icon

Prečo niektorí rodičia nepodporujú deti v samostatnosti?

15. júl 2025

Často na internetových fórach čítam sťažnosti mladých, ako je nedostupné byvanie ,práca a podobne.. Ja žijem v okolí, kde nikto nad 25 rokov už s rodicmi nebýva. Rodicia im s bývaním aj peniazmi pomohli. Takže je to naozaj realita, že dospelí ľudia po 25ke, 30tke bývajú s rodicmi? To sú všetci ľudia pomaly socky? Narážam hlavne na rodicov, keďže oni vychovavaju a formujú mladú generaciu. To normálny rodič nedá dieťaťu do života na štart aspoň 5000-10 000eur? Chápem, že nie každý môže dať hneď byt..

anonym_3a9f36
19. júl 2025

taka vykrikuje co dostala holuba rovno do huby . krasna generacia nam vyrasta , dievcina riadne ani prstom nepohla a ide sa obuvat do inych ludi. ktori mozno makaju cely zivot.

gerrwie_girl
19. júl 2025

Je tu nejako veľa nickov začínajúcich anonym 😀.

anonym_44c770
19. júl 2025
@gerrwie_girl

@gerrwie_girl no a čo, keď je taká možnosť?

balerina2025
19. júl 2025

hlavne autorka sa odmlcala.

dalyn
19. júl 2025
@anonym_1c992c

@dalyn Toto všetko im môžu dať - vlastne mali by, lebo to je priam rodičovská povinnosť, postarať sa o dieťa, vychovať ho a vyštudovať - a peniaze k tomu navyše sú len príjemný bonus. Neviem, prečo sa tu všetky snažíte presviedčať, že ak deti dostanú hotovosť, pokazí im to charakter a budú z nich automaticky zlí ľudia, ktorí si peniaze nebudú vážiť, nebudú pracovať, nebudú šikovní a neviem čo.
Či si to priznáte alebo nie, peniaze určujú kvalitu života a ak ich človek má, žije sa mu lepšie. Kto ich má na štarte, bude vždy o krok vpredu. Zle sa žije najmä chudákom, ktorí mali neschopných rodičov a tí deťom zvyčajne nedajú ani vzdelanie ani výchovu - nechávajú to na nich, nech sa o seba postarajú ako vedia. A tí nech robia, čo robia, málokedy tých šťastnejších dobehnú. Také siroty žijúcich rodičov.
Keď sú rodičia šikovní a milujúci, tak svojím deťom doprajú. A šikovné deti to ocenia. A neverím, že by sa niekto sťažoval na to, že dostal od rodičov peniaze alebo bývanie.

@anonym_1c992c
Ja som nikde nenapisala, ze im to pokazi charakter, alebo ze su to zli ludia. Rozdiel medzi nami je ten, ze napriklad: ty si byt dostala od rodicov a si za to rada, mozno na seba hrda a este neviem ake mas z toho ine pocity, ja mam byt tiez no s tym rozdielom, ze som hrda na to, ze sme sa k nemu dopracovali s muzom bez toho, aby nas zalepili rodicia 😉 Mozno to zvladnes raz aj ty a budes vlastnit 2 byty 👍☺️
V kocke: ak si ty rada a spokojna s tym, ze si byt dostala tak je to uplne ok, ja som rada, ze ho mam, ale iba svojou zasluhou 🤛☺️

pimpa12
19. júl 2025

@anonym_autor A ty čo si svojim rodičom doteraz dala? Ak nič,tak si akurát vyciciavac a socka. A nezabudni ich na starobu dať do domova dôchodcov....

gerrwie_girl
19. júl 2025
@anonym_44c770

@gerrwie_girl no a čo, keď je taká možnosť?

@anonym_44c770 12:22 je moj názor na to ked je ta možnosť 🙂

katrin21
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tých 5000-10 000 som myslela na štart do života..Ja som len zarazena, koľko ľudí sa na internete sťažuje to je cele.. keďže ja v mojom okolí nič také nemám.. a aj mne rodicia dali byt..síce len 1izbovy ,ale mam vlastne

@anonym_autor z kolkych deti si? Asi jedinacik ...
Ked mas 3 deti , kazdemu byt? Alebo po 10 tis, fuha...ty mas dost mimo predstavy

blackcat8885
19. júl 2025

No pozri ja deťom šetrím stavebné sporenie aj poistky majú. Ale aj tak v dospelosti asi nebudú mať 10tis a viac určite nie. Su ľudia čo žijú od výplaty do výplaty. Mňa to stojí mesačne 100€ a pre mňa je to dosť. Ale robím to pre nich a keby som mohla dám aj viac. Nám súrodencom rodičia nedali tisíce ale za to nam prispeli na auto 2tis,v mladosti som mala mojou hlúposťou exekúciu a oni ju zaplatili. Nikdy som od nich nečakala neratala s tým. Každý rodič deťom pomôže v rámci možností ale deti by sa tiež nemali spoliehať na pomoc rodičov v dospelosti. Niekto musi rozmýšľať či vezme deti na dovolenku aspoň na Slovensku raz do roka alebo im a šetrí pár tisíc. Ja keby si mam vybrať tak ich vezmem radšej na dovolenku. Našťastie aj keď nemáme veľa vždy niečo nasetrim na dovolenku a výlety. Su ľudia čo ozaj nemajú z čoho aj keď maju 2 platy ale maju napr hypotéku. My mame šťastie že ju nemáme

viestta
19. júl 2025
@pimpa12

@anonym_autor A ty čo si svojim rodičom doteraz dala? Ak nič,tak si akurát vyciciavac a socka. A nezabudni ich na starobu dať do domova dôchodcov....

@pimpa12 kto ten domov dochodcov zaplati? Vsak uz teraz su to take palky, ze mnohi dochodcovia si ani toto nemozu dovolit... Nedajboze budu odkazani na 24 hodinovu starostlivost, to uz sa dcerenke pekne pretocia ocicka a bude pindat, ze preco si neodlozili kym zarabali...

fadama
19. júl 2025
@gerrwie_girl

@gerrwie_girl to nie sú nicky,sú to len anonymne odpovede 😁

gerrwie_girl
Autor odpoveď zmazal
gerrwie_girl
19. júl 2025
@fadama

@gerrwie_girl to nie sú nicky,sú to len anonymne odpovede 😁

@fadama aha 😀

fadama
19. júl 2025
@gerrwie_girl

@fadama aha 😀

@gerrwie_girl novinkaa 😀😆

cervenaruza123
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tých 5000-10 000 som myslela na štart do života..Ja som len zarazena, koľko ľudí sa na internete sťažuje to je cele.. keďže ja v mojom okolí nič také nemám.. a aj mne rodicia dali byt..síce len 1izbovy ,ale mam vlastne

@anonym_autor Niekto nema ani tych 5000€. Niekto nema ani len tisicku, co by mohol dat detom. Su rozni ludi, aj velmi chudobni, ale ked ich blizsie nepoznas, nebudu sa ti tym chvalit.
Plus teda podmienky hypotek sa menia, v kazdom kraji su aj ine ceny, v niektorych mestach je velky problem kupit hoci len garzonku, ked je clovek sam a ma len jeden prijem.
Niekto dostane byt a niekto zdedi dlhy...

romana1110
19. júl 2025

Nikdy som od rodičov nečakala nejakú finančnú podporu, byt , dom , pozemok . Stačilo mi , že som mohla študovať . Keď som dostudovala hneď som išla do práce. Bývala som u rodičov do 27 rokov a nič mi nie je . Rodičia boli radi , že som prispievala , nakupovala . Dávala som na domácnosť . Vždy som vedela ušetriť aj keď som bola slobodná aj keď bývam sama . Synovi šetrím peniaze a aj sebe šetrím 😂. Keď chcem ísť na dovolenku s malým do zahraničia tak odkladal viac .
Povedala som toľko , že keď syn bude chcieť študovať tak mu štúdium budem platiť . Peniaze nedostane len tak aby ich “preflakal “ . Dostane ich vtedy keď ja uznám za vhodne alebo bude chcieť na niečo “prispieť” .
Ja som si tiež všetko kupovala sama a to ma veľmi naučilo samostnatnosti a hospodáriť s peniazmi .
Nie každý ma možnosť niečo zdediť alebo len tak niečo dosť .
Ďakujem rodičom za to , že mi dali pekne detstvo, zážitky výlety, vzdelanie a podporovali ma v tom čo chcem .
Ja syna budem viesť k samostatnosti a nie aby mal všetko na zlatom podnose lebo vtedy sa nič nenaučí.
Podotýkam mám hypotéku ( nie malú sumu platím ), mala som aj dosť našetrené aby som mala menšiu splátku , šetrím malému a aj sebe a dokážem aj vyžiť.
Tie peniaze čo šetrím pre seba mám na dôchodok (možno sa dožijem 😂😂😂😂).

dismonika
19. júl 2025

žienky, tieto blbé príspevky sú tu na rozpútanie vášní... nič menej, nič viac. Čím viac sa tu budete rozčuľovať, tým viac tu takých príspevkov bude. Autorka sa teraz niekde smeje, koľko ľudí naštvala. 🙂

andreasaf
20. júl 2025
@anonym_e5994c

@anonym_autor My sme dostali od rodičov 100 000 na byt a ďalších 120 000 sme vzali hypotéku. Myslím, že to je taká pomoc, že nie je o čom.

@anonym_e5994c to je brutal pomoc, ale asi si jedinacik, a "my" myslis seba a partnera? Ak by si bol/a zo 4och deti, ci 3ch deti....asi to nejde....daju Ti tak 25t., zijes v ruzovom svete! Mas diamantovych rodicov... ja take deti, co im rodicia 100tis prispeju na byt, su socky, prepac, nikdy nebudu schopni sa osamostatnit..😉 a aj tie, kt stale ziju s rodicmi, druhy extrem! Naj je sa odstahovat, byt v podnajme, setrit si a potom sa vydat/ozenit. To je samostatnost. Vediet sam nasetrit velke peniaze! Byt na hypoteke, a uz ju s niekym splacat, nevykazuje samostatnost... toto vsetko hovorim z vlastnej skusenosti. Samostatnost=mat hypoteku sam, a splacat ju, nie s niekym...tam uz nezistis, ci si nie si samoststna bytost a schopna zabezpecit detom zivot!

andreasaf
20. júl 2025
@katrin21

@anonym_autor z kolkych deti si? Asi jedinacik ...
Ked mas 3 deti , kazdemu byt? Alebo po 10 tis, fuha...ty mas dost mimo predstavy

@katrin21 dobry postreh, socky su vzdy mimo reality 😉🤣

andreasaf
20. júl 2025

@anonym_autor prepac, ale to, ako myslis, a pises, si socka, uz som odpisovala na niektory koment na Teba, osamostatnis sa, ak Ti nikto 100tis neprispeje, a budes hypoteku platit sama😉🤣 ak si zobrala od rodicov 100tis., si socka, a bremeno hypoteky nie si schopna samostatne znasat... ak raz takto reagujes, a vytvaras tymto sposobom diskusiu, najprv sa zamysli sama nad sebou, kto a aka si...a daj sa dokopy... rodicov mas miliardarov a si zrejme jedinacik, nezijes realny zivot, ale ten s ruzovkastymi okuliarmi...🙏🤣

andreasaf
20. júl 2025
@romana1110

Nikdy som od rodičov nečakala nejakú finančnú podporu, byt , dom , pozemok . Stačilo mi , že som mohla študovať . Keď som dostudovala hneď som išla do práce. Bývala som u rodičov do 27 rokov a nič mi nie je . Rodičia boli radi , že som prispievala , nakupovala . Dávala som na domácnosť . Vždy som vedela ušetriť aj keď som bola slobodná aj keď bývam sama . Synovi šetrím peniaze a aj sebe šetrím 😂. Keď chcem ísť na dovolenku s malým do zahraničia tak odkladal viac .
Povedala som toľko , že keď syn bude chcieť študovať tak mu štúdium budem platiť . Peniaze nedostane len tak aby ich “preflakal “ . Dostane ich vtedy keď ja uznám za vhodne alebo bude chcieť na niečo “prispieť” .
Ja som si tiež všetko kupovala sama a to ma veľmi naučilo samostnatnosti a hospodáriť s peniazmi .
Nie každý ma možnosť niečo zdediť alebo len tak niečo dosť .
Ďakujem rodičom za to , že mi dali pekne detstvo, zážitky výlety, vzdelanie a podporovali ma v tom čo chcem .
Ja syna budem viesť k samostatnosti a nie aby mal všetko na zlatom podnose lebo vtedy sa nič nenaučí.
Podotýkam mám hypotéku ( nie malú sumu platím ), mala som aj dosť našetrené aby som mala menšiu splátku , šetrím malému a aj sebe a dokážem aj vyžiť.
Tie peniaze čo šetrím pre seba mám na dôchodok (možno sa dožijem 😂😂😂😂).

@romana1110 velmi dobra odpoved, ...ja som do 27 bola pocas VŠv podnajme,...vydala sa...xxx, a teraz ZIVIM 3 DETI SAMA, AJ SEBA, to je samostatnost 😛👌 takze, ked dostane dieta 100tis., neexistuje, nikdy! Zaplatim Ti studium, kludne aj Bilingvalne, kruzky, co potrebujes, postaram sa o Teba...a sup, do konca VŠ Ti pomozem najst brigadu, resp.poradim Ti, a makaj, a ži! Uz teraz strednej hovorim, ci si nechce predavat na Vinted....nech zisti, ze ked zarobi par eur, ako rychlo ich minie! Aj najstarsiemu som navrhla, ze z elektroniky, co je funkcne, nech posunie...uvidia, ze aku hodnotu ma napr. 100Eur, ...a ze dnes 100Eur nie je nic, akoby v1Euro, kupis jedlo a dovidenia! Toto je samostatnost... dieta po strednej, si ma pocas VŠ najst brigadu, a odstahovat sa, a platit si aspon jedlo! Alebo najom, mne tak rodicia prispievali na jedlo, ale najom pocas VŠsom si platila sama, v podnajme som tak zila, pokial som sa nevydala...a som schopna uzivit 3 deti sama, i seba! Ak sama uzivis svoje deti, mozes povedat, ze Ti pomohli osamostatnit sa!

andreasaf
20. júl 2025

@anonym_autor Na jednej strane mozes byt rada, na druhej strane teraz,nasetri na DRUHY BYTIK. A budes tiež rada? Nebudes mozno rada, lebo vsetky vlastne prachy prachy minies na byt a zivobytie. Mozno dovolenka o 10rokov...lebo musis setrit. Ja by som bola nasrata na seba, ...lebo si tych 100tis nevedela odrieknut...a nevies si odrieknut dovolenku, hocico ine, co by si pri hypoteke len zo svojho nenasetrila a nemohla si zadovazit! Aj deti musis naucit odriekat si male aj velke veci....! Inak z nich vychovas dalsie socky...prepac, deti, co ziju dlho s rodicmi su socky jedneho extremu, a socky tvojho typu su druhy extrem...

sss777
20. júl 2025
@alica110

@sss777 Stačí nepovažovať rodičov, ktorí nemôžu dať deťom byty za spodinu.

@alica110
Ja ani nepovažujem. Mne moji rodičia nič nedali, ale ja som makala preto, aby som svojim deťom na začiatok tie byty dať mohla. V tejto diskusii to je pomaly považované za výchovnú chybu. Tak ma len zaujímalo, prečo.

zazka666
20. júl 2025
@sss777

@alica110
Ja ani nepovažujem. Mne moji rodičia nič nedali, ale ja som makala preto, aby som svojim deťom na začiatok tie byty dať mohla. V tejto diskusii to je pomaly považované za výchovnú chybu. Tak ma len zaujímalo, prečo.

@sss777 Somarina. Ľudia si tu len vybíjajú stres nad tým , čo oni nemohli. je úplne v poriadku, ak tým deťom byt kúpime. A je tiež v úplnom poriadku, ak ich smerujeme k samostatnosti a ten byt proste nedostanú z rôznych dôvodov. Môj syn chce vodičský a chce auto . Povedala som mu, že na vodičský mu dám, (lebo je to zručnosť, ktorá sa mu v živote zíde, môže mu dopomôcť aj k práci), ale že na auto si musí našetriť. (mala by som na nejaké ojazdené, ale proste nedám). Musel ísť na brigádu.

sss777
20. júl 2025
@zazka666

@sss777 Somarina. Ľudia si tu len vybíjajú stres nad tým , čo oni nemohli. je úplne v poriadku, ak tým deťom byt kúpime. A je tiež v úplnom poriadku, ak ich smerujeme k samostatnosti a ten byt proste nedostanú z rôznych dôvodov. Môj syn chce vodičský a chce auto . Povedala som mu, že na vodičský mu dám, (lebo je to zručnosť, ktorá sa mu v živote zíde, môže mu dopomôcť aj k práci), ale že na auto si musí našetriť. (mala by som na nejaké ojazdené, ale proste nedám). Musel ísť na brigádu.

@zazka666
Mne sa to zdá tiež úplne v poriadku. V každej diskusii milión milujúcich matiek, ktoré by svojim deťom dali všetko a v tejto ženy, ktoré tvrdia, že si deti na všetko majú zarobiť sami.
Ja ako matka som to vždy mala tak nastavené, že chcem, aby sa moje deti mali lepšie ako ja a robím pre to čo sa dá.
Veď keď môžem dosiahnuť to, že sa moje dieťa hneď po škole nemusí upísať banke na 30 rokov, prečo to neurobiť?

alica110
20. júl 2025
@sss777

@zazka666
Mne sa to zdá tiež úplne v poriadku. V každej diskusii milión milujúcich matiek, ktoré by svojim deťom dali všetko a v tejto ženy, ktoré tvrdia, že si deti na všetko majú zarobiť sami.
Ja ako matka som to vždy mala tak nastavené, že chcem, aby sa moje deti mali lepšie ako ja a robím pre to čo sa dá.
Veď keď môžem dosiahnuť to, že sa moje dieťa hneď po škole nemusí upísať banke na 30 rokov, prečo to neurobiť?

@sss777 Je tu dosť podstatný rozdiel. Sú rodičia, ktorí majú možnosť deťom byt dať aj tučnú hotovosť. A to je v poriadku, nie som jedna z tých, ktoré hovoria, že dieťaťu nič nedám a nech sa samo zabezpečí. Ak by som mala na to kúpiť byt dieťaťu, jasné že mu ho dám.
Lenže tu sa zvrtla diskusia úplne iným smerom. Sockami sú tu nezývaní rodičia, ktorí si toto dovoliť nemôžu. A to je absolútne cez čiaru, pretože rodič nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti. Ak na to rodič má, je to v poriadku, ale ak nemá, tak je to tiež v poriadku.

sss777
20. júl 2025
@alica110

@sss777 Je tu dosť podstatný rozdiel. Sú rodičia, ktorí majú možnosť deťom byt dať aj tučnú hotovosť. A to je v poriadku, nie som jedna z tých, ktoré hovoria, že dieťaťu nič nedám a nech sa samo zabezpečí. Ak by som mala na to kúpiť byt dieťaťu, jasné že mu ho dám.
Lenže tu sa zvrtla diskusia úplne iným smerom. Sockami sú tu nezývaní rodičia, ktorí si toto dovoliť nemôžu. A to je absolútne cez čiaru, pretože rodič nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti. Ak na to rodič má, je to v poriadku, ale ak nemá, tak je to tiež v poriadku.

@alica110
Áno, človek nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti, ale je tu veľa názorov typu dieťa môže od 18 brigádovať a zarobiť si na seba, tak to skúsme otočiť.
Takže ja ako rodič sa rozhodnem mať dieťa, ono sa samo na svet nepýta. Nejako sa pretlčieme do dospelosti a šup, staraj sa sám o seba, brigáduj medzi prednáškami.
Takže ja som si odfajkla svoju potrebu mať dieťa a zároveň ho "vychovávam k samostatnosti".
A pred ostatnými to obhájim tak, že veď ani nám naši nič nedali a tu sme.
Celkom tomu nerozumiem, ja som vždy chcela pre svoje deti viac.

alica110
20. júl 2025
@sss777

@alica110
Áno, človek nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti, ale je tu veľa názorov typu dieťa môže od 18 brigádovať a zarobiť si na seba, tak to skúsme otočiť.
Takže ja ako rodič sa rozhodnem mať dieťa, ono sa samo na svet nepýta. Nejako sa pretlčieme do dospelosti a šup, staraj sa sám o seba, brigáduj medzi prednáškami.
Takže ja som si odfajkla svoju potrebu mať dieťa a zároveň ho "vychovávam k samostatnosti".
A pred ostatnými to obhájim tak, že veď ani nám naši nič nedali a tu sme.
Celkom tomu nerozumiem, ja som vždy chcela pre svoje deti viac.

@sss777 Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a ako píšem ja nie som zástanca toho, že nič dieťaťu nedám aj keď môžem. Ak by som mala, samozrejme že dám, veď komu inému než vlastnému potomkovi ?
Ale obchádzaš veľmi zdarne to, že rodičia , ktorí nemajú peňazí nazvyš sú nazývaní sockami. Toto je absolútne neprijateľné. Rodič nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti. Ak mu dáš kvalitne vzdelanie, dieťa sa v živote nestratí.

sss777
20. júl 2025
@alica110

@sss777 Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a ako píšem ja nie som zástanca toho, že nič dieťaťu nedám aj keď môžem. Ak by som mala, samozrejme že dám, veď komu inému než vlastnému potomkovi ?
Ale obchádzaš veľmi zdarne to, že rodičia , ktorí nemajú peňazí nazvyš sú nazývaní sockami. Toto je absolútne neprijateľné. Rodič nie je povinný zabezpečiť dieťa do budúcnosti. Ak mu dáš kvalitne vzdelanie, dieťa sa v živote nestratí.

@alica110
Nazvať kohokoľvek sockou je pre mňa absolútne neprípustné, ide z toho strašná nadradenosť a neúcta. Absolútne súhlasím. Hlavne by som si dala pozor na takéto vyjadrenia, karma vie zaútočiť rýchlo a presne. Jeden deň sedíš v kabriolete, druhý na Úrade práce.
Zamýšľam sa nad tou poslednou vetou o vzdelaní a neviem...mne rodičia dali kvalitné vzdelanie a jazykové vybavenie a áno, u mňa to platí. Mala som možnosť odísť do zahraničia, vybudovať si kariéru a žiť spokojný život. Keby som ale napríklad vyštudovala nejaký pedagogický smer a dajme tomu učila na strednej škole niekde na Slovensku (pri všetkej úcte k všetkým pedagógom, ktorých si naozaj vážim), asi by som teraz splácala hypotéku na byt, v ktorom by sme žili a nemala možnosť napríklad ukázať deťom svet. To už sme ale mimo témy.
Ja som vyrastala v priemernej rodine v 3-izbovom byte v paneláku. Ľúbili sme sa ako kone, mala som pekné detstvo, ale vždy som napríklad chcela pozvať kamarátky na prespávačku, chodiť každý víkend na výlety...a u nás to proste nešlo. Na VŠ som sa už živila sama, aj na prvý byt som si musela zarobiť sama, ale spätne to hodnotím tak, že som si vôbec neužila žiadny študentský život, len som robila a učila sa.
Preto som si veľmi skoro povedala, že ak raz budem mať deti, tak až vtedy, keď ich budem vedieť zabezpečiť. Radšej by som mala len jedno ako nevedieť mu zabezpečiť pohodlný štart do života.

kaca222
20. júl 2025
@anonym_e347eb

My s manželom máme dva priemerné platy. Nemáme žiadne dlhy. Dve deti syn skončil medicínu už druhý rok pracuje dcéra ide na strednú. Vždy sme sa postarali, aby syn nemusel počas štúdia pracovať aj keď si občas dačo zarobil, platili sme mu všetko: vodičák, drahý šport a dovolenky. Keď skončil školu urobili sme malú oslavu a dali 5000€, aby mal na začiatok a na nájom. Mohli by sme mu dať aj viac, ale prečo? Je samostatný má prácu a je to len na ňom ako sa zariadi. Máme ešte dcéru, ktorá nás bude ešte dosť stáť ak pôjde na VŠ. Tiež si chceme peniaze užiť lebo radi cestujeme, tiež nie sme najmladší a neradi by sme na dôchodku boli závislí na deťoch. Obdivujem ľudí, ktorí pri súčasných cenách a vlastnej hypotéke dokážu deťom našetriť slušnú sumu na byt.

@anonym_e347eb podľa mňa ste deťom dali dosť. Vzdelanie a hlavne možnosť sústrediť sa na vzdelanie a nemusieť riešiť brigády. Popritom podpora v športových aktivitách a ešte malý príspevok do začiatku. Píšeš, že máte priemerne platy. Možno ste dali deťom viac, než ste vy dostali od rodičov a jedného dňa ony nechajú svojím deťom ešte o niečo viac. Tak to má byť, zväčšovať rodinný majetok a vždy zanechať ďalšej generácii o niečo viac