Prečo moja svokra toleruje neveru svokra?
Milé žienky dozvedela som sa kurioznu situáciu o ktorej vraj už koluje x rokov ze môj svokor podvádza svokru...je to veľmi citlivé podľa ludi sa o tom.uz v našom.okoli bývame na dedine klebetí už pár x rokov podľa väčšiny to už aj svokra vie a toleruje ci zatvára oči.a ja teraz ked to cele uz viem a sa tu tému bojím otvoriť aj pred mojim mužom;možno to vie aj on.je mi z toho zle ako takéto nieco môže byt...
Nestaraj sa do cudzich manzelstiev. Cudzie znamena kazde ine, nez tvoje. Tvar sa, ako by si nic nevidela a nepocula. Mozu to byt len klebety s cielom uskodit napriklad kvoli starym sporom o 1m2 pozemku.
verejne tajomstvo je verejne-ale nikdy sa o nom nerozprava verejne... tak nezacinaj ani ty - oni vedia preco si to toleruju a teba sa to netyka
Čo s tým chceš robiť? Mužovi by som kľudne povedala, čo som sa dozvedela ale to by bolo všetko. Nie je to moje manželstvo.
@anonym_autor a z čoho ti je zle??? 🙄To ale vôbec nie je tvoj problém, tak ti nemá byť z čoho zle.
@anonym_autor A preco by si mala akoze tu temu otvarat? Nechapem? Len za to, ze to kazdy vie a zijete na dedine, kde sa nieco roznesie v priebehu 10min?🤷♀️🤦♀️ Ved to vobec neries. Je to cisto vec svokry a svokra. Ty to nemas absolutne co riesit🙄
@anonym_autor a čo je teba do toho?
@anonym_autor No prečo asi ? 🙂 Zázemie od ktorého nechce utekať, pomyslenie čo by na to povedali iný ?? , strach že čo s ním bude kam pôjde, niekedy aj samotná viera a cirkev brzdí dotyčného aby sa odpútal. Takých je ale že veľmi veľa ojoj niekedy sa to týka aj toho čo si myslí že jemu sa to nedeje 🙂 Príklad; Poznám pár obaja majú milenca/u dokonca aj o tom vedia ale pre ich deti a okolie chcú držať ,,rodinu,, po kope tak si užívajú ale domov sa vždy vrátia ku svojim.
Ja som v teame : Co by Ludia povedali . Najsilnejsia sila v tej generacii
Dedina, babky nevedia čo si začať tak roznášajú klebety a ty si na najlepšej ceste stať sa jednou z nich.. fakt radosť pre chlapa, mať také niečo doma
A co ti bol vyvali, ak to nebudes rozoberat a len budes vediet? Vsak je to LEN medzi svokrom a svokrou, co sa do toho chces montovat?
a načo to riešiš vlastne
ked to otovoríš tak čierny peter ostane tebe v rukách
ked to ona vie a toleruje to tak to proste akceptuj aj ked to nechápeš , nerozumieš alebo by si to ty inak riešila
a čo ako tým dosiahneš že tuto temu otvoríš ? myslíš že sa svokor zmeni , no nie nezmení ... klepy neustanu .. ešte bude štavnatejšie
pokazíš si to u všetkých... prečo ?
nemám problém vyrobím si ho
Nestaraj sa do veci, do ktorych Ta nic nie je. A do cudzich vztahov duplom.
tak uz sa neklebeti len v dedine ale aj na socialnych sietach 👍 dobra si...
Toto nie je nič iné, len tvoja pýcha. To ako veľmi ty chceš svokre pomôcť, to je tvoja vlastná pýcha. Úplne sa v tom vyžívaš. Pýcha pichá, nepichaj do toho. Mala by si sa starať o vaše manželstvo a nie o manželstvo svokra a svokry.
Ked to vsetci vedia, coho sa bojis?
Ty si jedina kto nevedel kde je sever?
Muz ak o tom nehovori, neryp do toho.
Bože, ten tvoj písomný prejav 😏
Pretoze: "Co by ludia povedali? Nechce rozbit rodinu... Co bude sama bez chlapa robit?" a podobne.... v jej veku je uz zvyknutá na svoj domov, na to zaužívané.... ich generacia nepozna od zien vetu ze "vazim si samu seba a odidem" ale vetu "vydrzim, ved boli aj pekné dni..."
A co by svokra robila? Viac menej asi nema na vyber a nechce mat. Mozno je rada, ze muz ma kdesi milenku a da jej pokoj. Lucia casto ziju roky iba provizorne manzelstvo a drzia dekorum pred rodinou. Takych je vela a hlavne ludia od 45 vyssie. Co myslis, kde budu ri ludia zacinat vo takom veku? Neriesit, kym sama svokra nepride, ze ma toho dost, alebo sa to neprevali nejako inak. Uz potom to bude osud ako taky
Chápem, určite aj pre tvojho muža to musí byt nepríjemná situácia ale nič s tým nikto neurobí
On sa rozhodol podvádzať,ona sa nechá podvádzať
Je to nesprávne, pred tým netreba zatvárať oči, no je to ich rozhodnutie
@anonym_autor nerieš to proste. Aj môj otec podvádzal mamu, prišla som na to omylom vlastne. Ako otec sa mi hnusíl, ona s tým žije. Neustále sa o neho stara, keď ide na sluzobky tak mu kufor nabalí. Myslím si že to je z finančného hľadiska . Ale som rada že mama si našla kamošky a s nimi chodí po výletoch, dovolenkách. Žijú vlastne len vedľa seba a každý svoje. Mamina mi na to povedala že to je jej život a vie čo robí. Ja mám svoju rodinu už a netuším ako to teraz je keďže sa odmieta o tom baviť. Je to smutne ale je to tak
Na jednej strane cítite odpor, možno aj hnev a znechutenie. Na druhej strane je tam strach, že ak to otvoríte, narušíte vzťahy, spustíte niečo, čo už nepôjde zastaviť. A tak zostávate „medzi“, v tichu, ktoré vás stojí viac energie, než si možno pripúšťate. Vstúpili ste do dynamiky „verejného tajomstva“, kde dedina vie, svokra (možno) tuší a vy ste sa ocitli v roli nežiaduceho svedka. Vaša nevoľnosť pramení z rozporu medzi vašimi hodnotami a realitou, ktorú nemáte pod kontrolou. Podvedome máte pocit, že držaním tohto tajomstva sa stávate komplicom a tento tlak vás núti uvažovať o tom, že „vyložíte karty na stôl“, aby ste sa zbavili vlastného nepohodlia. Toto nie je vaša situácia na riešenie, ale je to vaša situácia na spracovanie. Nie ste zodpovedná za manželstvo svokrovcov ani za to, čo kto toleruje. Ale ste zodpovedná za to, čo si necháte niesť v sebe. Ak to v sebe dusíte, začne sa to prejavovať napätím vo vzťahu s mužom, podráždenosťou, alebo vnútorným nepokojom, ktorý neviete pomenovať. Nezačínajte konfrontáciou svokry ani „odhalením pravdy“. Manželstvo vašich svokrov je uzavretý systém, do ktorého nevidíte, aj keby ste v ňom žili dvadsať rokov. To, čo okolie nazýva „zatváraním očí“, môže byť v skutočnosti ich tichá, hoci pre vás nepochopiteľná, forma prežitia alebo dohody. Ak začnete túto tému otvárať bez toho, aby vás o to niekto z nich požiadal, nerobíte to pre nich, ale pre seba, aby sa vám uľavilo. Začnite bezpečne a to rozhovorom s vaším mužom, nie o tom, „čo jeho otec robí“, ale o tom, čo to robí s vami. Držte sa svojich pocitov, nie obvinení. To je rozdiel, ktorý rozhoduje, či sa vytvorí blízkosť alebo obrana. Možno vás viac než samotná situácia rozrušuje to, že neviete, kam v nej patríte. Chceli by ste mať jasno, „správnu rolu“. Lenže niekedy dospelosť znamená uniesť, že nie všetko treba riešiť, ale niečo treba pomenovať aspoň vo vlastnom bezpečnom priestore. Vašou úlohou teraz nie je vyriešiť morálny profil vášho svokra, ale naučiť sa uniesť neistotu a oddeliť svoj život od drámy, ktorá vám nepatrí.
@anonym_autor načo to potrebuješ rozpitvávať? Alebo hovoriť mužovi? Keď vie, jeho vec, že o tom nehovorí, keď nevie, zbytočne sa mu pokazí obraz o jeho rodičoch. Ja som tiež zistila, že svokra podvádzala v minulosti. Manželovi som to nepovedala. Načo? Svokrovci aj tak ostanú spolu do smrti, je to už len také spolubývanie (svokor o tom asi aj tak vedel). Mňa do toho nič ako sa dohodli.
Ovplyvňuje to nejak tvoj život? Alebo prečo to riešiš? Z nudy? Či?
Je to absolútne ich vec, možno má aj povolenie aby zahybal,možno je hlboko veriaca a neuznáva rozvod alebo hocčo iné...
áno, ovplyvňuje to aj život autorky - a kto to nevidí, je úplný ignorant… pretože táto vedomosť ju núti pristupovať na hru ktorá sa jej prieči 🤷♀️
takže áno autorka, už si v rodine a v jej chorých vzťahoch. s tým už nenarobíš nič 😏
Možno ju to vzrušuje a keď sa vráti domov rozpráva jej ako bolo. Pokiaľ s ním nespavas aj ty, môže Ti to byť jedno a vôbec sa s nimi nemusíš ani stretávať.
@anonym_autor Tiež by som sa na tvojom mieste čudovala, že prečo je to tak .Ale rokmi som zistila, že veci nie sú len cierno biele.Ale farebné.Cize podvadza ma - čierne.Rozvediem sa - biele.Lenze začína to "farebné". Kde budem potom bývať, za čo pôjdem bývať inde? Stratí možno záhradu ( ak je na dedine,susedov, známych a pod.) Teraz majú obidvaja zabehnuté chodníčky - majú svojím spôsobom určitý komfort. A rozvod by tú komfortnú zónu narušil.Alebo proste nemá odvahu, má strach,alebo je za tým iná emócia.
Takto to je v tisícoch manželstvách na Slovensku.Muz manželku podvádza, ponižuje a pod.Ale manželka veľakrát nemá peniaze, podporu alebo odvahu na to,aby sa osamostatnila.Bohuzial.
Skús do toho nerýpať.Jeden fakt múdry človek mi povedal: Medzí muža a ženu nedávaj prst. ( Tiež ma iritovalo veľa vecí na cudzích manželstvách) . Posluchla som,ALE tak trochu som sa nechala do toho zatlačiť.A doteraz sú z toho problémy .
Alebo výrok jednej staršej manželky družstevníka, ktorý pil prvú ligu,citujem: jaký kól, taký kól,ale je sa o čo opreť.Aspon pošintuje záhradu.
Mozno ju raz pochopis ked muz podvedir teba.

Neries to.
Ak sa to svokra rozhodla z akehokolvek dovodu neriesit, tak ju nestavaj do situacie, ze sa musi s muzom verejne konfrontovat, alebo zaujat akykolvek verejny postoj.
Nie je to tvoje manzelstvo. Tak sa do neho zo zvedavosti neplet, kym ich nevera nerobi problemy tebe.
A pokial to v rodine fakt nikto netusi, nehraj sa na rozbusku. To nechaj na inych.
Ty bud potom ta opora.