Prečo rodičia robia rozdiely medzi deťmi a vnúčatami?
Som stredne dieta, starsia sestra ma dceru a mladsi brat ma syna, ja mam najmladsie dieta dceru. Sestra byva v rovnakej dedine ako ja a nasi rodicia,byva kusok odomna. Brat byva vo vedlajsej dedine. Cely zivot som videla rozdiely v spravani medzi surodencami a mnou, Brat bol vytuzene dieta a ja omyl, lebo som mla byt chlapec cize cakali mojho brata ale dosla som ja. Odmalicka pocuvam ako moja sestra chcela aby ma vratili ze ona chce braceka a nie mna. Vzdy som si planovala utiect aby som tie rozdiely nevidela, vzdy mi bolo povedane-rodicmi, ze si to iba vymyslam, tak som si to v sebe vzdy uzavrela, ze moj postoj a aj ked ma to trapilo niekedy som nieco povedala ale vzdy mi bolo povedane ze to tak nie je. Teraz mam manzela, ktory je z rovnakej dediny ako ja a tak sme zostali byvat tu. On hned ako prisiel do rodiny videl tie rozdiely, ale mna trapi to,ze mama robi rozdiely aj medzi vnucatami. Mame casto rodinne oslavy, ktore j neznasam, nechcem tam byt, ale nechcem aby dcera prisla o starych rodicov, tak tam chodime aj ich mavame doma. Ale proste chcem aby bola moja dcera rovnako so starymi rodicmi ako ostatne dve vnucata. Moja mama chodi pravidelne so sestrou a jej dcerou na jej kruzok, k nam nepride ani raz do tyzdna pritom u sestry su co je len asi 50m od nas, ale ona proste nepride. Ked som sa ich ohladom toho pytala skor mi povedali,ze im stale nieco vycitam tak k nam nechodia. Ja proste neviem aky pristup mam zvolit aby chodievali aj k nam, aby travila cas aj s nami.
@malary nasa mama svojou vlastnou "činnosťou" prišla o štátny byt, vkuse sme nemali čo do ust, nikdy sa nám nevenovala, nikdy sme nikam nechodili ( vkuse len doma pred TV sme sedeli celé detstvo az do 18 rokov), ocitli sme sa na ulici, vkuse sme živorili, hladovali, nasla si partnera - s ním furt do krčmy ( jediné šťastie, že odtiaľ nechodili opití, len tam trávili všetok voľný čas), otehotnela a partner ju okaslal ( on už ďalšie deti nechcel ), my v podnajme a opäť sme skončili na ulici...celý čas nás zachraňovala moja teta ( jej sestra ) a najmä moja Babina ( mama môjho otca) a nebyť najmä jej, pošli by sme už dávno...potom som ja mala 18 rokov a šla robiť a živila a starala som sa o mamu a sestry až do 27 rokov ( to už som bola vydatá a narodil sa prvy syn)....nech si to otočím z ktorejkoľvek strany, nie, naša mama neurobila maximum čo mohla, Bohužiaľ....a keď čas plynul a ona dostala možnosť vrátiť, čo jej bolo kedysi dane ( a vôbec teraz nemyslím materiálne veci ) tak sa na každého vykaslala...myslíš, že má výčitky? Alebo, že jej to docvaklo, ako sa zachovala, alebo chová, alebo kde urobila chyby? Absolútne nie, ku vsetkemu má trápne, svoje vlastné zdôvodnenie...žiadna úcta, pokora, vďačnosť, nič...sorry, toto ja neberiem...
@toscania viem. Ja nevravím, že si to ona neuvedomovala, keď naši nie. Len som písala,ako u nás. Postarané bolo o nás pekne.
Každý si nesieme niečo so sebou a niektorí, to žiaľ riešia takto ako vaša mama.
@malary nasa mama svojou vlastnou "činnosťou" prišla o štátny byt, vkuse sme nemali čo do ust, nikdy sa nám nevenovala, nikdy sme nikam nechodili ( vkuse len doma pred TV sme sedeli celé detstvo az do 18 rokov), ocitli sme sa na ulici, vkuse sme živorili, hladovali, nasla si partnera - s ním furt do krčmy ( jediné šťastie, že odtiaľ nechodili opití, len tam trávili všetok voľný čas), otehotnela a partner ju okaslal ( on už ďalšie deti nechcel ), my v podnajme a opäť sme skončili na ulici...celý čas nás zachraňovala moja teta ( jej sestra ) a najmä moja Babina ( mama môjho otca) a nebyť najmä jej, pošli by sme už dávno...potom som ja mala 18 rokov a šla robiť a živila a starala som sa o mamu a sestry až do 27 rokov ( to už som bola vydatá a narodil sa prvy syn)....nech si to otočím z ktorejkoľvek strany, nie, naša mama neurobila maximum čo mohla, Bohužiaľ....a keď čas plynul a ona dostala možnosť vrátiť, čo jej bolo kedysi dane ( a vôbec teraz nemyslím materiálne veci ) tak sa na každého vykaslala...myslíš, že má výčitky? Alebo, že jej to docvaklo, ako sa zachovala, alebo chová, alebo kde urobila chyby? Absolútne nie, ku vsetkemu má trápne, svoje vlastné zdôvodnenie...žiadna úcta, pokora, vďačnosť, nič...sorry, toto ja neberiem...
@toscania Uff...silný príbeh. Klobúk dolu pred vami, že ste to všetko ustáli....Máte pravdu, sú medzi nami, žiaľ, aj asociáli, ktorí nemajú žiadne city....
Načo to riešiš odstrihnúť sa od nich a hotovo načo sú dobré takéto vzťahy na nič si si svoj život a nerieš ich

@damira90 jezis, dobre...samozrejme, ze existuhu aj take rodiny, ako opisujete.
ale urcite ich je vyrazne menej, ako tych "normlalnych"
chapem, ze je to uz profesiobala deformacia - za vsetkym hladat taketo problemy.
@nyusika socialne vylucenie je extremne a preto sa konaju projekty aj s bielymi najma nimi plus tí druhý. Slusne napisané. Avsam slusnu rodinu ktorá pracuje i majú majetky tak tam to býva mizerné tí su smer psychológ. Vela rodín je toxikov, psychopatov, nervami zničenými a dedí sa to aj. Hovorím vy máte štastie, ked to máte takto v hlave upratané. To je super.