icon

Pre jednu nevestu som OK svokra, pre druhú nie

11. nov 2025

Mám dvoch synov, obidvaja sú ženatí , majú deti , menšie do 8 rokov. Kým s jednou nevestou mám dobré vzťahy , druhá ma nemôže ani vystáť a ja naozaj nerozumiem prečo. Vnúčatám nakupujem rovnako , rovnako sa snažím s nimi tráviť čas , držím sa pravidiel tej ktorej rodiny . Ak mi nevesta povie že sladkosti nie, donesiem ovocie, jedna s vďakou prijme a dá deťom , druhá to ofrfle že som mala kúpiť bio ale že oni dva s mužom ( mojim synom ) to zjedia . Nedávno som kúpila veci v Slovenke , kvalitné bavlnené pre deti , jedna bola nadšená , druhá to dala do skrine , že možno niekedy. Viem že niekedy nebude nikdy. K jednej chodím každý týždeń na tri hodinky a beriem deti von , druhá mi ich takmer nechce dať ( 8 a 5 rokov), že sú ešte malí . Ak prídem s manželom k druhému synovi , tak vidím na neveste že čaká kedy vypadneme a to doslovne. Pýtala som sa syna že kde je problém , jeho odpoveď bola že nikde ale že sme si proste nesadli , že nás ona nemá v obľube. Nie som si vedomá žiadneho hrubého priestupku voči nej alebo deťom . Neviem ako mám k tomuto pristupovať, nechcem prísť o kontakt s vnúčatami ale zas uznajte , chodiť tam kde ma nevesta doslovne trpí mi nie je vôbec príjemné. A ak sa aj zídeme celá rodina u nás doma, tak my sa všetci bavíme , vrátane našich synov a jednej nevesty, ona len mlčí a zazerá alebo ide k svojim deťom a hrá sa s nimi .Posledné Vianoce som každému so synov dala po 500 eur pre rodinu , jedna nevesta sa nám pekne poďakovala , druhá to bez slova dala do kabelky , poďakoval sa syn . Čo by ste robili na našom mieste ?

anonym_914c2f
11. nov 2025

No v prvom rade by na najblizsie Vianoce odomna dostala sadu FA kozmetiky

anonym_2e5abd
11. nov 2025

A to je možno ten problem, že nakupuješ, aj ked vieš, že jej sa to nepaci. Nie každý to ma rad. Ja tiez nechcem aby niekto nakupoval mojim detom podla svojho vkusu. Pripominas mi trochu moju svokru. Okrem nakupovania veci podla jej vkusu aj napriklad: dakujem, neprosim si, uz som najedena. Aj tak pre do mna postavila tanier - tak aspon maso. Alebo dakujeme, mame doma navarene, napecene, kolace ani nic brat nebudeme. Tak zrazu len prisla so zabalenym a dala to svojmu synovi do ruky. Alebo toto dieta nemoze, ma alergiu. Dala mu to ked som sa nepozerala. A takto by som vedela pisat viac prikladov. Vyustilo to do minimalneho stretavania a sms zo slusnosti na narodeniny/meniny.
Druha nevesta tiez s nou vychadzala . ale cuduj sa svete, uz nevestou nie je.

autor
11. nov 2025
@anonym_2e5abd

A to je možno ten problem, že nakupuješ, aj ked vieš, že jej sa to nepaci. Nie každý to ma rad. Ja tiez nechcem aby niekto nakupoval mojim detom podla svojho vkusu. Pripominas mi trochu moju svokru. Okrem nakupovania veci podla jej vkusu aj napriklad: dakujem, neprosim si, uz som najedena. Aj tak pre do mna postavila tanier - tak aspon maso. Alebo dakujeme, mame doma navarene, napecene, kolace ani nic brat nebudeme. Tak zrazu len prisla so zabalenym a dala to svojmu synovi do ruky. Alebo toto dieta nemoze, ma alergiu. Dala mu to ked som sa nepozerala. A takto by som vedela pisat viac prikladov. Vyustilo to do minimalneho stretavania a sms zo slusnosti na narodeniny/meniny.
Druha nevesta tiez s nou vychadzala . ale cuduj sa svete, uz nevestou nie je.

@anonym_2e5abd toto sa ale u nás nedeje. Ak som kúpila oblečenie vnúčatám jej deťom trikrát za celý ich život a vždy kvalitné, ani raz im ho neobliekla a to ani dupačky, deku krásnu ktorú som kúpila pri narodení vnuka tak skončila ako podložka pre ich psa, plakala som doma keď som to videla . Už som tam dlhšie nič nenakúpila, posledné boli tie veci zo Slovenky. A už ani nekúpim . Neposielam ich deťom už nič napečené , ani zo záhrady, ani zaváraniny , jednoducho už nič . Druhá nevesta zoberie, nakrája deťom , oblečie deťom , nič z toho čo jej pošlem viem že nevyhodí, keď nechce, slušne mi povie že nie a ja to rešpektujem .

gribka1
11. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 ťažko mne to je súdiť , keď som s nimi málo . Ale nesťažuje sa .

@anonym_autor No kvôli tomu, aká je ináč mama a manželka. To by bolo pre mňa dôležitejšie ako to, či ma má nevesta rada. Ak je to len to, že sme si proste nesadli...

gribka1
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2e5abd toto sa ale u nás nedeje. Ak som kúpila oblečenie vnúčatám jej deťom trikrát za celý ich život a vždy kvalitné, ani raz im ho neobliekla a to ani dupačky, deku krásnu ktorú som kúpila pri narodení vnuka tak skončila ako podložka pre ich psa, plakala som doma keď som to videla . Už som tam dlhšie nič nenakúpila, posledné boli tie veci zo Slovenky. A už ani nekúpim . Neposielam ich deťom už nič napečené , ani zo záhrady, ani zaváraniny , jednoducho už nič . Druhá nevesta zoberie, nakrája deťom , oblečie deťom , nič z toho čo jej pošlem viem že nevyhodí, keď nechce, slušne mi povie že nie a ja to rešpektujem .

@anonym_autor Ináč rozmýšľam, ja tiež nemám rada, ak mi niekto nosí veci, ktoré sa mi nepáčia, ani jedlo, ani hračky, ani oblečenie. Rozdiel je v tom, že ja som to povedala, že radšej nič, aby si zbytočne výdavky nerobili. To mi príde lepšie ako to potom likvidovať.

autor
11. nov 2025
@gribka1

@anonym_autor No kvôli tomu, aká je ináč mama a manželka. To by bolo pre mňa dôležitejšie ako to, či ma má nevesta rada. Ak je to len to, že sme si proste nesadli...

@gribka1 tak ja ani neviem čo sa tam v podstate deje u nich doma, syn nehovorí a ja nevyzvedám .

anonym_2e5abd
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak mala si respektovat aj "tu prvu" a spytat sa ci to vobec chce. A respektovat.
A zavaraniny? tak t amoja tiez chcela nosit ako by som si ja nevedela zavarit (zavarane jeme len minimalne, radsej cerstve ovocie, zeleninu). Ja som to vnimala ako natlak - ale zober si ale vyuzijes ale nezjete a neponosite?
Vytvorila sa medzi vami stena, ktoru uz tazko dat prec...
Druhej neveste stroskotal na tom nakoniec vztah. Aj ked sa tvarila ako je za tie plne tasky vdacna.

gribka1
11. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 tak ja ani neviem čo sa tam v podstate deje u nich doma, syn nehovorí a ja nevyzvedám .

@anonym_autor Takže úprimný záujem z tvojej strany veľmi asi nie je. Nič v zlom, ale niekde sa tam chybička vloudila. Aká, to by bolo na hlbšiu analýzu, aby ste nakoniec všetci boli spokojní.

autor
11. nov 2025
@anonym_2e5abd

@anonym_autor tak mala si respektovat aj "tu prvu" a spytat sa ci to vobec chce. A respektovat.
A zavaraniny? tak t amoja tiez chcela nosit ako by som si ja nevedela zavarit (zavarane jeme len minimalne, radsej cerstve ovocie, zeleninu). Ja som to vnimala ako natlak - ale zober si ale vyuzijes ale nezjete a neponosite?
Vytvorila sa medzi vami stena, ktoru uz tazko dat prec...
Druhej neveste stroskotal na tom nakoniec vztah. Aj ked sa tvarila ako je za tie plne tasky vdacna.

@anonym_2e5abd ja neviem či som to nenapísala jasne, stačilo mi povedať že nie, prestala som s tým , už nič neposielam , absolútne nič. Pozri ja veľmi dobre viem a cítim že druhá nevesta rada prijme to čo jej pošlem , lebo je to zväčša ovocie a zelenina z našej zahrady, alebo vajíčka, alebo jej pošlem koláč , kedy sa mi potom deti chvália že ho mali na raňajky alebo do školy. Jej prístup voči mne je úplne iný , podstatne viac srdečnejší, nerieši mnoho prkotín , nemá problém mi len tak zavolať alebo sama od seba poslať fotky detí bez toho aby som ich pýtala. Ani moji synovia a ich rodiny sa vzájomne nestretávajú mimo nás , jedna nevesta s druhou komunikujú len na nevyhnutnom slušnom spoločenskom štandarde.

autor
11. nov 2025
@gribka1

@anonym_autor Takže úprimný záujem z tvojej strany veľmi asi nie je. Nič v zlom, ale niekde sa tam chybička vloudila. Aká, to by bolo na hlbšiu analýzu, aby ste nakoniec všetci boli spokojní.

@gribka1 neprináleží mi vyzvedať čo sa deje v rodine môjho syna. Keby chcel tak mi povie. To nemá s úprimným záujmom nič spoločné .

anonym_2e5abd
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2e5abd ja neviem či som to nenapísala jasne, stačilo mi povedať že nie, prestala som s tým , už nič neposielam , absolútne nič. Pozri ja veľmi dobre viem a cítim že druhá nevesta rada prijme to čo jej pošlem , lebo je to zväčša ovocie a zelenina z našej zahrady, alebo vajíčka, alebo jej pošlem koláč , kedy sa mi potom deti chvália že ho mali na raňajky alebo do školy. Jej prístup voči mne je úplne iný , podstatne viac srdečnejší, nerieši mnoho prkotín , nemá problém mi len tak zavolať alebo sama od seba poslať fotky detí bez toho aby som ich pýtala. Ani moji synovia a ich rodiny sa vzájomne nestretávajú mimo nás , jedna nevesta s druhou komunikujú len na nevyhnutnom slušnom spoločenskom štandarde.

@anonym_autor no a to ti pisem, tej druhej neveste na tom nakoniec stroskotal vztah. Lebo nakoniec bola ta co vsetko brala od svokry...To aka naozaj si to my posudit tu na modrom koni nevieme, to vies len ty a ta nevesta, co mate medzi sebou a co sa naozaj stalo

anonym_c893ca
11. nov 2025
@anonym_a69f3d

Stara pani tu opisala situaciu zo svojho pohladu, a vy uz urazate matku 2 deti. Ktovie, ako by situaciu opisali nevesty. Kludne moze byt, ze ta prva nevesta je taka, ze sa boji ozvat. A stara pani dojde ako na klavir a kazdy tyzden si vezme na 3 hodiny vnucata. Druha nevesta si nenecha skakat po hlave a ktovie ako sa stara pani sprava, tak jej vnucata neda. Bez vetra sa ani listok nepohne.

@anonym_a69f3d ty si tiež veľmi "milá" Ti stúpla na otlak? že ti môže človek fúkať aj tak budeš zdutá na celý svet

anonym_a69f3d
11. nov 2025
@anonym_c893ca

@anonym_a69f3d ty si tiež veľmi "milá" Ti stúpla na otlak? že ti môže človek fúkať aj tak budeš zdutá na celý svet

@anonym_c893ca Mna len nahnevalo, ze vsetky zaradom zacali zle na tu nevestu pisat. A pritom mozno nevesta trpi taku svokru. A ktovie co by ta napisala.
Ja nie som zduta na cely svet. Zastala som sa tej co sa branit tu nemoze.

anonym_41b74e
11. nov 2025

A prečo ich dve vlastne porovnávaš? jedna je taká a jedna taká … jednej vyhovuje to, druhej nie.… buď nedávaj nič alebo ak chceš spýtaj sa presne: Zuzka a čo mám kúpiť deťom, aby si bola aj Ty spokojná? A možno sa dozvieš, čo si ani netušila … zato že to jednej vyhovuje nieje nikde napísané že musí aj tej druhej a mám pocit, že tým padom je ta druha “horšia” ale pravdou je, že to Tebe menej vyhovuje lebo neocení to, čo ta prvá áno …

vroni
11. nov 2025

@anonym_autor, toto nijako neovplyvnis. Ja som mala fantastickú svokru, rozumela som si ňou viac než s vlastnou mamou, vedeli sme si vyjsť v ústrety a pokecať o všetkom, proste ideálny vzťah. Ale chlapcova bývalá jej nevedela prísť na meno. Že sa jej do všetkého montovala, otravovala, držala stranu synovi... Proste ako keby to bola úplne iná osoba. A to sme boli obidve partnerky jej syna (teda postupne, nie naraz) a určite sme mali dosť podobných povahovych čŕt. A napriek tomu si sadla len s jednou z nás. Medziľudské vzťahy nie sú vždy logické a ovplyvniteľné. Občas sa s tým človek musí zmierit.

autor
11. nov 2025
@vroni

@anonym_autor, toto nijako neovplyvnis. Ja som mala fantastickú svokru, rozumela som si ňou viac než s vlastnou mamou, vedeli sme si vyjsť v ústrety a pokecať o všetkom, proste ideálny vzťah. Ale chlapcova bývalá jej nevedela prísť na meno. Že sa jej do všetkého montovala, otravovala, držala stranu synovi... Proste ako keby to bola úplne iná osoba. A to sme boli obidve partnerky jej syna (teda postupne, nie naraz) a určite sme mali dosť podobných povahovych čŕt. A napriek tomu si sadla len s jednou z nás. Medziľudské vzťahy nie sú vždy logické a ovplyvniteľné. Občas sa s tým človek musí zmierit.

@vroni áno , začínam si to uvedomovať aj ja . Len ma to nesmierne bolí že s tými vnukmi nebudem mať taký kontakt ako by som chcela. Že ich uvidím pár krát do roka, ani to možno časom nie , a že nebudem súčasťou ich života. Môj muž ako chlap to prežíva jednoduchšie , že budeme mať viac času na seba. A že však máme druhé tak sa venujme im keď tam záujem zo strany rodičov je a aj vôľa aby nás navštevovali a navštevovali sme aj my ich . Toto som napísala preto , že dnes mi ráno volal syn že čo sa deje , že sme sa prestali ozývať , vravím mu že už som unavená z neustáleho doprosovania aby som videla deti , aby sme s nimi mohli tráviť čas, že sa nám nepáči ako sa chová k nám jeho žena a celkovo ako sa k nám oni chovajú ako rodina . Na to mi len povedal že mami neviem čo ti mám na to povedať. Prvýkrát som sa ohradila a určila si hranice voči nám .
@vroni a máš pravdu niektoré vzťahy nie sú logické a nedajú sa ovplyvniť ak druhá strana nechce.

senta_sofia
11. nov 2025

@anonym_autor toto, co pises, je tvoj uhol pohladu. Jej by mozno vypadal inak. Ako si napisala, naco sa pchat niekam, kde nie si ziaduca? Len kvoli tomu, ze krv nie je voda? Ak za teba nebojuje ani syn a nevadi mu, ze by si tam nechodila, tak nechod. A uz vobec im nenos veci a nedavaj peniaze. Ja viem, ze chces byt spravodliva, ale odtial potial.

anonym_2e818f
11. nov 2025

Neber to osobne, je to mentalna chudeta, ktora ma v zivote jedinu zapletku - boj zo svokrou, nech sa jej to o 25.rokov krasne vrati, krave. 🍄

anonym_24d001
11. nov 2025

Moyzno ti to je luto, ale tvoj muz to vidi racionalnejsie. Povedala si synovi svoje a on v podstate povedal prazdnu frazu, pretoze je medzi vami dvoma 🤷‍♀️. Je to ok, on si vybral partnerku a veci su teraz ako su … nikdy nevies kolko manzelstvo vydrzi - deti ked budu starsie si cestu k babke mozno najdu, mozno nie.
Ak sa nezaujmaju a vadite im. Nevadi, nenos, nekupuj, nepytaj si ich, nedavaj ani peniaze. Ak chces byt spravodliva zaloz kazdemu vnucatu ucet a ked budu mat 18 dostanu sumu, co im tam nazbieras a nikomu nedavaj do ruky cash nad 5€. A ked nebudes chciet nechas si peniaze pre seba. Teraz to nechaj tak a uvidis, co prinesie buducnost. Neboj, keby ste umreli zbehnu sa ako svaby na pivo …

la_dolce_vita
11. nov 2025

Ako matka 2 synov sa normalne desim, ze by som to mala niekedy ako ty. Chapem ta, vnucata za nic nemozu a doplatia na maniere ich matky. Niektore veci clovek nepochopi ani nevie ovplyvnit ☹. Je mi luto aj tvojho syna, zrejme chce mat doma klud a tak je ticho.

la_dolce_vita
11. nov 2025

A co by som robila? Nastavila neveste zrkadlo a spravala sa k nej rovnako.

anonym_27c477
11. nov 2025

@anonym_autor no takto. Ja som toto prežila len v obrátenom garde. Mňa nemusí moja svokra a ja neviem prečo. Snažila som sa niekoľko rokov fakt úprimne a muž sa mi smial že načo sa toľko snažím že jeho mama je skrátka taká a že ma nebude mať rada lebo nemá rada nikoho. Ja som tomu neverila až kým mi raz nepraskli nervy a neopýtala som sa jej rovno do očí že kde je problém a či existuje spôsob ako dať vzťahy medzi nami do.poriadku, lebo cítim že má so mnou problém. Svokra povedala že som pre jej syna skrátka nevhodna. Tým.padom.mame veci vyriešené. Nestretávame sa, ale tým pádom sa ani nehadame. Ja som.kludna lebo viem že skrátka nikto by pre jej syna nebol vhodný a ona je rada že ma nemá na očiach. Prišiel čas riešiť situáciu face to face. Normálne sa jej to priamo opýtaj.

anonym_622acc
11. nov 2025

@anonym_autor chcem ta za svokru, vyzeráš že si rešpektujúca a spravodlivá a mila svokra. Ťažko pochopiť prečo ta nemá rada. Možno ani nie je dôvod, ale vidno že ty sa snažíš a ona nie. Fakt asi radšej nech syn s deťmi chodí ku vám bez manželky. Oslavy spoločne nejako pretrpte…. Je to veľká škoda, ale urobila si čo si mohla. Mať takúto svokru skacem meter dvadsať 🙂

anonym_622acc
11. nov 2025
@anonym_27c477

@anonym_autor no takto. Ja som toto prežila len v obrátenom garde. Mňa nemusí moja svokra a ja neviem prečo. Snažila som sa niekoľko rokov fakt úprimne a muž sa mi smial že načo sa toľko snažím že jeho mama je skrátka taká a že ma nebude mať rada lebo nemá rada nikoho. Ja som tomu neverila až kým mi raz nepraskli nervy a neopýtala som sa jej rovno do očí že kde je problém a či existuje spôsob ako dať vzťahy medzi nami do.poriadku, lebo cítim že má so mnou problém. Svokra povedala že som pre jej syna skrátka nevhodna. Tým.padom.mame veci vyriešené. Nestretávame sa, ale tým pádom sa ani nehadame. Ja som.kludna lebo viem že skrátka nikto by pre jej syna nebol vhodný a ona je rada že ma nemá na očiach. Prišiel čas riešiť situáciu face to face. Normálne sa jej to priamo opýtaj.

@anonym_27c477 haha mame rovnakú svokru? Ta “moja” ma diagnózu psychickú, vieme o tom, len to zatajuje…. Bohužiaľ potom tie vzťahy tak dopadli, muž ju nemal rad vobec, nebola preňho ako matka. Takže je jasne, že ja som nič, keď vlastného syna nemá rada, vnúča svoje to už vôbec, ma ich niekoľko aj dospelých a nepozná ich len z videnia. Strašne ako tie vzťahy vedia skončiť, keď jedna strana zadubene nechce

alickapusinka
11. nov 2025

Nechodte tam kam vás nechcu.Kašľať na nu ved mate jednu nevestu ta je vdačna aj syn a ten druhý syn nech príde kedy chce netreba sa vnucovať.Načo a na 500 eur by madam zabudla hned.Ešte pchať im peniaze aj vy ako rodičia syna robite zle.Načo je toto dobre pchať sa niekomu do zádku.Ona musi pochopiť že si urobila STOP. Ved máš aj ine vnúčata ine by bolo keby toto bolo tak že len jeden syn ale ked máš aj druheho syna tak sa venuj im a nevnucuj sa tam kde nechybáš.Nikdy by som nešla tam kam ma nechcu a tvaria sa že vás musia z mužom trpieť. A syn keby mal rozum tak ti povie pravdu a nehraje divadlo.Madam srať na hlavu.

lucitta9
11. nov 2025

@anonym_autor To sa stane, ze si s niekym nesadnes. Ja som si takto nesadla so svagrinou. Nebola som si vedoma nicoho, co by som jej urobila, proste ma nemala rada. Uprimny rozhovor nefungoval, ona si isla dokola svoje, ze sa nic nedeje, proste sa bavit nechcela. Tak fakt neviem co jej na mne vadilo. Kazdopadne aj ked mna nikdy nemusela, nase deti miluje a je vyborna teta. Nikdy som toto puto prerusit nechcela a bolo aj obdobie, kedy k svagrinej chodil moj muz sam s detmi. Postupne sme sa naucili respektovat sa, vieme sa porozpravat v ramci navstev u svokrovcov. Okolo krku si neskaceme, ale funguje to dobre.
Ak sa tvoja nevesta nebude chciet rozpravat, mozes do nej hucat, co chces a nepomoze to. Asi by som to potom riesila cez syna. Ci chce on aby mali jeho deti vztah s vami ako so starymi rodicmi. Toto by si mala aj jeho zena utriedit v hlave…ze vas sice moze ona nemat rada, ale ci toto chce urobit vlastnym detom. Obrat ich o milujucich starych rodicov. Nejde v tom celom iba o nu. Snad je schopna si toto uvedomit.

janinah
11. nov 2025

Autorka,vôbec sa tu neobhajuj,niektoré nevesty nemusia ani najidealnejšiu svokru na svete len preto " lebo svokra".Páči sa mi tvoj muž s jeho nazorom,ste mladí ( niekto tu hádže 54r.do stareho želrza,ale aj na neho raz dôjde😀) a môzete sa venovať x roznym veciam okrem vnúčat.Ten syn mi pride trochu pod papučou,ale to je jeho problem.Idu Vianoce,urob ako to budeš monentalne cítiť,hoc si babka nemusíš to prehaňať a kludne rob rozdiely medzi oboma rodinami co sa tyka darcekov,navstev aj pristupu,nie si povinna sa k obom spravat rovmako,len aby to bolo " spravodlive",kludne na jednej strane uber.

anonym_a1b61c
11. nov 2025

Autorka, je vidiet, ze ti na vasich vztahoch zalezi. Skus dat kludny a uprimny rozhovor s nevestou. Spytaj sa jej narovinu, co jej vadi, ci si jej v minulosti nevedomky nejako neublizila. Uvidis, mozno ti povie a mozno to zahra na to, ze vsetko je ok. Ty budes spokojna, ze si sa snazila ako si vedela a urobila si pre to vsetko.

jvasenka
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fuha inak toto vyzerá na dobrú nenávisť… to sa dá tak hrozne si nesadnut že novú deku dá človek psovi, koláč vyhodí atd?veď je rozumnejšie veci predať ak sa jej nepáčia alebo ma svoje. mne to príde akoby ta naschval potrebovala ponížiť/urazit/ublizit. je od začiatku taká? a nepodakovat za darček mi príde ako nevychovanost. aj keď si jej nespadla veď z jazyka jej neodpadne ak povie dakujem.. cele cudne.
asi by bolo najlepšie sa na to vykašľať, synovi vykomunikovat ako to vnímaš ty a začať sa k nej chovať tak ako sa ona chová k tebe. len to asi bude mať vplyv na tvoj vzťah s vnúčatami keďže mám pocit že tvoj syn si nejak extra dupnut nevie

miadi
12. nov 2025

V podstate nie je problem nevesta ale tvoj syn. Je to jeho moralna povinnost aby jeho deti a jeho rodicia mali k sebe sancu vytvarat hlbky vztah. On ti nic nehovori osobne hlbsie asi mate taky povrchnejsi vztah . On zije tak ako to vyhovuje jemu. Prenho je hlanme nech je spokojna manzelka nech ma svaty pokoj . Ci maju vnucata a dedkovci pekny vztah nebude jeho priorita . Ked sa u nich necitis prijemne vitana tak tam nechodi . Ked tvoje darceky nie su dobre neveste nemusis nic davat . Ale chces davat rovnako vnucatam z oboch stran nemusis im kupovat rovnake veci jednoducho rovnaku sumu das na vsetky vnucata. To 8 a 5 ti vedia aj same povedat co by chceli. A moze ti byt fuk ci sa neveste paci nepaci Hlavne vnucata nech su happy , Respekt ani laska sa neda vynutit . Aj 8r vnuca uz davno vie ci ma babku rado ci nie ci ju chce vidiet . Takze tu energiu venuj vnucatam nevesta nech sa tvari ako chce . Nemusi ta mat rada ked nechce . Tebe ide o lasku vnucat, Dobre si povedala synovi . Viac sa uz urobit neda . Nastav si svoje hranice . Netrap sa zbytocne. Tes sa se aspon jedna nevesta ta ma rada . Ber to tak ze nemusi nas mat kazdy rad . Hlavne je mat sa rad sam seba . Je zbytocne sa doprosovat pytat co mà proti tebe preco ste si nesadli . Tvoj syn vie najlepsie ako mas jeho deti rada . A ked ich o tento vztah ochudobnuje je to len na nom. Nevesta je v podstate cudzi clovek . Ten šetriaci ucet co uz Niekto spomenul nie je zly napad nech uz ten vztah s vnucatami dopadne akokolvek uz len pre tvoj dobry pocit ferovosti . P.S . Si ozaj mlada “babka .” Skus si viac uzivat zivot mysliet na svoje dobro wellness.. tes sa zo zivota ci sa syn ozyva casto alebo len na sviatky.