icon

Prečo ma po 10 rokoch nechce za ženu?

rona122
25. jan 2025

Ahojte , som s priatelom uz takmer 10 rokov byvame v spolocnom byvani uz zhruba 5 rokov , on by chcel uz aj zo 3 roky dieta no ja mam nato pohlad ze az po svadbe k comu sa on nema.Samozrejme sme sa o tom vela krat rozpravali no vzdy ma idu odpoved raz ze ano v buducnosti by chcel svadbu ,potom nie lebo financie ,potom vsetci jeho kamarati a ludia ktorych pozna su rozvedeni ..potom sa pohadame kvoli blbosti a vykrici mi ze no a ty by si chcela prsten ...nema problem v spolocnosti ludi a pred mojou rodinou povedat ze pre neho je svadba len papier ,ked sa o tom rozpravame a ja mu davam argumenty a dovody preco je to pre mna dolezite zrazu ma nazor ze no sak sa mozme po prvom dietati zobrat dovtedy netreba .....nenecham sa na tieto reci nachytat lebo cim dalej tym vidim ako meni nazory a neda sa mu verit v tomto , a tak ja odmietam dieta od svadbu kazdy tvrdohlavy.v poslednej dobe nad tym intenzivnejsie premyslam ale furt sa tocim s jednom kruhu ze neviem co dalej ....mame dobry vztah a nechcem to zahodit ale z tejto situacie mi je smutno

lenkakravcova
26. jan 2025

@rona122 keby chcel, tak by si ťa vzal. Svadba o vás dvoch a dvoch svedkoch. Jeden koláčik a vybavené.
On proste nechce.. hľadá výhovorky.

strelicia
26. jan 2025

@deti95060810 ja som sa s muzom brala presne po 10 rokoch chodenia, chceli sme najprv cestovat, a potom sme si povedali ze je cas sa usadit, kupit byt a zalozit rodinu tak sme sa vzali

kukuk29
26. jan 2025

@rona122 bola by si sama na dieťa keď on pracuje v zahraničí či ako si to mladý pánko predstavuje ? On bude preč a ty mu porodíš a vychováš dieta väčsinou sama ?

tiezjedna
26. jan 2025

@rona122 a ako dlho ešte mieniš čakať? By som ho dávno kopla do riti... Svadba z donútenia je pre budúcnosť rovnaký prúser ako žiadna svadba

cacianka
26. jan 2025

@rona122 veru, rozmaznaný je ,že už roky má full servis aj bez papiera, tzn.ze doma toho veľa neurobí, všetko , skoro, je na tvojich pleciach tak načo mu je papier. Také myšlienkové pochody nikto nepochopí, on ti ich aj poprie, že trepeš, aj to dieťa by bolo len na tvojich pleciach, 85% aj finančne.
Naozaj si nedaj skákať po hlave, už si spomenula že nebudeš variť a mal full servis , odokryvas veľa red flagov, ako by partnerstvo nemalo vyzerať . Možno ti to chvíľu potrvá nastaviť sa že môže prísť k rozchodu, ale skús to. Lebo ak sa ty nepostavis za seba a svoje potreby, tak nikto iný to neurobí.

michmich
26. jan 2025

Mne roky nezalezalo na svadbe. Nikdy som svojho netlacila do svadby. Mame deti. A teraz po štyridsiatke je to take, ze ma niekedy mrzi, ze som mu nestala za to, ze by ma poziadal o ruku. Pravdupovediac mam pocit, ze ma neľúbi tak, ze by ma chcel za zenu. A tym sa otupili aj moje city. Uz necakam, ze ma poziada. A to je smutne 😃
Kamaratka zase asi 14 rokov zila s frajerom. Tiez chcel on uz dieta ale svadba ziadna. Same vyhovorky. Ona sa doma o vsetko starala, mal fuul servis lebo bol vysoko postaveny, chodila do prace, postavili spolu chatu. Az ju zo dna na den vyhodil z bytu lebo si nasiel inu, s ktorou chodil na tu chatu. A ona bez deti, bez majetku pred styridsiatkou. A on sa do pol roka ozenil. Zrazu nemal plnu hubu vyhovoriek.

lenkakamen
26. jan 2025

@rona122 kľudne máj s ním dieťa, ale daj dieťaťu priezvisko po tebe😁 som zvedavá na reakciu😁

moonlight1210
26. jan 2025

@rona122 “zmija” - davas tomu zbytocne hlupe nalepky, a potom tym sama seba donutis byt “to dobre dievca”, co mu skace okolo zadku a predvadza sluzby, aby videl, co vsetko mu vie ponuknut (kolko toho vie zastat). Aby si vybral ju. Ocenil ju. Pick-me girl.

Po spravnosti si si to mala pomenovat rozumne pojmom “ta asertivna zena” a hned by ti bolo jasnejsie, ze sa snazis len odtial-potial, a ked on za to nic na oplatku, tak ani ty sa nebudes snazit viac nez je nutne. Nemala by si vycitky, ani obavy okresat, ci rovno odmietnut full servis.

A ano, je tu moznost, ze teraz odstartujes zaciatok konca, lebo u teba mu vyhovovalo pohodlie, co si poskytovala.
Kazdy si vybera partnera podla toho, ze mu ponuka to, co ho pritahuje. Ci uz su to toxicke vlastnosti, alebo tie pozitivne, riadi sa tym, lebo to sa mu na tom druhom paci. Vsetci v tomto fungujeme ako kluc a zamka.
Takze ked okresas ponuku pohodlia, strati sa to, co sa mu pacilo. Ak tam nie je nic viac, preco s tebou je, tak je koniec.
Ako zareaguje, to uvidis. Kazdopadne mu vysvetli, ze uz nejde ani o tu svadbu. Skor iba chces vidiet, ci to ma medzi vami este zmysel, alebo vam vztah zovsednel a stratil vyznam. Ze ste spolu zo zvyku.

tiezjedna
26. jan 2025

@lenkakamen prečo sa tu tak operuje s tým priezviskom? My sme prvé dve deti mali ako nemanželia. A keď som sa muža pri prvom pýtala, či by mu vadilo, že bude mať moje priezvisko, tak povedal, že ani v najmenšom. Že po svadbe to zmeníme všetkým naraz.

cacianka
26. jan 2025

@tiezjedna vy ste výnimka, väčšina mužov si zakladá, že deti majú jeho priezvisko, lebo ego

misicka31
26. jan 2025

Buď rada,že si ťa nechce vziať.Toto by bol pre mňa po 10-tich rokoch jasný signál,že dovi dopi.Je to nová šanca.vPodla mňa máš v okolí samé vydáte kamošky,drbú do teba a chces to o to viac,ale zamysli sa,či so správnou osobou.Otvor oči a zapoj rozum.Vela šťastia.

rona122
autor
26. jan 2025

@misicka31 uff, no mam praveze kamosky aj vydate aj nevydate ale niekedy ked vidim ten vztah tak si poviem naco sa vlastne brali a radsej by som ostala nevydala ako mat toto ale byt v manželstve..hold je to tazko

tiezjedna
26. jan 2025

@cacianka mne to príde na hlavu... Ja som samozrejme deťom dala hneď meno po ich otcovi. Po prvé preto, pretože mi to vôbec nevadilo a po druhé preto, že som vedela, že svadba raz príde (zdržiavala som skôr ja). Tá otázka smerom k mužovli bola len zo zvedavosti a vlastne ma svojou reakciou utvrdil v tom, že som si vybrala dobre. Ale aj keby ku svadbe nedošlo, tak by som to nevnímala ako nejaké zlo... Prečo vlastne? To, že sme rodičia obaja je jasné, je to fakt. Bez ohľadu na priezvisko. Myslím si, že sa to zbytočne preceňuje. Chápem, že pre niekoho je svadba absolútna podmienka. Tomu rozumiem. Ale svadba predsa nie je o priezvisku a mám pocit, že niektoré ženy to nechápu, že im ide viac o tú šaškáreň okolo. Pre mňa bola svadba o krásnom výlete, čerešnička na torte, len my dvaja na druhom konci sveta... Právne sme hodili pod spoločnú hlavičku veci, ktoré sme predtým budovali spoločne. Majetok tiež. Zmenili sa iba formality, v bežnom živote nič.

rona122
autor
26. jan 2025

@lenkakamen ked bola o tomto rec nemal s tym podla jeho reakcie ziadny problem ze sak potom ( v druhej galaxii po svadbe ) sa zmenia vsetky naraz

rona122
autor
26. jan 2025

@kukuk29 planuje menit robotu tak aby bol väčší cas mesiaca doma ,uvidime co z toho bude

lenkakamen
26. jan 2025

@tiezjedna preto sa tu operuje s tým priezviskom...pre mňa není chlap chlapom ktorý nevie pred spoločnosťou vyjadriť že toto je moja manželka a tvoríme rodinu..pre mňa není rodina druh družka...chlap si necháva len zadné vrátka

rona122
autor
26. jan 2025

@cacianka praveze vzdy ked je doma sa snazi spravit toho co najviac aj ked je prec snazi sa riesit co najviac veci aby som ja nemusela ,vidim sak ze sa snazi vsetko len toto je taka ved nad ktoru sa neviem povzniest

gribka1
26. jan 2025

@tiezjedna Možno to má právne dôvody.

tiezjedna
26. jan 2025

@lenkakamen o tom to ale vôbec nie je... Ja som nemala pocit, že sme menej "rodina", keď sme neboli zobratí. Fungovali sme lepšie než xy zobratých párov. Veď aj tu vidíš denno denne náreky vydatých žien, ktoré si na krk zavesili chlapa, ktorý hrdo hlása niečo o manželke a rodine, a pritom je to debil, ktorý ju vydeľuje a serie na rodinu. Ale sú vydaté...🙄

rorino
27. jan 2025

@rona122 áno,máte dobrý obchodný vzťah

johanka21
28. jan 2025

@rona122 S takým chlapom by som viac nestrácala čas... Aj ja som mala v predošlom vzťahu priateľa, ktorý si ma nechcel vziať (vždy, keď prišlo na túto tému, tak sme sa pohádali). A tak som si predsavzala, že ak si ma do dvoch rokov nezoberie, tak sa s ním rozídem. No a asi po jednom roku, prišiel s tým, že si ma vezme. Aj sme sa zobrali (o dvoch svedkoch), bolo to super a asi rok potom hovoril, že je rád, že si ma vzal, ale raz sme sa zase niečo pohádali a vykričal mi, že si ma aj tak zobral iba z trucu, pretože vraj mu jeho bývalá po dcére odkázala, že aj tak nikto s ním nevydrží. No a samozrejme, potom išiel náš vzťah len dole vodou a po 4 rokoch sme sa rozviedli. Ja som už 10 rokov šťastne vydatá po boku iného muža a on je celý ten čas sám, teda presnejšie, stále nemá stálu priateľku, nemôže si nájsť takú, ktorej by asi vyhovovali to, že sa nechce ženiť. Takže čo z toho vyplýva? Ak raz chlap povie, že sa nechce ženiť, tak buď budeš jeho rozhodnutie akceptovať, alebo od neho odíď a hľadaj s iného, pretože Ti zbytočne utekajú roky.

betulinka1
28. jan 2025

@rona122 romanticke požiadanie o ruku to uz teda nebude. Co je skoda. Ak je to fakt dobry chlap, tak rovno dones papiere z uradu a vypíšete ziadost. Nikto nevie, co si nesie z domu od rodicov. Nemusi to byt o tom, ze nechce teba. Ja som mojho muza, ked povedal, ze ci by som sa chcela vydavat, ze nie. Takze skusil zase za cas. Potom, ked sme spolu mali nehnutelnost, tak zase prisla ta tema z jeho strany. Tak som povedala, ok ale nic romanticke v tom nebolo. A co si mal chudak mysliet o tom a mal sa so mnou rozísť? Len za to, ze som proste svadbu neriesila?! Ale co je zase pravda, ze ja som mala vzdy strach zo svadby, ze sa chlap zmeni, je pohodlnejší a berie zenu tak automaticky. Jaaaaj ale teda toto sa dialo po mojej 40-tke. Ale tak ja som mala uz 2x prsten do 30-tky ale aj tak som sa nevydala, radsej som sa rozisla. Mozno je to na psychologa 🤣 ale teda uz som vydatá, nakoniec ma chlap uhnal. Ale pri hadke mu to nikdy nevykrikujem, ze naco som si ta zobrala. Svadba je pre mna socialne zabezpečenie a postavenie v dedičskom konani. Cize autorka, mozno tvoj priatel je nieco podobne ako som ja. Tak sa tomu postav, dones tie papiere, poloz mu ich na stol a spytaj sa vezmeš si ma…a spolu ich vypíšte. Tam uvidis reakciu. A podla toho sa rozhodni ako dalej. Lebo zase, ked vie, ze po tom túžiš, tak by sa mohol snazit prekonat ten strach. Po 10 rokoch je to uz vazne dlho, ak po tom jeden z partnerov túži.

evelin1002
28. jan 2025

Za mna by som tomu dala sancu, ziadne ultimata, ale narovinu by som povedala ze vzdy si chcela mat svadbu, jednak kvoli priezvisku aby ked bude dieta ste fungovali ako rodina, dalsia vec ak nie je tvoj rodinny prislusnik nepovedia ti ani info o jeho zdravotnom stave v nemocnici, ani jemu o tebe ak by sa nieco stalo ... To ze je svadba pre neho len papeir tak preco vidi problém v svadbe, ak je to len papier? O to jednoduchsie by malo byt pre neho ist do toho, ked v tom nevidí nic ine. Porozpravajte sa otvorene, ak si nevies predstavit zivot bez svadby a on bude tiez trvat na svojom potom je asi fakt lepsie ist od seba, lebo mate ine predstavy l buducnosti. Nemyslim si ze by si bola nejaka harpia po 10 rokoch co ho tlaci do svadby, len mas inu predstavu o zivote a skutocne ak je svadna pre neho len papier, ak ta miluje tak nech sa kvoli tomu papieru obetuje. Mozno si nemysli ze by si bola schopna rochodu kvoli tomu kedze s tebou planuje rodinu... Len si myslim ze je to banalita ak sa mate radi, ved v podstatne sa ani nic nezmeni kedze spolu fungujete uz takto dlho

o_zuzka123456
29. jan 2025

@rona122 tak mu daj najavo ze ak bude dieťa tak bude mať tvoje meno, nie jeho. Keď sa ti niečo stane alebo jemu a budete v nemocnici nedostanete info jeden o druhom. Ak je to pre neho LEN papier tak by nemal mať až taky problém prispôsobiť sa ti, keď tebe na tom.zaleží. Podľa mňa nie je pripravený na tak veľký záväzok ale tým pádom ani na dieťa.

margotka17
30. jan 2025

@rona122 vikrici ti, že ty by si chcela prsteň? No tak sa to robí, že chlap žene kúpi prsteň. A už ak nechcel snubný, mohol kúpiť len tak pre radosť, z lásky, vďaky...Držím ti palceky dievča zlaté, 3 x si to premysli.

terezka1947
31. jan 2025

Baby,ale autorka ho už neopustí.
Sú spolu 10r,potom išli skúšať spoločné bývanie. Skúška trvá 5r a čas beží. Ona ho nenechá a jednoducho si zvykne.
Presne pre toto ja nechápem tie spoločne bývanie pred svadbou. Nič nezaručia,keď už 5r.spilu chodili a nič nezistili,ani či sa chcú vziať,po 5,r.skusky sa nikde neposunuli,akurát je autorka nešťastná.

modrykolibrik
31. jan 2025

@rona122 v prvom rade sa riad podľa seba ale tu moc rady si neber až tak srdcu. Ja som s priateľom bola 2 roky a 4 mesiace a tiež už som chcela riešiť svadbu a každý má tu presviedčal prečo by to on chcel? Keby som dala na ich rady tak už nie som zasnúbená a neplánovala svadbu ale s partnerom už nie som. Ja som o Tom prestala hovoriť a dočkala som sa a prišlo to spontánne a bez tlačenia. Sám prišiel lebo to už cítil,že chce

cacianka
31. jan 2025

@modrykolibrik ale tento autorkin nechce ani po 5., ani po 10 rokoch, tak to je veru setskramentský rozdiel, tých tvojich 2,4 je malina. nechápeš ten rozdiel ?

modrykolibrik
31. jan 2025

@cacianka ona ho musí poznať aby vedela či si ju vezme alebo nie

cacianka
31. jan 2025

@modrykolibrik nečítala si jej úvodný príspevok ? ved on sa stále opakuje a odmieta/ignoruje/vykričí