Požičanie peňazí vnučke bez dôkazov
Ahojte.
Týka sa to mojej tety.
Požičala svojej vnučke peniaze , časť na kúpu nehnuteľnosti, ktoré jej mala vrátiť po predaji svojej nehnuteľnosti ktorú mala.
Napísala sa zmluva, sú tam napísané mená, suma, všetko potrebné, nieje to overené notárom. Bolo to len medzi nimi.
Vnučka jej polku sumu uvedenú na zmluve vrátila v hotovosti bez dokladu tak isto teta jej to dala v hotovosti, o odovzdaní peňazí nieje žiaden dôkaz ani že jej ich dala teta a ani že ich vnučka vrátila.
Teta nedávno zomrela a jej dcéra túto zmluvu našla, nevedela o nej, môže ju napadnúť a žiadať vrátiť peniaze tetinej dcére?
(.oni medzi sebou nekomunikujú ako mama a dcéra)
Ďakujem
@anonym_078ec4 praveže problém je na druhej strane. Vnučka tuším polku vrátila a nemá dôkaz. Autorka sa bojí, že jej " mama" si bude narokovať celú sumu.
@anonym_autor ja by som sa tiež neriadila konikom ale pravnikom
maximalne @maranco ti povie, uz sa aj ozval v tejto diskusii
a dcera nema aniekoho ktoo jej dokaze ze peniaze stara prevzala? alebo vyber z banky a podobne... vzdy sa da nieco najst ... ale z toho mala a este aj rusivo popisaneho tazko poradit -naozaj najlepsie sa obratit na pravnika ..pripadne tu na koni je pravna poradna al skupina s pravnikmi
Moj brat vysudil peniaze za poniektore co tvrdite “zdrap papiera”. Aj ked to nie je notarom overene nevadi, staci podpis. Ten sa nesfalsuje. Ale co sa tyka dedicstva, to neviem ako to je.
Inak predpokladam, ze ked isla vnucka vracat polku penazi, vybrala to z uctu, pripadne nejake sms o tom ze jej ich pride dat atd. Asi sa neobjavila len vo dverach, ze paci sa teta peniaze. Ale mozem sa mylit

@bielasovicka 😄 to nie.
Zaujíma ma to preto lebo mama sa o dcéru nestarala, mala som ju v starostlivosti ja, preto riešim takúto situáciu
@anonym_autor Cize ak to spravne chapem, tak ty nechces, aby ta dcera (dedicka) tie penize dostala, hej? 😀