Prečo majú mladé matky deti bez zabezpečenia?
Čo vedie mladé ženy bez dokončeného SŠ vzdelania alebo hneď po maturite mať dieťa? Bez práce, na brigádach, nasáčkované u frajerov alebo v podnájme, bez finančnej rezervy. Nerozumiem tomu.
Mať dieťa okolo 30 - 40 vo vlastnom, s manželom, zabezpečení je topka.
@tilly Ja kľudne aj po 45-ke 😃 Veď som plná energie. Je mi ľúto, že ty sa po 40-ke cítiš zle a staro a máš zdravotné problémy a si bezvládna.
@anonym_autor Ja som mala prvé dieťa 29 ročná a posledné 37 ročná. Nemám žiadne dignózy, som zdravá a necítim sa staro ani teraz v 50+, ale ak porovnám svoj prvý pôrod s tým posledným, tak tam bol určite rozdiel. Prvé tehotenstvo bolo najjednoduchšie, pôrod v pohode, takmer bez bolestí, zotavovanie po pôrode rýchle. Tehotenstvá po tridsiatke boli obe dosť náročné, mala som hyperemesis a namiesto priberania som chudla. Aj to zotavovanie po pôrode trvalo dlhšie. Gynekológovia sami hovoria, že ideálny vek na prvý pôrod je medzi 22 až 25 rokov.
@anonym_91f1ad Nemám dcéru. Neriešim.
@anonym_autor tak mas syna,o to horsie.
@anonym_autor tak mas syna,o to horsie.
@anonym_91f1ad A to musím mať deti?
@anonym_91f1ad A to musím mať deti?
@anonym_autor takze ziadne nemas,ze??Tak preco odsudzujes mlade zeny.Aj oni mozu teba za to ze ich nechces.To by bolo ok???Nie,nebolo.Nech si kazdy zariadi zivot podla seba.
Podľa teba je topka mať dieťa v 30 - 40. Pre mňa nie. Ja by som po 30tke už dieťa nechcela. Už 28 mi bolo neskoro. Keby som to mala znova riešiť. Prvé počas vš v 22, druhé v 24 a prípadné tretie najneskôr v 28. Alebo potom prve až po 37. Ale neviem si to predstaviť, že by som teraz v perimenopauze vodila dieťa do prvej triedy, na krúžky, učila sa s ním. Mala by som aj starších rodičov, ktorí by už nevládali. Bolo super mať starých rodičov plných energie poruke.
@tilly ahhaa takze si bachla deti na VS starym rodicom, babka sa starala, no fasa, uzas este aj byt ti museli kupit ze???
@anonym_autor takze ziadne nemas,ze??Tak preco odsudzujes mlade zeny.Aj oni mozu teba za to ze ich nechces.To by bolo ok???Nie,nebolo.Nech si kazdy zariadi zivot podla seba.
@anonym_91f1ad Možno mám, možno nemám 😃 Možno mám 50, možno 18 😃 Čaro anonymity 😃
@anonym_autor a ked sa tvoja dcera bude riadit srdcom a nie rozumom??
@anonym_91f1ad dostane po prdeli a nech sa stara sama
No mat dieta v 40tke ja fakt topka 😅
@tilly Ja kľudne aj po 45-ke 😃 Veď som plná energie. Je mi ľúto, že ty sa po 40-ke cítiš zle a staro a máš zdravotné problémy a si bezvládna.
@anonym_autor ano a v 60tke s dietatom v puberte by si bola tiez plna energie 😂😂. Plus decko by sa citilo riadne trapne pred rovesnikmi 😉
@anonym_autor Lebo kym by mali cakat, az sa zabezpecia, tak uz su vacsinou neplodne. Preto treba dobre zvazit partnera, s ktorym si deti robim, aby sa vedel o rodinu postarat, kym sa zena venuje detom na materskej a nezaradi sa opat do pracovneho procesu, kde neskor deti aj tak budu v praci pritazujuca okolnost. Zena v 40 ma uz ovela viac zdravotnych problemov ako mlada zena. Za prve telo je na vynosenie a rodenie deti najviac usposobene ked je mlade, za druhe, kazdy rok navyse, kazda choroba, kazdy zensky problem a dalsi partner zohravaju rolu v plodnosti zeny.
Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.
@anonym_76e243 to je super,, no asi si presne vedela,čo chces od života a ako sa povie,mala si rozum aj ako mladé dievča,plus normálneho chlapa, vzdelanie a peknú vyhliadku do budúcnosti s finančnou stabilitou.
No poznám mnoho dievčat v mladom veku, ako to povedať.....sociálne prípady? Bez vzdelania, Bez zabezpečenia a rodičovskéj podpory.., ....toto je už nezodpovednosť,často neznalosť......🤔🙃
@anonym_autor Lebo kym by mali cakat, az sa zabezpecia, tak uz su vacsinou neplodne. Preto treba dobre zvazit partnera, s ktorym si deti robim, aby sa vedel o rodinu postarat, kym sa zena venuje detom na materskej a nezaradi sa opat do pracovneho procesu, kde neskor deti aj tak budu v praci pritazujuca okolnost. Zena v 40 ma uz ovela viac zdravotnych problemov ako mlada zena. Za prve telo je na vynosenie a rodenie deti najviac usposobene ked je mlade, za druhe, kazdy rok navyse, kazda choroba, kazdy zensky problem a dalsi partner zohravaju rolu v plodnosti zeny.
@gabrielamodrykonik a ze sa toho do 40tky nazbiera...
@anonym_autor niektore su uz v tom veku v perimenopauze alebo menopauze
@anonym_91f1ad Rozumný človek to pochopí, ktorá možnosť je pre neho tá lepšia. V mojom okolí mladé baby deti nechcú vôbec, chcú žiť, cestovať, zarábať. Deti nechcú vôbec. A majú jasno v tom, ako by to riešili.
@anonym_autor si iba hlúpy provokatér.Moje kamarátky mali deti hneď v 20 tke nemajú o nič viac či menej ako ja, ktorá som mala dieťa v 29 r teraz máme po 40 tke.Dolezite je s kým ma to dieťa a nie vek.Radsej mať dieťa skôr ako mať dom, kariéru a nemať dieťa.Mlade ženy všetko zvládajú lepšie aj fyzicky aj psychicky.ja som vedela, že do 30r chcem mať dieťa.
@anonym_91f1ad Možno mám, možno nemám 😃 Možno mám 50, možno 18 😃 Čaro anonymity 😃
@anonym_autor ty si chudera
@anonym_autor si iba hlúpy provokatér.Moje kamarátky mali deti hneď v 20 tke nemajú o nič viac či menej ako ja, ktorá som mala dieťa v 29 r teraz máme po 40 tke.Dolezite je s kým ma to dieťa a nie vek.Radsej mať dieťa skôr ako mať dom, kariéru a nemať dieťa.Mlade ženy všetko zvládajú lepšie aj fyzicky aj psychicky.ja som vedela, že do 30r chcem mať dieťa.
@anonym_563a5f trolia téma na pohadanie sa a urážanie. Niektoré už frčia, takže splnilo účel 🤣
@anonym_563a5f trolia téma na pohadanie sa a urážanie. Niektoré už frčia, takže splnilo účel 🤣
@tilly Tiež ma znechucuje spôsob, akým autorka reaguje. Na začiatku vyzerala ako zodpovedná žena s príliš vyhraneným názorom, ale teraz ju začínam vnímať ako zlomyselnú manipulačnú potvoru, ktorá sa prišla pobaviť na tom, ako si tu ženy skočia do vlasov.
@tilly Tiež ma znechucuje spôsob, akým autorka reaguje. Na začiatku vyzerala ako zodpovedná žena s príliš vyhraneným názorom, ale teraz ju začínam vnímať ako zlomyselnú manipulačnú potvoru, ktorá sa prišla pobaviť na tom, ako si tu ženy skočia do vlasov.
@zuzitko74 presne tak. A plníme jej to.
@anonym_76e243 to je super,, no asi si presne vedela,čo chces od života a ako sa povie,mala si rozum aj ako mladé dievča,plus normálneho chlapa, vzdelanie a peknú vyhliadku do budúcnosti s finančnou stabilitou.
No poznám mnoho dievčat v mladom veku, ako to povedať.....sociálne prípady? Bez vzdelania, Bez zabezpečenia a rodičovskéj podpory.., ....toto je už nezodpovednosť,často neznalosť......🤔🙃
@anonym_b65ba1 Jasne, veľa je takýchto prípadov. Ale to sú ľudia ktorý by ako socky žili aj bez dieťaťa alebo teda žili by rovnako či by to dieťa mali v 20ke, 30ke alebo 40ke.
@anonym_autor autorka podla mna si chudera zakomplexovana....
@anonym_autor
@anonym_autor ano hlavne ta 40 je ideal a potom v 50tke riesit svoju menopauzu a domace ulohy, top kombinacia naozaj.
@anonym_autor no lebo sú stále davky, ktoré aj tak dostanú. A preto to robia. A vo zvyšku budu nadávať na stat. Ale do 40tky čakať nemusia. Stačí odpracovať aj 5 rokov.
@anonym_autor ja som mala 21 a druhe 23 ...manzel pracoval starsi o 5 rokov a ano bolo to narocne , hlavne financne v tom obdobi , ale nelutujem ...nebrala som to rak vazne ...vsetko " pohodicka"....po 4 rokoch ja do prace , manzel v zahranici na sluzobkach ...deti skolka , skola , financne narocne kruzky ...ale dali sme to ....v 36 som neplanovane otehotnela ...ale odmietla som to absolvovat znova , najma pri uz rozbehnutej kariere a detoch , ktore uz boli v puberte ....sebeckost? Ano a v klude to priznam 😃mam kolegyne ktore mali neskor 38 prve, 40 druhe-nemala dovtedy vhodneho partnera ..a zavidi mi , ze som mala mlada a mam znamu co ma 40 prve a este by chcela druhe v 43 ...plna zivota , nevyzera na svoj vek ...takze absolutne zalezi od zeny , partnerov , ako sa na co citia, kedy najdu vhodneho muza a od toho ake maju materinske pudy...mam 40 a keby nemam deti ...ja osobne , by som do toho nesla...ale ako to maju ine zeny a pary moze byt mne suma fuk...ako benefit rodicovstva v zrelsom veku vnimam financnu stabilitu
Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.
@anonym_76e243 a teraz daj tu o červenej ciapocke

@anonym_autor a ked sa tvoja dcera bude riadit srdcom a nie rozumom??
@anonym_91f1ad Nemám dcéru. Neriešim.