icon

Pozeranie telky počas návštevy

lukihomamina
20. jan 2015

Ahojte,velmi by ma zaujimal Vas nazor na pozeranie televizie pocas navstevy. V poslednej dobe sa mi casto stava, ze ked pridem niekde na navstevu ....predovsetkym za ucelom, aby sa deti pohrali, tak tam hostitelia maju pustenu telku. Casto sa dokonca stretnem s ponukou adresovanou detom, ze ved kukajte telku, my sa zatial porozpravame. Naposledy, ked sme mali na navsteve jednu kamaratku, tak mi dokonca povedala, ze ci deckam nemozem pustit telku a ked som povedala, ze nech sa radsej idu hrat s hrackami do detskej....dost divne na mna kukla. Neviem teda, ci len my s muzom sme divni ale podla nas je vrchol neslusnosti pustena telka pocas navstevy a este to pouzivat pri detoch ako kompenzaciu hraciek??? Sme divni my alebo mate na to podobny nazor...vdaka...

Strana
z2
natuska87
20. jan 2015

@mima4 Dokazem si predstavit, ze ked to bude "cool", nemat TV prijimac, viacere tu budu vypisovat, ze vzdy boli proti...Je smutne, ako sa dokazeme prispôsobit konzumu a pohodliu...

puklica13
20. jan 2015

no mi mame doma telku sle len na filmy, predplatenu tv som zrusila asi pred 4rokmi, ked som si uvedomila ze platim x euro za vymyvanie mozgu reklamami a stupidnymi realityshow...tolko casu co ustrim, tolko knih dobrych co som precitala .... na druhej strane som maniak na filmy s za 20rokov mame doma slusnu zbierku...ale bez REKLAMY NA JAR 😂😂😂

fra
20. jan 2015

To, že beží keď je človek na navšteve u priateľov telka (teda ak nepozerajú spolu niečo napríklad hokej, samozrejme), považujem za hrubú neslušnosť- veď alebo človek chce aby navšteva prišla a vtedy sa jej venuje, alebo sa venuje telke a nepozyva si navštevu (našťastie ja mám samých slušných priateľov a rodinu, až sa čudujem 🙂 ) ... rovnako nechapem, že spolu ľudia niekam idú a každý zíza do svojho mobilu, celkom isto som nemoderná, ale myslím si, že je to fakt príšerné...
.
Einstein to tušil 😝

preshibana
20. jan 2015

Mne to pride uplne nevhodne....mne sa tiez stava, ze ked pridem s malou na navstevu k susede, jej dcera ma stale v izbe zapnuty PC a pozera na youtube rozpravky...vlastne, ani nemam pocit, zeby ich pozerala, asi to ma len ako "podmaz" k hraniu....ja vzdy tak nadhodim, ze asi by im to ani nebolo treba, ved maju hracky a jedna druhu....ale nezabera....:-/ u nas sa hraju vylucne v detskej a bez pc.

amanda0405
20. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@lukihomamina
je to neslušné, ale moderné....ja som sa s tým stretla už veľmi veľa krát....ku nám akonáhle príde návšteva, tak telku vypíname, ak prídu decká tak automaticky bežia do izieb sa hrať, telka ich ani nenapadne...ale viem že mnohé maminky majú telku ako pomôcku pri výchove....no je to na zamyslenie, keď si uvedomíme že čo tam dávajú je des....žiadny macko uško alebo včielka maja, už len scooby doo alebo simpsonovci...snažíme sa telku eliminovať a venovať sa jeden druhému, rodinke a priateľom....

kiki68
20. jan 2015

podla mna ak to nie je zamerna kulisa (nejaky kocnert alebo tak nieco) tak je to neuctive k navsteve. U deti je to individualne, lebo ak chcu nieco pozerat nejaky animak tak preco nie. Ak sa chcu hrat,tak nech sa hraju. ale naschval to zapinat,tak to ne. Nepotrebujem sa snad predvadzat aku mam doma masinu a tiez je to taky prejav nudy,ze nemame o com kecat, zapnem telku,tak bude o com kecat....

sarinka2012
20. jan 2015

@lukihomamina U nas bezi telka nonstop 🙂 neznasam ticho,nedokazem sa v tichu ani sustredit,este aj ked pracujem na PC a pocitam mzdy musim mat podmaz...zvyk,mozno,ale ina uz nebudem 😉 ale mam slusne vychovanie a ked cakam navstevu telku vypinam!! je ine ked prijdu kamarati vecer na film alebo mam doma priatelku co mi pomaha s malou alebo domacnostou,poprijpade ma teta poprosi aby som synom zapla vecernicek ked su u nas,ale ked cakam navstevu,nemam potrebu pozerat TV a to som teda iny zavislak 😉

opatrovatelka29
21. jan 2015

myslim,ze pri navsteve si telku moze clovek odpustit.....a co sa tyka deti,vsetko s mierou....myslim,ze je lepsi ekd sa zahraju v izbicke...neskor mozu tv na chvilu pozriet...mne kamoska vycitala ze mala nema v izbicke telku...no ja som jej povedala v ziadnom pripade jej tu telku nedam do izby....

cacianka
21. jan 2015

aj mne to vadí, ale na návšteve to rešpektujem(veeľmi ťažko) cesta k sestre a späť mi trvá vyše 2 hodiny, telka beží skoro nonstop, aj minule na vianoce - nie aby sa rodina porozprávala, ale čumeli na nejaký šport a potom si pustili playstation, segra ešte odpratovala po obede, niečo som jej pomohla, ale komunikácia veľmi slabá.
hrkotali riady a telka.
idem ku kamoške, vyvalíme sa na gauči a telka ide, aj sa prepína či nie je niečo lepšie, no komunikácia viazne.
tak načo dopr.ele ma volajú, keď potom čumia na telku, mňa na to nepotrebujú, pretože pomaly nemôžeme ani pípnuť, lebo aha eeeerika, aha vražda, to radšej zostanem doma, sadnem či ľahnem si ako chcem, kde chcem, pustím si čo chcem, hoc´ aj slinku.
s ľuďmi sa chcem stretávať, pretože sú to ľudia - môj živočíšny druh, zdieľať s nimi dobré i zlé, ale moje , martinky z turca a bučkovcov, pokecať, zasmútiť i zasmiať sa, poradiť si, je to niečo ako psychohygiena.
američania potrebujú psychoanalytikov , my priateľov. telku určite nie.
a s návštevou určite nie.

tjaden
21. jan 2015

@lukihomamina ahoj tak ja sa stretávam skôr s tým že kedže som najmladšia, starší mi pri návšteve pchaju do ruk svoje deti a posielaju ma s nimi hrať sa do druhej izby, ešte dobre že už mám vlastné tak nemôžu :D ale pri sesre to vidím často ked sa chce so mnou porozprávať tak ja sa viem aj rozprávať aj sa hrať s malým naraz ale ona hned vyberie nejaké filmy posadi maleho na gauč a nechá do dva hod čumieť na to, a ona ma návštevy v jednom kus tak to ako malý celé detstvo strávi na gauči pri telke lebo mamina si chce pokecať? osobne sa mi to nepáči deťom by sa mali dať hračky a nie tv ale je to každého osobná vec či chcú mať z decka tučné lenive prasiatko so zničenými očami

tjaden
21. jan 2015

@axaris tak toto zažívam aj ja svokrovci dajú tv tak nahlas že idem ohluchnúť a nepočujem si vlastné slovo že je tam 4mes bejby majú ako u prdele, malá je z toho nervozna uplakaná, snažím sa dostať do ruky dialkáč a bez pýtania stišujem ak to nejde idem s malou do izby ja mám len jedne nervy

ivett1
21. jan 2015

@lukihomamina ak príde návšteva, tak sa telka vypne...veď tam nie je nič, čo by sa muselo pozerať ... deti sa idú automaticky hrať do svojich izieb...bez telky
u mňa je to normálne a v našej rodine samozrejmé ... telka sa vypína a rozprávame sa ...
ale poráža ma, keď môj mladší brat , vytasí mobil a rozpráva sa s nami a pritom ťuká do mobilu ...áááách ...

nela1916
21. jan 2015

@lukihomamina NO neviem, či je to až neslušné, ale poviem za seba, že ja si taaaaaak strašne užívam vypnutú telku na návšteve, až to bolí! Koniec-koncov, zvyčajne asi prichádzame tráviť čas s ľuďmi a bedňu máme aj doma, takže? Aj keď mám návštevu ja, tak len občas spĺňam požiadavky typu"sorry, ale mám povinný večerný rituál, takže poprosím Panelák" a potom okamžite vypínam. Ale záleží aj na dĺžke návštevy, mne sa teda občas pritrafí aj nejaká víkendovka u známych, to mi príde ok pozrieť si s nimi aj večerný film, ale no čo vám budem, stačia maximálne dva.

S domácnosťou bez telky sa zase celkom nestotožňujem (zbytočná ochrana detí pred balastom, ktorý si tým viac budú hľadať niekde inde), ale keď si vybavím nonstop vianočnú telku u rodičov, alebo u našich susedov, proste ten pocit, že sa voľný čas naozaj nedá tráviť inak a predstava manželského stereotypu ako osemhodinových večerných, sobotných a nedeľných zápasov kombinovaných s romantickými filmami, tak z toho ma až striasa!

saska1985
22. jan 2015

aj u nas ide televizor skoro stale; vacsinou detske programy, rozpravky...ked mame navstevu tak tiez ide ale len tak akoze; niekedy aj vypiname;
ale chcem vam napisat nieco ine - suvisi to s telkou; mali sme navstevu aj s deturencami; jasne ze sa po nejakom case rozveselili az velmi takze sme im zapli rozpravku aj si posadali aj stichli aj sa ukludnili; my dospelaci sme sa mohli vykecat; vsetko bolo fajn; no potom dosla dalsia navsteva - svagor a svagrina (oni uz velike deti odrastene maju) a som myslela ze ma porazi!!! mlady pan - svagor - vzal ovladacku - pytal sa deti ci moze trosicku pozriet nieco ... poprepinal - jasne ze sport, teletext ...a dokopy len prepinal prepinal ... a nic ani nesledoval; ze uz vecer ze uz deti spinkat by mali ... narozpraval detom dristy ... a deti ... tak tie sa samozrejme zacali nahanat vystrajat...a jeho - svagrove vyjadrenie o detoch - tak co? zle pocasie vonku ze ste take kekesne??? viem mala som zakrocit ale pre pokoj v rodine som tonechala tak - ale to bolo prvy krat a naposledy; ja neviem ci jemu to nedoslo alebo co? on aj doma tak - ked prideme k nim na navstevu tak ide telka stale ale zase len tie sporty teletext ... dokopy nic nesleduje; ja by som si nedovolila mu vziat ovladac a prepnut detom rozpravku; ale ako som pisalala prvy a posledny krat!!!

bolavyzub
23. jan 2015

Mňa by to tiež zamrzelo, ak by som bola pozvaná na návštevu a keď tam dôjdem, tak ledva odtrhnú oči od Tv. Tiež by som považovala za slušnejšie Tv počas návštevy vypnúť. Avšak mnohí ľudia sú zvyknutí mať zvukovú kulisu. Omnoho neslušnejšie mi príde vypýtať si od hostiteľov ovládač a vypnúť im TV (alebo sa opýtať, či ju môžem vypnúť už s ovládačom v ruke). Ľudia majú rôzne návyky a pokiaľ sa máme radi a chceme sa navštevovať, tak by sme sa mali rešpektovať. Určite si treba uvedomiť, že pokiaľ som na návšteve, tak jednoducho sa nachádzam v domácnosti iných ľudí a nebudem im na čas mojej návštevy diktovať, ako sa majú správať...

saska1985
23. jan 2015

@bolavyzub presne; suhlasim; ale ked niekomu to nedojde a je to smutne; no pre pokoj v rodine ... aby som nebola ta najhorsia ... tak som si to vtedy akoze nevsimala, nejako ani neriesila; a este raz suhlasim s tebou vo vsetkom 🙂

ruthke
23. jan 2015

Nuz, k nam ked pride navsteva, tak telka je vypnuta, a ocakavam, ze decka na tej radosti z toho, ze su spolu a maju prilezitost sa zahrat, vydrzia aspon take dve hodiny, aj viac. Dospeli sa krasne vedia porozpravat. Potom, ked zacnu casto chodit otravovat, zacnu sa mnozit bitky a vresk, a nastupuje unava, potom si povieme "pustme im telku" a mame tak mozno este hodinku kludu na vykecavanie. Toto sa ale tyka hlavne dni, ked sa neda byt vonku a sme nuteni trcat zavreti v byte.

hanka_april
23. jan 2015

vsimla som si aj ja toto, ale podla mna to nie je trend, je to ludoch.....u mojich rodicov sme mali rozdielne miestnosti na pozeranie tv a na prijimanie navstev. Telka sa u nas pozerala minimalne, len ked uz ozaj nebolo co robit....ked som zacala chodit k mjim svokrovcom som bola v soku, mali samozrejme telku v obyvacke a napriklad ked k nim aj prisla navsteva tak vsetci posadalai pred telku a bavili sa len o tom, co tam davaju, ja som vzdy bola jak puk, ze sa normalne nebavia, co je nove v rodine a tak....vyvrcholilo to, ked tam nasi prisli na navstevu (zasnuby boli u nasich a akoze detaily o svadbe preberieme u nich, aby teda nasi isli na navstevu aj tam - moji a manzelovi rodicia sa poznali od ich detstva, sme z tej istej dediny, takze tem by bolo habadeeeej) a svokrovci nas usadili do obyvacky, teda svokra poponukala a tak, ale zapali telku a cucali do telky....do konca zivota si pamatam pohlad mojej mamy, jak ma stuchala do stehna a pohladom hovorila "ze to co ma byt?!?!" 😀 😀 😀 😀 a ocino si len odkasla, ze "teda boli sme sem kvoli niecomu pozvani, nie?" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a tak je to doteraz....pride k nam cela rodina aj s detmi a svagor so svokrou su pred telkou a bavia sa len o sporte alebo spravach a ostatni debatujeme v jedalni.....co sa tyka inych navstev, manzela neviem odnaucit d pustenej telky, ale mame tam len hudbu pustenu, maloktopozera vyslovene a pri detoch je to rozne, ked chcu pozerat fiha, tak s nimi pozerame a tancujeme 😀 😀 😀 inokedy idu do detskej a hraju sa...ale nastastie mame vela oslav v lete, takze to vybavime na terase, na zahrade.....(svagor aj tak sedi vnutri a kuka nejaky debilny sport 😝 😝 😀 😀 😀 ) takze to ani nie je dobou, ale ludmi....podla mna 😎 😎 😎

lucinkao
23. jan 2015

ja celkovo zapinam telku len vecer cely den nam s malym nejde.a maleho mam tak nauceneho ze ked mame navstevu tak je sice s nami ale hra sa a ani si nas nevsimne

prasiatko30
23. jan 2015

Takuto modalitu navstev nepoznam - ked prideme niekde tak bud tu telku nemaju pustenu alebo ju vypinaju, obcas ak prepadnem svokru v polke jej oblubeneho programu tak sa este nejaku chvilku zdraha - niezeby mi neodpovedala alebo ma ignorovala ale ma pustenu akoze telku v pozadi ale kedze je uz nahluchla tak vydrzi malo lebo nepocuje co jej hovorime a tak ju vypina pripadne dojde jej syn a povie jej ze co vystraja a nemilostne jej vypne telku😄😄😄😄

Ale u znamych a tak nehrozi

radanna11
23. jan 2015

neviem čo som len ja taka divna ale mne je to tak jedno podla mna je to ako kulisa normalne neviem si predstavviť že s kamoškou sedim pri kave a potichu :D bez radia alebo telky :D a ako píšete že ani nekukate alebo nemate :D no ja by som sa telky nevzdala nikdy:D

katushka249
23. jan 2015

niekomu nerobi problem pozerat ju aj s navstevou :D Ale ved preco nie. Ak sa stretnu kamosky ktorym ide telenovela a diskutuju o nej pri pozerani je to podla mna ok. Ak sa ti nepaci ze sa TV pozera ked prides na navstevu tak na to mozes nejak decentne poukazat 🙂 presne ako bolo vyssie spomenute blba doba :D moc nas naucili na tv a pc a potom sa nevieme odtrhnut

levma
23. jan 2015

@mk22 uplne suhlasim s
@lukihomamina
ked k nam pride nejaka navsteva, tak si nejdem citat knihu alebo co ja viem...upratovat, utierat prach...
spravim kavicku a kecame...to iste je aj o tej telke...sak nech si pozeraju non stop ale tak hadam ked niekto pride na navstevu tak kvoli tomu aby sme sa porozpravali a nie aby sme spolocne pozerali telku???

levma
23. jan 2015

@radanna11 sak ale ku kamoske nejdem preto aby som u nej ticho sedela, ci s nou pozerala telku, ci??? hadam si s nou mas co povedat...mne ked sa podari stretnut s kamoskami, huby sa nam nezastavia aj dve hodiny v kuse... 🙂 a to si nestihneme vsetko povedat 🙂

wolfkris
10. feb 2015

My sme raz pozvali krstnych rodicov synatora na taku mensiu oslavu jeho narodenin, menin a vsetkych sviatkov v roku..krstna bola nieco ako moja naj kamoska a dufala som, ze si dobre pokecame atd.. no lenze moji rodicia akosi zabudli vypnut telku takze namiesto ocakavaneho debatovania a bavenia atd... som sa asi hodinu a pol pozerala na krstnych rodicov ako pozeraju telku... ked som sa snazila nadviazat nejaky rozhovor, tak som otazku musela aj dvakrat opakovat lebo telka bola prednejsia ako konverzacia.. no poviem vam, ze som bola velmi sklamana a popravde som sa nevedela dockat kedy uz vypadnu... 😝 😖 😠

Strana
z2