Prečo sú dnešné deti také rozmaznané?
Keď som bola malá, jedli sme to, čo bolo. Hrali sme sa vonku, nepoznali sme slovo „nuda“ a ak sme si niečo chceli, museli sme si na to počkať. Dnes? Deti dostanú všetko skôr, ako stihnú dopovedať "mami"...
👉 Mobil v ruke v siedmich rokoch.
👉 Dovolenky ako z katalógu ešte skôr než vedia plávať.
👉 Keď sa im niečo nechce – tak sa to proste nerobí.
A potom sa čudujeme, že sú frustrované, nevedia prehrávať, nevedia čakať, nevedia sa prispôsobiť. 🤷♀️
A teda zaujimalo by, co maju dovolenky s vychovou 😂
Ja neviem, ale v poslednom case mam pocit, ze tu strasne mnohym prekaza akakolvek zmienka o dovolenke….
Ako si vychovas - tak mas. Dieta je len vizitkou svojho rodica. Tu mas odpoved.
Podla tychto kritetii som ja rozmaznana viac, ako moje dieta, az na ten mobil - take moznosti sme my v detstve nemali.
A ved ty si vychovas deti podla seba a nie podla susedy oproti z panelaku. 😉
Moje také nie sú.Ine deti a ľudia ma už dávno nezaujimaju
Ešteže sa v dnešnej dobe rodia deti, lebo už neviem na koho by ste potom nadávali...
prišli mimozemšťania, zobrali deti a vychovali ich aby boli rozmaznané a nesamostatné...
Tak ono je to bežne, že to čo rodičia nemali v detstve si doprajú a doprajú to aj detom…
Tak mi napadlo:
Co s dospelymi, ktori maju mobil prirasteny k ruke?
Co s dospelymi, ktori nevedia plavat? Ani ti nesmu na dovolenku k moru?
Co s dospelymi, ktorym sa nechce?
Potvrdim len to co sa tu uz spomenulo, deti su obrazom rodicov, to ako vyzeraju dnesne deti je nasa zasluha. Nezjedia hocico? Ked vidim kolko tu je denne prispevkov co sa moze a nemoze ako to ludia riesia, ci dat dietatu to ci ono a ja davam len bio a ja nedavam sladke a babka si dovolila mu dat bieli rozok. Nasi neriesili co som jedla u babky, nasi neriesili bio nebio, ked nemali v zarade kupili v obchode tam kde bolo. Nasa doba nam dava moznosti a preto vymyslame a preto vymyslaju aj nase deti. Mna sa pani ucitelka v skolke raz spytala otazku resp ma oslovila a povedala "vy doma varite ze?" a ja ze ano preco by som nevarila, no a ona ze to je vidiet lebo ze nas maly zje vsetko a necuduje sa co ktore jedlo je.
Dovolenky si nevybera dieta same a ver mi ze vela rodicov vybera z osobnych dovodov nie z prihliadnutim na deti, ano tym detom sa paci na toboganoch ale nasim sa rovnako pacilo aj v stane co pre vsetkych v nasom okoli bola podradna dovolenka a v zivote by teda oni na taku nesli.
Ze nepomahaju, ale ano, len im treba kazat co maju spravit, su to deti a prechadzaju si stadiami ze najprv je ta pomoc hra, potom sice spravia ale pokorne ked su starsie, v puberte zabojuju lebo musia mat vlastnu hrdost a v tedy si ju buduju ale v konecnom dosledku to spravia a az potom zacnu robit veci sami, ak dospely nepochopi tento cyklus tak ma hold smolu. Kolko tu vidis prispevkov ze som perfekcionalista a musim mat dokolnalu domacnost, nedovoli muzovi a detom robit veci lebo ich nespravia tak ako ona chcela, no takmer denne.
Deti su nasim obrazom a dielom, co si spravime to mame a rozmaznanost je cisto vysada rodiny a rodicov ziaden vplyv skoly ci okolia.
Ja také dieťa nemám a iné ma nezaujímajú, ale je pravda ,že psychická odolnosť klesá, ale to aj u dospelých.Ved to aj tu vidno ,na kazdu blbost zalozena diskusia , o všetkom sa treba radiť, rucaju sa ,porovnávajú sa stále s niekym... A to sú dospelí, tak co chceš od dieťaťa?
@lienka.7 a nás, našich rodičov vedeli rodičia vychovávať?veď nikto nedostane manuál k dieťaťu
Každý si myslí, že robí dobre, alebo v rámci možností.Kazda generácia má svoje "maniere"možno práve preto, že naša generácia 40+ bola vychovana dosť prísne, tak svojim deťom dovolíme veľa.Ved sa zmenilo všetko... vzťahy, voľný čas, financie, práca rodicov...deti sú iné s dg,
A nepausalizuj moja mama bola mega rozmaznávana na tú dobu od omamy aj svojho otca a je tu živá a zdravá.A moja mama tiež nemusela byť na mňa prísna nepoznala som doma krik, bitku atď...a rovnako vychovávam ja resp.som vychovávala....konečne nemusia deti stát v kúte, jesť všetko, a dostať bitku, že majú dieru na kolene.
A dospelí ich rodičia nie sú rozmaznaní?sťažovali sa naši rodičia toľko na únavu, že treba plienky prať, zase variť mali iný a ťažší život podľa mňa.
Keď počúvam kolegyňu 60r koľko pracovala a čo všetko robila, ďaleko odchádzala do práce o 04 vstávala a cestovala do Ba to by už dnes ľudia nerobili
A k tomu,že starsia generácia nie je rozmaznana len toľko,že je.
Svokrovci obaja typickí rozmaznaní jedinacikovia s typickým ,,všetky oči na mne" komplexom.Obaja majú 60 +
Vseobecne je dnes kult dietata, a nie je to uplne zdrave, led je dietata dlhodobo stredom vesmiru. A i ked to viem, aj mne sa tazko balancuje medzi pevnymi hranicami a benevolentnostou😆
Akože aj mňa rodičia brávali na dovolenky, akože čo je na tom zvláštne? Rodičia si chcú spraviť voľno, oddych a vezmú aj deti.
Ďalšia vec mobil, je úplne pochopiteľné, že je iná doba a keď sme boli my deti tak mobily neboli, alebo len začínali.
To je ako keby sa babky rozčuľovali, že sme pozerali telku a oni nie (no lebo predtým neboli).
Su rozmaznane kvoli rodicom, ich vychove a pristupu.
My sme na dráhe dovolenky nechodili, lebo sme na ne nemali peniaze. To teda znamená, že keď som ja nemohla chodiť, tak to budem odosielať svojmu dieťaťu? Ci nechám ho doma a ja pôjdem, aby náhodou nebolo rozmaznané? Mobil som dostala tuším v 10/11 lebo vtedy len začínali a takisto plánujem u svojho. A čo sa týka toho, že dostane všetko? Tak snáď si rodič, vieš co mu chceš dovoliť a co nie, ty ho musíš vychovať.
Môj dedko by bol býval v dnešnej dobe svetobežník. Mimoriadne šikovný človek, ktorý rád spoznával a cestoval. Mama často spomína, že už ako malé deti ich brával a cestovali po celom Československu. Dedko nakopol staru oktavku a islo sa. Babicka vždy varila, čo sme mali radi.. a ked som chcela zmrzku, 2 kačky sa vždy našli. V rámci vtedajších možnosti nám rodičia aj starí rodičia dávali, čo mohli. Ja robím to isté pre ďalšiu generáciu..
Su rozmaznani, lebo dostanu vsetko co chcu. Dupnu nozkou, hadzu sa o zem a rodicia kupia, hlavne nech maju pokoj. Navyse je dnes velmi uponahlana doba, vsetko drahe, platy male, deti si takmer nevidia, nemaju cas vychovavat. Vonku ked vidim mamu s kocikom a male dieta v rukach mobil, no mam dost. A matka samozrejme to iste, namiesto venovania sa dietatu tuka do mobilu.
👉 môj má od troch 🤷😂
👉 môj bol ako 1 ročný 😎
👉 presne tak 🤭 platia však výnimky kedy sa musí aj keď sa nechce, napr.umývanie zúbkov, krúžky atď atď
Som ročník 80. Ani pri najmenšom som nejedla, čo bolo na tanieri. Vždy som mala, aj mám svoje obľúbené jedlá a potom tie, ktoré do úst nikdy nedám, takisto moje deti. Slovo nuda nepoznám, ani moje deti nie. Môj bratranec sa v kuse iba nudil. Je to o povahe dotyčného človeka. Takisto ako vtedy sme museli čakať, ak sme niečo chceli, takisto moje deti musia čakať. Nie sme milionári, aby mali všetko na lusknutie prstov. Veľa z toho, čo by chceli ani nikdy nedostanú. Mobily dostali, keď mali 8 rokov, kvôli škole. Na dovolenky nechodíme na žiadne, lebo nemáme na to financie. A ako sory, ale keď sa niečo nechce ani mne, nerobím to tiež. Takže neviem o ktorých deťoch konkrétne píšeš. Snáď o nejakom 1% detí, ktoré určite nespĺňajú všetko to, čo tu spomínaš.
Ešte som chcela k tomu dodať, že mne je skôr zle z dospelých. Nastúpim do MHD a ako ufóni, všetci rad radom držia mobil v ruke. Je mi z toho zle. Bez mobilu ani na krok. Je rarita, ak v tej MHD niekto nedrží v paprči ten mobil. Na ulici detto. Ľudia sú na tých mobiloch doslova závislý. Nevnímajú vôbec okolie, ale čumia do mobilov. Akoby to ani neboli ľudia, ale nejakí poloroboti.
Je to vizitka rodičov. Ako si vychováš tak máš.
Stari rodicia na dochodku nemusia strazit vnucata, pretoze maju pravo na oddych a pohodlie. Ludia v aktivnom a produktivnom veku nechcu vyjst zo svojho standardu a komfortnej zony,ak by to narusilo ich plany ci uz karierne alebo zivotne. Mladi chcu cestovat a spoznavat svet, zbierat zazitky a neviazat sa. Ale deti, tie ziju urcite v inej dimenzii, kde sa narodia a vychovaju ako spartania. Akoze prehanam a strasne generalizujem, ale fakt ma pobavilo, ze deti su dnes "rozmaznane".
Niekde som si cital,ze my husak9ve deti sme posledna generacia co sa hrala vonku,liezla po stromoch,slusne zdravila starsich a boli sme vychovaní k ucte ku starsim a pravym hodnotam..........Zrejme sme prva generacia ktora sa na to vsetko vykaslala a vychovala dnesne deti na ktore sa stazujeme.......Zlé časy robia silných mužov. Silní muzi robia dobre časy. Dobre časy robia slabych muzov. Slabí muzi robia zle časy. .
nepoznam ani jedno take dieta... vyjdi zo svojej bubliny a nestazuj sa
Moje deti majú tiež viacmenej všetko "čo chcú" .. ale nemajú mobil. Ani dovolenku z katalógu ..a sú činnosti, ktoré robia, aj keď sa im nechce 😉 zato ty máš asi nejaký problém sama so sebou, alebo možno len závidíš, ... Ak máš teda pocit, že mobil a dovolenka sú "všetko" 😀

A mna by zaujimalo, kde vy na tieto hluposti chodite… ja som rocnik 87… a nikdy ma rodicia jest nenutili… co mi nechutilo, som nejedla… mamina sa snazila varit tak, aby vyhovela chutiam clenov domacnosti. Na dovolenky s rodicmi som chodila snad od prveho momentu, ked to bolo mozne… a ano, bezne som sa aj nudila…