Prečo mám nervy na moju mamu, keď sa priblíži k môjmu synčekovi?
bývam s mamou a s manželom v jednej domácnosti, na šťastie sa o 3 mesiace sťahujeme... môj synček sa narodil 1.2.2010. ked som bola v pôrodnici skoro stále spal, iba ked bol hladný plakal. ked sme prišli domov každé dve hodinky som ho kojila aj v noci a ráno sa ma mama pýtala prečo v noci tolko plakal, ale nevstala z postele aby sa prišla opýtať či niečo nepotrebujem. ked to povedala už niekolkokrát, do mna stúpila taká zlosť, že som myslela, že ju nafackám... naštvala ma aj tým ked ho prebalovala a okakanu utierku mu priložil a na pipíka, ked začal nečakane cikať... vždy ked sa k nemu priblížila začala mudrovať alebo ked plakal sa vypytovala čo nie je hladný alebo pokakaný alebo... stále mi len nervy robí... teraz už stačí ked sa k nemu čo i len priblíži mám ju chuť poslať kade lahšie... baby mali ste niektorá podobný problém? aj moja svokra podobne mudruje ale tú tak často nevidím max raz za mesiac tak ona mi až také nervy nerobí... neviem čo mám robiť....
..diddi...to že sa tu trošku sťažujeme, je smutné pre to, lebo taký je život....a miločka29:čo sa týka správania sa..ešte nikdy som sa so svojou svokrou nepohádala a nikto mi nemôže vytknúť, že sa zle správam.....moja svokra je dobrý človek a nemusím sa báť jej nechať postrážiť malú a vždy je ochotná mi ju postrážiť......ja však píšem o tom, že aké je to strašne otravné a zlé, keď mi do všetkého kecá...som už dlhšie po pôrode a tak si nemyslím, že hormony nejak vplyvaju na mňa, ja sa s nou nikdy nehádam, len sa teším kedy vypadneme, lebo ked ju manžel slušne zruší a povie, nech sa nestará, tak akoby hrach na stenu hádzal.....a je mi jedno, že všetci mi chcu len dobre, povedzme si pravdu, že nie sme retardované 12 ročne ciganky s detmi, čo potrebuju aby im niekto radil.........ked chcem, tak rada sa spýtam aj to robím, ked potrebujem...takže tak to je, že fakt najlepšie je mladým samím...milocka a čo sa týka bývania, tak to nieje jednoduché........ale ty si už staršia, avšak by som teba chcela vidieť ked by si bola mladá a mala svokru za riťou a neustále by ťa poučovala...a ver že aj ked bývaš s mladými, mnohokrát sú ticho, ked sa im nepaci, že im radis, ale o tom sa nehádajú s tebou, len večer ťa poohovárajú ked sú sami .
Nkaps ked čítam ako píšeš že by si mamu nafackovala tak nemám slov 😕
Ked s ňou takto komunikuješ tak sa nedívim že máte taký blbý vzťah medzi sebou. Ty bud rada že môžeš u nej bývať kým sa vám dom nedokončí. Myslím, že sa dá aj slušne vysvetliť ked si niečo nepraješ ale viem si predstaviť s akými nervami s ňou asi komunikuješ. Ja viem, že ti môžu ísť jej dobre mienené rady na nervy, ale vždy sa treba ovládať a nezabúdať že je to tvoja mama a nie kamarátka. Prinajhoršom sa dá jedným uchom dnu, druhým von a nevšímať si to.
No a k tomu tvojmu mottu, skús to vziať aj z druhej strany, tiež súhlasím s tým, že, ako mi rozprávame o rodičoch takto raz budú o nás rozprávať naše deti. 🙂
juliakocka super napísané a perfektne vystihnuté....... 🙂
to stým nafackovaním snáď nkaps tak nemyslela..... 😒
rubinka vždy sa ovládať nedá, hlavne ak ti to opakujú stále dokola a ty vyzeráš ako neschopná matka....
alca85...diky za kompliment 🙂 ..a presne, máš pravdu.........ale kto si to nezažil na vlastnej koži tak nepochopí...a mám pocit, že hlavne tie babenky tu píšu také ,,múdre" rady ako sa slušne správať.... a si nemyslím, že ked niekto napíše, že by rád nafackal, tak to aj spraví......
ja ešte pred narodením dcéry, by som na svokru nemohla povedať krivé slovo.....veľmi dobre sme si rozumeli a vedela som sa s ňou lepšie porozprávať ako s vlastnou mamou.....no po narodení malej sa všééétko úplne zmenilo....ja nehovorím aj mne pomáha aj sa jej za to poďakujem, ale všetko má svoje hranice.....a ja si nenechám skákať po hlave....
juliakocka neni zač... 😉
rubinka ľahko sa hovorí ťažko sa robí a ešte ťažie uverí... to nafackanie som samozrejme myslela obrazne ale keby siahla na moje dieťa alebo by na neho ako nepríčetná ziapala tak by som asi zasiahla... a keby Vám rozprávala že čo som to za matku, že dieťa nechám plakať a ked každé ráno tŕpnem kedy vojde do izby ked sa malý zobudil a začal plakať že je hladný... ani ho už radšej hned neprebalujem aby ani nezaplakal a dám mu hned napapať aby som nemusela počúvať prečo zase malý plače....
takto to je... už musím len vydržať
Nkaps ktorá mama nedáva nejaké rady a nepoučuje? 😀 Tiež si čo to vypočujem ale spravím podľa seba. 😉
jaj rubinka pozerám, že ty bábo ešte len čakáš.....tak uvidíme čo budeš hovoriť potom.......no a samozrejme, že každá mama poučuje, ale nech nevnucuje svoj názor.......aj ja poučím svoje kamošky, ktoré čakajú bábo, alebo sa im práve narodilo.....a keď ja potrebujem poradiť, tak nemám problém sa opýtať....
Alca ta vidíš ja ešte len čakám a už si vypočujem 😀 ale beriem to tak že mi chce dobre, aj ked sa nemusíme zhodnúť vždy. Potom slušne poviem že si to predstavujem inak. Snažím sa nehádať aj ked nie vždy to ide. Ale nepísala by som nikdy na mamu také hrozné veci verejne. Mňa len toto zarazilo.
rubinka viem, že sú to hrozné veci, ale bohužiaľ je to pravda. iba som chcela vedieť a uistiť sa že nie som jediná čo má nervy na svoju mamu či svokru, vyčitam si svoje pocity a preto som ich musela dostať von... ja som si s mamkou nikdy nerozumela... ked som bola týnedžerka chcela mi prebrať o pár rokov staršieho priateľa (zaľúbila sa do neho) ale on si vybral mna boli sme spolu 4,5 roka potom sme išli každý inou cestou... ona je už 3 roky nešťastná lebo jej frajer s nou jedná ako s handrou a ona ho citovo vydiera,ale kvoli slepej láske ho nechce opustiť... aj ked sme jej už všetci dohovárali nech sa na neho vykašle... myslela si že po narodení môjho dieťaťa sa niečo zmení (stane sa zázrak) alebo ak sa nestane bude sa môcť utiekať k môjmu malému ale to nedopustím, nedopustím aby si svoje pocity vylievala na maličkom bezbrannom dieťati....
juliakocka ja som tu nikoho nekonkretizovala ze sa hada so svojou mamou, resp. svokrou tak neviem preco ak sa to teba netyka si to zobrala na seba. Ja som mala a mam svoju zlatu svokru 3 km od seba a nikdy sa my nemiesala do vychovy tak mozno preto sa aj ja snazim ako som uz pisala nemiesam do vychovy len v ramci svojich moznosti sa snazim pomoct. A s tym, ze moji mlady ak sa im nieco nepaci ze su ticho nemas pravdu, pretoze u nas plati zasada, ze komu sa co nepaci tak sa to poviem priamo ale zasadne slusnou formou a stale musi existovat kompromis. Aby ste teraz nebrali ze ja sa tu idem prezentovat ako najlepsia mama, svokra, mna len velmi zaboleli tie slova, ktore v prvom prispevku napisala nkaps. Preto som reagovala, ale urcite som nikoho z vas nechcela urazit, ale len napisat aj nazor babicky a aby ste si nemysleli, ze aj tie mamy, svokry su so vsetkym spokojne a tiez si urcite mnohokrat musia zakusnut do jazyka pre pokoj v rodine.
A juliakocka nie je to len nazor babiciek, pretoze babicka tu som len ja a ostatne ste mlade mamicky, aj ja som nou bola a aj teraz sa na staru babu necitim.
nkaps ako teraz pise, ze nikdy nemala so svojou mamou pekny vztah, mozno je to prave dopad toho ich dlhodobeho naruseneho vztahu do ktoreho vidia iba oni dve.
Chvalabohu to nie je moj pripad a ja som zila a zijem hlavne pre svojich blizkych a aj ich vztah ku nam rodicom si nadovsetko vazim a pevne verim ze takto to medzi nami ostane navzdy 🙂
moja mamka nie je typická mama a babka ona má v hlave chlapov... a mi ked sme boli malé tak nás ani nekojila, lebo sme jej ževraj len krv ťahali... ale ked som bola v pôrodnici tak ma nútila kojiť aj ked mna to neznesiteľne bolelo chcela som malého dokrmovať... o tom nemohlo byť ani reči aj ked bol malý hladný...moja najstaršia sestra mala málo mlieka a po necelom mesiaci prešla iba na umelú stravu... prostredná zas nemohla kojiť, lebo malá mala reflux... ale ja som rada, že ešte stále mám mliečko pre môjho drobca a už som si zvykla... doteraz nám vyčíta že jej po pôrode vybledli tmavomodré oči... 😖 ja ked som mala pár mesiacov tak som ju 4 mesiace nevidela lebo som bola na liečení, možno aj toto obdobie sa podpísalo na našom doterajšom vzťahu... moj tatko sa zastrelil ked som mala 9 mesiacov kvoli nej... takže sa o nás starala starká ale aj opatrovateľka... my sme podarená rodinka 😖 😀
teraz ma tu neukameňujte, ale ozaj by asi potrebovala prefackať.. 😎 ....nkaps, to je asi skôr mama babka v puberte... 😔
no nemáš to ľahké......
nkaps... mas to tazke... spravanie tvojej mamy mi pripomina moju, ani moja ma nekojila, byvala so svokrou - mojou dobrou babickou, ta sa o mna starala.Ked som mala cca 1-1,5 roka, odstahovali sa rodicia do 15 km vzdialeneho mesta a mna nechali u babicky.Videli ma raz za cas, evidentne som im nechybala, az ked som mala ist do skoly a mal sa mi narodit surodenec, zrazu si na mna spomenuli, ze ma maju a nasilu ma od babicky zobrali, bolo to strasne, boli to pre mna cudzi ludia, nemala som tam ziadnych kamaratov zo skolky, nepoznala som tam ziadne deti, bola som tam ako cudzinec. Tieto vztahy sa s rodicmi nedali nikdy do poriadku, vzdy sme sa k sebe spravali ako podnajomnici, co sa stretavaju v jednom byte. A o babke v puberte by som tiez mohla hovorit, ked si sadla na kolena mojmu kolegovi, co by mohol byt vo veku jej syna, a flirtovala s nim 😢 a o vychove mojich deti ani nehovorim, tiez sa predvadzala ako dokonala babka ☹
Nkaps tak neviem či si zaslúži oslovenie mama ale fackať ju bude život.A svedomie.Ved každému sa vráti tolko kolko dáva.Tolko lásky sa jej vráti kolko vám jej dala.Ked bol naozaj taký"žiaden vzťah" medzi vami tak to už si nikdy vzťah tam nebude.A vaša mama v budúcnosti ostane sama.a potom začne chápať ako sa správala ako deti milovala či ich milovala.Sú takýto ludia.Poznám jednu čo ked zistila,že ostala tehotná tak bola najprv nešťastná a potom ked zistila,že čaká syna bola nešťastná ešte viac lebo chcela dcéru. ☹ ☹ Bude si vyberať ako topánky.No a ked sa narodil tak na druhý den volala kámoške našej,že čo má robiť aby stratila mlieko lebo chce schudnúť ☹ ☹ Toto je v mojích očiach úbohosť.Ale nebudem nikoho súdiť.To bude robiť niekto iný.A každy máme svoje vedomie a svedomie a vieme čo robíme. 😒
alca85 odkedy sa pamätám, tak zažím jej tretiu pubertu.... 😖
vinka ona si obidve moje sestry od seba odohnala a ja sa teším kedy ja vypadnem... už rátam dni... 😀
nkaps, ahoj. Aj ja som to mala podobné, aj keď nie až také hrozné, ale mala som jednu výhodu, že moja mama so mnou nebývala. To som videla, a aj vidím, že má strašne rada moje deti. A stále, keď ona chcela robiť niečo ináč, ako ja, tak zakaždým znela moja odpoveď, že "mala si vlastné deti, realizovala si sa pri nich, tak pri mojich sa nemusíš". A toľko som jej to stále hovorila, až ju to prešlo. Teraz už 4 roky bývame skoro 400 km od seba, takže sme si viacej vzácni. Aj mama už veľa vecí pochopila, a aj ja, a teraz, či už ona ide k nám, alebo deti tam vždy sa vieme dohodnúť a ja viem, že sú pri nej v bezpečí a že im nič nebude chýbať. Do výchovy sa mi nestará, na to máme približne rovnaký názor, takže sa teším, že sa nám polepšili vzťahy...
Myslím, si, že hlavný problém vo väčšine rodín je ten, keď bývajú s rodičmi. Ja by som to nevedela...
Ku svokre sa nevyjadrujem, sám môj manžel má na ňu ešte asi horší názor ako ja, takže tak.
nkps-reagujem na tvoj celkom prvý príspevok:
ja som kedysi keď som bola ešte "mladá a sprostá" reagovala prehnane.Ale časom ako syn rástol (teraz má 8r ) prišla som nato že moja mama a sestra sú jediný ludia na svete na ktorích sa možem spolahnúť.(manžel sa po rokoch velmi zmenil)
často sa mi zdalo že moja mama by sa nemala alebo inak mala starať o moje dieťa ale teraz už viem že kedykolvek by som potrebovala by mi s ním zostala,pomohla, poradila a čo na tom že by zopár vecí robila alebo urobila inak ako som si to ja zaužívala...to je len detail nepodstatná maličkosť.
Skor ako mame niečo povieš dobre si to premysli lebo to čo s úst vypustíš už nazad nevezmeš.
ja som na otazku "PRECO PLACE" alebo podobneho charakteru "PRECO" hovorila: "opytaj sa ho (babatka)!" a bolo vybavene
😀
mimkao ako to stíhaš? ja by som chcela ešte jedno, ale mám z toho strach tjošku 😒 😀
NKaps: milocka 29 ma pravdu, skor by si to mala brat tak, ze mama chce pre Teba a pre Tvoje dieta to najlepsie. Mala som podobnu skusenost, Patrik zo zaciatku vela plakal, ked mi mama a sestra hovorili, ze mozno je hladny, len som sa s nimi hadala. Vysledok? Skoncila som s nim v nemocnici, lebo som mala malo mlieka a bola tvrdohlava, a Patrik bol podvyziveny. nikdy na to nezabudnem. Teraz sa na to pozeram uplne inak - skor si vycitam, ze ja hlupa, nepocuvala som rady mojej MAMY, a skor som dala na kamaratky: kojit, kojit, kojit. Mama Ti vzdy chce len to najlepsie. Samozrejme, ja svojej mame takisto poviem, ze si nieco nezelam, ze nech respektuje aj ona mna, ze ja som mama a pod. Je vsak potrebne brat celu situaciu s nadhladom a nic neriesit ci nevnimat razantne, byt nad vecou. Drz sa 😉
nkaps rychlo sa odstahuj pokial sa da...spoločna domacnost vam nerobi dobre...
ja som taky problem mala so svokrou.aj ked nebyvala snami chodila nam pomahat každy den.no a mne to liezlo neskutočne na nervy... maly mal koliky bolievalo ho bruško ..vždy mi do toho dirigovala ako mu mam masirovat bruško ako cvičit s nožičkami,,,ked začal plakat už aj dobehla a radila,popripade mi ho išla zobrat a tišila ho .ke dplakal tak že mam slabe mlieko alebo malo a stale niečo...ja som z nej bola vyčerpana a tak vystresovana ešte viac ako keby mi ani nepomahala...a najhoršie je na tom že sami tak sprotivila že ešte dnes ju neviem vystat.aj ked viem že to nemyslela v zlom a že chcela len poradit ale ak neustale tvrdi pravy opak ako matka robi., tak to človeka zneisti..ved ta matka sa fakt len uči a snaži sa vžit do toho svojho babetka....
zuza.m mne toto svokra raz urobila a mala som ju chuť niekam poslať našťastie sa tak často nestretávame, takže som sa zdržala... malého bolelo bruško 4 až 5 krát denne som s ním cvičila, masírovala... vždy to trvalo asi pol hodinu.... bola u nás na návšteve a malý plakal straaašne plakal, ja som robila s ním to čo vždy a ona my ho vytrhla začala s ním hojdať tíšiť ho do mňa taká zlosť vošla... 😠 potom ho dávala na bruško masírovala chrbátik nič nezaberalo no proste sme si ho podávali z rúčky do rúčky chuďatko moje malé.. nakoniec som mu dala fenyklový čajík a zaspal mi v náručí celý vyčerpaný a bola som šťastná, že sa ukľudnil u mna a nie u nej aby videla, že u mamky je najlepšie...
do mesiaca by sme už maly byť presťahovaný... 😀 😀 😀
viki123 neviem či si si čítala všetky moje príspevky, ale pravdepodobne nie, ale ved je to tvoja vec.....
len pre info, môj malý má mliečka až až niekedy si musím aj odsávať a priberá pekne, doktorka mi nekázala prikrmovať, že do 6 mesiacov mu stačí moje mliečko... a v noci plakával, lebo bol hladný alebo ho bolelo bruško a ja som predsa nespala, robila som všetko preto aby mu bolo dobre... ale mojej mamke to vadilo, a vôbec toľko neplakal ako ona všetkým rozprávala, to mojej sestry malá mala reflux a to bol nekonečne nekonečný plač s mojím malým sa to nedalo porovnať, ale jej vadilo ked len mukol...
ahojte dievcata, tak tato tema ma zaujala - s napisanym suhlasim aj nesuhlasim...
z celeho srdca mam rada ako svoju mamku, tak aj svoju druhu mamku - svokru. Su to milujuce babicky, ktore chcu mne s manzelom aj nasmu syncekovi len to najlepsie a vychadzame spolu velmi dobre.
No napriek tomu od porodu sa v mojom vnutri z casu na cas usadia na nich nervy....
Uz pred porodom som nahlas hovorila o tom, ze chcem skusit starostlivost o drobceka sama a ony s obavou kladli otazku ci si na to trufam. Pri pohlade spat vidim, ze to bolo skvele rozhodnutie netahat k nam ani jednu z nich. Jednoducho od casu kedy sme sa narodili my sa vela postupov a pristupov zmenilo a tak pri kazdej druhej diskusii boli nase nazory diametralne rozdielne.
Maminkine neustale obavy, ci je maly dost obleceny; podla nej bol stale hladny- dokonca aj ked neplakal; ked som s nim sla po schodoch tak isla predomno, ze ma bude istit, aby som nepadla - akurat ze mi zrovna zakryvala roh schodika....
Svokra ma v kojeni moc podporovala, aj vetranie, ale trochu ma tlacila do podavania cajiku alebo vodicky s odovodnenim, ze mlieko je sladke a z toho ho musi smadit, a ked uz sme po pol roku zacali caj davat, tak by mu ho boli prisladzali, aby bol chutnejsi....
No veci sme si vzdy vysvetlili, niekedy sice na desat krat, ale aj ked nesuhlasili, tak aspon akceptovali, ze si to zelam tak a tak...
Ahoj Nkaps,
mam dve prekrasne dietky, moje radosti. Ked sa mi narodila dcerka, byvali sme u svokry (do porodu najlepsia osoba na svete, po porode som usla odtial ale hlavne preto lebo svokor je alkoholik tazky a svokra si ho zastavala... ☹ 😖 ) Byvala som u mamy aj s mm. A tak isto same cajiky, prikrmy, plienky...Vzdy som vysvetlila: Ty si sancu mala, teraz ju mam ja, nechaj to na mna. Asi sa bali vsetci, ze sa o dcerku nedokazem postarat, ked jej nedam ani cumel a caje a co ja viem co....Dokonca ma mama donutila Sunar kupit!Ale vsteko sa casom upravilo a ked mala dcerka 8 mesiacov, odstahovali sme sa do svojho a bolo super 😀 Dcerku som kojila 21 mesiacov a mama s babkou sa vychvalovali ze kojim...Ked sa mi narodil syncek, so vsetkym so mnou suhlasili aj s kojenim aj bez cumlov aj bez cajov a to som hovorila mm ze niekde je chyba, ked tak pritakavaju. Alebo si vsimli ze starsia prezila tak to prezije aj on 😀 Jedine co im tentokrat prekazalo je ze ho nosim v satke, ale potom o tom vraveli v TV, tak su stastni ze bude inteligent a sebavedomy. Ale ked som to vravela ja tak nie, krivim mu chrbticu, on sa musi vystriet v kocari...
Tak aj spanie. Spia obaja s nami v posteli od zaciatku ako z bruska "vysli" aj to bol u dcerky problem. Teraz pocuvam ako sme aj my spavali s mamou (pokial viem tak nie, ale dobre. Nech je klud...usmejem sa) Najlepsie bolo ked som bola s oboma tehotna a vyberali sme mena. Na dcerkino nadavali, hundrali. Nechceli to dopustit ale potom kazdy od babky z dediny a od mamy z prace kto sa dozvedel ake meno sme pre dcerku vybrali len jasal a vravel ze nadherne. Tak isto aj pri synovi. Velakrat to je asi o tom : co povedia susedia?? Akokeby sme s tymi susedmi zili. 😠
Fakt je hrozne ze v dobe internetu a obrovskej komunikacie, kde nie su mamicky odkazane na rady typu Jedna baba povedala alebo z jedinej knizky na trhu s nazvom "Moje dieta" sa k nam inteligentnym ludom spravaju vlastni blizky zo zaciatku ako k dakym neschopakom. Mne osobne to dost narusalo sebavedomie matky! Inak teraz ked byvame sami je svokra najlepsou na svete opat. Respektuje, chape a je stastna ze si precitam o vsetkom aj o vychove a obdobi vzdoru aj o kojeni a noseni v satke. Vo vsetkom vsetci podporuju.
Konecne vidia, ze svoje dietky milujem, zboznujem, ze na ne nekricime len ich bozkame a ze chceme pre nich len to naaajlepsie (bez cajov, cumlov, s plienkami a prikramami ako sa patri teraz a nie pred 20 rokmi 😉 )
mishik úplne s tebou súhlasím... na mňa mamka a prostredná sestra (ja som najmladšia) nadávajú, že vychovávam dieťa podľa internetu, že prečo si neprečítam nejakú literatúru... načo si mám čítať literatúru ked tam sú veci iba všeobecne a väčšinou zastaralé, a aj tak by som to za pár dní zabudla o čo tam ide 😀 radšej si to prečítam na nete a práve v tej chvíli kedy ma to zaújma a ked to potrebujem vedieť.... 🙂
cez víkend sme boli u známych na návšteve a známa sa ma pýtala, že či malému už dávam polievočky a kašičky, horím, že mám mliečka dosť a ked tak iba vodičku a od 4. mesiacov sa dokrmujú deti, ktoré dostávajú umelé mlieko.... a že prečo aspoň mrkvovú šťavu, že tú som mu mala dávať už od 6 týždňou 😠 😠 😠 😝 🙄
no čo by ste na to povedali... len to čo stále dokola: do 6 mesiacov ho mám iba kojiť a aj pediatrička povedala, že iba mliečko má papať... nooo a ked to povie doktorka tak sa hned stiahnu 😀

moja mama, zlata stvora, ale od zaciatku som pocuvala, ako my s bratom sme boli do roka bez plienok.......to hustila aj do mm, nepomohlo nijake vysvetlovanie, ze doba sa zmenila, ze maly to este nechape, stale som pocuvala, kedy uz zacnem maleho - ani nie 11 mesacneho, ucit na nocnik.......
nasi rodicia hold musia respektovat, ze su to nase deti a urobime po svojom, ze si dieta budem 6 mes len plne kojit, ze cajiky nedostane, ze plienky bude mat mozno do 2 rokov, ked sa nezadari naucit hrou a hotovo.
pokial nie som asocialna cupka co fajci decku do tvare a slope ako duha, ale mam stastne ciste syte dieta co ani poriadne nevie co je plac, tak hold mi do toho rady typu odplienkuj vtedy a vtedy nebudu davat. je jedno, ze ma vychovali, bola ina doba, moja mama bola na materskej 11 rokov a teraz vysvetluje mm ze nemam byt na mater.dlhsie ako 2 roky, lebo budem izolovana doma...to si treba vysvetlit a musi pochopit, ze je len moja vec ako urobim a hotovo.
ale to uz je aj vekom, sama doma, cela sa oddala rodine, zrazu sme prec a pripada si nepotrebna ☹ aj ked si volame skoro kazdy den.....nuz ale nevie si odpustit rady, ktorec ani nie su tak radami, ako staranim sa.....radsej si hryziem do jazyka, nech nema depku, ze som nevdacna, lebo si vzdy poviem - - mam vykojeny mozog, poviem co sa jej dotkne....to si to radsej necham pre seba a pokecame ked ona bude po prechode a ja dokojim 😅