icon

Prečo majú mladé matky deti bez zabezpečenia?

Dnes o 06:10

Čo vedie mladé ženy bez dokončeného SŠ vzdelania alebo hneď po maturite mať dieťa? Bez práce, na brigádach, nasáčkované u frajerov alebo v podnájme, bez finančnej rezervy. Nerozumiem tomu.
Mať dieťa okolo 30 - 40 vo vlastnom, s manželom, zabezpečení je topka.

autor
Dnes o 10:26
@anonym_91f1ad

@anonym_autor a ked sa tvoja dcera bude riadit srdcom a nie rozumom??

@anonym_91f1ad Nemám dcéru. Neriešim.

zuzitko74
Dnes o 10:32
@anonym_autor

@tilly Ja kľudne aj po 45-ke 😃 Veď som plná energie. Je mi ľúto, že ty sa po 40-ke cítiš zle a staro a máš zdravotné problémy a si bezvládna.

@anonym_autor Ja som mala prvé dieťa 29 ročná a posledné 37 ročná. Nemám žiadne dignózy, som zdravá a necítim sa staro ani teraz v 50+, ale ak porovnám svoj prvý pôrod s tým posledným, tak tam bol určite rozdiel. Prvé tehotenstvo bolo najjednoduchšie, pôrod v pohode, takmer bez bolestí, zotavovanie po pôrode rýchle. Tehotenstvá po tridsiatke boli obe dosť náročné, mala som hyperemesis a namiesto priberania som chudla. Aj to zotavovanie po pôrode trvalo dlhšie. Gynekológovia sami hovoria, že ideálny vek na prvý pôrod je medzi 22 až 25 rokov.

simca06022011
Dnes o 10:35

tak ja nepovazujem ani 30-40 za topku... :D

anonym_91f1ad
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@anonym_91f1ad Nemám dcéru. Neriešim.

@anonym_autor tak mas syna,o to horsie.

autor
Dnes o 10:46
@anonym_91f1ad

@anonym_autor tak mas syna,o to horsie.

@anonym_91f1ad A to musím mať deti?

anonym_91f1ad
Dnes o 10:49
@anonym_autor

@anonym_91f1ad A to musím mať deti?

@anonym_autor takze ziadne nemas,ze??Tak preco odsudzujes mlade zeny.Aj oni mozu teba za to ze ich nechces.To by bolo ok???Nie,nebolo.Nech si kazdy zariadi zivot podla seba.

anonym_72c05d
Dnes o 10:50
@tilly

Podľa teba je topka mať dieťa v 30 - 40. Pre mňa nie. Ja by som po 30tke už dieťa nechcela. Už 28 mi bolo neskoro. Keby som to mala znova riešiť. Prvé počas vš v 22, druhé v 24 a prípadné tretie najneskôr v 28. Alebo potom prve až po 37. Ale neviem si to predstaviť, že by som teraz v perimenopauze vodila dieťa do prvej triedy, na krúžky, učila sa s ním. Mala by som aj starších rodičov, ktorí by už nevládali. Bolo super mať starých rodičov plných energie poruke.

@tilly ahhaa takze si bachla deti na VS starym rodicom, babka sa starala, no fasa, uzas este aj byt ti museli kupit ze???

autor
Dnes o 10:51
@anonym_91f1ad

@anonym_autor takze ziadne nemas,ze??Tak preco odsudzujes mlade zeny.Aj oni mozu teba za to ze ich nechces.To by bolo ok???Nie,nebolo.Nech si kazdy zariadi zivot podla seba.

@anonym_91f1ad Možno mám, možno nemám 😃 Možno mám 50, možno 18 😃 Čaro anonymity 😃

anonym_72c05d
Dnes o 10:51
@anonym_91f1ad

@anonym_autor a ked sa tvoja dcera bude riadit srdcom a nie rozumom??

@anonym_91f1ad dostane po prdeli a nech sa stara sama

anonym_c5477d
Dnes o 10:53

No mat dieta v 40tke ja fakt topka 😅

gabrielamodrykonik
Autor odpoveď zmazal
anonym_c5477d
Dnes o 10:58
@anonym_autor

@tilly Ja kľudne aj po 45-ke 😃 Veď som plná energie. Je mi ľúto, že ty sa po 40-ke cítiš zle a staro a máš zdravotné problémy a si bezvládna.

@anonym_autor ano a v 60tke s dietatom v puberte by si bola tiez plna energie 😂😂. Plus decko by sa citilo riadne trapne pred rovesnikmi 😉

gabrielamodrykonik
Dnes o 11:04

@anonym_autor Lebo kym by mali cakat, az sa zabezpecia, tak uz su vacsinou neplodne. Preto treba dobre zvazit partnera, s ktorym si deti robim, aby sa vedel o rodinu postarat, kym sa zena venuje detom na materskej a nezaradi sa opat do pracovneho procesu, kde neskor deti aj tak budu v praci pritazujuca okolnost. Zena v 40 ma uz ovela viac zdravotnych problemov ako mlada zena. Za prve telo je na vynosenie a rodenie deti najviac usposobene ked je mlade, za druhe, kazdy rok navyse, kazda choroba, kazdy zensky problem a dalsi partner zohravaju rolu v plodnosti zeny.

anonym_b65ba1
Dnes o 11:05
@anonym_76e243

Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.

@anonym_76e243 to je super,, no asi si presne vedela,čo chces od života a ako sa povie,mala si rozum aj ako mladé dievča,plus normálneho chlapa, vzdelanie a peknú vyhliadku do budúcnosti s finančnou stabilitou.
No poznám mnoho dievčat v mladom veku, ako to povedať.....sociálne prípady? Bez vzdelania, Bez zabezpečenia a rodičovskéj podpory.., ....toto je už nezodpovednosť,často neznalosť......🤔🙃

gabrielamodrykonik
Dnes o 11:07
@gabrielamodrykonik

@anonym_autor Lebo kym by mali cakat, az sa zabezpecia, tak uz su vacsinou neplodne. Preto treba dobre zvazit partnera, s ktorym si deti robim, aby sa vedel o rodinu postarat, kym sa zena venuje detom na materskej a nezaradi sa opat do pracovneho procesu, kde neskor deti aj tak budu v praci pritazujuca okolnost. Zena v 40 ma uz ovela viac zdravotnych problemov ako mlada zena. Za prve telo je na vynosenie a rodenie deti najviac usposobene ked je mlade, za druhe, kazdy rok navyse, kazda choroba, kazdy zensky problem a dalsi partner zohravaju rolu v plodnosti zeny.

@gabrielamodrykonik a ze sa toho do 40tky nazbiera...

gabrielamodrykonik
Dnes o 11:09

@anonym_autor niektore su uz v tom veku v perimenopauze alebo menopauze

anonym_563a5f
Dnes o 11:10
@anonym_autor

@anonym_91f1ad Rozumný človek to pochopí, ktorá možnosť je pre neho tá lepšia. V mojom okolí mladé baby deti nechcú vôbec, chcú žiť, cestovať, zarábať. Deti nechcú vôbec. A majú jasno v tom, ako by to riešili.

@anonym_autor si iba hlúpy provokatér.Moje kamarátky mali deti hneď v 20 tke nemajú o nič viac či menej ako ja, ktorá som mala dieťa v 29 r teraz máme po 40 tke.Dolezite je s kým ma to dieťa a nie vek.Radsej mať dieťa skôr ako mať dom, kariéru a nemať dieťa.Mlade ženy všetko zvládajú lepšie aj fyzicky aj psychicky.ja som vedela, že do 30r chcem mať dieťa.

anonym_1ac975
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@anonym_91f1ad Možno mám, možno nemám 😃 Možno mám 50, možno 18 😃 Čaro anonymity 😃

@anonym_autor ty si chudera

tilly
Dnes o 11:20

Dievčatá krmime trola zas 😉

tilly
Dnes o 11:21
@anonym_72c05d

@tilly ahhaa takze si bachla deti na VS starym rodicom, babka sa starala, no fasa, uzas este aj byt ti museli kupit ze???

@anonym_72c05d no určite, že byt. To je úroveň 🤢. Vilu pod slavinom 🤣🤣🙋‍♀️🙋‍♀️😘

tilly
Dnes o 11:24
@anonym_563a5f

@anonym_autor si iba hlúpy provokatér.Moje kamarátky mali deti hneď v 20 tke nemajú o nič viac či menej ako ja, ktorá som mala dieťa v 29 r teraz máme po 40 tke.Dolezite je s kým ma to dieťa a nie vek.Radsej mať dieťa skôr ako mať dom, kariéru a nemať dieťa.Mlade ženy všetko zvládajú lepšie aj fyzicky aj psychicky.ja som vedela, že do 30r chcem mať dieťa.

@anonym_563a5f trolia téma na pohadanie sa a urážanie. Niektoré už frčia, takže splnilo účel 🤣

zuzitko74
Dnes o 11:33
@tilly

@anonym_563a5f trolia téma na pohadanie sa a urážanie. Niektoré už frčia, takže splnilo účel 🤣

@tilly Tiež ma znechucuje spôsob, akým autorka reaguje. Na začiatku vyzerala ako zodpovedná žena s príliš vyhraneným názorom, ale teraz ju začínam vnímať ako zlomyselnú manipulačnú potvoru, ktorá sa prišla pobaviť na tom, ako si tu ženy skočia do vlasov.

tilly
Dnes o 11:48
@zuzitko74

@tilly Tiež ma znechucuje spôsob, akým autorka reaguje. Na začiatku vyzerala ako zodpovedná žena s príliš vyhraneným názorom, ale teraz ju začínam vnímať ako zlomyselnú manipulačnú potvoru, ktorá sa prišla pobaviť na tom, ako si tu ženy skočia do vlasov.

@zuzitko74 presne tak. A plníme jej to.

anonym_76e243
Dnes o 11:52
@anonym_b65ba1

@anonym_76e243 to je super,, no asi si presne vedela,čo chces od života a ako sa povie,mala si rozum aj ako mladé dievča,plus normálneho chlapa, vzdelanie a peknú vyhliadku do budúcnosti s finančnou stabilitou.
No poznám mnoho dievčat v mladom veku, ako to povedať.....sociálne prípady? Bez vzdelania, Bez zabezpečenia a rodičovskéj podpory.., ....toto je už nezodpovednosť,často neznalosť......🤔🙃

@anonym_b65ba1 Jasne, veľa je takýchto prípadov. Ale to sú ľudia ktorý by ako socky žili aj bez dieťaťa alebo teda žili by rovnako či by to dieťa mali v 20ke, 30ke alebo 40ke.

vieronika14
Dnes o 12:06

Radsej dieta v 20tke ako v 40tke

anonym_a1f872
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@anonym_autor autorka podla mna si chudera zakomplexovana....

miui
Dnes o 15:07

@anonym_autor
@anonym_autor ano hlavne ta 40 je ideal a potom v 50tke riesit svoju menopauzu a domace ulohy, top kombinacia naozaj.

anonym_fe2f2a
Dnes o 15:17

@anonym_autor no lebo sú stále davky, ktoré aj tak dostanú. A preto to robia. A vo zvyšku budu nadávať na stat. Ale do 40tky čakať nemusia. Stačí odpracovať aj 5 rokov.

anonym_d37a59
Dnes o 15:30

@anonym_autor ja som mala 21 a druhe 23 ...manzel pracoval starsi o 5 rokov a ano bolo to narocne , hlavne financne v tom obdobi , ale nelutujem ...nebrala som to rak vazne ...vsetko " pohodicka"....po 4 rokoch ja do prace , manzel v zahranici na sluzobkach ...deti skolka , skola , financne narocne kruzky ...ale dali sme to ....v 36 som neplanovane otehotnela ...ale odmietla som to absolvovat znova , najma pri uz rozbehnutej kariere a detoch , ktore uz boli v puberte ....sebeckost? Ano a v klude to priznam 😃mam kolegyne ktore mali neskor 38 prve, 40 druhe-nemala dovtedy vhodneho partnera ..a zavidi mi , ze som mala mlada a mam znamu co ma 40 prve a este by chcela druhe v 43 ...plna zivota , nevyzera na svoj vek ...takze absolutne zalezi od zeny , partnerov , ako sa na co citia, kedy najdu vhodneho muza a od toho ake maju materinske pudy...mam 40 a keby nemam deti ...ja osobne , by som do toho nesla...ale ako to maju ine zeny a pary moze byt mne suma fuk...ako benefit rodicovstva v zrelsom veku vnimam financnu stabilitu

anonym_fe2f2a
Dnes o 15:41
@anonym_76e243

Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.

@anonym_76e243 a teraz daj tu o červenej ciapocke