icon

Prečo mi rodina neustále prezlieka dcéru?

23. dec 2020

Ahojte, dcerka vždy keď chodieva k svokre a švagrinej (bývajú spolu) tak ju prezlecu. Vždy som ju pekne obliekla, domov vždy príde dogabata vo veciach po sesternici, dve trička na sebe, na to ešte mikina a dvoje tepláky, väčšinou flakate, staré, obnosené veci. Je mi to jedno keby sa mi tie naše veci vracali. Dnes som otvorila skriňu a tam je už 5 starých ľahkých búnd, v ktorých ju vždy poslali domov. Ani jedna naša. Hnevá ma to, lebo som jej nedávno kúpila krásnu, teplú, páperovú súpravu s kožušinkou, tiež mala dva páperové overaly a netuším ani kde to je. Doma máme kopec starých vecí, ktoré sa snažím posielať spať, lebo nemáme toľko úložného priestoru a dcérka má navyše dosť svojho oblečenia. Prečo to robia?

evkano1402
23. dec 2020

@asia83
No sprosto povedane, ano kradnu, ale nepripustia si to.

hettinka
23. dec 2020

Dvihla by som telefón a povedala že EŠTE RAZ mi príde decko bez veci, v ktorých tam islo, či už na sebe alebo v taške, tak tam viac nepríde. Alebo ju tam proste viac nedávala a po veci poslala manžela so zoznamom, fotkami.

A tie staré flakate by som pri tej príležitosti zbalila všetky a poslala spat. A ak ich nechcú, kontajner máte, či?

autor
23. dec 2020

@majkeel ale nie, nie som ten typ robiť peklo pre blbosti. Viac krát som im to ale povedala a je mi to už trápne.. preto píšem sem či som ja divná 😂 ale asi som.

h2
23. dec 2020

@evkano1402 No to hádam nemyslíš vážne, že oni vyzlečú vnučke novú zimnú bundu, aby ju dali niekomu zo susedstva. To sa ani v chorej hlave hádam taký nápad nemôže zrodiť! Veď tá malá to mala na sebe oblečené! Nejaké jedno tričko, alebo ponožky by som neriešila, ale zimná bunda, či overal? To hádam nie!
Autorka, keď oni zabudnú a tatko má na háku, treba to pýtať. Bez hanby.

elizabet173
23. dec 2020

a kde su jej veci ti ako vysvetlili?
.

evkano1402
23. dec 2020

@h2
osobna skusenost 😕 keby som to nezazila na vlastnej kozi, nepisem...ale skoda reci...

h2
23. dec 2020

Autorka, prečo by si mala robiť nejaké peklo? Proste normálne na sa spýtam. A ak je To to trápne, tak tým by som práve začala: "Prepáčte, už je mi to trápne, stále žiadať dcérkine veci späť, lebo vždy u vás zostanú, napriek tomu, že som to už viackrát spomínala. Ja jej potom nemám čo obliecť, keď jej nová vetrovka visí u vás v skrini."

autor
23. dec 2020

@evkano1402 manželovi to je úplne jedno, a aj keď ho poprosim o niečo tak vždy zabudne. A tiež by sa čudoval čo riešim. Ja si ich pomoc nesmierne vážim ale začína mi to vadiť - hlavne keď doma nemá potom nič poriadne teplé a slušné. Už som písala švagrinej slušne, či by mohla tie veci pozbierať a poslať po mužovi spat. Nechcem, aby ma malo za nejakého snoba ale teší ma keď je dcérka pekne a slušne oblečená. Ja si na seba nič nekupujem, všetok moj príjem ide na odvody, jedlo a dcérku. A okrem mna jej nekúpi nikto nič.

h2
23. dec 2020

@evkano1402 Tak to sa mi teraz rozum zastavil. 🤯

autor
23. dec 2020

@h2 súhlasím

evkano1402
23. dec 2020

Momentalne si na nich zavisla, lebo potrebujes, aby ti postrazili dcerku.
Inac ako priamou konfrontaciou, bez vyhovoriek a argumentov, tie veci naspat nedostanes. Moze to dopadnut tak, ze sa urazia a nebudu ti chciet dalej strazit dcerku. Alebo sa na to vykasles a do porodu vydrzis. A muzovi povedz nech bud kupi dcerke novu bundu alebo nech hned sadne do auta a vsetko privezie, lebo nemas jej co obliect a nebude chodi v starych a zmolkovych.

alguno
23. dec 2020

Písala si, že švagriná má tiež dcérku v podobnom veku. To ma napadlo ako prvé, tvojej dcérke zoberú pekné nové veci a oblečú ju do ich vecí na vyhodenie a nové si nechá švagriná pre svoju dcérku. Aj také veci sa dejú, bohužiaľ...
Pýtaj si svoje veci naspäť, ich handry hoď do igelitky a s úsmevom poďakuj, pripomeň, že si neželáš, aby tvojú dcéru prezliekali do ich špinavých handier!
Keď to nebudeš riešiť, bude to len horšie. Už teraz sa na tebe smejú, aká si hlúpa, že si to necháš. Držím palce. Neurobíš nič zlé, ale správné!

lucmirka124
23. dec 2020

A je tam vekovo cca dievcatko vo veku tvojej malej? Lebo mne pride ok ze malu prezleciem ak je zakvickana ale veci vraciam. Popripade ja som malu davala strazit tak ze som jej zabalila aj nahradne a to ze jej maju obliect.nic INE☝️

hettinka
23. dec 2020

No, najvyšší čas nechať manžela zaplatiť za oblečenie pre dieťa. Ak “zabudne”, urob veľkú objednávku napríklad v ZARA, NEXT veci, ktoré dcéra potrebuje a ukáž mu to, že má 2 možnosti. Buď pôjde po veci k mamičke a sestričke, alebo tu objednávku zaplatí.

sara07
23. dec 2020

tak ked nechcu tie veci vracat nazad
tak ju pošli v tých ich starých veciach, ked vieš čo robia tak prečo ju posielaš stále v nových ?
ked nechceš vyvolat hádku máš jedinu možnost poslat v starých ich a máš vystarené, to snad prežije alebo ju tam neposielat

evkano1402
23. dec 2020

Presne.@alguno
Nie ty si divna a robis peklo. Ale zial si donutena urobit poriadok s niekym, kto tomu nerozumie (nechce rozumiet). Chapem, ze sa ti do toho nechce, ale bud to urobi ciste a dobre vztahy medzi vami, alebo tie vztahy sa narusia. Ale nie ty si ta mimo, ci snob, alebo cokolvek. Skus muzovi jasne povedat, ze to co robia je proste kradez, podprahova sofistikovana kradez, ty nemas mat preco vycitky svedomia za ich spravanie. A ide o vase dieta nie o tvoju jesitnost, a nie nemavaju s tebou tehu hormony.

asia83
23. dec 2020

@jana_eyre_2 Presne! 👍

asia83
23. dec 2020

Blbosť sú pre vás peniaze, ktoré váš muž ťažko zarobí a vy za ne kúpite novú bundu dcére? Ja si vážim každý cent, no keď vy nie, tak im kupujte aj naďalej drahé oblečenie. Keď na to máte...

deti95060810
23. dec 2020

načo by mi boli cudzie staré haraburdy.... už aj by som staré odniesla s pýtala si dcérine nové oblečenie v ktorom došla ku nim. Moja otázka už by aj bola že kde sú dcérine nové vetrovky, nohavice.... to predávajú alebo ako....

autor
23. dec 2020

@asia83 nikde som nepísala, že kupujem drahé veci. 90% veci kúpim tu na modrom koníku - mamičky tu predávajú krásne, častokrát, minimálne nosené a kvalitné veci. Všetky páperové overaly a bundy mám z koníka. Navyše mám vlastný príjem 😀

cervenaruza123
23. dec 2020

Divna nie si ty, ale oni. Fakt nema logiku, aby ti nevracali vase veci, iba ak by si ich chceli privlastnit, co je zase dost ubohe. Nech ti to nie je trapne, pytaj stale spat, nech je to trapne im a mozno prestanu. Tak ci tak by som tam malu prestala posielat v novych veciach a ked ti ju vratia v ich veciach, by som ich stale vratila. A stale pytala jej veci spat. Fakt to nie je normalne. Nam sa stava skor opak, ze nam rodicia poslu aj veci, co nie su nase, lebo sa pomylili a nechceli si ich privlastnovat. To je normalne, ze clovek vrati veci, co mu nepatria. A nie naopak

asia83
23. dec 2020

Mne je jedno, za čo čo kupujete a kde. O tom som nepísala. Nie iba čítať, ale čítať s porozumením. Keď im všetky tieto veci, čo jej pokúpite, dáte, tak babka k babce... Podstata, ktorú som mala na mysli, bola tá, že ste sa vyjadrili, že teda kvôli blbosti sa nebudete hádať so svokrou (nechápem, načo sem potom píšete). Tak keď je blbosť celý šatník vašej dcéry (lebo ste písali, že teda všetko, čo jej oblečiete, vám nevracia, aj nové veci), či za 5 eur zaobstaraný alebo za 500 eur, tak potom si peniaze nevážite, či už svoje alebo mužove. Ja by som sa kvôli takejto "blbosti" hádala aj s vlastným mužom, nieto ešte so svokrou.

blah24
23. dec 2020

A vraceji ty veci urcite? Ja jen aby si nenechavali pro sve deti nebo pripadne neprodavali

makova333
23. dec 2020

autorka: kto sa hanbi ma prazdne gamby

terezka1947
23. dec 2020

No....a ked davas dieta na strazenie,nedavas na prezlecenie nahradne veci ty,svoje?
Potom si ich vzdy-tie zaspinene v taske zobrat spat..vyriesene.

liz_lemon
23. dec 2020

mozno tie tvoje veci predavaju niekde na bazosi

mogaa
23. dec 2020

No hlavne tu to neporiešiš.....manželovi nabudúce povedz, aby vypýtal dcérine veci domov - tie v ktorých prišla.....nech normálne muž mame povie že malú tam posielate v nových veciach a vracajú ju v starých veciach - čo je ok, veď dieťa keď sa zašpiní treba ho prezliecť, ale nemienite stále kupovať nové veci aby v nich mohla niekam chodiť keď má kopec svojich vecí u svokry.....

judar
23. dec 2020

Nesi ten typ robit peklo pre blbosti?...no nieee...ty si max NESCHOPNA otvorit napriamo papulu hlavne ze tu si stazujes ze posielas vyobliekane dieta a vracia sa ti jak supacka v starom...tu vacsina zien by toto neakceptovala - dost zien leda tak vyzije z materskej 200-300€ a su max spokojne ked kupia svojim detom pekne oblecenie z toho mala co maju a keby im tamto ich vlastna rodina dieta vyzliekala z novoty a posielala v supackych handrach tak by chytili zurivost...aj ja duplom na ich mieste kedze z toho moze byt aj chamtivost a kto vie ci to urodzena svagrina nepopredala alebo nepomenila za lepsie veci pre jej syna a v rovnakom style ako ty si myslis ze to je banalita a ona si tiez moze mysliet ze sak si pri peniazoch tez to je banalita pre teba tak co tam po handrach

hettinka
23. dec 2020

Lete ty žiadne paperove bundy a overaly nemáš. Má ich tvoja podarene svokra so švagrinou.

marca12
23. dec 2020

Tak ziadaj veci naspat. A ked tam pojde,zabal jej veci na prezlecenie