Pre jednu nevestu som OK svokra, pre druhú nie
Mám dvoch synov, obidvaja sú ženatí , majú deti , menšie do 8 rokov. Kým s jednou nevestou mám dobré vzťahy , druhá ma nemôže ani vystáť a ja naozaj nerozumiem prečo. Vnúčatám nakupujem rovnako , rovnako sa snažím s nimi tráviť čas , držím sa pravidiel tej ktorej rodiny . Ak mi nevesta povie že sladkosti nie, donesiem ovocie, jedna s vďakou prijme a dá deťom , druhá to ofrfle že som mala kúpiť bio ale že oni dva s mužom ( mojim synom ) to zjedia . Nedávno som kúpila veci v Slovenke , kvalitné bavlnené pre deti , jedna bola nadšená , druhá to dala do skrine , že možno niekedy. Viem že niekedy nebude nikdy. K jednej chodím každý týždeń na tri hodinky a beriem deti von , druhá mi ich takmer nechce dať ( 8 a 5 rokov), že sú ešte malí . Ak prídem s manželom k druhému synovi , tak vidím na neveste že čaká kedy vypadneme a to doslovne. Pýtala som sa syna že kde je problém , jeho odpoveď bola že nikde ale že sme si proste nesadli , že nás ona nemá v obľube. Nie som si vedomá žiadneho hrubého priestupku voči nej alebo deťom . Neviem ako mám k tomuto pristupovať, nechcem prísť o kontakt s vnúčatami ale zas uznajte , chodiť tam kde ma nevesta doslovne trpí mi nie je vôbec príjemné. A ak sa aj zídeme celá rodina u nás doma, tak my sa všetci bavíme , vrátane našich synov a jednej nevesty, ona len mlčí a zazerá alebo ide k svojim deťom a hrá sa s nimi .Posledné Vianoce som každému so synov dala po 500 eur pre rodinu , jedna nevesta sa nám pekne poďakovala , druhá to bez slova dala do kabelky , poďakoval sa syn . Čo by ste robili na našom mieste ?
@anonym_autor ja na tvojom mieste by som tam už nechodila. Povedala by som synovi co je dôvod a ze budeš rada ak pani dovolí, nech ti prinesie vnúčatá k vám.. ak nie musíš sa s tým zmieriť. Nechodila by som niekde kde ma niekto "strpi". A aj by som to synovi slusne povedala.
@zdenka11081983 najlepšie riešenie 👍
Strasne, neprijat niekoho len preto, lebo svokra 😒. Tiez by som tam velmi nechodila, ked tak by som zavolala synovi ci mozem ist s detmi von ( len ci princezna dovoli ) alebo pride on s nimi k nam
a nespytala si sa jej priamo, ze vidís, ze ma s tebou nejaky problem a ze o čo teda konkretne ide? Podla mna nie je od nej vobec slusne, ako sa k tebe sprava, hlavne, ked k nijakemu konfliktu medzi vami nedoslo.
Podľa mňa ste urobili maximum, čo ste mohli. Oceňujem Váš prístup k vnúčatám a celej tejto situácii. Klobúk dole, že ste dokázali byť nezaujatá voči nim. Musí to byť naozaj ťažké.
Jediné, čo vám môžem poradiť je prijať vnútorne fakt, ako to je. A ďalej sa nad tým nezamýšľať.
Ani v iných vzťahoch, myslím medziľudských, nie je výnimka, že jednoducho si s niektorými ľudmi nesadneme. Ale je fakt, že treba k tomu pristupovať s rešpektom a úctou voči tomu človeku. A oddeliť emócie od rácia.
Ja to mám takto s jednou osobou v rodine, už dlhý čas. Jednoducho sme si nesadli. Nijako. Ale rešpektujeme sa. Správam sa zdvorilo a slušne, ale tam sa moje dvere zatvárajú. Rovnako aj tej osoby. Nikdy sme si nič zlé navzájom nepovedali.
Držím Vám palce a prajem Vám veľa síl na ceste k prijatiu ❤️ už len to, že sem píšete dokazuje fakt, že vám na nich skutočne záleží.
Ja by som sa prestala snazit a naopak dala veci mozno priamo synovi pre deti, ked nieco kupis, ale dala by som cas a energiu a veci tam, kde to je ziadane a kde si rozumiete. Zjavne nebude chyba v Tebe, proste je mozno ta nevesta taka povaha a tam nic nespravis. Ja mam tiez vybornu svokru, rozumieme si, pomozeme si ako vieme. Niekto si dobre sadne a niekto nie
No tak ste si nesadli. Stáva sa. Nie ste prvá ani posledná rodina kde svokra a nevesta nie sú BFF. Uzavri s mladými dohodu, že odteraz bude tvoj syn aj s vnúčatami chodiť k tebe a ich matka nech si zatial oddýchne. Win - win situácia pre vsetkych
by som ju mohla okašľať s takýmto jej správaním.
hodila by som reč so synom ako to vidí on - či je s ňou šťastný, či im to klape, či tam nie je niekde problém. ak majú oni vzťah v poriadku tak by som sa s nevestou prestala stretávať , ja nie som jej fackovacie vrece a hromozvod jej PMS stavov.
Strasne, neprijat niekoho len preto, lebo svokra 😒. Tiez by som tam velmi nechodila, ked tak by som zavolala synovi ci mozem ist s detmi von ( len ci princezna dovoli ) alebo pride on s nimi k nam
@magic08 ešte som tu odvahu nenabrala. Ale možno je aj čas sa spýtať , prečo jej tak vadíme.
@ivik4 syn k nám chodí minimálne sám , s deťmi vôbec. Ak aj prídu tak všetci štyria a len keď je nejaká oslava alebo sviatok . Zo začiatku som ich volala , potom som už prestala . Druhý syn s rodinou chodí pravidelne, občas u nás aj prespia. Cítim že sa mi vnúčatá prvého syna vzďaľujú , pociťujem to ako snahu ich od nás viac menej izolovať. 8 ročného vnuka som pýtala na prázdniny iba na týždeň , no ani za svet, 1000 výhovoriek prečo nie. S druhou nevestou tento problém nemám , vnučku sme mali bez problémov ( 7 rokov) dva týždne a jeden týždeň aj so 4 ročným vnukom .
@magic08 ešte som tu odvahu nenabrala. Ale možno je aj čas sa spýtať , prečo jej tak vadíme.
@ivik4 syn k nám chodí minimálne sám , s deťmi vôbec. Ak aj prídu tak všetci štyria a len keď je nejaká oslava alebo sviatok . Zo začiatku som ich volala , potom som už prestala . Druhý syn s rodinou chodí pravidelne, občas u nás aj prespia. Cítim že sa mi vnúčatá prvého syna vzďaľujú , pociťujem to ako snahu ich od nás viac menej izolovať. 8 ročného vnuka som pýtala na prázdniny iba na týždeň , no ani za svet, 1000 výhovoriek prečo nie. S druhou nevestou tento problém nemám , vnučku sme mali bez problémov ( 7 rokov) dva týždne a jeden týždeň aj so 4 ročným vnukom .
@anonym_autor drzim palce, nech sa nieco dozvies. Za opytanie nic nedas, lepsie to nebude, ak ma s tebou nejaky problem a ty aspon budes vediet v čom ten problem je.
nedávaj peniaze do ruky neveste, založ deťom sporenie a ukladaj tam, keď budú dospelí tak to dostanú oni
a stretávala by som sa s tými, ktorí o mňa stoja
Chápem, že nie všetci si sadnú ako ludia, no čo by som ja zato dala..
So svokrovcami žijeme ( žiju pod nami) malú si nevšimali 3roky (žiadne hranie, prechádzka, kočíkovanie s mužom sme s malou 99% času), teraz občas prebehne do školky pre nu cca 3-4x do mesiaca a je snou necelých 40min kým prídem ja domov.
Mala sa vždy pýta dole, no babka slubi a nepríde alebo sa vyhovorí a nepríde. Mala bude mať čoskoro 6, minule mi vravela, že či ju už babka nema rada, že ona už ma len jednu babku - moju mamu. S ktorou býva možno 3x za pol roka lebo bývaju daleko.
je to smutné, častokrát mi zovrie srdce a je mi to luto lebo naopak s druhým vnučatom je od narodenia NONSTOP, no tak ako ty si nemôžeš vynutit pozornosť z jej strany, nemôžem to vynutiť ani ja ..
Myslím, že ste spravila čo ste mohla ak nie aj všetko... Zrejme na vasom mieste by som sa odmlčala, synovi vysvetlila dovod ...
@anonym_autor pozri všetci aj nevesty sú iné, zrejme by si ani oni dve úplne nesadli a keďže jednej neveste je všetko po chuti logicky druhá ktorá má veci úplne inak to proste po chuti nieje... Že ste si nesadli môže tak vyplynúť z tvojho názoru , jej stránku veci však nevieme a nezistíme a ja tak nejako bezhlavo nebudem veriť jednostranne povedané mu príbehu o chuderke svokre ktorá robí čo môže a je stále za zlú ( je to novodobý fenomén a i keď to tak kľudne môže byť, som uz skeptická). Ak ti ale môžem poradiť a to bez preferencie niekoho strany, tak úprimná snaha o rozhovor a dozvedieť sa čo je vo veci nemôže byť na škodu. Koniec koncov, myslím že nemáš čo stratit, slušne bez karhAveho tónu sa jej opýtaj že všimla si si to a to a chcela by si vedieť kde je problém žemozno ty to nevidis ale nechceš byť v tejto pozícii tak nech ti úprimne povie a uvidíš. Bav sa ale bez syna , iba s nevestou. Myslím že rozhovor bude úprimnejší ( ak nejaký bude ,) tvoj syn je trochu alibista a snažil by sa rozhovor tlačiť ku koncu skôr ako by začal. Keď sa ma vyčistiť vzduch tak poriadne...
@anonym_autor porozprávaj sa so synom. On by sa mal tiež snažiť aby deti malo s vami vzťah. Prečo keď ide k vám , nevezme aj deti.
Tiež keď si dala peniaze synom pre rodinu by som čakala že sa v prvom rade poďakuje syn.
@anonym_autor zmierila by som sa s tým, že jednu nevestu mám fajn a druhú sliepku. Ja by som komunikáciu s ňou obmedzila na nevyhnutné slušné minimum a riešila všetko so synom.
@anonym_autor rada by som vypočula aj ju, určite ste jej ublížili. Alebo možno pravdu hovorí, nesadli ste jej, aj to sa stáva. Treba to akceptovať a nechať ich napokoji. Ani váš syn nechodí nejak extra veľa ku vám tak niečo sa určite stalo. Treba akceptovať nevestu a bodka.
@anonym_autor treba pochopiť, že si ľudia jednoducho nesadnú. S mojou ex svokrou som bola za dobre, rozumeli sme si, s tou terajšiu je to niečo hrozné. Neveim toho človeka ani vystáť aj keď sa nič medzi nami nestalo
@anonym_autor podľa mňa si v pohode svokra 🙂 ja by som ťa brala.. úplne normálne na mňa pôsobis.. chyba bude v neveste.. bud je divná alebo má nejaký dôvod sa takto správať? Zaujima ma - ako často sú vnúčatá u jej rodičov?
Jednoznačne sa opýtať priamo nevesty, povedať jej, že vieš, že ťa nemá rada, ale aspoň nech povie, čo konkrétne jej vadí. Možno si na ňu až príliš dobrá.
Rovnako ako su mamičky, ktore žiarlia na nevesty a nechcú si pustiť svojich synčekov, tak je to aj opačne. Nevesta možno takyto vzorec zažila aj vo svojej rodine. Alebo jej mama je ako babka prijimana lepsie? Z akych pomerov nevesta je?
Je to proste totálne nevyzreta osoba…asi s tým bohužiaľ nič neurobíš..pokračuj v tom ako to robíš doteraz,syna s tým radšej neobťažuj..asi vie veľmi dobre koho ma doma a nič s tým neurobí..bude mu len ťažšie z toho..
Som svokra.mam zaťov,nevestu este nie.Na tvojom mieste da nenatiskam aj za cenu.že vnučatá uvidíš pomenej.Na 500 eurovu obalku by mohla madam zabudnuť.kúp vsetkym vnučatam hračky max 30 eur na jedno a čo sa s hračkami nasledne stane by som už neroešila.Hračky by si deti našli u vas doma pod vašim stromčekom,žiadne nosenie k nim domov.Ona ťa nemusi.dala by som jej pocitiť,že rovnako nemusim osobu,ktora ma nemusi ...Synovi by som povedala,ze kedykolvek ich vsetkych uvitaš u vas doma,ale nikoho nie nasilu.kludne nech pride on sam s deťmi,ze z toho nebude nik robit tragediu.Ono sa to cele nejako časom vyvinie,ale čim viac budeš ustupivať a snažiť sa,tym viac sa ona bude braniť odmeranosťou.O to viac buď s tymi.ktorì ťa môžu a nemyslim len bluzku rodiny,ale aj kamošky,kolegov a pod.
@anonym_autor no určite by som si posadila mladú tak aby tam bol aj môj manžel aj syn a na rovinu sa jej spýtala co je kurva vadí fakt. Nepochytila som ze vy si urobila chybu bože ja mat takú svokru. Ja som zas tej svojej neurobila nič okrem toho ze som staršia od jen syna ze som mal dve deti z prvého manželstva ale má dve deti aj s jej synom finančná pomoc nehrozí kéd náhodou ze nemáme a potrebujeme musíme vratatit aj 20 eú. Komunikácia žiadna príde len keď majú deti meniny narodeniny Mikuláš a Ježiško aby mohla dat foto na facebook aké je super babka
Stara pani tu opisala situaciu zo svojho pohladu, a vy uz urazate matku 2 deti. Ktovie, ako by situaciu opisali nevesty. Kludne moze byt, ze ta prva nevesta je taka, ze sa boji ozvat. A stara pani dojde ako na klavir a kazdy tyzden si vezme na 3 hodiny vnucata. Druha nevesta si nenecha skakat po hlave a ktovie ako sa stara pani sprava, tak jej vnucata neda. Bez vetra sa ani listok nepohne.
@anonym_autor podľa mňa si v pohode svokra 🙂 ja by som ťa brala.. úplne normálne na mňa pôsobis.. chyba bude v neveste.. bud je divná alebo má nejaký dôvod sa takto správať? Zaujima ma - ako často sú vnúčatá u jej rodičov?
@hylary sú tam často , ale ani im ich nedala na prázdniny. To zas viem že syn povedal že keď nie k mojim rodičom , ani k tvojim nepôjdu . Tak bol 8 ročný celé prázdniny po mestských táboroch a na dovolenke s rodičmi . Syn chodí málo , lebo dosť pracuje a cez víkendy sú hlavne u jej rodičov alebo chcú byť sami . Príde tak raz dvakrát do mesiaca , sám bez detí . Zo začiatku som aj koláč upiekla ovocný že pošlem deťom ale raz mi povedal , že nedávaj mi to lebo to aj tak skončí v koši , tak už nedávam nič. Syn mi stále vraví že z mojej strany je všetko v poriadku , ale jednoducho ma ona nemá rada, aby som to neriešila , nepitvala , nie som jej krvná skupina , nemá sa so mnou o čom baviť, každá sme z iného sveta .
Stara pani tu opisala situaciu zo svojho pohladu, a vy uz urazate matku 2 deti. Ktovie, ako by situaciu opisali nevesty. Kludne moze byt, ze ta prva nevesta je taka, ze sa boji ozvat. A stara pani dojde ako na klavir a kazdy tyzden si vezme na 3 hodiny vnucata. Druha nevesta si nenecha skakat po hlave a ktovie ako sa stara pani sprava, tak jej vnucata neda. Bez vetra sa ani listok nepohne.
@anonym_a69f3d mám 54 rokov, stará sa necítim .
@anonym_a69f3d mám 54 rokov, stará sa necítim .
@anonym_autor To je jedine co si si na mojom prispevku vsimla? Zrejme budes riadne vztahovacna, ked z celeho len odhad veku na anonyma si si vsimla.
@hylary sú tam často , ale ani im ich nedala na prázdniny. To zas viem že syn povedal že keď nie k mojim rodičom , ani k tvojim nepôjdu . Tak bol 8 ročný celé prázdniny po mestských táboroch a na dovolenke s rodičmi . Syn chodí málo , lebo dosť pracuje a cez víkendy sú hlavne u jej rodičov alebo chcú byť sami . Príde tak raz dvakrát do mesiaca , sám bez detí . Zo začiatku som aj koláč upiekla ovocný že pošlem deťom ale raz mi povedal , že nedávaj mi to lebo to aj tak skončí v koši , tak už nedávam nič. Syn mi stále vraví že z mojej strany je všetko v poriadku , ale jednoducho ma ona nemá rada, aby som to neriešila , nepitvala , nie som jej krvná skupina , nemá sa so mnou o čom baviť, každá sme z iného sveta .
@anonym_autor A ináč je syn šťastný, vnúčatá detto?
@anonym_autor To je jedine co si si na mojom prispevku vsimla? Zrejme budes riadne vztahovacna, ked z celeho len odhad veku na anonyma si si vsimla.
@anonym_a69f3d nie napísala som fakt. Mám 54 rokov a stará nie som . Prečo syn tak chodí som napísala , cez týždeň dlho pracuje, druhý syn chodí častejšie lebo je sám sebe pánom , aj u nás s rodinou cez víkendy prespáva
@anonym_autor A ináč je syn šťastný, vnúčatá detto?
@gribka1 ťažko mne to je súdiť , keď som s nimi málo . Ale nesťažuje sa .

@anonym_autor ja na tvojom mieste by som tam už nechodila. Povedala by som synovi co je dôvod a ze budeš rada ak pani dovolí, nech ti prinesie vnúčatá k vám.. ak nie musíš sa s tým zmieriť. Nechodila by som niekde kde ma niekto "strpi". A aj by som to synovi slusne povedala.