Prečo nenávidím prázdniny: Vyčerpávajúce dni s deťmi doma
Zdravim, kolke si uz tak moc prajete aby skoncili tieto otrasne horuce dni ked nemame kde dat deti aspon na den, dva ( 3r a 5r) a ist si vybavit ci nakupit
Muzovi dovolenku akurat nechcu dat takze max. jednodnove vylety ked nieje akurat 40 na skapanie, (dolniaky).
Uz som na pokraji vyhorenia ked len ratam dni do septembra, hlava ma boli, tlak mam nizky. Babka nam vela pomaha ale ma aj inych vnukov a skoro 80r. nemozem jej ich tam davat furt.. Muz tiez nerobi do vecera ( uz by som bola na psychiatrii ) ale aj tak mi uz tak leze vsetko na nervy od rana ze az.. tak moj vylev...
Lem smekam pred tymi zenami ktore su doma s detmi az do skoly ci ich aj vyucuju a su v pohode.. moje dievky du hrozne zive a furt nieco.. och
@322sima123 a ako plánuješ riešiť to, aby sa 'nezadarilo' 4 dieťa?
Plánujete klimatizáciu?
@stanulienkat súhlasim s Vami
@lujza123 diki, asi som to napisala ze to takto citim kazdy den a stale ale to zas nie je pravda, tak nie som tu par dni na to, aby som nevedela ake komentare pomoci sa tu najdu takze s tym som ratala, uz riesime auto s klimou ale neda sa hned buchnut tisice e na 7miestne auto a kupit nahodou kazove, ideme dnes jedno pozret, byt to bude tazsie ale aj to casom vybavime tak snad to trocha pomoze
@atinkaa diki vazim si normalnu odpoved, ja som cez svoje prazdniny na ZS behala popod bytovky s kamosmi leno mama musela robit, otca som nemala a s babkou doma to bolo hrozne.. takze tak len som ich skôr strpela ako decko lebo vacsiu cast prazdnin od rana do vecera som si musela daco vymysliet aby nebola nuda, neviem ci to ma vpliv na terajsiu dobu u mna ale tak zas prosim neberte ze to takto prezivam kazdy den, a decka maju vsetko si myslim, rozpravky, bycikle, kolobezky, zmrzku aj kazdy den, kupat sa chodime na jazera niekedy, maju tam nafukovacky, vysantia sa, ale hovorim ze proste mesiac ci dva im robit program den co den je na mna v tychto podmienkach proste moc no
@stanulienkat tak toto si odpustite prosim, takto to u nas nefunguje, hlavne nie opis muza a nehladujeme nebojte sa, deti maju tiez vsetkeho az az
@322sima123 Nuž musíš si zvyknúť , budú aj horšie chvíle keďže čakáš tretie.
@322sima123 pisem, ze moja fikcia a moj obraz o tzv. Tradicnej rodine.
@322sima123 kúp deťom plastelínu, nové puzzle, niečo neopozerané.Napusti im vaňu nech sa clapkaju.Je otravné takéto teplo.My sme išli do lesa, že bude tam príjemné chladnejšie a roje komárov ani repelent nepomohol🙂ja milujem leto, ale toto je na palicu.
@stanulienkat fuha, ale ste protivne poniektoré. Autorka má asi slabú chvíľku. Áno, je to občas náročné to materstvo, ale treba si pomôcť ako vieš. Ja mám tri malé deti, bývame v byte (hoci veľkom, ale bez klímy), celé dva mesiace (chcela som to tak) mám doma školáčku, predškoláčku a trojročného, popri tom sa snažím aspoň občas pracovať cez tieto dva mesiace (keď práve spia). A napriek tomu sa to dá aj užiť, hoci tiež mám občas nervy. Ale chodíme niekoľkokrát do týždňa k vode, čo je super. Nevydržali by sme celý deň doma. Áno, domácnosť teraz celkom zanedbávam, aj to varenie je také všelijaké, ale chodíme von, inak by asi kleplo mňa aj ich :D A keď chcem ísť nakúpiť, musím ísť tiež väčšinou s nimi.
Treba si robiť každý deň drobné radosti a pokúsiť sa to užiť. A tiež sa nepovažujem za typický materský typ, ale keď ich miluješ...
@322sima123 Tieto pocity som mala, ked boli mensie. Aktualne mi viac vyhovuju prazdniny, lebo sa nemusim s nimi ucit, robit ulohy, behat na kruzky. Ale musim povedat, ze mame pomoc, aby sme mohli chodit do prace. 2 tyzdne tabory, 2 dovolenka a 4 tyzdne chodia cez den k babkam. Vylety, kupaliska cez vikendy. Vek 8,10.
Tiež nie som zrovna mamičkovský typ, tak som ostala pri prvom a nerodím ako jabloň, keď na deti moc nie som. Ale na to si snáď prišla po prvom, tak načo ďalšie dve k tomu? Píšeš, že chceš ich jemne pripraviť na to, čo ich čaká keď budú mať oni vlastne deti. Ale ako to chceš dosiahnuť, keď sama nevieš premýšľať ďalej ako par mesiacov dopredu?
@322sima123 chapem, ze su aj lepsie aj horsie dni a je super, ze su aj lepsie, tie vie clovek potom vyhliadat a ma akesi svetielko v tme🙂.
a k comu je dobre si spomenut na vlastne detstvo? Mozno aj na vcitenie sa do tej zivosti, toto, co pises su uz predsa len prazdniny velkasky co uz si poradi s klucikom na krku a take prazdniny mali mnohi. A ano, niektori chceli aby uz radsej bolo po. Ale co take tie este skorsie? Mozno v nich najdes cosi co si milovala...co si robila s babickou, tetou a co budes vediet teraz pouzit. Ono obcas pri tak malych detoch sa da carovat aj doslova z nicoho a clovek ak nema vlastnu fantaziu, alebo sa mu prave upiekla 😀 lebo tie teploty nie su typicke pre nasu klimu, alebo aspon neboli, tak vie ''ist na volnobeh'' a cerpat z toho, ze toto bolo to ONO, co ma tesilo, ked som mala ja 4-5rokov a mozno najdes a mozno si len kus oddychnes a pojdete dalej.
Kazdopadne si pisala, ze doma pomoc mas, ze ste na to dvaja, tak sa rozpravajte o tom, ako si to cele uzit lepsie, lebo to obdobie pominie a uz budu velke a budu chciet byt same a to je tiez skoda. Drz sa!
...mne je ľúto tej 80 ročnej babky, ktorá má zrejme celé dva mesiace na krku deti na striedačku..tej nesmie byť ani teplo,ani zle..chuderka starká musí byť fit,aj keď nevládze,tej sa nikto nespyta, či už nemá toho plné kečky.. klobúk dole pred touto ženou
@322sima123 po 2 stranách otrasných komentárov, kde ženy riešia niečo, do čoho ich nič nie je, som prestala čítať. Nenechaj sa tými komentármi znechutiť. Každé materstvo prechádza občas krízami- aj to 1-detné, aj dvo-, troj-, x-detné. Tak, ako aj každý vzťah. Tá horúčava spolu s tehotenskou únavou je proste masaker, musíš to len vydržať. Držím palce, do konca prázdnin nie je ďaleko.
@lavender94 vieš čo kamarátka ma dve deti prvé bolo super nenáročné a druhé veľmi náročné niekedy človek nevie do čoho ide a až pri druhom zistí, že má toho dosť .Dalsia prvým dvom robila výlety všetko stíhala s tretím po viac rokoch už musíš myslieť a robiť program pre staršie, mladšie spí ...staršie sa nudia ja verím, že mať viac detí môže sa stať, že vyhoris, alebo zistíš, že je toho dosť.A sú ulice kde deti vypustis sú u susedov zabavia sa samé toto sú ešte malé deti odkázané všetkým na mamu.Moja generácia vyrastala s vrstovnikmi teraz sú rodičia animátori a nemajú chvíľu kľudu.
Pri dnešných cenách sa ani nečudujem… proste kým sa mladý ľudia vyhrabu a bude im dobre a budú si čosi to dovoliť viac príde neskôr. Zas kvitujem že rodíš tak mladá teda podľa mňa v normálnom veku.. len už po 3 by som ozaj riešila daku antikoncepciu.
Tebe sa nepacilo, ake si mala detstvo a teraz to.iste robis svojim detom? Smutne a este aj tretie cakas. Budu na teba, ako matku, "v dobrom" spominat
@322sima123 ešte máš malé deti, ktoré by sa asi pobytu v škôlke tešili, ale myslím,že aj tie škôlky sú prehriate a to nehovorím školy. Uvidíš, ked budeš mať školákov, že tí sú radi, že si môžu oddýchnuť od tých školských priestorov a okrem toho by si skrátením prázdnin vystavila svoje deti tým prehriatym priestorom školy. Tam tie žalúzie sú o ničom, okná obrovské,žiadna klíma, pitný režim len z domu, tam by sa fakt nemali kde skryť a aj na pobyt vonku na škol.dvore to tiež teraz nie je. Možno nejaké temné lesy, fakt neviem.
Ale iné sa spýtam. Vidím, že si veriaca, ja mám už veľké dieťa, takže toto neriešim, nemám prehľad, ale som počula o cirkevných táboroch, vám by stačili také denné tábory aj pre deti v tvojom veku, žeby s nimi robili nejaké aktivity na 2-3 hodiny na fare alebo v iných priestoroch, prípadne s väčšími deťmi aj výlety? Skús sa spýtať tam u vás.
ja len k tej poznamke autorky o HAK, ja tiez neberiem HAK, ale mam jedno dieta planovane a staci. su aj ine metody - nehormonalne (kondom, vasektomia a pod.).
a teda ked nie si materinsky typ, tak ti v dobrom radim zostat pri cisle tri (ked uz sa podarilo). a tiez mam pocit, ze tieto tradicne rodiny s vela detmi su take krasne usporiadane len navonok. mozno by som ti autorka odporucila trocha si otvorit mysel v tomto smere.
@stanulienkat perfektne napísané
@stanulienkat no ja ti neviem, byt malý nemáme, aj peňazí dosť, aj chatu kam sa dá vypadnúť, aj záhradku v záhradkárskej oblasti, ale tiež ma ide poraziť z prázdnin 😅🤣
@majulino ja som ani tak nekomentovala, ze je hotova z prazdnin. . Skor som komentovala "tradicnu" rodinu, ktorej sa autorka tak vehementne zastava. To, ze kazdy ma slabe chvilky v rodicovstve nie je nic abnormalne.
@322sima123 no, tak uz si sa asi poučila, ze posťažovať sa iným matkám je ako vojsť do klietky k levom. Tu ťažko nájdeš pochopenie. Každá ťa odsúdi, lebo ona je dokonalá a má to všetko zariadené lepšie než ty a nikdy nemá horší deň, nedajbože vyhorenie. Teda.... O tom sa snažia samy seba presvedčiť 🤭
Na naše deti funguje byt vonku. Cez tie horúčavy tiež sme nechodili veľmi na výlety, ale niekde do lesov by sa dalo. Ak máš k dispozícii auto, nalož deti a zober ich do lesa na prechádzku, minipiknik 😊 keď chceš, napíš mi správu...
Ostatné ženy - z vašich komentárov je mi na vracanie.
@0silvia0 syn si choroby uzil v skolke, v skole zatial nechybal, desiaty a obedy maju v skole a syn zacina o 9 a byvame 5 minut od skoly takze skore ranne vstavanie nie je az take zle. Ano, neviem sa dockat buduceho tyzdna ked mi dieta zacina 😁
My sme mali sice pekne prazdniny ale na skolu sa naozaj tesime ( ja aj synator) 😊
@jablkovastrudla ja som vzdy mala hrozu zo septembra, neznasala som ten nastup do skoly. Nastastie to uz riesit nemusim, deti mam dospele, ale ked prehodim kalendar v septembri, ten pocit hnusu sa mi urcite zasa vynori zo spomienok.
A u nas je bezny nastup do skoly o 8:00
@0silvia0 u nas sme mali zakladnu skolu od 7:45 aj stredna skola bola tak nejako. O 7:10 som isla na autobus. Tu deti odovzdavame pani ucitelke o 8:20 ale mozu prist az do 9. Potom jedine cez recepciu.

@322sima123 ak si veriaca- novéna odovzdanosti. Nie je nič kratšie a účinnejšie..a upokojujúcejšie