icon

Pôžička na mňa pre niekoho iného. Mám ju vziať?

maybee
10. feb 2010

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o názory a rady. Ďakujem 🙂

Keby Vás Váš priateľ, s ktorým nie ste zobraté, nemáte nič spoločné, chodím s ním 5 rokov, poprosil o to, aby ste si na seba zobrali pre neho pôžičku 3 300 eur na splatenie ostatných pôžičiek... doteraz si toho nabral až 250tis. SK a zamotal sa trošku. Sám si to zobrať nemôže, lebo je szčo a má už veľa pôžičiek. Nespráva sa ku mne moc dobre, ani s ním neplánujem ostať... tvrdí mi, že to platiť bude... tlačí ma k múru a mňa to veľmi trápi, rada by som mu pomohla hocijako inak, ale urobiť to nechcem.

Preto chcem len vedieť, či by ste to vy urobili. ďakujem

karkulka1
11. feb 2010

V žiadnom prípade a nedaj sa vydierať!!!

twinflame
11. feb 2010

maybee, ak dovolis pridam s k tym, ktore Ti radia aby si to nerobila. Tvoj priatel si hlada najlahsie cesty k peniazom a zamotava sa. Aby si Ty potom neostala zamotana do problemov. Lutost na zadlzenie sa nie je dobra motivacia.

bibione
11. feb 2010

maybee: kasli na neho!! mne sa to tiez prihodilo s byvalym,ten bol tak vychcany,ze mi aj sobas ponukol,len aby ju dostal...ale aja som to urobila pre nas oboch,sice sa na mna potom vykaslal,lebo zamer sa vyhol ocakavaniu...na co mali byt peniaze pouzite,ale platil aj po rozchode...ale uz nikdy viac!!!

dsnadja
11. feb 2010

NIIIIIIEEEEEEEEEEEEEE....a ked budeš nahodou ty potrebovať peniaze tak ty zase komu povieš???potom už ani tebe nedaju.....nech preda to auto a nech sa ťa nesnaži manipulovať.....nenavidim takychto ludi najprv klipkaju mihalnicami potom pritvrdia potom zase skušaju mihalnicami a ťuťumuťu......

maruschka
11. feb 2010

dsnadja..ale to auto je jej..to mu ona ponúkla..Ale nedala by som ani to.. 😖

zelmirka1
11. feb 2010

to bola uplne zbytocna otazka aj tema, jedina odpoved je nie a pokial to sama nepochopis tak velmi riskujes
comu sa dost cudujem, mam skusenosti pracovala som kedysi v banke a veru sme mali dost pripadov kedy sme uvery vymahali od niekoho kto vlastne peniaze nedostal alebo od rucitelov a boli uplne hotovi z toho, nechapali ze ked im sluboval ako sa to mohlo stat.

beruska2x
11. feb 2010

maruschka.. maji auto kazdy sve, mabee mu nabidla svoje at jeho proda a penize pouzivena splatky 😉

hanka274
11. feb 2010

bozinku, dievcata kde ste boli ked som ja urobila takuto hlupost???!!!

maybee nie nie nie nie nie nie...nerob to, aj ked ho milujes neviem ako, nieee...ja som milovala a dopadla som.

prosim ta, NIE! ok?

maybee
autor
11. feb 2010

Ahojte, nie, jasné. Už je to vyriešené, ja som povedala svoje radikálne nie a už to nezmením. Ďakujem Vám ešte raz veľmi pekne za rady a skúsenosti, pomohli ste mi dosť, inak by som asi takú strašnú chybu urobila. On sa s tým už zmieril... trápilo ma to a jediné, čo ma napadlo, zavolať jeho mame, lebo som už bola zúfalá, ako dobiezdal. A nakoniec mu pomôže otec.

zelmirka-nie, táto téma vôbec nebola zbytočná, pretože pomohla 😉

maruschka - ja by som mu to auto len požičiavala, keby potreboval a vlastne to robím aj teraz... to by bola z mojej strany jediná taká pomoc, ktorú môžem pre neho v tomto materiálnom smere urobiť...

beruska2x
11. feb 2010

maybee gartuluju, myslim ze sis usterila spoustu zbytecnych problemu 😉

emilyz
11. feb 2010

Maybee tiez gratulujem. Este k tomu vydieraniu - taketo typy ludi casto utocia prave na city cloveka. Dokazu sa tak zaliskat, ze podlahnes.
Momentalne riesime v praci podobny pripad. Kolegyna sa bola rucit druhej za pausal. Ta druha to nesplaca a na koho sa automaticky obracia sud? Na rucitela. Takze na tu ruciacu kolegynu bolo takmer zahajene insolvencni rizeni. Aj takto sa da doplatit na dobrosrdecnost.
A este jeden pripad: V Amerike som sa stretla s jednou panou, kt. sa tam ocitla pre to, aby splatila kamaratkine dlhy, za ktore sa bola zarucit. Kamaratka nesplacala a pani musela ist do Ameriky, aby to za nu vsetko vyrovnala. 😒

maybee
autor
11. feb 2010

beruska - keď neprijal odo mňa ani malú pomoc, neviem, či vôbec môže takúto veľkú... on bol vždy veľmi hrdý na to, koľko zarába, podceňoval ľudí dookola seba, že on si môže dovoliť povedať to a to s jeho výplatou, nie ja s tou mojou... a vidíš, teraz spadol na ústa. Nepriala som mu to, ale môžem si povedať, že KONEČNE!!! 🙂

beruska2x
11. feb 2010

treba mu to da lekci a nakonec mu to pomuze dospet... 😅 nekteri lide potrebuji drsnejsi odchov no.. treba ho to srovna k lepsimu a budete spolu nakonec spokojeni 😉

sjuzi
11. feb 2010

Maybee, myslím, že nateraz ste to vyriešili... no skús to zvážiť... V manželstve už nebudete každý sám za seba, ale spolu... Viem, je ťažké sa nateraz odpútať, ostať sama, nie každá to zvládne, mne tiež v minulosti otvoril oči až niekto nový...
A neľutujem...
Myslím si, že každá žena podvedome hľadá u chlapa istotu a oporu (samozrejme nielen finančnú).

alca85
11. feb 2010

maybee a zostávaš s ním vo vzťahu?

maybee
autor
11. feb 2010

sjuzi - nemám veľa rokov, takže sa nejako sama byť nebojím. Len sa nemôžem k tomu donútiť, neviem, čo ma ešte stále brzdí po tom všetkom, čo mi urobil, povedal a to ako sa správa. Mne oči otvoril tiež už niekto, len ten už odišiel. Pri ňom som si to všetko uvedomila. A teraz mi prichádza do života znova niekto ďalší a hádam to už dokážem. Ja som stratila u tohto všetko ako je podpora, objatie, pomoc, pochopenie... nič také mi nedáva. A každý hľadá svoje šťastie, tak ja som ani nechcela a vtedy som to našla u niekoho iného (tam išlo len o tieto veci).. a ten mi pomohol dosť. Len to urobiť...

maybee
autor
11. feb 2010

alca - nechcem s ním byť, ja mám v hlave úplne jasno, už by som samej sebe dala aj zopár faciek, čo stále sa nemôžem odpútať...

sjuzi
11. feb 2010

Držím palce, ale si na dobrej ceste... veľa šťastia... 😉

micinka22
11. feb 2010

maybee .. nenech se jím vydírat ..hraje na city..no a nejlepší zpusob jak se ho zbavit?? .-) jednoduše se zamilovat..i kdyby to bylo jen na pár dnů...já to tak měla a doted mu říkám zachránce i když nám to spolu nevyšlo .-)) bez něj bych nemela rodinu a vubec nic..byla bych neštastná 🙂)
Držím palce at odejdes co nejdrive 😵 😵 😵 😵

maybee
autor
11. feb 2010

micinka - 🙂 asi prišiel len na to, aby ťa oslobodil od toho predtým... a mne sa tiež do cestu vmiešavajú rôzny muži počas môjho vzťahu, ktorí mi zakaždým pomôžu niečo pochopiť, len asi by som potrebovala facku 🙂

alca85
11. feb 2010

jednu ti posielam..... 😀

maybee
autor
11. feb 2010

alca - aj desať by som poprosila 😀

alca85
11. feb 2010

tak aj kopanec k tomu 😀

huginko
19. aug 2013

Nie, určite si pôžičku na seba neber...nemáš na to jediný dôvod...dnes sľubuje, že ju platiť bude, no akú máš záruku,že to tak naozaj bude...?a už vôbec nie, keď neplánujete spoločnú budúcnosť. ☹

ikarkulka
19. aug 2013

@huginko To téma je přes 3 roky staré 🙂

lubikan
19. aug 2013

prave to presviedcanie sa mi na tom nezda....chlapec je v srackach a teba chce potopit zo sebou.....

v ziadnom pripade to nerob...a ked uz ,tak so zmluvou u notara....

sypes si popol na hlavu

lumarque
19. aug 2013

@maybee nie a ak by ste sa nahodou rozisli mal by zamienku nevratit

lubikan
19. aug 2013

@lumarque stare temy by mali uzamykat 😀

lumarque
19. aug 2013

@lubikan veru 😅 , ale podobne situacie sa mozu opakovat. ktovie ako to nakoniec dopadlo

bianka0111
19. aug 2013

@maybee Ja by som to neurobila, keby to medzi Vami klapalo tak ok, ale takto istotne nie...slubovat može...už len to, že sa sám zamotal, by ma odrádzal....a ak by Ste sa rozišli, myslím, že už by to nemal prečo splácat...