Prečo mi rodina neustále prezlieka dcéru?

23. dec 2020

Ahojte, dcerka vždy keď chodieva k svokre a švagrinej (bývajú spolu) tak ju prezlecu. Vždy som ju pekne obliekla, domov vždy príde dogabata vo veciach po sesternici, dve trička na sebe, na to ešte mikina a dvoje tepláky, väčšinou flakate, staré, obnosené veci. Je mi to jedno keby sa mi tie naše veci vracali. Dnes som otvorila skriňu a tam je už 5 starých ľahkých búnd, v ktorých ju vždy poslali domov. Ani jedna naša. Hnevá ma to, lebo som jej nedávno kúpila krásnu, teplú, páperovú súpravu s kožušinkou, tiež mala dva páperové overaly a netuším ani kde to je. Doma máme kopec starých vecí, ktoré sa snažím posielať spať, lebo nemáme toľko úložného priestoru a dcérka má navyše dosť svojho oblečenia. Prečo to robia?

dianaana
23. dec 2020

A preco sa ich neopytas? Keby mi dieta prislo v inych veciach, tak moja prva reakcia by bola: to co ma byt? Kde ma svoje veci??

syslik81
23. dec 2020

zbal stare veci co ti poslali a na drzovky pytaj svoje nazad ... a im povedz nech ju neprezliekaju inak tam proste nepojde ..

zuzanka.zuzu
23. dec 2020

kludne nech príde AJ v tých veciach, ale "moje" nech mi láskavo vrátia.... to čo je? a ty máš na čo ústa?

bona
23. dec 2020

Nie je to skôr otázka na svokru a svagrinu? Ja osobne netuším🤷🏻‍♀️ A taktiež,bráni ti niečo ist ku nim a vziat si oblečenie tvojej dcérky späť?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adrikadt
23. dec 2020

Ahoj. Bývajú v dome? Moja neter vždy k nám príde náhodná ako z katalógu a skončí v synovych teplákoch a tričku. Behajú po dvore, hrajú sa so psikmi a bolo by mi ľúto, keby si tie nové veci potrhala. Keď odchádza ide však vždy vo svojom oblečení 🙂

syslik81
23. dec 2020

alebo ju proste nabuduce ked tam pojde oblec rovno do stareho co ti ju v tom poslali a vyriesene ... pekne veci si nechaj na prechadzky s tebou a do mesta

moonlight1210
23. dec 2020

neviem, ci mas exa a toto je exsvokra a exsvagrina, alebo aky je dovod, ze sa veci nespytas ihned naspat.
no minimalne si im vzdy mohla ihned zavolat, nech tie veci poslu naspat.

a ako druhe by som ju na navstevu vzdy obliekala len do toho, v com ju naposledy poslali domov. aby ich viac prsty nepalili oblecenie brat.

kika52621
23. dec 2020

Ako nerozumiem..... ved nech ju prezlecu mohla sa poliať, zapotit, zaspini alebo sa hrá vonku a nechcú aby si zaspinili nové pekne veci ale nechápem preci si jej nové veci nepýta?? ako mne by vadilo keby môjmu malému kúpim bundu a zrazu mu zmizne ako co by som mu šla kupit druhu???

autor
23. dec 2020

Kocky ale ja som sa niekoľkokrát spýtala slušne prečo ju prezliekajú. Buď sa zakicka alebo zamoci a že teda ju prezlecu. Ja striktne ležím doma na rizikovom až do pôrodu, pomáhajú mi teraz s ňou, a som im za to nesmierne vďačná, len tomuto nerozumiem.

kika52621
23. dec 2020

Tak ju prezliekli lebo sa zaspinila co je ok... ale prečo si veci nepýta späť?

syslik81
23. dec 2020

prezliekaju aby sa neuspinila otazne je preco nedavaju veci nazad ... normalne nech ich manzel alebo ty pyta nazad a nevracia sa bez nich a ako som pisala vyssie nabuduce dat hned stare veci a je po probleme ...

autor
23. dec 2020

Hlavne by tie veci mohli automaticky posielať a nie, že si ich budem zakaždým žiadať. Mne to je trápne neustále volat a pytat veci spat, sú to len veci a nechcem, aby ma brali ako nejakú hysterku čo rieši blbosti. Ja tie ich veci vždy po manželovi poslem.

basska_b
23. dec 2020

Veci nazad VY-PÝ-TAŤ. Moja mama tiež niekedy prezlečie, ale vždy mi moje vráti a takisto ja jej vrátim to jej náhradné. Ak ti to dávajú ako že už si to máš nechat, že sesternici je to malé, tak to vyhod (keď už budeš po pôrode, urobís poriadky)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. dec 2020

@basska_b niekolkokrat som im hovorila, že mame doma kopec vlastných veci a nepotrebujem tie ich, lebo nemáme doma ani dosť priestoru na uskladnenie a ja mám rada skôr minimalizmus. Majú ešte syna v rovnakom veku ako je dcérka, tak nech to dajú jemu.

autor
23. dec 2020

@viestta len ja som to už niekolkokrat riešila s nimi.. len som chcela počuť názory, či to ma niekto doma podobne.

hettinka
23. dec 2020

Vsak ju posielaj k ním v ich (starom) oblečení. A pýtaj svoje veci spat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkano1402
23. dec 2020

Tazko povedat, co im ide hlavou, ale moze ist o sporovlivost.
Teda, ty im posielas dcerku v peknych veciach a oni ti ju vratia v starych, aby sa tie pekne veci posetrili. No a oni ti ich nevracaju, lebo ich setria na asi horsie casy, alebo co ja viem. Nemaju v rodine, susedstve niekoho, kto bude alebo ma dietatko podobne tvojmu a chcu mu ich posunut? Ja viem, cele je to chore, ale mozno takto nejako uvazuju. Svagrina ma deti?

autor
23. dec 2020

@hettinka ale ja to pýtam a stare veci priebežne posielam spat, lebo to nemám kde dávať
@viestta pre dcérku nechodím, manžel ju brava, ja ležím doma na rizikovom. Inak by som to pýtala spat aspoň v taške.

autor
23. dec 2020

@evkano1402 švagriná ma dcérku (5) a synčeka v podobnom veku ako moja dcerka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. dec 2020

@evkano1402 ale to je choré, šetriť veci v skrini kým z nich vyrastie? Svokra stále hovorí ako to moja dcerka podedi po jej sesternici, ja by som sa ale stare, zmolkovane a flakate veci hanbila posúvať druhému vnúčaťu.

asia83
23. dec 2020

A vy nemáte ústa? Toto nepochopím.

autor
23. dec 2020

@asia83 prečítaj si, prosím, moje komentáre, vyššie 🙂

asia83
23. dec 2020

Tak asi nepýtate, keď nedávajú. Či vám tie veci kradnú? Nedala by som tam decko, kým by všetko nevrátili.

majkeel
23. dec 2020

To vazne riesis take veci? Ved zavolaj svokre, a povedz, jaj, prosim Ta, pribal manzelovi veci naspat, aby mala mala co obliect do skoly, skolky,... Na to nie je nic sproste, ked to povies normalne a milo, pripomenut este raz pred odchodom, ked budes vediet, ze odtial odchadzaju, nezabudnite na veci. Kludne povedz, ze mala tie veci musi nosit, lebo z toho o par mesiacov vyrastie.
Povedz manzelovi, aby sa bez veci nevracal, ved je to jeho rodina, nech si spravi poriadok. A ked im to aj tak nedopne, tak si sprav navstevu a nepohni sa odtial, kym nebudu veci v taske a posielaj ju v starych veciach.
Prides mi, ze to v sebe dusis, neozves sa, nevyriesis vcas a kludnou cestou, nazbiera sa to, potom vyletis a urobis z toho zbytocne peklo v rodine.

jana_eyre_2
23. dec 2020

To že by mi dieťa vrátili v starých veciach by mi bolo jedno, keď ti pomáhajú kvôli rizikovému.. ale že ti nevratia vase veci, to má akú logiku? Veď keď dieťa dajú späť otcovi tak mu pribalia aj tašku so špinavými vecami, nie? Čo akože robia s paperovou bundou? To by som sa ich aj opýtala.. ak tu má niekto podobnú skúsenosť aj tak ti to nijako nepomôže..

evkano1402
23. dec 2020

Vies. niektori ludia tak uvazuju, ze asi mas dost peknych veci, tak ti nebudu chybat, ze ti zopar kuskov vezmu. To, ze to nie je normalne, o tom ani nebudem pisat, vsak vies sama. Proste im na rovinu povedat, ze si VSETKY veci prosis naspat. A nebud zakocena, ak ti povedia, ze nevedeli, ze ich chces naspat, alebo ze si mysleli, ze ich nepotrebujes, alebo si mysleli, ze ich chces nechat niekomu z dalsich deticiek v rodine. Dokonca mozu povedat, ze si lakoma. Ale na to sa zvysoka vys...Aj manzel musi byt razny, ale on asi nema taky prehlad a je mu to tak trochu jedno, ze? Drz sa, toto je na dlho, lebo ti nebudu chciet porozumiet.