Prečo mi cudzia žena posiela peniaze?
Asi 3x sa uz stalo, ze cudzia zena s rovnakym priezviskom ako ex mi poslala 500 eur. Posiela cca kazde 4 mesiace. V poznamke je, ze to je vyzivne nad ramec od mojho ex. Poslala som jej spat, ale znova poslala. Pani ma titul, ze ing. phd....
V zivote sme ani ja ani syn tuto paniu nevideli. Syn sa s otcom nechce vidat. To co tym chce tato pani naznacit? Preco to robi? Co tym sleduje?
@damira90 Ja netusim, kde ex zije. Nevidela som ho 10 rokov.
Založ mu bezplatný sporiaci účet, FIO má 3% a odkladaj tam. Kým bude mať 18 dávno zistíš čo je za tým a či mu to môžeš nechať alebo syn sa rozhodne že to vráti.
@damira90 Ex ma na FB profilovu fotku tak 15 rokov staru a ta jeho zena podla googlu zamestnanec univerzity.
Mna skor zaujima nazor, preco to robi.
A bum ako vo filme😅, exo sa zobudil,a po 10 rokoch chce dieťa lebo si žije v bohatstve a mysli si ze ho lepšie zabezpečia ak teda ta záhadná pani je jeho žena a toto budú mať pred súdom ako ze sa zaujímali
Fúúha nevies tak potom tie peniaze odkladaj. Bud ich máj na účte alebo ich maj na nejakom sporení. Co keď.. ale nevracaj ak máš hento v poznámke ( nad ramec) .
A prečo mu nenapíšeš? Veď aj keď sa s ním nestretavas napísať mu hádam môžeš? Že pani xy ti posiela peniaze s takou a takou poznámkou, že čo to má znamenať? Tu ti odpoveď nedá nikto
@ptvw Ex velmi dobre vie, ze syn sa s nim stykat nechce. Bola som so synom na kuratele a ta pani mu to vysvetlila, tak dal nastastie pokoj.
Ak by som bola s nejakým mužom a viem, že má dieťa a ja peňazí viac než dosť, tak dám. kde je problém? Fakt musia byť všetci ľudia zlí?
Ex dal pokoj ale možno žena nová je úplne iný Odvar...a tlaci mu ze nech bojuje
Proste treba zistiť kým není neskoro. A dostaneš bud radosť alebo veľké prekvapenie šoku
Podla mna to nie je az take zvlastne… ludia maju rozne vztahy v rodine, mozno jeho zene dala peniaze muzova matka, babka (proste priama rodina tvojho syna), mozno aj umreli a mali pre maleho dedicstvo a dali tej zene, nech poslu malemu, ale otec nech o tom nevie… mozno ma dlhy, pije, decku by neposlal, hocico. Uz som viackrat take videla oklukou robit.
Ved sa s nou spoj. Ak je zamestanec univerzity nemoze to byt problem napisat mail alebo zavolat. Zavolala by som jej, poďakovala a spytala sa, ze aky je jej zámer, ze to potrebujem vediet pochopit. Ze som na viac vyzivne nikdy nedostala a teraz mi posiela cudzia zena. Ona ti to vysvetli, nemusis si s tym zatazovat hlavu.
@autorka, @damira90, @ptvw, prečo v tom vidíte nekalé úmysly? Prečo sa neskúsiť pozrieť na to z pozitívneho uhla, že exmanželova nová manželka je empatická pani, ktorá chce pomôcť, lebo na to majú?
@autorka, ja by som poslala naspäť na účet 1€ a do poznámky by som napísala: "Ďakujem za peniaze nad rámec výživného pre syna. Môžem vedieť, kto ste a prečo mi ich posielate?"
My nemame odkial vediet,preco to robi. Ja by som jej zavolala a opytala sa jej,co tym sleduje,preco posiela peniaze ona a nie ex. A podla toho sa zariad. Su to peniaze pre syna,mozes mu ich odkladat
Mozno jej je luto,ze sa muz nemoze stretavat s otcom,tak posiela,aby mal aspon lepsi zivot🤷♀️
Nikto iný ako ona ti to nevysvetlí.
Prepac autorka ale mne príde maximálne cudne pýtať sa cudzích ludi prečo to robí. Na to moze existovať tisíc dôvodov a nikto okrem dotyčnej ti relevantnu odpoveď nedá. Co tak priamo kontaktovať zenu ktora ti tie peniaze posiela? A dozvieš sa presne co potrebuješ vedieť a nie dohady z mamickovskeho fora
Možno len majú viac peňazí, vlastné dieťa a vidí, koľko také dieťa "stojí" a je jej blbé, že na druhé míňa muž viac ako na prvé. Znie to scifi, ale verím, že taká osoba môže existovať.
A možno má úplne iný dôvod... Ktovie.
Moze to byť len pokus o akúsi kompenzáciu, keďže ex sa so synom nestretava a jeho žena sa ti to snaží aspoň takto vykompenzovat. Nerieš,tie peniaze tvojmu synovi z neba nespadnu, tak mu ich odkladaj, alebo za ne kúp,čo potrebuje🤷♀️
Neskúšala si ju nájsť na internete?
Aha všimla som si, že je pravdepodobne zamestnanec univerzity. Tak jej skús napísať alebo zavolať. Keď pracuje na univerzite, tak kontakt zistíš veľmi ľahko 🙂
Keď ja by som rada keby je taka ze keď ma fakt,pošle maminke v dobrom. Veľmi rada. A je to krásne. Len keď človek si už všeličo pomyslí. Nemyslela som to v zlom 😇
Cudzia žena by nemala tvoje číslo účtu, rovnaké priezvisko ako ex a nevedela by, že máš syna, ktorý berie výživné. Zamestnanci univerzity majú oficiálne maily. tak jej napíš. my ti tu neporadíme.
To je milé gesto. Odkladaj tie peniaze synovi na účet.
Buď rada že ti posielajú peniaze. Aj mne by mohli poslať, neodmietla by som 😅
Neviem co riesis.Peniaze by som odkladala a nechytala sa ich.Keby niekedy nieco,aby si mohla ukazat ze neboli minute,jed tak ich das synovi.Ale mne by tk nedalo,ja by som sa s tou pani skontaktovala aby som zistila preco to zacala posielat.
Čisto teoreticky keby viem že môj muž má dieťa a nezaujima sa oňho a posiela 360 eur aj keď zarába dajme tomu 7000 tak ona ešte tých 500 pošle .nič divné

Poznáš jej meno, nedá sa vyhľadať?