icon

Prečo sa ľudia nerozvádzajú kvôli peniazom?

3. júl 2024

Stretla som sesternicu u babky a pokecali sme si kto má čo nového. No šokovalo ma čo mi povedala.
Ona odišla bývať do hlavného mesta. Našla si odtiaľ manžela, majú spolu 3 detičky. Nežije sa im zle čo sa týka finančnej stránky majú sa dobre.
Lenže doma jej muž nič nepomáha celá domácnosť je na nej. Deti 80% tiez na nej. Majú nezhody s manželom často sa hádajú, občas jej aj vynada.
Som sa jej opýtala prečo sa nerozvedie že je ešte mladá.
Ona že nemôže sa rozviesť lebo majú spolu veľký dom s bazénom, majú nové auto má tu zázemie. Deti chodia do škôlky a školy do BA majú tu kamarátov že by im to nespravila aby skĺzli dolu. Žijú fakt dobre, že co má odísť s jednou igelitkou s deťmi k rodičom do detskej izby..
Že ona to nikdy nespraví, má pekný veľký dom auto financie, vraj by bola sprostá rozviesť sa a o toto všetko prísť.
Som v šoku z toho čo povedala. To vážne niektorý ľudia ostanú v manželstve lebo peniaze a prepych je najdôležitejšie?

Strana
z2
ada12345
3. júl 2024

Skor si jej mala poradit, ze ked sa financne nemaju zle, nech si zaplatia pani na vypomoc s upratovanim domu aspon 2x do mesiaca.
Mne to pride take z tvojej strany, ze huraaa rozved sa a vybavene. A viac ta nezaujima ake to bude mat na vsetkych zucastnenych nasledky. Ak zije v cudzom dome, tak je na tom objektívne horsie, ako keby bol dom spolocny. A nie, nie je to o peniazoch, majetkoch a komforte. V zivote je to aj o kompromisoch. Ak by to bolo take velmi zle, tak by uz davno bola od neho prec.

rozculena
3. júl 2024

keď mal dom pred manželstvom,tak ona nemôže hovoriť,že neodíde,lebo má dom s bazénom...nie nemá

ktochytavzite
4. júl 2024

Ale ona ten komfort nechce pre seba ale pre deti,to je rozdiel.Ma pravdu ,a zasa možno ten chlap až taký zlý nie je,nám čo také je ťažké na domácnosti a detoch?To vieš aj sama predsa zvládnuť. Ísť do práve,ja nám nie si troska ty rozmaznané?

janickacrazy
4. júl 2024

@rozculena tak môže sa tváriť, že má. My tiež máme takú osobu v rodine, tvári sa veľmi dolezito, ako oni majú toto a hento, ako si môžu toto a tamto dovoliť, no všetko je písané na jej svokru a manžela, takže ona nemá prakticky nič. Vždy si len pomyslím svoje.

hankab
5. júl 2024

Ja tiez poznam niekolko chlapov, ktori sa sami staraju o svoje deti. Lebo zena sa na rodinu vyprdla vratani deti a chcela mat pokoj. Dokonca poznam jedneho, ktory by strasne rad mal svojho syna vo vyhradnej starostlivosti, lebo zena je uplna zmyja a vyuziva striedavku tak ako jej to vyhovuje. Ked je maly chory, velmi ochotne ho supne k otcovi a ten s nim beha cely rok po lekaroch, lebo ona na to nema cas a nemoze vymeskavat v praci. To, ze vymeskava stale on ju netrapi. Aj take zeny su, aj ked je ich malo, ale su.
Autorka, nie je vsetko v zivote len ruzove. Ja ju chapem. Mozno keby mali 1 dieta, tak s nim odide. Ale odist s 3 detmi zo zazemia a skol je zahul, byvat s rodicmi a tlacit sa v 1 izbe tiez. To si ta zenska sakra rozmysli ci do toho pojde, pokial vyslovene nema muza tyrana/tazkeho alkoholika, zavisleho na drogach a pod.

Strana
z2