icon

Práca verzus dieťa

ruza123
30. sep 2016

Ahojte kocky, mam dilemu a rada by som pocula aj nazory nezainteresovanych osob. Mam 30 rokov, 2 deti, momentalne doma s mladsim. Pracu mam v svojom odbore, planovala som sa vratit, ale az po dalsom dietati, kedze sme chceli este jedno..Pred rokom sme si povedali, ze by aj mohlo prist, nechcela som velky rozdiel medzi detmi..Ale dietatko neprichadza..Obcas sme aj mali s manzelom pochybnosti, ci teda neostaneme pri 2 detoch, mala som komplikovane tehotenstva, 2 cisarske rezy, ale vsetko bolo odkonzultovane s lekarmi, ze teda jedno tehu este zvladnem..tak sme sa snazili, ale nepodarilo sa zatial..Pred par dnami vsak prislo nieco, co ma donutilo vazne sa zamysliet nad tretim tehotenstvom..Dostala som vysnivanu ponuku prace, vzdy som po nej tuzila ale neverila, ze sa mi tento sen niekedy splni..Ak by som ponuku prijala, tretie dieta uz neprichadza do uvahy..Neviem co mam robit, uvedomujem si, ze tato ponuka sa uz nenaskytne, a zaroven aj to, ze sa budem musiet nastavit tak, ze mame 2 deti a dost..Uvedomujem si, ze s 3 detmi bude aj navrat do pracovneho procesu tazsi, lukrativne pracovne ponuky uz pri 3 detoch ocakavat nemozem..Manzelovi by nevadilo ani keby som nepracovala vobec a venovala sa len detom, ale to by som nechcela..Tretiemu dietatku sme dali sancu, ale zatial nam nebolo dopriate a teraz takato dilema. Viem, ze sa budem musiet rozhodnut sama ale zaujima ma aj Vas nazor. Ako vy ste sa rozhodli vy?

ruza123
autor
30. sep 2016

@tana85 ta osoba nie je kamoska, ale je to osoba, ktoru dobre poznam a velmi si ju vazim, je o generaciu starsia..praca nie je "firemna", je to stala praca, ale samozrejme clovek nikdy nevie..moja predchodkyna tam bola 10 rokov a odisla kvoli vaznym zdravotnym problemom, inak by tam bola do dochodku, pracu zboznovala a vie, ze ja som pre nu ako stvorena..

missdiva
30. sep 2016

@ruza123 ja suhlasim s @m_ a @tana85 tiez by som sa tiez urcite neprestavala snazit o dieta (ked je tvoj sen mat 3 deti) iba kvoli tomu aby som nesklamala znamu, ktora mi pracu dohodila. Aby si to jedneho dna nahodou neolutovala.

kahh
30. sep 2016

@ruza123 verim ti ze to mas tazke rozhodnut sa..pravdu povediac by som nevedela na tvojom mieste co spravit.. ten flek asi nie je mozne ze by ti ho ponukli aj o tri roky keby si sa teda rozhodla ze chces este jedno babatko, ze?

ruza123
autor
30. sep 2016

@missdiva ta osoba je moj buduci zamestnavatel a priamo ma oslovila..rata s tym, ze uz nechcem dalsie deti..naozaj nechcem prijat ponuku na 2-3 roky a odist..ona chce niekoho nastalo..

marfikchov
30. sep 2016

@ruza123 prikloním sa asi k väčšine a teda, ja by som situáciu riešila tak, že by som prijala pracovnú ponuku. časom možno práca snov nebude až tak super, možno sa ti to nebude pozdávať, kto vie čo sa môže všetko stať v pracovnom smere, a ideu tretieho dieťaťa by som nezavrhovala, keď máte vysnívanú rodinu s deťmi troma. Dieťatko sa tiež nemusí zadariť, a tento problém sa tým pádom sám vyrieši. Nikto nevie, čo bude, ako bude, preto by som to nechala voľne plynúť, využila šancu, ktorá sa mi ponúka a iné by som riešila, keď by k tomu došlo.

missdiva
30. sep 2016

@ruza123 jasne, ja ta chapem (je mi jasne, ze to robis s najlepsim moznym umyslom 🙂 ). No, ja osobne by som sa nedokazala vzdat tuzby po dietati iba z lojalnosti k buducemu zamestnavatelovi. Pre mna je rodina na prvom mieste, no na druhej strane nemozes cakat doma 5 rokov iba na to ci sa ti podari otehotniet (ked s tym mas problem, tak si nemozes byt ista, ze sa to podari).
Takze ja by som do prace sla a dalej sa snazila o dieta s tym, ze v pripade odchodu na matersku by som sa pokusila zohnat zodpovedny zaskok (kedze by som nechcela sklamat tu osobu, ktora mi pracu dohodila).
Nekladla by som pracu nad rodinu, no zaroven by som sa od prace neodstrihla ked ta bavi.

charity
30. sep 2016

@ruza123 Za seba: tu pracu by som zobrala, lebo ak Vam tretie babo nebude dopriate, nebudes lutovat, ze si to nevzala. A o pol roka by som popremyslala, ci naozaj je ta praca to prave orechove alebo ci sa radsej zacnem snazit o dieta napriek praci.

n0mi
30. sep 2016

Vezmi robotu, aj tak sa plno veci zmeni v priebehu minuty. Nevies co bude o rok dva ci tri. 🙂 neoplati sa planovat na desat rokov dopredu.
A zasa okorenis si aj cv aj ziskas nejake skills

janickacrazy
30. sep 2016

@ruza123 Tak pozri sa, mne sa stalo niečo podobné, plánovali sme 3.dieťa aj sme na nom pracovali, ale nedarilo sa. Tak som si začala hľadať prácu, aj som ju našla, moju vysnívanú. Išla som na pohovor, prijali ma, všetko bolo super, tešila som sa. O dieťa sme sa prestali snažiť. A hádaj čo sa stalo? Nedostala som krámy, urobila test a pozitívny, bolo mi do plaču, nevedela som, či sa mám tešiť alebo nadávať. Bola to práca, ktorú tehotné ženy majú zakázanú, takže tak som ja dopadla, bez práce a tehu. Ale tak už som sa s tým zmierila a malého zbožnujem.

terezka1947
30. sep 2016

@ruza123 vies...je malo ludi,kt.chcu byt ferovi k zamestnavatelovi....uz co ty chces alebo nechces,to uz naozaj musis vediet ty..pokial su deti vacsie,chod....vyuzi prilezitost
vies....dieta nechces,atd....ale co ked pride naozaj o rok=neplanovane?bude to fer,ci nefer voci zamestnavatelke?
to sa neda takto na to pozerat...a ona ani nemoze chciet(pokial je ferova a ludska),aby si sa vsetkeho vzdala kvoli praci,max moze chciet a ocakavat,ze urobis maximum pre svoju pracu,pre nu...
takze za mna...chod...a co bude ci nebude to neovplyvnis teraz....

majka99999
30. sep 2016

@ruza123 a keby sa neplanovane zadarilo v 35, pojdes na potrat, lebo nechces mat dieta po 35? 🙂 Chapem, ze nechces niekoho sklamat, ale o 2 roky moze byt situacia uplne ina. Dotycna osoba si je snad vedoma, ze si zena v plodnom veku a dalsich 10 rokov aj budes, takze "nehoda" sa moze stat aj v 38 rokoch napriklad.

oliva276
30. sep 2016

Ja rozmýšľam, čo to môže byť za prácu, keď človek už v 30-tich rokoch cíti záväzok zostať v nej až (pravdepodobne) do dôchodku - nemôžeš napísať aspoň odbor?

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
namornicka
30. sep 2016

Ber tú prácu, to nemá každý že práca je mu koníčkom. Ak by si sa v tej práci naozaj "našla" a pritrafilo by sa dieťa, môžeš to riešiť krátkou materskou. Ozaj a čo ti hovorí intuícia?

simca06022011
30. sep 2016

Ferovost voci zamestnavatelovi :DDDD moze byt, je to super, ale tragicky to nemusis brat.. ved nemusis vypadnut z prace na 3 roky, da sa to aj nahradou na kratku dobu a nasledne riesit jasle a pod. Pokial viem, zamestnavatelom najviac prekazaju mamicky co robia u neho 10 rokov a z toho 9 su doma na rodicovskej :D

simca06022011
30. sep 2016

@ruza123 ako vies ze s tym "rata" ?

katrinka8
30. sep 2016

Treba sa zase zamyslieť aj nad tým, že ani Tvoj budúci zamestnávateľ tam nemusí už o 2-3 roky byť - ono takto si plánovať veci je síce pekné, ale treba rátať aj s tým, že tie plány sa proste zo dňa na deň zmenia - zhodou hocijakých okolností.
Ja by som prácu zobrala a pokúšala sa normálne o ďalšie bábätko - možno nie nejak intenzívne, ale proste určite by som sa netrápila tým, že náhodou otehotniem, a čo bude. Proste keď budeš na dôchodku, asi si skôr budeš užívať veľkú rodinu ako spomienky na to, že si v mladosti nechcela sklamať zamestnávateľa, a preto si zatratila svoj sen o 3 deťoch. To, čo sa Ti deje, je život, a život je aj to, že sa príjmeš super ponuku, a o rok-dva otehotnieš. Hádam si Tvoja zamestnávateľka nemyslí, že pôjdeš pre to na potrat, lebo ona sa spolieha na to, že Ťa potrebuje nastálo. Každý normálny človek - aj keď je to zamestnávateľ - predsa musí chápať, keď je pre niekoho rodina na na prvom mieste. Ak to nechápe, tak má zrejme dosť zvláštny rebríček hodnôt (práca viac ako rodina). Práca je proste dočasná, ale rodinu máme navždy 😉

ruza123
autor
30. sep 2016

@oliva276
@stvura ide o zdravotnictvo..velmi dobre financne podmienky ale to je to najmenej..u mna je prvorade, ze ma tato praca neskutocne bavi..vo volnom case (ak nejaky je) studujem skripta z tejto oblasti..a je to idealna praca z casoveho hladiska ked mam male deti..nehovorim, ze tam budem dozivotne, ale tych 5-10 rokov isto ano a hovorim, ja po 35 dieta uz nechcem (planovane)..bud 3 po sebe alebo uz jednoducho nie..
@majka99999 samozrejme ze by som nesla na potrat, pritrafit sa moze..ja hovorim o cielenom snazeni sa o dieta..ano keby sa pritrafilo v 38, tak asi to tak malo byt..

ruza123
autor
30. sep 2016

@katrinka8 chce zamestnankynu, ktora uz nechce dalsie deti..ano pritrafit sa moze, to by isto pochopila, ale zase tvarit sa ze koncim pri 2 detoch a popritom sa snazit cielene o dalsie, no mne je to proti srsti takto zavadzat..to jej radsej narovinu poviem, ze planujeme este jedno babo, takze niesom celkom vhodny adept..

maciatkolulu
30. sep 2016

@ruza123 tak mna len udivuje, ze aky lekar ti povedal, ze sa mozete snazit o tretie uz pred rokom kedze si mala dva cisaraky a najmladsie este nema tri.... medzi prvym a druhym uz skripu zubami ked mas trojrocny rozdiel a nieto po dvoch sekciach... mam za sebou tri sekcie takze viem o tom svoje

maciatkolulu
30. sep 2016

@ruza123 a ako stare mas teda deti? Myslim rozdiely medzi sekciami

ruza123
autor
30. sep 2016

@maciatkolulu 1,5-2 roky po sekcii ak je vsetko ok..rana sa moze rozist aj ked zena otehotnie po 10 rokoch..co sa nezahoji do roka, nezahoji sa ani potom..

ruza123
autor
30. sep 2016

@maciatkolulu rozdiel 1 rok a 9 mesiacov a druhe ma teraz 2,5 roka..

maciatkolulu
30. sep 2016

@ruza123 a kolko ma najmladsie? Ja neviem, mne jednoznacne znami rodinny gynekolog povedal, ze urcite jevhodnejsi vacsi rozostup...

tehula2016
30. sep 2016

@maciatkolulu druhe ma 2,5..takze odstup by bol cez 3 roky

maciatkolulu
30. sep 2016

@tehula2016 hej, hej, ale jednalo by sa o treti cisarak, ja by som do toho tak skoro nesla a snazili sa predsa uz rok, podla mna risk. Ja mam rozostup tri roky a potom az 12 a aj to mali kadejake poznamky a pritom vsetko bolo ok. A inak po druhej sekci mi odporucali sterilizaciu, takze tak. Ja by som bola za pracu a nesilila tehotenstvo

ruza123
autor
30. sep 2016

@tehula2016 ano, kebyze otehotniem teraz tak uz by to bolo cez 3 roky..

maciatkolulu
30. sep 2016

@ruza123 ale treti cisarak a predpokladam, ze ako porodna asistentka vies co a ako...

ruza123
autor
30. sep 2016

@maciatkolulu mna skor ako sekcia odradzaju komplikacie v tehotenstvach, ktore som mala..tie sa vsak nemusia opakovat ale mozu..