icon

Prečo majú mladé matky deti bez zabezpečenia?

Dnes o 06:10

Čo vedie mladé ženy bez dokončeného SŠ vzdelania alebo hneď po maturite mať dieťa? Bez práce, na brigádach, nasáčkované u frajerov alebo v podnájme, bez finančnej rezervy. Nerozumiem tomu.
Mať dieťa okolo 30 - 40 vo vlastnom, s manželom, zabezpečení je topka.

Strana
z4
anonym_6a0297
Dnes o 06:12

@anonym_autor nezodpovednosť

anonym_860b47
Dnes o 06:13

30-40 neznamená, že všetký ženy sú zabezpečené bez toho aby ajtak neboli odkázané na muža
Takže radšej mladšia nezabezpecena ako staršia nezabezpecena

anonym_1f5e85
Dnes o 06:18

@anonym_autor A preco Ta to trapi? Ty im snad prispievas na domacnost?

martinmmartin
Dnes o 06:27

rodicovstvo (nie len materstvo) je pre velmi vela ludi taky zolik ked sa zivot po skolach spyta ze ako si ho teda ideme naplnat . Vela ludi nic poriadne nedokaze vymysliet

domka222
Dnes o 06:32

🤷‍♀️ tebe ostatní plánujú, kedy budeš mať deti?

martinka13
Dnes o 06:38

@anonym_autor 40...? Tak to za mňa určite nie. S prvou časťou príspevku súhlasím. V žiadnom prípade bez ukončenej školy a s "priateľom " v podnájme. Celé zle. Potom tu vyplakávajú a nadávajú na celý svet. Ale dieťa po 40 je pre mňa tiež nepredstaviteľné. Ideálne 25-35 max.

anonym_65f751
Dnes o 06:51

Lebo sa nechrania. Mozno otehotnia v alkohol.opojeni.. ti ale poviem, ze radsej do 30tky, po 30 sa uz vela parom nedari a ak sa zadari, tak sa boja o tie tazko pocate deti, ze to je hroza...

1sally12
Dnes o 06:53

Lebo majú decko ako módny doplnok a keď má kamarátka, musí mať predsa aj ona.

vevesh
Dnes o 06:55

Zlyhana antikoncepcia, neuvazovanie do dosledkov a vo velmi malo pripadoch biologicky pud. Ale nie kazdy ma idealny zivot a za mna lepsie, ak zena prevezme zodpovednost, aj ked nie su idealne podmienky ( i ked nie vzdy je to to najlepsie riesenie). A vies, ze biologia sa nedrzi svetskych zalezitosti.....raduj sa, ze tebe to vyslo idealne, nie kazdy ma to stastie a nie vlastnym pricinenim je na tom zle...

mandzula
Dnes o 07:02

Lebo sa tak rozhodli. Rovnako ako si sa rozhodla ty mat ho neskor.

anonym_db3fe5
Dnes o 07:07

Nechaj druhých na pokoji. Neznášam toto staranie sa do druhých. Každý sa narodil ako originál a je sám za seba zodpovedný. Peniaze nie sú všetko. Koľké čakajů, kým budú zabezpečené a potom zistia, že nemôžu otehotniet, že prešvihli čas. A niekto túži mať dieťatko hneď ako nájde človeka, ktorého miluje. Ideálne až keď sú manželia.

anonym_91f1ad
Dnes o 07:07

A co ak pride raz tvoja dcera v 17r ze je tehotna??Alebo syn,ze bude otcom v 17r???Ako by si jeho frajerku donutila ist na potrat??Ok dceru mozes donutit ale cudziu dceru veru nie,a obzvlast ked si ho bude chciet nechat??

anonym_dbd22d
Dnes o 07:09

Rodila som ako 20 ročná. S vlastným bytom a so zarábajúcim priateľom. Všetko sme zvládli, aj keď to bolo ťažké miestami a urobila som veľmi dobre.

anonym_b67dbc
Dnes o 07:10

Lebo sú to nehody

anonym_db3fe5
Dnes o 07:10
@anonym_91f1ad

A co ak pride raz tvoja dcera v 17r ze je tehotna??Alebo syn,ze bude otcom v 17r???Ako by si jeho frajerku donutila ist na potrat??Ok dceru mozes donutit ale cudziu dceru veru nie,a obzvlast ked si ho bude chciet nechat??

@anonym_91f1ad presne, ja mám v úcte mladé mamičky ktoré dali život dieťatku a nešli na potrat. Lebo spoločnosť svojim odsudzovanim presne mnohe taketo dievčata nuti na potrat. Hlavne ze hlasaju sexualnu slobodu uzivaj si a potom ukazuju prstom

ivicatolic
Dnes o 07:13

@anonym_autor lebo svet je svetom 👉👀, niekto sa nedokáže zabezpečiť celý život, prežije vďaka rodinke a.zdedeným majetkom, niekto deti nemôže mať v 20, nieto v 40, niekto sa len pricucne k niekomu a na - ťahaj ma, niekto celý život buduje a nakoniec je sám a všetko naprd....ale tvoja úvaha o topke je úžasná, ďakujeme....💚

patrike
Dnes o 07:16

Neries inych, nestaraj sa. Mozeme len hadat dovody, najskor to bude zlyhanie antikoncepcie alebo spoliehanie sa na neucinne metody.
Spomen si na casy tak do roku 1995 priblizne, stredoskolacky sa vydavali a rodili hned po skole.

anonym_634c4a
Dnes o 07:23

@anonym_autor prezradím ti jednu z najdôležitejších životných múdrosti: " NEMUSIŠ ROZUMIEŤ VŠETKÉMU" keď dospeješ do toho štádia, nebudeš musieť riešiť iných.

zuzitko74
Dnes o 07:23

Ľudia sú rôzni...žijú rôzne, cítia rôzne, premýšľajú rôzne, plánujú rôzne. Človek je bytosť so slobodnou vôľou a má právo robiť vlastné rozhodnutia...aj tie nesprávne, samozrejme, potom za ne nesie následky.

anonym_76e243
Dnes o 07:24

Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.

anonym_2b41d9
Dnes o 07:26

Ja som mala dieťa v 23 s priateľom v podnájme, bez rezervy... A bolo plánované, neviem mala som taký pocit, že je správny čas. Dobre som urobila, lebo to síce bolo ťažké, ale neskôr kvôli zdravotným problémom by už dieťa mať nemohla. Teraz má dieťa 15, som vo vlastnom s manželom (síce nie otcom dieťaťa) a nemôžem byť spokojnejšia. Výšku som urobila popri práci a rodine.

aperolcek
Autor odpoveď zmazal
anonym_822e5b
Dnes o 07:44

Ja som bola so svojim uz teraz muzom od 15 r . Momemtalne tahame 21.rok co sme spolu .Otehotnela som v 18 ,druhu v 20 . Planovane neboli ,ale boli milovane od prveho momentu . Boli tazke dni ,po kazdej jednej stranke ..ale vsetko sa da ,ked sa chce ...

No mam za sebou aj porod v 33r . Aj potrat v 32r .
Mlade telo znesie viac a lepsie . Zato materstvo za mna po 30-ke je carovnejsie . Viac si ho vazim ,uzivam ...

Pokial je dietatko milovane a má co potrebuje ,ved ono nepotrebuje kovik za 1000e,znackove toplanky atd ...tak je uplne jedno kedy sa rozhodnu dieta mat .

Ja nelutujem absolutne nic ,ked tak mozno ,ze ich nemam viac .

zafir01
Dnes o 07:47

@anonym_autor vodis , mas nazor ze mat prve dieta medzi 30 a 40 je topka . Mne sa prve narodilo po 4 rokoch snazenia a potrate v 24 rokoch , posledne v 35 rokoch . Mam 38 , tri svoje deti ,plus jedno v pestunskej starostlivosti . Najstarsi pojde na strednu na intrak. Moje deti sa materialne maju velmi dobre. Mame viac ,ako som planovala v mladosti , nezije sa nam zle, nechodim po obchode pozerajuc akciovy tovar . Kym som bola mladsia som mala lepsi zdravotny stav ( necitim sa stara ,sportujeme cely zivot cela rodina ,sme fit ) ,no tu prichadzajucu 40tku citim , a som vdacna ,ked mam uz cas na seba a manzela , obaja pracu ktora nas bavi a slusne zivi .a cas

Ale kazdy sme ini a mame ine potreby ,tak uplne chapem ,ak niekto zacne aj v 40 ...
Jednoznacny vek , kedy mat dieta ,ktory by sedel na kazdeho ,sa urcit neda.

anonym_96462b
Dnes o 07:49

a teba to trápi, lebo ? ináč je neuveriteľné, ako každý rieši každého a všetko ..nemáš svoje starosti ?

anonym_c53884
Dnes o 07:52

A čo je teba do toho? Gratulujem, tlieskam, aká si zodpovedná a zabezpečená. Život je farebný a nie čiernobiely. Tiež som roky žila v nájme, než som si našetrila na nehnuteľnosť. Nie je to ľahké.

anonym_8f7218
Autor odpoveď zmazal
anonym_9f216b
Dnes o 08:08

Ženy, keď u tu píšete príbehy, tak píšte svoje. A nie cudzie . 🤮

anonym_aea520
Dnes o 08:08
@anonym_76e243

Ja končiaca študentka, on prvý rok zamestnaný, podnájom a rozhodli sme sa mať dieťa. Dieťa má už 4 roky, máme sa úžasne, dovolím si tvrdiť že lepšie sme sa rozhodnúť nemohli. On stáva dom, ja idem kupovať byt, podarilo sa nám kúpiť 2 autá, pracovne sme sa obaja uchytili parádne. Prečo sme sa tak rozhodli? Ja som vždy dieťa chcela mladá a nikdy som ho nepovažovala za prekážku. Veď budovať kariéru, zabezpečiť bývanie, rásť ako človek sa dá aj s dieťaťom. Jediný rozdiel ktorý tam bol bola materská na ktorú som nemala nárok, čo sme ale vedeli a podľa toho sa zariadili.

@anonym_76e243 to kde pracujete? v Smere?

katkaseiner
Dnes o 08:09

Ja si myslim ze tie dievcata neplanuju spravne.... proste ziju vtedy a hotovo. Neplanuju ze chcu pracu snov, vlastne byvanie, este predtym pocestovat a tak. Proste sa pritrafi a uz potom co dalej? Naplanuju velmi rychlo aj dalsie a hotovo.. potom sa z toho uz velmi tazko dostava, pretoze z 1 prijmu zivit 3-4 osoby a este nieco planovat do buducna je velmi tazke (netvrdim ze nemozne).

Strana
z4