ich plnit,tak si ide za svojim snom,bez ohladu na to, co povedia a aky nazor maju cudzi ludia.Ze sa chce niekto vzdelavat,cestovat,spoznavat ine kultury,zmenit zabehany stereotyp atd.ja plne chapem,ale nepochopim mat sen spravit si VP aby mi lezal v sufli alebo penazenke a ja si odfajkla,ze mam splneny sen a tym to konci.K tomu vysmiate smajlovi-ja som si robiila VP v 35 ako total antitalent,v 37 odisla pracovat do Slovinska,v 40 do DE a v 48 do CH.Sla som si za svojim snom,jazdim bezne 1300km jednu cestu,vyskusala som co som chcela a nepotrebovala som k tomu nazor druhych,lebo som si sla za svojim.
@dulazh Ja som ok s mojimi snami, aj doma sme s tym vsetci ok, rodina sa tesi, skolu si urcite najprv spravim, len som proste zavahala, co sa tyka mojho veku a chcela som pocut nazor inych zien, nic ine za tym nehladaj 🙂

@petrofka tak a v 40 sa sťahujem do Nemecka,išlo to veľmi rýchlo a ľahko tak dúfam dobre znamenie🤣ale ako tak dnes balím,začínam sa celkom desiť ako to bude vlastne,ale tiez vravím, prinajhoršom sa vrátim.a život beží strašne rýchlo,tak prečo nevyskúšať niečo a nie len žiť zo dňa na deň🍀🌞