icon

Prečo vlastne niektorí ľudia chcú deti?

6. dec 2020

Ked vidim napriklad toto https://www.10tips.club/en/328?utm_source=faceb... alebo tu citam ako tu mamicky trpia, sa pytam, preco vlastne ludia chcu deti...

Strana
z2
nini1010
6. dec 2020

@janulik2008 No esteze o nicom inom takmer nepises TU NA MATERSKOM FORE len o tej neteri,tak VELMI tie deti nechces.Skor ich mozno nechce mat zatial nikto s tebou a tento postoj je skor tvoja vnutorna obrana.

lenka_da
6. dec 2020

pretože vzťah matka-dieťa je o nepodmienečnej láske. Taká láska existuje len v tomto vzťahu. Každá iná láska má už svoje odôvodnenia, podmienky, táto nie. Dieťa ťa miluje takú aká si, aj s tvojimi chybami, zlými náladami, nespravodlivým krikom, keď si unavená, vráskami, šedivými vlasmi a "plávacím kolesom" okolo pása ako s láskou hovorí moje dieťa 🙂 . Nehovorím o extrémnych prípadoch, samozrejme, hovorím o normálnych bežných ľuďoch.

mpg
6. dec 2020

@lenka_da Aj ja si myslím, že mať dieťa a prežívať s ním všetko - dobré aj zlé, je najkrajší typ lásky. Ešte pred koronou som vždy svojím pracovníčkam vravela, že dieťa je najvzácnejšie, nie je k nemu treba mať ani najdrahšie šaty, naj auto, dovolenky v zahraničí, ono im naplní život niečím celkom iným. Poznala som veľa žien, ktoré v staršom veku mali veľmi zlý pocit z toho, že nemali dieťa.

michu_
6. dec 2020

zavisi od rodica..ako to vnima...podla mna mat deti je celkom zabava nahodou :D a dokonca sa pritom clovek moze krasne rozvijat 🙂)

tripetta
6. dec 2020

@stela1996 Hlavne že kravy nezabúdajú.

poraditsa
6. dec 2020

Lebo je to tvoje a lebo vsetko co stoji ozaj za to v zivote nieco stoji obety Ale tej laskyplnej obety a je to len tvoje/vase dieta s ktorym zazijes vela neopisatelnych chvil

janulik2008
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
6. dec 2020

@nini1010 prekristaboha ... nechcem deti. Je tazke pochopit ze deti zboznujem ale vlastne nechcem pretoze radsej ako mat dieta lebo zena zije len kvoli tomu aby mala deti poviem narovinu ze ich nechcem? Apropo je tu aj bazar v kt zhanam sem tam veci 😉 😉 neni to tu len o deťoch takže sa hoď do pohody idú Vianoce 😉
Sú ľudia kt po deťoch netúžia tak to treba pochopiť 😉 a aj to že nie každý tu má deti 😉

poraditsa
6. dec 2020

@janulik2008 Ale ved v pohode, ked nechces tak nemaj deti a nic sa nedeje...

janulik2008
6. dec 2020

@poraditsa moja reč 🙂 stále hovorím tu to není len o deťoch aj taký bazár sa tu nachádza 😉 napr 😉

nistika
6. dec 2020

@janulik2008 nic si z toho nerob, je bomba zabava hrat sa na psychologa...dopraj to niektorym....stale budu skusať az sa raz na 1000ci pokus trafia a povedia si,sak som to cely cas tvrdila :D dopraj im ten pocit doma ho asi nezazivaju :D

sono2
6. dec 2020

Pretože keby si hovorili toto tvoji rodičia, by si tu nebol/la a nepýtala sa na také hovadiny.
Časom všetko pochopíš a nebude ti to treba vysvetľovať. Proste život bez deti je prázdny. Dá sa chodiť po dovolenkách, užívať si, ale raz máš toho všetkého dosť a chceš mať proste deti.

nikanikk
7. dec 2020

Myslím si, že veľa ľudí v tom hľadá zmysel života..

elizabet173
7. dec 2020

@nistika ale nikto nič nemusí dokazovať, ženy to mysleli úprimne, nevšimla si si? Ale tak aby si aj ty bola spokojná, tak niektorí ľudia majú deti ako zdroj obživy, aj keď biedy príjem, ale je.

pragmaticka
7. dec 2020

Ked sa pozriem do akej doby prinasame deti a ake perspektivy v dalekej budcnosti ich na tejto planete cakaju,zacinam si mysliet ake sme vsetky v zivote sebecke a nezodpovedne, ze ich vobec mame!!

nistika
8. dec 2020

@elizabet173 nevsimla.

verkaveverka
8. dec 2020

Ja som antinatalistka, deti by sa nemali rodiť už len zo súcitu, lebo tento svet je pre väčšinu ľudí z 90% časti ich života a možno aj viac iba utrpenie.

elizabet173
8. dec 2020

@verkaveverka si si robila prieskum? Pobavila si ma

midka
9. dec 2020

@pragmaticka zartujes, pozri sa spat do historie,, urcite zijem v tom najlepsom obodobi,, ake ludstvo malo,,, vysoka miera blahobytu vo vsetkych sferach,, pre siroke vrstvy,, v porovnani,, napr s takym stredovekom, novovekom,,je to absolutne neporovnatelne,,,,vies,, vety typu, priviest deti do tejto doby,, je uz take niekolkorocne klisee,,,, povedz mi, ktora doba,, priala zenam -matkam,, a ich detom viac ako sucasna,,, ...........poznam xy parov zo svojho okolia,, ktore su stabilne manzelstva,, riesia byvanie,, karieru,, deti,,, a tie deticky sa naozaj maju uzasne,,,, 🙂 ,, no ano, najdu, sa aj taki,, ktori to beru,, tak, ze ano pritrafilo sa,, po 1-2 roku,, uz su rozideni,,, dieta, ma kazdu chvilu ineho otca,, nestastnu mamu- ale to nie je chyba doby,, ale jedinca...

sono2
9. dec 2020

@midka tak ja len môžem dodať, že som šťastná, že moje deti nemajú mamu s takýmto myslením, lebo veď hrôza.

@pragmaticka veď si si ich nemala robiť, koza

tristanka
9. dec 2020

@midka súhlasím... keď niekto povie že je ťažká doba tak mi je zle... Veľa čítam a pozerám dokumenty ale stačí keď začnú starí rodičia rozprávať ako ťažko sa voľakedy žilo a tvrdo pracovalo, nevieme si to ani predstaviť...

jana_eyre_2
9. dec 2020

@tristanka
@midka ale čo sa dnešným ľuďom nedá uprieť je, že sa veľmi radi ľutujú aké to majú ťažké 🤔

kikulienkadd
9. dec 2020

Prečo chcú niektorí neviem,prečo sme chceli my? Rodina,nový rozmer lásky, dieťa je požehnanie určite viac radosti (ako starostí),túžba stať sa mamou/otcom,splnenie sna.

tristanka
9. dec 2020

@pragmaticka budúcnosť bude taká, akú si ju my ako ľudstvo vytvoríme. Stále viac ľudí si uvedomuje aký dopad má nadspotreba a vyrastá nám nová uvedomelá generácia. Bude to obrovská výzva.

matkahelka
9. dec 2020

@janulik2008 hlavne si este mlada na nejake definitiva. velmi mlada. ja som v tvojom veku tiez na vsetky strany prskala, ze som narocnu technicku VS nestudovala preto, aby som behala s okakanymi plienkami, ale preto, aby som bola uspesna a bohata 🤣 deti sa mi az bridili 🤣 a rokmi a spravnym partnerom som rozhodnutie zmenila 😉 a teda mam velke mnozstvo bab okolo seba, ktore na tom boli rovnako, v mnohych pripadoch tuzba po dietati prisla az pred 40-kou. a v dnesnej dobe je uplne normalne, ze baby do 30 o detoch nechcu ani pocut.

pragmaticka
10. dec 2020

@sono2
@midka
Vy ste ma vobec nepochopili co som mala na mysli!!!nie je vsetko len o kariere byvani a materializme.keby to bolo zmyslom zivota tak som teda najstatsnejsi clovek!!! 😂😂😂Zite vo svojej bubline nadalej.V podstate vam zavidim...😂

evaachesa
10. dec 2020

Skús túto otázku položiť svojej mame ;)

Strana
z2