icon

Požičali by ste rodine 10 000 eur?

22. apr 2022

Ahojte potrebujeme poradit.
Velmi blizka rodina nas ziada o 10.000 eur ako 10% k hypoteke. Rozvadza sa. Teraz si nasla byt ale chyba jej 10%. My tie peniaze mame, kedze setrime na auto. Mame 3 deti a auto potrebujeme. Chceli sme ho kupit bez uveru. Ja neviem co robit. S muzom sa tiez nezhodujeme. Ako ano, dalo by sa kupit na uver, lenze mame vysoku hypoteku na dom a este jeden mensi uver, uz sme viac nechceli, dost sme sa uskromnovali aby sme rodinu viac nezadlzovali.Problem je aj to ze by to bolo nevratne. Kedze nema ako nam to vratit. Dali by ste?

lunademonica
23. apr 2022

Pozicaj len tolko, kolko by ti nechybalo, leby sa ti nevratia.
Za mna nie. Vy ste mohli krvopotne setrit a ona nie? Nech pocka s domcekom a nasetri si sama. Ja som v minulosti viac krat pozicala len par sto eur aj s tou malou ciastkou bol vzdy problem, musela som tie peniaze namahavo vymahat roky....talkze nikdy viac nikomu nic poziciavat, kazi to vztahy

luciannka83
23. apr 2022

Ako moze byt niekto taky drzi, ze si vypyta poziciat taku sumu a vie, ze ju nebude vediet vratit. Jedine, ze by som mala brata brutalneho prachaca, co by vedel taku sumu naspoit z 3 vyplat.

sisaka
23. apr 2022

Keďže som ešte nikdy neprišla ľahko k peniazom a všetko, čo mám našetrené je získané vlastnou prácou, tak nie. A už dupľom nie niekomu, o kom viem, že mi tie peniaze nevráti a už vonkoncom nie takú vysokú sumu. Na pôžičky su banky.

euka210
23. apr 2022

Nie, ...to nie je, ze mate peniaze "naviac", ze len stoja na ucte, vy si ich na nieco setrite a potrebujete. Je to vysoka suma. Keby 1000-2000e.
Ale na druhej strane, my napr.nepotrebujeme nove auto priamo z obchodu, 7mieste, kvoli 3 detom, sme kupili za 9000e z Nem. a dobre sluzi uz 6r.

martinah1987
24. apr 2022

Urcite nie. Tvoja najblizsia rodina ti musi byt prednejsia, hlavne deti . Tazko ste setrili a niekomu ich dat, tak to nie. Nemoze si znama vziat spotrebak na hypo?

tomi97
Odpoveď bola odstránená
tomi97
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
24. apr 2022

V žiadnom prípade. Iba súrodencovi a rodičom ale aj to iba keď viem že sú schopní vrátiť. Alebo darovať ak je to vážne a len veľmi veľmi blízkej rodine. Bratranec sesternica to už nie. Nerobí to dobre. Nepožičiaš bude nasratá ona. Požičiaš a budeš sa trápiť ty - vy. To je ako z toho vtipu od Izera.

laska86
24. apr 2022

A este ma tak napadlo jak v dnesnej dobe vyzera 10tisic euro?😂..len take bočne...ach jo...

66simonka66
24. apr 2022

Nepožičala by som. V prvom rade by som myslela na seba a svoju rodinu.

mirkava
24. apr 2022

Ak by som mala ba účte 100 000 tak by som dala 😉😊, inak ani náhodou...

hoffka777
24. apr 2022

V prvom rade by som na vašom mieste refinancovala hypotéku spojila ju s tým menším úverom . Ušetrili by ste na splátke mesačne . Tým pádom by ste si vedeli viac odkladat . A zistila by som si od známych kedy Vám vedia vratit peniaze ? V akom časovom intervale a podľa toho sa rozhodla.

marsmykkok
24. apr 2022

ak máš voľných napríklad 50 000 eur tak áno, dobro sa vráti. Ale ak máte napríklad ťažko našetrených 20 000 a bude to ledva na auto plus malá rezerva tak nie, ťažko ste si to našetrili, máte veľké záväzky a tých 10 000 by Vám raz mohlo chýbať.

olgakobelova
24. apr 2022

Nie v ziadnom pripade

mircalla
24. apr 2022

Nie, nepozicala. Vy ste peniaze nemate. Setrite na auto a nemate ani zatial nasetrene na auto. S velkou pravadeposobnostou by ste tie peniaze uz neuvideli, pri rozvode uz vobec nie. Nech hladaju riesenie v banke. Ci chces pozicat, nemat na auto, ci su auto zobrat na uver? Nebud blazon. Pride mi skor dost drze to vobec ziadat

mircalla
24. apr 2022

A este dodam, ze ste sami dost zauverovani...pises hypo a uver, plus auto potrebujete pre 3 deti...Ak keby bola v neviem akej situacii, nie ste v situacii poziciavat. Kedze je to uz druhy krat, mam pocit, ze jeho sestra si za svoje problemy moze asi aj sama...celkom nerozumiem tomu, ze preco si musela pozicat, ked predcasne porodila a nemala nachystane veci. Mat dieta chce mat na dieta aj peniaze. Kedze Vasu situaciu asi pozna, pride mi od nej dost nefer to vobec pytat

lolita555
24. apr 2022

Povedz mužovi či mu je presnejšia sestra alebo vy?ako nech sa na mňa nik nehnevá ale určite nie ani bratovi,teraz je hnusná doba a ver že aj taký čo má peňazí ako pliev by ledva taku sumu i menšiu požičial.ako vôbec vedela že máte takú hotovosť?že ju to napadlo.ja stále vravím že nikto okrem mňa a manžela nemá vedieť stav nášho účtu.rozhovor mu to každopádne a ona keď je normálna to pochopí

mircalla
24. apr 2022

@lolita555 Ja sa tiez divim, ze vobec ma tu drzost to pytat po tom, co uz raz nevratila a islo to do stratena. Od rodiny s 3 detmi, co ma hypo, uver a nema (alebo teda ma stare auto - neviem)...neskutocne

marca12
24. apr 2022

Tazka situacia. Ked tak rozmyslam,ja by som rodine pomohla,ale,ak by som mala dat svoje posledne peniaze,tak to urcite nie. Neda sa jej nejako inak pomoct?

hama007
24. apr 2022

Nie. Ani náhodou. Ak sa rozhodnete, že požičiate, tak nech to má právny základ - zmluvu. 🙏

spula22
24. apr 2022

Po vlastných skúsenostiach nie!!! Mňa pekne ostala o prachy vlastná matka ,takže ja už by som peniaze nepožičala nikomu.

mamutka
24. apr 2022

Nie, keďže peniaze potrebujete a sú krvopotne ušetrené, nie je o com.
Navyše, čítala som len prvú stranu, ale teda nepostrehla som, že by úbohá švagriná mala ísť pod most, či hej? To o com je toto??? Nech si zoberie podnájom a rieši si život, nie vyciciavat rodinu. Byt si kúpi, keď toho bude schopna. Bodka.

lolita555
Autor odpoveď zmazal
san_dra11
25. apr 2022

Keby som mala tie peniaze, ze navyse, ze nejako ich momentalne nepotrebujeme, tak ano, nech sa paci, ale inak nie. Ono velmi rychlo sa moze stat, ze ich uz neuvidite. Neviem no ja som v takychto veciach opatrna.

mell27
25. apr 2022

Musíš byť veľmi bohatá a štedrá, keď uvazuješ, že dáš známej 10 000€.... nechceš aj mne podarovať? Taká tisícka by sa mi teraz zišla 😃😃

mircalla
25. apr 2022

@mell27 To je manzelova sestra, ale inak mas pravdu. Tiez ma fascinuju ludia, co si "akoze" pozicaju s tym, ze vopred vedia, ze to nevratia

ema234
25. apr 2022

Samozrejme, že nie

pbra40
25. apr 2022

Nie.
A previedla by som si tie peniaze na svoj icet, aby ich sestre nedal bez tovjho vedomia

mandarinka555
25. apr 2022

Má to už osem strán, ale autorka sa po prvej strane odmlčala...zaujíma ma, ako to teda dopadne....

antonka321
Odpoveď bola odstránená