Prečo muži bijú svoje manželky, keď ich milujú?

15. okt 2022

ahojte,
zaujímal by ma vas nazor, samozrejme, neberme do uvahy a vynechame nejake zjavne choroby napr. nejake psychicke choroby, manipulatorstvom, alkohol, drogyb a ine zavislosti, preco muzi biju svoje milovane manzelky, ktore miluju, zo ziarlivosti, ide o pocit uzurpovat si moc ? ci o co ide ? ako to vnimate vy, presli ste si niecim takym? snazim sa nachadzat odpovede na svoje otazky, kedze sama som si tym presla v nie tak davnej minulosti, preco muzi, ktori miluju svoje krasne a dobre manzelky, tak ich nemaju problem pocas hadky bit, ide o kontrolu, ci o co, o dominanciu, aj ked zena vyrazne provokuje a hada sa ako sialena a je hysterickejsia a je vo svungu, preco muzi ich umlcuju fackami a napadnutim alebo tahanim za vlasy, a este obvinuju zeny, ze oni ich provokovali?? ja to stale nedokazem pochopit, hoci na tom pracujeme s psychologickou, a ona mi to vysvetluje, ja nechapem. Problem nebol laska, laska bola aj je, ale kvoli comu bitka, kvoli comu napadnutie, utoky, fyzicke nasilie.....toto uz je to posledne, co muz moze urobit. si tym liecia svoje komplexy z detstva ? Ja som stale svojho ospravedlnovLA, ze je to proste detstvom a ze je cholerik. detstvo preto lebo bol viac bity ako syty, doma..a videl to u rodicov, a povazoval to za normalne, a tiez ho vsetko vytocilo a nas...hned okamzite uplne vypenil, ze clovek mu nemohol nic povedat, nenormalny cholerik. takze preto sa pytam, co si myslite ?

klarissa25
15. okt 2022

Ja teda nečítam príspevok reagujem na názov...mam inú otázku. Prečo sa nechávajú ženy otlkat ? Nie, môže kto chce čo chce písať toto je pre mňa nepochopitelne...bud sú hlúpe alebo áno.. Ina možnosť nie je

larazivago
15. okt 2022

Muži, ktorí milujú svoje manželky, nebiju svoje manželky.

dzulli1980
15. okt 2022

Muž, ktorý miluje svoju manželku/partnerku, ju nikdy neudrie ... zdravý vzťah je o úcte, tolerancii, kompromisoch, o tom prijať toho druhého takého, aký je.

bessie12
15. okt 2022

@klarissa25 a ked dostanu nejake rady, tak sa len vyhovaraju preco to neurobit, preco od neho neodist ... toto nepochopim. Tak na jednej strane im to vadi, ale na tej druhej sa nesnazia robit nieco pre to, aby sa mali lepsie. A v takom pripade je odchod od takeho debila najlepsi sposob ako sa oslobodit od akejkolvek tyranie a zacat novy zivot.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
15. okt 2022

Láska a otlkanie sa vylučujú. Niet žiadneho ospravedlnenia pre fyzické útoky. Naozaj niet.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. okt 2022

@mamula20 no napr. a presne co pises o tom ako sa sprava milujuci manzel, ako si opisala v komente, aj robil, kazdy den, kazdy den super milovanie, usmev, pohladenie, aka si krasna, si uzasna, milujem ta princezna, ked bola dobra nalada a vsetko bolo v pohode, ziadny probelm a ked ja som sa nehadala a nic nehovorila, tak ma na rukach nosil, proste super muz, akonahle som ja povedala svoj nazor, co si myslim, ze napr. robi zle, alebo nedostatocne, napr. ze nepomaha v domacnosti moc, ale riesi si len svoje veci a je na mobile, tak obrovska hadka a bla bla, ze on pomaha ale ze ma svoje veci, ze preco ho chcem zmenit a pod. ze som vedela,aky je, ze preco ho vkuse provokujem. Cize malicky problem, cakala som napr. od takeho milujuceho cloveka normalnu reakciu, hoci bol nenormalny nervak a cholerik, ale on to nikdy nedokazal, ale za sekundu sa stal z neho agresivne hovado, ktory nemal problem ma tahat za vlasy, fackat. Aj ked nie silne do modra, ale fackat , facky to boli, pripadne mi stlacat ruky a vykrucat ich tak ze som mala velakrat modriny. Za taketo malickosti. lebo som ho provokovala a tlacila. Na druhy den vstal rano a uplne normalny, vysmiaty, urobil ranajky, tvaril sa ze vsetko v pohode, povedal mi nadherne ranko princezna milujem ta, si krasna milujem ta prave ked vstavas, a bozky.....takyto pristup clovek nepochopí. ja som naozaj citila, ze ma miluje, preto som nechapala tym utokom nikdy, a to som vydrzala skutocne dlho, asi dva roky utokov, ktore sa stupnovali. Ale o jeho laske som nikdy nepochybovala aj napriek fyzickym utokom.
Tiez som si myslela, ze muz co skutocne miluje zenu, ju nebije, ale on naozaj miloval a aj stale miluje, lenze nedokazal ovladat agresivitu.
tu je k tomu clanok

https://www.yourtango.com/200913860/1-reason-gu...

autor
15. okt 2022

@jabadabadu skor si myslim, ze kazdy z nich ma nejaku poruchu alebo co

autor
15. okt 2022

@bessie12 lebo ich miluju ? a nedokazu sa zmieti s tym, ze ich vztah stroskotal?

autor
15. okt 2022

@jabadabadu porucha nejaka mentalna, alebo detstvo zle, zle okolie, zly otec, zly vzor doma, otedc taky, stryko ktori otlkali manzelky, takze zvyk, myslenie, ze je to Ok, nedostatocne vzdelanie, ze sa to nepatri zenu bit. a pod...

pleja
15. okt 2022

Čo nechápeš? Milujúci muž /ani nemilujúci/ nebije svoju ženu/ cudzie ženy, ani nikoho iného..ani svojich kamarátov , ani svoju matku/otca, ani predavačku v obchode, sni niekoho iného. Vnútorné motívy takýchto chruňov čo majú takéto tendencie sú mi ukradnuté, to si ako dospelí majú vyriešiť sami a majú sa vesieť správať. Je kopec ľudí čo mali zlé detstvo, a nesprávajú sa ako burani.

autor
15. okt 2022

tipujem ......

hederamonstera
15. okt 2022

@klarissa25 nie su hlupe. Bohuzial vyrastali v takom prostredi, takze to povazuju za normalne, ba az priam bezpecne (kedze ine nepoznaju) prostredie. Aj ked logika im hovori, ze to asi nie je spravne, bohuzial je tazke sa z toho dostat. K tomu taki chlap im uplne znici sebavedomie, myslia si ze su k nicomu a chlap ma pravdu.
Urazat taketo zeny je velmi hlupe a uplne nepochopenie psychologie tyraneho cloveka

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klarissa25
15. okt 2022

@hederamonstera prepáč ale zena ma na výber keď vidí ako sa chlap chová....

katkati
15. okt 2022

Psychopat, nie milujúci muž.

maranta_leuconeura
15. okt 2022

Pre to iste ako biju rodicia svoje deti. Rupnu im nervy a nevedia ten konflikt inak riesit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessie12
15. okt 2022

chlap alebo aj zena, ak miluje svojho partnera, tak ho nebije alebo netyra inym sposobom ( ekonomicky, psychicky ci uz spominane fyzicke nasilie, obmedzovanie priatelov, rodiny, znamych atd. ). Radsej odist od takeho chlapa a zacat novy zivot. Svojim sposobom je to aj manipulacia druhej osoby, takze ano zapadaju tam aj tito ludia. Ved aj ked to ma z domu a ak tvrdi, ze to je "normalne" a zacne ta obvinovat, ze ty za to mozes a preto si dostala facku ci nebodaj nejaku bitku, tak sa ta nesnazi o tom presvedcit ??

aurora33
15. okt 2022

Muž, vlastne nie muž ale idiot, ktorý mláti ženu ju nemiluje. Oprav si názov. A žena ktorá sa nechá mlátiť si taktiez neváži samu seba.

hederamonstera
15. okt 2022

@klarissa25 ma na vyber, lenze sa boji lebo ine nepozna

scorpionflower1
15. okt 2022

@klarissa25 Tie zeny velakrat nie su len fyzicky tyrane, ale aj psychicky a ekonomicky. Maju male deti a nemaju kam ist, nemaju peniaze, muz, o ktorom si mysleli, ze ich ma rad ich tlcie a presviedca, ze su nuly a neraz aj okolie. Alebo su z katolickej rodiny a nikto ich nepodporuje v tom, aby odisli. Naozaj by som chcela vediet ako by si si ty lavou zadnou poradila, keby ti tvoj muz jednu streli. A ze tvoj by to nikdy neurobil? To si mysleli aj tie, co su teraz fackane kazdy den. Osobne poznam take pripady. Jeden obzvlast nepekny, kde vysokopostaveny funkcionar jednej lekarskej kliniky, silno veriaci, tolko tlkol manzelku a tak vychcane, aby nikto nevidel modriny, ze jej nakoniec spôsobil otras mozgu a zlomil jej kosti na tvari. Isiel nakoniec do basy. Ale podla niektorych bigotov sa mala radsej nechat zabit ako rozviest.

petamich
15. okt 2022

@klarissa25 nepochopis kym nezazijes 🤷‍♀️ mame to v blizkej rodine zena strhana, vyzera o x rokov starsie, sebavedomie uslapane, nestyka sa uz ani s rodinou pomaly lebo sa mu to nepacilo, finacne zavisla, dve deti na krku - myslis si, ze je hlupa, ze s nim zostala? nemyslim si, ze je to zrovna hlupostou, taketo zeny skratka su uz iba obet, nepostavia sa na vlastne nohy nemaju na to sebavedomie, odhodlanie, silu, energiu...a hoc ja osobne som niekolkokrat podala pomocnu ruku, financie, podporu aj tak sa k nemu vratila, lebo to skratka sama neda (preco vlastne ani sama neviem)

mandzula
15. okt 2022

Velmi jednoducha matematika - kto miluje, milovanej osobe neublizuje - nijako.

kitycat
15. okt 2022

Toto je nejaka provokacia?

Iba zena co si nevazi samu seba bude s niekym takym a bude to nazyvat "otlkanim z lasky"

pleja
15. okt 2022

normálny a zdravý muž zvládne keď jeho žena povie svoj názor, aj keď naňho žena kvôli niečomu nahučí a poháda sa s ním. Láska nie sú úsmevy keď je pohoda, ale opora, pochopenie a dopustenie aj keď sú hádky a ťažké chvíle: takže "láska" ktorá svieti iba kým je slnko nie je láska. Takže darmo ho ospravedlňuješ, nemiloval ťa. Miloval seba a svoje pohodlie a tvoje psie oči, tvoju podriadenosť ktorá mu dávala pocit že je pánom.

viestta
15. okt 2022

Tak láska sa prejavuje ináč ako rečami. Trepať piate na deviate môže hocikto kým. "slnko svieti" . V krízovej situácii sa prejaví každý. Aj agresor, aj manipulator, aj ziarlivec. Ti co milujú milujú aj keď zrovna slnko nesvieti. Reči o láske prekladane s fackami a urážkami, to nie laska. Z takého vzťahu treba utekať a nie sa dat uchlachit sladkými rečami. A už vrchol je takého ospravedlňovať. Nie, na agresivitu a nasie nie je nič dostatocny dôvod a ani ospravedlnenie. Ani zle detstvo, ani komplexy, ani žiarlivosť, ani nedostatok peňazí, ani alkohol, ani nič. Proste nasilie je neospravedlnitelne ani medzi cudzími ľuďmi, nie to ešte v rodine.

angela85
15. okt 2022

Ja si myslím,že má nejakú poruchu. Dnes som tu čítala článok o matke čo má syna s adhd. Je aj agresívny,aj na ňu zaútočil. Podľa mňa to môže byť porucha správania,ale nemyslím si že by ju nelubil. Sú rôzne povahy ľudí,jedny agresívnejší druhý nie. Je to aj o povahe. Myslím si že agresívny človek môže aj milovaného udrieť keď to nezvládne,ale myslím,že sa to riesit-liecit da