Prečo mi rodina neustále prezlieka dcéru?
Ahojte, dcerka vždy keď chodieva k svokre a švagrinej (bývajú spolu) tak ju prezlecu. Vždy som ju pekne obliekla, domov vždy príde dogabata vo veciach po sesternici, dve trička na sebe, na to ešte mikina a dvoje tepláky, väčšinou flakate, staré, obnosené veci. Je mi to jedno keby sa mi tie naše veci vracali. Dnes som otvorila skriňu a tam je už 5 starých ľahkých búnd, v ktorých ju vždy poslali domov. Ani jedna naša. Hnevá ma to, lebo som jej nedávno kúpila krásnu, teplú, páperovú súpravu s kožušinkou, tiež mala dva páperové overaly a netuším ani kde to je. Doma máme kopec starých vecí, ktoré sa snažím posielať spať, lebo nemáme toľko úložného priestoru a dcérka má navyše dosť svojho oblečenia. Prečo to robia?
Prepac, ale absolutne nechapem. Ved ked dieta posielam k starym rodicom, tak zaroven pribalim aj nahradne oblecko - tricko, teplaky, ponozky/panuchy, spodne pradlo...a ked sa dieta uspini, tak ho babky prezlecu do nahradneho oblecenia. Zaroven vzdy mam aj dalsie nahradne oblecko u babiek. V zivote mi dieta neprislo v inej bunde.
Možno má svokra radšej druhé vnúčatá, možno ich švagriná tak pekne neoblieka tak možno nevedia stráviť že tvoja chodí pekne poobliekaná. Ja by som to určite nenechala tak, ak manžel zabúda tak vopred zavolať že príde a nech mu dajú dcéru a v taške jej veci... A kým by všetky veci nevrátili by som volala. Nechaj si 1 staré tepláky a tričko, mikinu čo bude mať iba k ním a vyriešené. Alebo ju tam už proste nedávaj a nájdite niekoho iného na stráženie.
Tak ja neviem ale moja malá má dve zimné bundy a jeden obľúbený overal, takže keby sa mi to nevrátilo tak to istotne hneď riešim. Koľko máš doma zimných búnd že ti nechýbajú? Veď to je normálne ich chcieť naspäť, veď ich dieťaťu obliekaš. Hlavne ak máte málo miesta, tak asi nemáš dve skrine oblečenia len pre dieťa, nie? Treba vysvetliť a vypýtať. Tiež si to možno neuvedomili, tak treba hlavne im povedať čo je za problém.
Je ešte pracovný deň,kľudne hneď teraz zavolaj svokre,že muž za hodinku príde pre dcerine oblečenie.A preco hneď,no pretoze cez víkend chcete ísť pozrieť tvoju rodinu a chces aby išla vo svojich veciach,lebo doma už žiadne nemá.V podstate to nemusíš zdôvodňovat prečo to chces naspäť,ale aby si sa teda necítila ako tá zlá,že ich ešte nebodaj otravujes.Na rizikovom ležiaca si na tom veľmi zle?Že by si nezvládla jednu jazdu autom s ním?Keď sa rozlozis vzadu v aute?Na poradne tiež nejak chodíš.Toto by bolo podľa mňa najlepšie ísť si osobne vybaviť.
Aj moj syn sa u starkej (mojej mamy) prezlieka. Bud sa zakyda alebo je v prilis hrubych teplakoch a je mu u nich teplo a pod. Ale takyto problem nemame. Takze:
Dietatu pribal na varovku jeho vlastne nahradne oblecko, zo vsetkeho po dva kusy a svokre odkaz ze mozu prezliect po zakydani do toho. Ci?
@meadow1 no teraz mám doma 5 ich bund ale žiadnu nasu 😃
@kubkovamama písala som švagrinej nech tie veci pobali, že by som ich mala rada spat, lebo nemám pre malú už žiadnu poriadnu bundu. A ležím s dosť prísnym režimom, teraz už štvrtý mesiac, bohužiaľ. Najradšej by som si všetko sama porobila ale bábätko má teraz najvyššiu prioritu.
@evkamotka Teraz ma dcerka u nich dosť veci na prezlečenie 🙂@jvasenka úprimne si myslím, že svokra ma radšej svoje dve vnúčatá, býva s nimi a v podstate ich prevažne ona vychováva. Vari, upratuje a švagriná je skôr len na hru s deťmi, sama je velke dieťa. Ja sa do nich nestarám, zi a nechaj žiť.
Tak to asi najlepšie vyriešiš dohovorom s mužom. Nech sa nevracia dieťa v inom než v tom čo odchádzalo. Ale ak to on riešiť nechce, tak si to musíš s ním vydiskutovať. Každopádne nie je to normálne čo robia.
Nech muž pobalí všetky veci, ktoré patria k svokre a odnesie ich tam naspäť. Keď tam bude, nech Ti zavolá, daj s ním videohovor a nech Ti ukazuje veci, ktoré má zobrať domov a Ty povieš, či sú to Tvojej dcérky alebo nie. Babätko v brušku je teraz najdôležitejšie, ale Tvoja psychika je rovnako dôležitá. Tak to vyrieš hneď dnes. Ak sú veci Tvojej dcérky u nich len "zabudnuté", nebudú mať problém Ti ich hneď vrátiť. Ak sa začnú krútiť, že to chcú vyprať alebo z nejakeho dővodu budú mať problém to vrátiŕ, nech Tvoj muž pekne počká so slovami, že má dosť času, nech to pohľadajú a vrátia aj špinavé, práčku máte aj doma. Chcem veriť, že to len zabúdajú vždy vrátiť. A ako dievčatá písali, dávaj malej na prezlečenie náhradné veci, nejaké staršie, zo všetkého 2 kusy, aby svokra nemala dôvod obliekať ju do cudzích hábov. A k svokre ju teraz radšej nefinti, to si nechaj na neskôr, ked tam pôjdeš s ňou aj Ty. Držím palce. Daj vedieť, ako to dopadlo.
Najblizsie by som dcerku obliekla do tych veci ktore jej obliekli(obnosene od svagriny)na poslednej navsteve s odkazom aby jej obliekli jej veci ktore svokrusa naposledy oprala ked sa zakickala.
Viackrat si pisala, ze si tie veci pytala spät. Mna by zaujimalo, co na to odpovedali, co to len ignorovali, ci co?
@huxy poslali spat. Aj keď som im hovorila, že netreba nám iných veci tak to ostalo tak ako predtým.
@kika52621 že pohlada, pobali a pošle.
Ked ti to je blbe a trapne sa ozvat, tak kupuj kazdy tyzden nove paperove bundy. Co ti k tomu mame napisat? Ci das nam cislo na svokru a zavolame jej?
Čiže oni po Tvojom apelovaní veci Tvojej dcérky pošlú späť k Tebe? Alebo sa u nich strácajú? Nechápem, ako môže švagriná "pohľadať". Bývajú na zámku, že nevie, do ktorej komnaty ich odložila? Predpokladala by som, že ak to nie je ich, tak to bude mať nachystané, aby to pri najbližšej príležitosti vrátila. 😮
No mas to tazke, lebo poblem nie je az tak velky aby clovek koli tomu riskoval zle vztahy v rodine, hlavne ak ich potrebujes teraz pozas tehotenstva.
Urcite by to hnevalo aj mna. Ja mam napriklad citovy vztah k niektorym veciam ktore malemu kupim, lebo ich kupujem z laskou a vytesujem sa z tych veciciek. Velmi by ma mrzelo keby sa mi takto stratili.
Nepocula som este o takomto pripade a myslim ze bud im to je jedno, do coho tvoje dieta oblecu a je to len nahoda, ze su to vzdy veci, ktore ti nepatria alebo ich beru zamerne a pouzivaju na svoje deti alebo aj predavaju.
Kedze si uz skusala rozhovor a pytala si veci spat, asi nema zmysel robit to iste.
Mozno ak by si skusila cez dieta. Povedat im ze je to dcerkina oblubena bundicka a ze ju minule hladala a bola smutna ze si ju nemohla obliect alebo povedat priamo dcere nech si bundicku vypyta ked pride k babke (neviem ale kolko ma rokov, ci to uz bude vediet).
Najjednoduhsie by vsak bolo obliekat dceru vzdy do cudzich veci ked ide k babke a nikdy nepouzit svoje vlastne... tak sa ti uz nestratia a mozno sa ti vrati spat v tvojich veciach.
Vela stastia s tehotenstvom.
Prečo to robia? No lebo ta majú za hlupanu, (ktorá samozrejme nie si, ale pre ne áno) a chcú ti dat na javí, že bude po nich... Ze oni ju oblečú. A ze tvoj názor ich nezaujíma. Nič viac nič menej.
No tak ju pošli v tych starych veciach,ako pises teraz tam chodi casto. Povedz manzelovi,ze nech povie svokre,aby ti dala malej veci,ked su zamazane,ze si ich doma operies. Ja to so svokrou tak robim, obleciem ich doma a posielam aj nase nahradne oblecenie v pripade potreby,prezlacie ich do nasich a ziadny problem.
No mne exsvokra prezliekala dcéru hneď po príchode k nim(viem od dcéry) do veci od susedy-aj keď nosené,no boli väčšinou značkové a na to si svokra potrpela a robila to iba preto aby mi dala najavo,že ona má lepší vkus a jej dcéra predsa nebude nosiť "obyčajné". Lebo mne sú značky u r...i a s dcérou máme teplakovy vkus,exsvokra miluje eleganciu,značky.Dcera odchádzala v teplákoch a prišla domov v šatách.No zas veci nosila naspäť v ruksaku a ja som zas vrátila tie požičané.A už to nerobí,dcéra nemá rada keď si z nej robí bábiku na hranie a odmieta sa tam prezliekať a skúšať a vie riadne vrešťať.Len,u vás je problém niekde inde,skôr si myslím,že švagriná akože odkladá 😉 alebo myslíš,že ti tým chcu niečo naznačiť?
ako pokial ti pomahaju tak ja by som ju na buduce poslala v tom v com dosla posledny krat -na drzovku - vobec by som jej neobliekla veci ktore vies ze potom ti trva kym ti ich vratia -takked ju chcu mat tak oblecenu tak nech sa paci aspon to co ju prezlecu bude ich nie tvoje veci
Tak to pories s manželom nech pýta veci. A oni ti ich možno hneď nedaju, lebo ich dajú oprat a zabudnú.
Mne to svokrovci tiez robia aby sa vraj nezaspinil ked mu dam pekne, alebo ze sa zaspinil a prezliekli ho a pod...ale jasne som si dohodla ze veci musia domov s nim a nesmu mu ich ani prat , lebo vsetko svokra ponici..kupil svokor dvojo rovnakych tepkakov, jedny dal malemu a druhe nechal u nich a hroza...nase ako nove a tie u nich sprate a zmolkave..neviem co s nimi stvarali
Tak Ju pošli nabudúce v tých veciach opäť tam. Čo ti na to poviem. A späť nech pride vo svojom. Normálne by som pred odchodom zavolala že nech dcéra oblečie to čo minule nechala u nich a bodka
Je super že pomáhajú a strážia.Ked sa stane raz dva razy OK že nevrátia veci ale vkuse?A nové?Normálne každý deň by som slušne zavolala pred tým ako by dcérku muž vyzdvihol čo robila atď a keby povedali že sa zaspinila poprosím zabaliť veci ja si operem a ďakujem.Kolko má dcérka?Nevieš ju naučiť že jej dáš rupsacik s vecami na prezlečenie a keď príde sa prezlečie ako v škôlke a keď pôjde domov domov znovu a vezme si veci do toho rupsacika?Keby sa to naučí ako škôlkari ?🤔
Daj telefón na svokru. Idem, riešim 🤔😀
Tak u nas je podobny problem, aj ked jednoduchsi pre mna. Ja ked dam deti k nasim tak zasadne sa odtial dvera vrati vo veciach od sesternice, podobne chabek kvality ako si spominala aj ty. Neter je starsia a preto takto decentne posuvaju veci, ale teda jej veci vratia spat. Ale tiez som tam vzdy deti posielala s normalnymi vecami plus jedny slusne keby niekam isli ale po skusenostiach ze si tam tie veci znicili im tam balim len stare veci, takze minule ked isli na vylet vlakom do mesta tak nasi isli jak trhani 😂 ale je mi to jedno. Veci po sedternici triedim a zle kusy uz rovno koncia v kosi. Prestalo ma trapit ako tam su obleceni. No a este jedna pikoska, zbalim tam tri deti, ked idu na dlhsie tak fakt je to dost veci a ked sa vratia tak vsetko oblecenie je preskladane inak aj veci co nemali oblecene. Proste ako keby vsetko vytiahli a potom nanovo skladali do tasiek 🤦♀️ Pre mna to je paranormalny ukaz 🤷♀️

Mozno by ste boli prekvapene, baby, ale toto robia jedinci, ktori to po financnej stranke vobec nepotrebuju. Neviem, ale podla mna to svagrina nepredava. Moze byt za tym take hamtactvo. Toto mozete aj 100krat povedat a vysvetlit a stale si pojdu svoje, tam je akoby taka chora hlava, ktora si vobec nepripusta, ze robi nieco uplne mimo. A pozor, keby tam autorka nabehla, ze prosim si spat tie veci, tak nebudu vediet "najst" tie veci. A este z nej urobia labilnu chuderu, co riesi somariny.
@autorka. Zbytocne sa snazis to pochopit, preco to robia. Myslis si, ze ak budes poznat pricinu, budes vediet to kulturne poriesit. Ale je to strata casu a energie. Jedine jednat s nimi na ich urovni bez vysvetlovania.