Prečo ten môj nechce svadbu?
Tuto temu pisem pre vsetky, ktore sa trapia nad tym, ze ich partner nechce o svadbe ani pocut.
Na fore je tema, kde sa vela bab vyjadruje k svadbe a to takym sposobom, ze pokial chlap nechce svadbu, tak je to vlastne nedospely blbec a treba od neho dat ruky prec. Ze sa nechce viazat a ze pokial partnerstvo nie je zaviazane svadbou, tak sa z neho lahsie uteka a teda ze takyto muzi chcu mat zadne vratka.
Nehovorim ze to pri niektorych chlapoch neplati. V kazdom pripade to neznamena, ze vas vztah nema vyznam.
Ja som zena a svadbu nechcem. Pre mna svadba znamena stratu mna samej. Preco by som sa mala volat inak a preco by som sa mala volat tak, ze to evokuje to, ze som majetkom nejakeho muza. Nie som a pokial sa o nas vztah nebude ten muz starat tak ako sa o neho staram ja, tak nevidim dovod preco by si mal byt mnou isty len preto, ze sme podpisali papiere.
Toto vsetko vsak neznamena, ze svojho muza nemilujem a ze chcem mat otvorene zadne dvierka a ze neplanujem svoju buducnost s nim. Milujem ho a chcem s nim zostarnut. Ale zaroven chcem, aby sme na vztahu pracovali a boli spolu stale bez toho, ze sme podpisali papiere, ze to tak bude na cely zivot.
A osobne si myslim ze prave podpisanie papierov a svadba ako taka je zaciatkom konca mnohych nadejnych vztahov. Pre mnohych je svaba symbol. Mnoho bab si mysli, ze momentom, ked chlap suhlasi so svadbou, tak sa automaticky zacne jej sen o idealnom manzelstve. Ze chlap zacne automaticky riesit zivot tak ako si ona predstavuje manzelstvo. Napriklad, ze zacne riesit poriadne byvanie, ze zacne riesit dieta a ze sa potom o to dieta bude ukazkovo starat, prestane sa tolko venovat sebe a svojim zaujmom, pretoze teraz uz je manzel a otec. Tieto vsetky veci teda zena zacne od muza automaticky ocakavat a muz to casto citi ako omnoho vacsi natlak, nez to v skutocnosti je. A preco? Lebo aj pre neho je svadba urcity symbol. Symbol toho, ze zena, ho teraz zacne uhanat a tlacit do veci, ktore on az tak moc nechce, ale kedze suhlasil so svadbou, tak vlastne suhlasil aj s tymto a teda uz nema na vyber.
Pisem to velmi zjednodusene, ale toto sa bohuzial na psychickej a podvedomej urovni deje. A zacina kolotoc, ktory mnoho parov jednoducho nevie zastavit a situacia sa len zhorsuje.
Takze baby prestante prioritne riesit svadbu. O svadbu vobec nejde. Ide o to, ako velmi poznate hlbku svojho vztahu. Ako dobre poznate svojho partnera. Ako si viete uvedomit jeho nedostatky a ako velmi ste ochotna sa s tymito nedostatkami vyrovnat. Ako velmi ho milujete a ako citite, ze tento clovek miluje vas.
Ak viete o com je vas vztah, ak mu rozumiete a rozumiete najma samej sebe, tak nemusite riesit, ci mate na to papier. Istoty totiz v zivote neexistuju.
Od zaciatku hovorim, ze co sa tyka papiera, je to cisto moj predsudok. Tak neviem, co na tom stale riesite.
Nehovorila som nikomu, zby sa nebral a ze svadba je zla a zit bez papiera je to, co maju vsetci robit.
To su len interpretacie niektorych z vas.
V ramci rozhovoru, som akurat reagovala na niektore tvrdenia, ktore hovorili o tom, ze svadba dava urcitu istotu.
Pokial to na Teba posobilo ako pises, ze sa davam do pozicie nejakeho guru, tak ma to mrzi, ze to tak vyznelo.
@timea7
Tak prepac toto ma uz ozaj rozosmialo.
Ja tu mozem x-krat napisat, ze nikoho neukecavam, aby sa nebral aj tak si budete niektore hovorit svoje.
To, mam vyhrady k tomu, ze ludia maju pocit, ze ked su v manzelskom zvazku tak su vo vacsom bezpeci, je druha vec, ale vytiahla som to ako protinazor k tomu o com tu rozpravali niektore zeny.
O tom je diskusia. Nemusime s nasimi nazormi navzajom suhlasit.
A ked tato diskusia obtazuje, tak ju proste necitaj a mas pokoj.
Utocis na mna, ze ci ma to bavi stale.
No po pravde nebavi, lebo ste sa zasekli na niecom, co som tu neriesila. A obvinujete ma z niecoho, co som nenapisala. A naviac sa tu niektore samo vytacate, takze vlastne je to nakoniec celkom zaujimave haha. Snazim sa pochopit, co vas vediet k tomu rozmyslaniu a k tym reakciam.
Baby nic v zlom, ja zase nechapem na co to citate, ked vas to nebavi alebo popodzuje ;)
Ja odpisujem, ked som uz raz zalozila temu, tak to povazujem za legitimne, aj ked to prilis vyznam nema. Kedze napisane slova sa daju interpretovat rozne a ako vidime, aj si ich zjavne rozne interpretujeme.
Co je normalne, lebo kazdy ma v hlave ine vzorce podla, ktorych ide.
Z tohoto pohladu nemas 100 slobodu nikdy a nikde, lebo vzdy a vsade sa ludia urcitym sposobom prisposobuju tym, co su okolo.
Napriek tomu, by sa mal clovek slobodne citit v kazdom vztahu a celkovo vo svojom zivote.
Pretoze kazde rozhodnutie je Tvoja slobodna volba, preto ak clovek zije svoj zivot podla svojich rozhodnuti, mal by sa stale citit slobodne.
opakujem po 1000x ale to je zbytocne, ze nehovorim, ze sa baby nemaju vydavat.
Maju pochopit svoj vztah a to, co od neho ocakavaju oni aj partner.
Ak by to urobili, tak by sa do Tvojho scenara nemali dostat.
A samozrejme, pokial je baba absolutne bez prijmu a bez akehokolvek majetku a zacne niekomu rodit deti, tak ano, mala by mat nejaku pomyselnu zaruku, ktora ju bohuzial aj tak neochrani. Takze aj tak jedina pomyselna zaruka je to, ze vie co chce, s kym zije a ako je schopna postarat sa o seba, pripadne svoje deti, ked zostane z akehokolvek dovodu sama.
Takze zase sme pri tom, ze musis vediet s kym spojis svoj zivot, ci uz s papierom, alebo bez.
Nikomu moj predsudkovy vztah k svadbe nevnucujem ale mnohe citate v tom co pisem, to co tam nie je.
Pripadne ani neviete, co uz sa tu riesilo, co je pochopitelne, nakolko je to fakt uz dlhe a neprehladne.
Napriek tomu sa vyjadrujete k niecomu, co som nepovedala.
spirit16 možeš napísať svoj vek ?
.... Možno Ťa potom všetky už konečne pochopia 🙂
Fuuu tu sa este stale debatuje 🙂
@spirit16 ja som ani na štrnástich stranách nepochopila, čo si nám vlastne chcela povedať a na čo sú to tie tvoje výlevy a to tvoje "posolstvo" dobré a myslím, že nie som sama. Ale je mi to fuk 😎 😎 😎 😎 😎 😎 Inak ja na teba neútočím, len sa bavím na tom, ako sa zamotávaš do vlastných vyjadrení a tiež zjavne nie som sama.....
@spirit16 tak som si ten tvoj uvodny prispevok, adresovany vsetkym nestastnym zenam, ktore si ich partner nechce vziat, precitala este raz.
vo vela odpovediach pises, ze si nechcela, aby sa riesil tvoj postoj k svadbe, ze sa nepochopila pointa tvojho uvodneho prispevku. ale svoj postoj k svadbe si predostrela ty sama, hned v 2.odstavci a to dost podrobne. vymenovala si vsetky dovodcy, preco svadbu odmietas (strata seba samej, preco by si mala prijat ine meno...).
nasledne, v 4.odstavci, si ju oznacila za koniec mnohych nadejnych vztahov, pricom z tvojho popisu vychadza, ze do manzelstva vstupuju zeny a v podstate aj muzi s naivnymi predstavami. muzi z toho vychadzaju ako naivni tupci, ktori si myslia, ze vstupom do manzelstva sa z nich stanu basisti so zakazom vychadzok a kamaratvo a zeny ako kontroly-chtive-stihacky krizene s naivkami z ruzovej kniznice...
ak si nechcela, aby sa tu rozoberal tvoj postoj k svadbe a manzelstvu, mala si tieto odstavce vynechat. stacilo napisat, ze svadbu nechces. a nech zeny riesia najskor v akom su vztahu, ci ten vztah stoji za to a ci obaja partneri maju rovnaku predstavu, akym smerom sa ten vztah bude vyvijat. a bolo by uplne jasne, co chces svojim prispevkom povedat. takto si sa zbytocne zamotala.
a ano - suhlasim s tebou v tom, ze obcas ma zena a muz rozne predstavy o spoluziti. ale to nesuvisi s tym, ze vstupuju do manzelstva, ale celkovo s predstavami o vztahu ako takom. zena, ktora si predstavuje vztah tak, ze muz s nou travi vsetok cas, si nebude ani inak predstavovat manzelstvo. takato zena nadabi na problem ale väcsinou uz pred manzelstvom a najneskor naozaj v tom manzelstve. a tak isto muz, ktory si predstavuje zivot v style svet-gombicka-parazol bude mat problem sa viazat aj v 50tke a zena, ktora si mysli, ze sa zmeni, je naivna.
väcsina ludi ale vstupuje do manzelstva z presvedcenia, ze je to na furt a ze je to ten pravy. väcsina si je vedoma alebo si aspon mysli, ze vie, v akom je vztahu. to, ze to niekomu nevyjde, nie je ale vina svadby ci manzelstva ako takeho. taktiez netvrdim, ze vtah, ktory nekonci manzelstvom nie je kvalitny, ci nemoze byt stabilny. na kazdom vztahu, ci s papierom alebo bez papiera treba pracovat. lebo ak na vztahu nepracujeme, tak je uplne jedno v akom zväzku zijeme. pretoze ten vztah zanikne. bez ohladu na to, ci su v nom deti alebo nie.
@bubelko
bubelko @spirit16 tak som si ten tvoj uvodny prispevok, adresovany vsetkym nestastnym zenam, ktore si ich partner nechce vziat, precitala este raz.
vo vela odpovediach pises, ze si nechcela, aby sa riesil tvoj postoj k svadbe, ze sa nepochopila pointa tvojho uvodneho prispevku. ale svoj postoj k svadbe si predostrela ty sama, hned v 2.odstavci a to dost podrobne. vymenovala si vsetky dovodcy, preco svadbu odmietas (strata seba samej, preco by si mala prijat ine meno...).
nasledne, v 4.odstavci, si ju oznacila za koniec mnohych nadejnych vztahov, pricom z tvojho popisu vychadza, ze do manzelstva vstupuju zeny a v podstate aj muzi s naivnymi predstavami. muzi z toho vychadzaju ako naivni tupci, ktori si myslia, ze vstupom do manzelstva sa z nich stanu basisti so zakazom vychadzok a kamaratvo a zeny ako kontroly-chtive-stihacky krizene s naivkami z ruzovej kniznice...
******* ano a takisto som povedala, ze to je moj vlastny predsudok a ano vela ludi ma predsudky, presne take ako si sice trosku prifarbenejsie a prehnane popisala Ty, ale chapem Tvoj odkaz a ano, nieco podobne sa casto stava a to aj v opacnom garde, ked muz zacne mat po svadbe a detoch pocit, ze zena, by mala svoj odchod od rodiny za kamaratkami dostatocne vysvetlit a vychadzka vecer raz za dva mesiace by jej mala stacit a ano tento obrat nastal po svadbe nakolko si niektori ludia tento akt vysvetluju svojim sposobom. Ano mam predsudok, ktory vychadza z mojej vlastnej skusenosti, nehovorim ze je aplikovatelny na kazdy vztah, ale mnohokrat som videla, ze nieco podobne sa stalo. A o tomto mozeme debatovat donekonecna **********
ak si nechcela, aby sa tu rozoberal tvoj postoj k svadbe a manzelstvu, mala si tieto odstavce vynechat. stacilo napisat, ze svadbu nechces. a nech zeny riesia najskor v akom su vztahu, ci ten vztah stoji za to a ci obaja partneri maju rovnaku predstavu, akym smerom sa ten vztah bude vyvijat. a bolo by uplne jasne, co chces svojim prispevkom povedat. takto si sa zbytocne zamotala.
********* z mojho pohladu tam toto bolo napisane, ono kazdy sa mozno zameral na tu cast, ktora ho pali. To ze som hovorila o tom, ze ja svadbu nechcem a preco, bol len priklad toho, ze ludia su rozni a dovody preco niekto nechce svadbu mozu byt rozne. Dolezite je, aby baba vedela v akom je vztahu, teda, ci sa v nom citi bezpecne a ci sa citi milovana. Pozornost by mala lezat na tom, ci citim, ze mam taky vztah aky chcem a to kazda baba citi, niekde vnutri to vie. Ked vie, ze to je OK, tak svadbu ako prioritny problem riesit nebude. Ak citi, ze to nie je OK, tak zbytocne bude trvat na svadbe. Nezachrani jej to vztah. Ak je vsak pre nu taka dolezita, ze si bez svadby nevie buducnost predstavit, tak by mala z toho vztahu odist (tak ako tu uz niekto pisal). Ale to sme zase naspat v tom, ze musis vediet, v akom vztahu si a ci ho chces, taky aky je, alebo nie)************
a ano - suhlasim s tebou v tom, ze obcas ma zena a muz rozne predstavy o spoluziti. ale to nesuvisi s tym, ze vstupuju do manzelstva, ale celkovo s predstavami o vztahu ako takom. zena, ktora si predstavuje vztah tak, ze muz s nou travi vsetok cas, si nebude ani inak predstavovat manzelstvo. takato zena nadabi na problem ale väcsinou uz pred manzelstvom a najneskor naozaj v tom manzelstve. a tak isto muz, ktory si predstavuje zivot v style svet-gombicka-parazol bude mat problem sa viazat aj v 50tke a zena, ktora si mysli, ze sa zmeni, je naivna.
******** presne tak! A zviazany s tym druhym, mozes byt aj bez svadby. Pokial samozrejme nemas vedla seba niekoho, od koho citis ze Ta ako tu jedinu neberie. A zase sme spat pri tom, ze musis vediet v akom vztahu si a to baby vzdy vedia, citia to vnutri vsetky velmi dobre, koho maju vedla seba. Mnoho ich s takymi muzmi vstupuje do manzelstva, na oko to vyzera dobre, okolie je spokojne, ale dnu to hnije **************
väcsina ludi ale vstupuje do manzelstva z presvedcenia, ze je to na furt a ze je to ten pravy
********* tu by sme o tom mohli debatovat, ci je to ozaj vacsina, ale iste mnoho ludi, to berie tak ako si napisala, co je fajn *************
väcsina si je vedoma alebo si aspon mysli, ze vie, v akom je vztahu. to, ze to niekomu nevyjde, nie je ale vina svadby ci manzelstva ako takeho. taktiez netvrdim, ze vtah, ktory nekonci manzelstvom nie je kvalitny, ci nemoze byt stabilny. na kazdom vztahu, ci s papierom alebo bez papiera treba pracovat. lebo ak na vztahu nepracujeme, tak je uplne jedno v akom zväzku zijeme. pretoze ten vztah zanikne. bez ohladu na to, ci su v nom deti alebo nie.
****** Presne, tak!
A psychika je svina, nikto nie sme dokonali a vztahy si vzdy nicime sami, nasim pristupom. Ak ma niekto predsudok k zivotu bez svadby, tak mu to moze znicit vztah, tak isto ako ked niekto ma predsudky k svadbe, tak mu to tiez moze znicit vztah. Idealne je, ked sa stretnu dvaja, co sa na to pozeraju rovnako. Ak sa vsak kazdy na to diva inak, tak clovek musi o to viac rozumiet vztahu v ktorom je, aby vedel, ze to ma pre neho vyznam a teda riesit v prvom rade ten vztah a nie samotnu svadbu. A o tom to bolo. Ja nerozumiem tomu, ked su baby nestastne, ze si ich ten ich nechce zobrat, pre mna to je znak, ze bud tomu vztahu nerozumeju, alebo tu svadbu nechcu z tych "spravnych" dovodov ********
Chlap, ktorý žije v partnerstve bez papiera je na tom lepšie, žene maximálne tak pribudnú povinnosti, o chlapa je postarané, má opraté, navarené, pravidelný sex a žena "má komu variť, prať, upratovať". Chlap zistí, že má vlastne všetko, čo chcel, aj bez krúžku na prste a ešte ako bonus status slobodný a zadná brána "kdyby neco" otvorená. Žena sa hrá (výnimky potvrdzujú pravidlo) na hrdú, slobodnú, nezávislú a nechtiacu prsteň na prstenníku, lebo veď je "in" a keď ju náhodou po rokoch ten jej požiada o ruku, tak sa hneď od radosti pokaká. Nepoznám takú, čo by povedala partnerovi NIE. Čo tak zrazu zmena zmýšľania?
Alebo muži, nechce sa ženiť, nechce a nechce, rozídu sa, on si nájde inú a BUM, do pol roka svadba. Už sa zrazu ženiť chcel.
Ženy, uvedomte si jednu vec. Či sa vám to páči alebo nie, vydatá má stále vyšší kredit alebo status v spoločnosti ako partnerka. Bohužiaľ, je to tak. Odžité na vlastnej koži. 🙄 A ako partnerka máte poväčšinou len povinnosti, práva dostanú až manželky, treba pozerať na to, že materstvo ženu viac pripúta k domovu a jej kariérny rozlet bude značne obmedzený. Jednoducho, žena v partnerstve ťahá VŽDY za kratší koniec, aj keď to na prvý pohľad tak nevyzerá.
Ako povedal na adresu jednej známej iný známy: ,,nech sa jej Miro vykašle na hlavu, veď ona mu nie je žena, ona mu nie je vlastne nič." (tá známa bola niekoľkoročná partnerka toho Mira.) Čo na to dodať?!
@spirit16 Podla toho co pises pravdepodobne nemas deti a s tym spojene problemy o ktorych bezdetny par nema ani tusenia. Aj ja som nad tematikou svadby rozmyslala ano alebo nie, a nakoniec sme sa zobrali. Myslim ze sme spravili dobre, pretoze s dietatom okrem radosti prisla unava stereotyp poporodna depka.... a zacali sme riesit problemy o ktorych v bezdetnom vztahu ani len netusis. Zacali sa prve hadky uplne za hluposti. Ak by som bola chlap a nic ma v tom vztahu nedrzi, tresknem dvere a idem kade lahsie. Ale prave manzelstvo nuti cloveka sa zamysliet a situaciu riesit.
Kedysi ked si mala pokazenu stolicku alebo hrniec tak sa zaplatal a pouzival sa dalsie desatrocia....v dnesnej spolocnosti vec vyhodis a kupis si novu a takto isto je to aj so vztahmi. Pretoze ludia neuzavieraju manzelstvo tak odist je o to lahsie. Naco by sa trapili ked mozu mat nieco nove a lepsie....
Ja by som na tvojom mieste prehodnotila svoj pristup, nie je to o papieri je to o pristupe ako sa na veci pozeras.
@spirit16 svadba je pre niektoré sen, pre niektoré vyústenie vzťahu a pre iné formalita......my sme žili spolu bez svadby niekoľko rokov, papier nepotrebovali, no prišli vážne životné udalosti a my sme to celé prehodnotili a rozhodli sa vziať....brali sme to ako nevyhnutnú formalitu, kvôli zjednodušeniu niektorých právnych úkonov, žiadne romantické mecheche.....no už svadobný deň bol pre nás zážitok - užili sme si to a tešili sa, aj príbuzní a známi - hoci iba 15 ľudí a slávnostný obed, najdrahšie boli obrúčky....a potom sme to tak pomaly spracovávali a zistili sme, že to pre nás nie je formalita, že to upevnilo náš vzťah, že sa tešíme, že sme svoji a že sa ním to páči
Mne pomáha vo všetkých sférach toto http://bit.ly/1F0i9TY 🙂 Je tam aj e-book zadarmo.
http://www.iamcool.sk/blog/skola-zivota/15-veci...
nikomu nie si nic dlzna. ked ta otazky obtazuju, vypusti ich z hlavy. a neries preco sa to pytaju... "toxickych ludi" sa treba zbavit, pokial je to mozne, lebo len uberaju energiu
Nie nie je lahsie odist z dlhodobeho vztahu, nez z manzelstva. To je zase cisty predsudok niektorych z vas, ktory len potvrdzuje to, ze mate pocit, ze manzelstvo dava zaruky.
Nie nedava ich. Iba ak v pripade, ze baba nema ziadne svoje prostriedky a ani nikdy nemala a zostavaju jej deti. Potom ano mozno a aj to len v pripade, ze majetok manzelia nadobudli az po svadbe.
Inak zase ide len o to, aky vztah ti dvaja maju a ako sa vedia dohodnut.
Vyzivne muz musi platit, pokial ma priznane otcovstvo, ci je manzelom alebo nie.
@janaochi
Hm skutocne? A ake prava dostane manzelka naviac?
Status v spolocnosti? OK. Hlavne ze je status v spolocnosti, je jedno ci manzelstvo hnije. Hlavne nech to navonok dobre vyzera. (nehovorim teraz zase,aby ste tu zbytocne nepisali naspat, ze kazde manzelstvo musi hnit)
Jasne aj to je pristup.
Ked to clovek potrebuje a citi sa tak lepsie, tak vporiadku.
Mnohi z nich by v pripade natlaku radsej odisli zo vztahu. 🙂
Cisto Tvoj predsudok.
Mnoho chlapov islo do svadby az po natlaku a mnoho takych manzelstiev sa rozpadlo, mnoho nie.
Ta Tvoja veta nehovori vobec o nicom.
Ano ak niekto odide zo vztahu preto, lebo na neho partner tlaci so svadbou a on nechce, tak to hovori len o tom, ze ti dvaja proste nemali byt spolu, nevedeli sa navzajom pochopit a zrejme sa skutocne nemilovali.
Osobne som presvedcena, ze kazda baba, ktora sa chce vydat, sa skor alebo neskor proste vyda, pokial to je pre nu skutocne dolezity akt a ten jej partner ju ozaj miluje, tak sa k tomu dopracuju.
@spirit16 Prepac, ale mne z tvojich odpovedi vyplyva velke presviedcanie samej seba a aj ostatnych o vyhodach " nemanzelstva" + resp tvoj argument, ze sa ma pracovat na vztahu ( no nepoznam nikoho, kto by toto nevedel) a ja mam skusensot, ze takto reaguju prave, zeny, co si ich partner nechce vziat a tlaci im do hlavy kaleraby o laske bez papiera... Podla mojho nazoru sa 98% zien chce vydat a to tam ratam aj lesbicky. 🙂
A niekto tu este pisal, ze chlap, ktory nie je viazany v manzelstve vlastne nema ziadne povinnosti.
Toto je tiez zabavna cast.
Akoze kym nie je v manzelstve tak povinnosti nema a manzelstvom ich zrazu nadobudne a zacne sa chovat inak? Alebo ake povinnosti chlap tym manzelstvom zrazu ma?
Ak nie su zobrati tak tu poukazujete na to, ze vlastne jemu je dobre, lebo ma navarene, upratane a k tomu sex.
Automaticky predpokladate ze upratuje a vari len ta zena.
A sex? A co baba sex nepotrebuje ked sa jej prave zachce?
Tie technicke sluzby, co chlap robi v dome a okolo domu, to ako bonus pre babu neberiete?
Beriete len to, ze ju akoze chuderku nesvojpravnu vyuziva.
Pokial vsak je v manzelstve tak to uz vyuzivanie nie je.
Baby to snad nemyslite vazne.
@spirit16 ja som tomu tvojmu prispevku teda nepochopila 😖 nazov ze preco ten moj nechce svadbu a ty v nom pises ze aj ty nechces.svadbu....no nech sa paci ....ale davat taketo rozumy druhym??? Pozri kam v sme v tejto dobe zašli,kde ludia ziju nadivoko a deti nemaju kompletnych rodicov lebbo sa nechcu viazat...to je taka nezodpovednost,pre mna!vidim ze stebou suhlasia zeny, ja teda nie manzelstvo je zodpovednost a tie tvoje argumenty...a mat ine priezvisko ako vase buduce deti,to sa ti bude pacit?
@alby2014
Asi nakoniec kazdeho prispevku napisem, ze nehovorim o tom, ze ludia sa nemaju brat a nehovorim o tom, ze je vyhodnejsie byt v partnerstve, ktore nema papier.
Chapem a je uplne normalne, ked sa ludia tesia z toho, ze sa vezmu.
Ked mi vsak niekto argumentuje tym, ze je lepsie sa zobrat, lebo manzelstvom dostavas vacsie zaruky, tak na to reagujem, lebo toto je vseobecne rozsireny mytus.
A k Tvojej pripomienke, ze nepoznas nikoho, kto by nevedel o tom, ze ma na vztahu pracovat asi tolko.
Je rozdiel vediet o tom, ze to je treba a skutocne na tom pracovat a vediet, koho mas vedla seba.
Ked to budes vediet, tak sa nikdy nemozes dostat do dlhodobeho problemu, ze jeden chce svadbu a druhy nie.

@spirit16 To bola jedna z možností. 😎