Práca verzus dieťa
Ahojte, potrebovala by som Váš názor. Vyštudovala som VŠ- učiteľka v materskej škole. Mám dve deti. Jedno má 3 roky, druhé bude mať 2r. Od septembra mám možnosť nastúpiť do práce. Na začiatku som si povedala super. Materská škola je blízko mohla by som chodiť pešo a od septembra tam po prvý krát nastúpi aj staršie dieťa. Lenže postupom času som si všetko začala dávať dokopy a už také ružové to nebolo. :(Tu nastal problém. Keďže manžel chodí do práce len na ranné smeny nemám kam dať menšie dieťatko. Prihlášku do MŠ som mu nedala(pochybujem, že by ho aj vzali, je ešte malý, nepýta sa, uprednostnia staršie deti a majú ich dosť, až potom berú 2.ročné). Mama mi sľubila, že mi s ním pomôže, lenže ona tiež ešte pracuje. Nebýva v tom isto meste ako ja(cca15km) a je mi proti vôli, aby ho vychovával niekto iný, a aby nebýval aj týždeň doma :( Tiež sa mi zdá, že je ešte malý. Veď 2. ročné dieťa ešte potrebuje byť s mamou. Druhá vec je, že starší syn by išiel do tej istej MŠ kde by som nastúpila aj ja . Nemám žiadnu prax( len počas VŠ a to je nič) myslím, že by to bolo dosť náročné. Je dosť tvrdohlavý, zaspáva len na obed aj večer len so mnou. Neviem ako by som to tam zvládla. Predsa nová práca, príprava do práce, žiadna prax, stresy....Na jednej strane je to lákavá ponuka( teraz je ťažké nájsť prácu), no na druhej strane mám nechať dieťa a ísť do práce? :( Neviem čo robiť, mám z toho dilemu. ďakujem za akýkoľvek názor 🙂
@anaj100 pokial byvas na dedine tak tam asi vela pracovnych moznosti nebude, obzvlast pre VS vzdelanych ludi. Ja byt tebou by som to brala. Aj tak budes musiet zvladnut robotu a deti, akurat s dochadzanim do prace niekam dalej to bude omnohooo tazsie. Nehovoriac o tom ze vzhladom na pocet skoliek a pocet volnych miest bude najst si pracu v odbore - bez prace sakra tazke....alebo vobec najst si pracu s normalnou pracovnou dobou a normalnym platom
takto to budes mat naskok, cestou do prace aj z prace vezmes deti zo sebou...uuuplne idealne, to ti normalne zavidim, ja kym zanesiem dceru do skolky tak kym sme este v satni uz meskam do prace...katastrofa...nehovoriac o tom ze ked mam niekedy viac roboty tak potom tie stresy letiet pre nu do skolky...trielim tam na bicykli ako Sagan, zadychana spotena, mala na mna vycitavy pohlad ze tam ostala chudatko posledna, ucitelka nasrata....to nechci
Neboj domacnost zvladnes, mas predsa manzela co robi ranne, budete si musiet povinnosti podelit ked uz budes aj ty pracovat.
Ahojte, tak do tej práci som predsa len nastúpila 😉 Od septembra pekne zarezávam, starší chodí so mnou, s menším všelijako plátame 🙂 Pomaličky si zvykám, aj keď na začiatky sú ťažké, ale vydržím a bude len lepšie 🙂
@anaj100 ani nezbadáš, rok uletí ako voda a budeš tam mať aj mladšieho. určite je ťažké sa rozhodnúť, moja malá má teraz 2 roky a sama neviem čo by som urobila na tvojom mieste. ale nájsť prácu ktorá ťa baví a máš ju blízko, je v dnešnej dobe rarita. tak veľa šťastia 😉 a ako to zvláda ten starší?
@gabriellka ďakujem 🙂, malý si musí zvyknúť...ešte to nevie rozlíšiť, že som tam nie ako mamina, ale ako jeho učiteľka. Všetko chce robiť so mnou, jesť atď :D Je to aj pre neho ťažké..musí si zvyknúť..Všetci mi to chvália, že to mám super, blízko. Tak dufam, že som sa rozhodla správne a máš pravdu, ten rok ubehne ako voda a potom by už určite takáto možno sť nebola.
@anaj100 Dobre si sa rozhodla 🙂
@janickacrazy ĎAKUJEM ZA POVZBUDENIE 🙂 myslím, že ten rok rýchlo ubehne a potom by som musela ísť tak či tak..a isto nie tak blízko 😉

@janage no ja musim zaklopat , ze uz je dobre ale moja 1. bola v skolke od 2,5r, prvy rok bol des( klasika tyzden skolka/2doma), druhy hroza, treti zly a stvrty sa dalo, v skole 1.rocnik 2x vypisana po 5dnoch, 2.rocnik to iste, cize vidim progres k lepsiemu a hlavne som prestala vsetko tak prezivat... a aj vacsie dietra ma lepsi pribeh choroby.
Ked bola starsia chora a musela som doprace tak sme sa striedali 1/2den ja a 1/2den muz, pripadne taska zabalena a babky1 al2. no ale popravde netrhali sa. a ked bolo nutne isla dcera aj so soplom do skolky na polden. Bohuzial..., +ja viem robit aj z domu, ale to si mozem dovolit po 13!!! rokoch vo firme , nie ze bez praxe, takze teraz po 7r mam druhe dieta( tiez si ho uz mozeme "dovolit" 🙂 ) az teraz, a uz nemam stres z nicoho 😀, teraz je u babiek, potom pojde do skolky za rok, skolka je vyborna vec co sa tyka socializacie, choroby neriesim, nakolko nas uspesne ockuje so soplom skolacka...