icon

Prečo sú dnešné deti také rozmaznané?

4. apr 2025

Keď som bola malá, jedli sme to, čo bolo. Hrali sme sa vonku, nepoznali sme slovo „nuda“ a ak sme si niečo chceli, museli sme si na to počkať. Dnes? Deti dostanú všetko skôr, ako stihnú dopovedať "mami"...

👉 Mobil v ruke v siedmich rokoch.
👉 Dovolenky ako z katalógu ešte skôr než vedia plávať.
👉 Keď sa im niečo nechce – tak sa to proste nerobí.

A potom sa čudujeme, že sú frustrované, nevedia prehrávať, nevedia čakať, nevedia sa prispôsobiť. 🤷‍♀️

Strana
z3
terezkaarthuramax
5. apr 2025

Aj ja aj moji bratia aj moja mama mame jedla ktore nemame radi. Vtedy robime dve jedla .jedno co chuti mne a druhe co chuti bratovi. Mamz nam stale vela daava. Pfi mori sme nikdy neboli a ja som dostala mobil az v dospelosti a tablet tak mozno pred 13 rokmi. Uz som mala cez 20 rokov.

fortune
6. apr 2025

Jedla som vsetko a kopec veci som potom roky neznasala,na nechutnosti z jedalne spominame doteraz, schovávali sme tucne maso pod misu s polievkou a desiate vyhadzovali alebo schovavali do skrine,postele...mam fotky nad polievkou,ktoru som nechcela zjest...vonku som sa poflakovala ano,vkuse ale len preto lebo doma som sa nudila,nikto sa so mnou nehral. Neskor som sa z nudy utiekala do knih a hier. Nudila som sa aj vonku ale aspon tam boli kamosi. Neviem ako teraz ale z nudy fajcila cela moja trieda uz na zakladnej v poslednom ročníku,bola som divna,ze som jedina nefajcila... Asi zalezi s kým sa stretavas,moje deti su vkuse vonku s kamosmi,maju tu svoju partiu a vkuse pozeraju z okna kedy idu von. Maju osem a jedenast rokov. Mobil ma starsia a cojaviem,mam pocit ze ma rozum a docela to dobre kocirujeme. Ma ho preto lebo cestuje mhdckou zo skoly sama domov lebo uz nie je družina. Cize ten dovod tam bol dost silny,nech ju vidim na mape a vie mi zavolat keby sa previezla. Je samostatnejsia,neboji sa a ucime sa zial aj kto su v mhd uchylaci,to sa zial nezmenilo vobec od mojich čias. Jedine s cim suhlasim je,ze deti toho maju teraz vela, kopec veci,hraciek,co si zmyslia. Ale polku im nakupili presne tie babky a dedkovia,ktori vychovali nas....a ano,oni sa mimoriadne ťažko vychovávajú,tito stari rodičia nech nekupuju kraviny a vsetko co vnucata chcu lebo vsak ja im do toho nemam co hovoriť. Tak by som to neporovnavala az tak,kazda generacia ma svoje plusy a minusy.

dominikak4
18. apr 2025

Lebo nechceme byť k našim deťom takí ako boli naši rodičia k nám 😉. Každý sa snaží najlepšie ako vie....

Strana
z3