icon

Prečo ženám materstvo udiera na mozog?

17. okt 2020

Nerozumiem preco kazda zena chce dieta a nas muzov tlaci do toho. A ked uz ako Vy to nazvete dodame material stratite o nas zaujem. Stale hladam zenu ktora decko nechce. Neznasam decka su ukricane uvrieskane mat to doma asi sa obesim. Nechapem zenam ktore sa idu potrhat aby co najrychlejsie malo decko. Stale sa zamyslam nad tym preco? Vyplakavate tu,ze kolko co stoji bio pic....y ale mozete si za to same. Nevychadza Vam to s nami tak si nas poistite deckom. Tak mi to vysvetlite preco ked mam s nejakou rande uz sa vidi v bielych satach a uz premysla kolko budeme mat deti. Preco?!

viestta
Odpoveď bola odstránená
martakar
17. okt 2020

@viestta V profile má, že je v 21. týždni. Asi ju to prešlo 🙊

lalenka33
17. okt 2020

Autorovi asi nefunguje kamoš v gatiach a tak to háďže na ženy,že všetky hneď na druhom rande hovoria o deťoch.Veď ti nič nebráni byť starým mládencom do smrti.Ruky máš ,tak si pomôžeš prípadne si zaplatíš kamošku .

viestta
Odpoveď bola odstránená
majkeel
17. okt 2020

Ano, aj nie. 🙂Toto si mal ale radsej napisat v diskusii na sme.sk, tu nepochodis. ;)
Rozdiel medzi muzom a zenou je ten, ze muz chce s zenou dlhsie, par rokov chodit, uzivat si zivota v pare bez deti a potom prirodzene mat dieta/deti. To co vidis Ty, je extrem v urcitom veku, ze v 35r sa stretavas so zenami (predpokladam 30r a up), ktore doteraz mali more casu na rodinu, resp. zabijali cas s nespravnymi, zrazu sa prebudili, tikaju hodinky a hladaju partnera, s ktorym mozu otehotniet najlepsie tyzden po prvom rande. A je im pomaly "jedno" aky on je, to nie je dolezite, len aby uz mali dieta. A to ze sa manzelstvo rozpadne o 2 roky, lebo ste uplne ini, az tak nevadi, Uz maju dieta a vyzivne od neho. A to je pre nas muzov extrem. 🙂 Niekoho nepoznat, mat s nim dieta, potom rozvod, hadky o dieta, majetok, vyzivne na dalsich 26 rokov,...,
Aj na teba pride cas, ked dieta budes chciet mat. Vlastne v 35 by to uz malo prist, ale 5 rokov hore dole. Ak si typ, co nechce, staci hladat niekoho s podobnym nazorom. Bude ich menej, ale su take.
Takze je pochopitelny tvoj nazor, aj nazor zien v diskusii.

november1111
Odpoveď bola odstránená
ivca88
17. okt 2020

@majkeel ale ved nie je na tom nic zle, keď človek nechce dieťa.
Problém je v autorovi a v jeho vyjadrovani.
Má dosť času aby si premyslel čo píše, preto nechápem slová ako ,, odkopol som ju,, a podobne.
To mi na 35 ročného muža nesedí.
S časti úplne chápem jeho/vašu frustráciu, keďže naozaj to tak býva že žena často zabudne na svojho muža keď sa narodí dieťa. Koľkí tu potom píšu, že s ním žena nechce spať a naopak ženy píšu, že chcú mať pokoj a hnusi sa im každý dotyk 🤷
V tomto smere do máte ťažké, ale zároveň ľahké. Keď je muž vyzretý, miluje deti rovnako ako ich miluje aj matka a žijú spolu rodinným životom, tak si nemyslím že by tam mal byť dôvod na citové ochladnutie.
Avšak pokiaľ je muž ofucany, nervózny, večne zalezeny kdesi v krčme, tak to nejako k láske nepridá.. Títo muži to tak trošku nepochopili, že dieťa je ich spoločné. Nie je tam dôvod tváriť sa ako ohrdnuta milenka a ísť spať do obývačky.
Dieťa nie je nejaký votrelec, čo mu ukradol ženu.
A toto nie každý dokáže pochopiť.
Pre nás ženy to tiež nie je jednoduché starať sa non-stop o niekoho. Ver tomu, že tisíc krát ma napadla myšlienka že sa na to tu vyseriem a idem preč, a nechám muža nech si upokojí naše deti, keď mi ich spravil 😁
Ale ja som to neurobila, lebo som vedela že by bol ešte viac zúfalí, než som bola ja.

Každopádne, autor, pokiaľ nechceš deti ( ešte nechceš deti), tak si hľadaj partnerku ktorá je ešte v tej vekovej kategórii, ktorá sa nikam neponáhľa - t.j. 20-26 rokov.
Určite tam nájdeš viac pochopenia, než u rovesníčok a možno o 7 rokov sám zmenís názor a to ,, decko,, predsa len budeš chcieť 🤷

lusyf
17. okt 2020

@w123 suhlasim s tebou, problem dnesnej doby❤️

cervenaruza123
17. okt 2020

Vela zien, co vyhlasuju, ze nechcu mat deti, tak ako ide cas, zrazu ich ten pud chyti a po detoch tuzia. Vy muzi mozte mat deti prakticky do smrti (vacsinou), zena len obmedzeny cas a ked sa ten cas krati, hormony robia svoje a pudy ju nutia k materstvu, aj ked mozno nechce, ale priroda je proste silnejsia. Poznam zeny, co deti nechcu, neznasaju ich, pripadne nechcu jednoducho vlastne deti, len taku budes dlhsie hladat asi. Ale kazdy ma pravo zmenit nazor, nikto ti nezaruci, ze taka zena raz deti nebude chciet mat. Bud skusaj a hladaj alebo sa sustred na starsie, ktore deti uz mat nemozu, tie uz maju hormony ukludnene. Alebo cakaj, kym zostarnes a vtedy si najdes rovesnicku, ktora uz deti nebude moct mat. Zial, realita je, ze vacsina zien a hlavne v tvojom veku chce deti. Je to uplne prirodzene, je to v nas dane. Ked si nastudujes nejake veci, zistis, ze v prirode mnohe organizmy robia mozne i nemozne, len aby sa rozmnozili. Niekedy ziju len dovtedy, aby sa rozmnozili, ani nejedia, ani nic, rozmnozia sa a umru. Je to zakladny "zmysel" existencie vsetkych zivych organizmov. My ludia sme to povysili trochu a hladame zmysel aj vo vztahu a inych veciach, dokazeme regulovat svoje rozmnozovanie, potlacit tie pudy, ak vieme, ze sa o viac potomstva nedokazeme postarat a podobne. Ale zakladny pud sebazachovy, odovzdania genov, rozmnozenia sa, v nas je. A ak zena je starsia a nema ziadne deti, je dost pravdepodobne, ze ju tento pud premoze. A vtedy vztah a ine veci su az na druhej kolaji a preto "starsia" zena hlada skor otca, ako partnera, primarne ju motivuje biologicky dana tuzba byt matkou, nie manzelkou. Laska matky je legendarna, znesie skoro vsetko a nie je to nahoda.

november1111
Odpoveď bola odstránená
nevludna
17. okt 2020

@november1111 pre mna svadba by nemala zmysel bez poriadnej zurky s celou rodinou a kamosmi. Takze kebyze sa mam vydavat tento rok len o 2 svedkoch, tak by som to presunula

majkeel
17. okt 2020

@ivca88 Tento nazor je vzorka typickeho muza po 30tke. My, co tu sem tam prispejeme, sme trosku uhladenejsi a mame nacitane nazory z druhej strany. ;)
Mna neprekvapuje, ze niekto chce mat deti. To je prirodzene.
Skor ma prekvapuje ina stranka. Bezbreha, niekedy az sialena snaha mat x deti, chodenie 10 rokov po umelych oplodneniach, vyhadzovanie tisicov eur na vysetrenia, ale ze clovek si nenajde trocha casu, este predtym sa zamysliet, ze s detmi bude aj kopec prace, starosti, vydavkov,... Ze dalsich 20 a viac rokov bude clovek okrem radosti z deti AJ unaveny z prace, zarabania na vydavky, starosti o deti, o domacnost. A nie v rychlom slede 3-4 deti a potom sa stazovat vsetkym, aky je unaveny zo starostlivosti o vsetky deti, ako nema peniaze, ako partner "nedostatocne" pomaha,...
Chyba tu uvedomenie, ze ci chcem dieta, kolko deti zvladnem sam, aj s pomocou druheho, ci sa viem "podelit" o dieta, ked sa vztah rozpadne, ze viem, do coho idem a potom uz zbytocne "nepindam" po funuse, lebo som vedel, do coho naozaj idem. ;)

november1111
Odpoveď bola odstránená
nevludna
17. okt 2020

@november1111 lebo to chcem poriadne oslavit?

majkeel
17. okt 2020

@ivca88 Ano, suhlas, staci si najst zenu s dietatom/detmi a problem vyrieseny. Problem vznikne, ak by autor predsa len nahodou zmenil nazor na vlastne dieta, ze ho chce a ona uz nechce, resp. nemoze. 🙂

november1111
Odpoveď bola odstránená
nevludna
17. okt 2020

@november1111 kazdy povazujeme za krasne nieco ine ;)

cervenaruza123
17. okt 2020

@november1111 Neviem ako by sme to s muzom riesili v tejto situacii, lebo samozrejme nam hlavne slo o to, aby sme sa vzali. Ale ked sme sa brali, rodicia nas tlacili do malej svadby, ze usetrime peniaze a tak. Rozmyslali sme nad tym, ale nakoniec sme spravili normalnu svadbu. Kazde narodeniny mi chodi gratulovat cela rodina. Kazdy maly krok v zivote nam ludia z rodiny vyvolavaju, ako sme dopadli, podporuju nas, tesia sa s nami, lutuju nas ci utesuju. Mame v nich oporu a oni v nas, z oboch stran. Niekedy sa navstivime len tak, lebo sme rodina a sme spolu radi (nehovorim, niekedy je to az prilis, ale to je uz ina tema). No a my sme si s muzom nevedeli predstavit ze kazde narodeniny oslavujeme s rodinou, pripadne nam aspon zavolaju. A svadba, co je raz za zivot (kazdy v to dufa), co sa tyka celej rodiny (lebo pribuda do rodiny novy clen, partner, ktoreho vsetci budu stretavat od svadby pravidelne), co je jeden z najvacsich krokov a zmien v zivote, tam rodinu nepozveme? Chceli sme sa podelit s nasim stastim a umoznit rodine oslavit to s nami. Prislo by nam neprirodzene, keby v taky pre nas vyznamny den, by clenovia rodiny neboli s nami. Islo len o nas, ale uprimna radost vsetkych tam bola tiez a bolo pre nas dolezite, ze takymto sposobom sa "spojili" obe rodiny a prijali nas a my vlastne ich tiez.

suzie26
17. okt 2020

Aj tebe dačo udrelo na mozog ... Túžba mať dieťa je pre ženy normálna a prirodzená. Sme tak stavané 🙂 všetko živé sa rozmnožuje tak je to dané prírodou.

ivca88
17. okt 2020

@majkeel jooooj, ale to je veľa rozmýšľania. Väčšinou je to samotné spolodenie velmi rýchle a bez rozmýšľania 🤷😅

Pri samotnom plodeni mnohím nedochádza, že sa majú chrániť..
Nie každé dieťa je plánované.

A čo sa týka dlhodobej neplodnosti. To je ťažká téma. Veľmi ťažká a bolestivá pre tie páry.
Žena sa ženie za tou myšlienkou tehotenstva stoj čo stoj, no muži to majú zdá sa naopak. Čím viac je na nich vyvíjaný tlak, tak začnú byť neistí. Také plánované oplodnovanie nemá nič spoločné s užívaním či láskou. Koľko krát tí muži sexujú, lebo ,, musia,,. Pokiaľ by jej nedal, tak by bola scéna, že že potom musí žena čakať mesiac kým otehotnie.
Mužovi sa to potom celé odcudzi, zhnusi a to je škoda. No a ak sa aj dostanú do toho vitaztva, že je žena tehotná, tak to už proste ani nie je ono.
Treba veľmi pracovať na vzťahu a chápať jeden druhého, aby to bol vzťah o láske.

Tiež sa nedá hodnotiť vzťah podľa toho, koľko sú ľudia spolu. Niektorí spolu môžu chodiť aj 10 rokov no stále sa nikde nepohnú a nakoniec sa rozídu.
A sú aj takí, čo sa poznajú tri mesiace a už má žena prsteň na prste a dieťa v brušku 🤷
Ale to či vzťah vydrží, to je skôr otázka toho ako sa budú snažiť, ľúbiť, a aké majú spoločné hodnoty.
Aj keď, samozrejme je lepšie keď toho človeka ktorého si berieme, naozaj poznáme.
Ale ľudia sa menia celý život. Ty si pred 10-timi rokmi nebol rovnaký. Taktiež nebudeš rovnaký o 20 rokov -> ani fyzicky, ani psychicky.
Návod na šťastný koniec proste neexistuje 🤷

november1111
Odpoveď bola odstránená
poopsie
17. okt 2020

@majkeel poznám jeden pár čo sa snažili mať dieťatko 10 rokov, cez umelé oplodnenia, ináč im to nešlo, dali do toho strašne veľa peňazí.. Nakoniec sam im to podarilo a nieje nič krajšie ako ich vidieť, že sú šťastní aj keď možno niekedy nevyspatí... Hrdý ocko chodí kočíkovať.. Tiež sa to nedá škatulkovať

poopsie
17. okt 2020

@november1111 mne pripomenulo tvoje vyjadrenie, podľa seba súdim teba...nemáš asi rodinu vo vysokých prioritách

jankapepe
17. okt 2020

Je biologicky prirodzené dokonca nevyhnutné rozmnožovať sa. Jedinec ktorý to nedokáže je geneticky vadny a pre ďalšie zachovanie silného rodu nežiaduci.
Si chybný genetický materiál.....čo už aj také sa vyskytuje. Príroda je pestrá.

november1111
Odpoveď bola odstránená
cervenaruza123
17. okt 2020

@november1111 Pokial ale viem, aj pred krstom boli rozne tradicie a zvyky ako sa dieta privitalo, prijalo do rodiny. Vsade inak a v inom veku dietata, ale skoro vsade vo svete nejake tie zvyky na "prijatie" dietata do rodiny boli a aj su. A vacsinou to boli velke udalosti, ktorych sa priam musela zucastnit cela rodina, pripadne cely kmen, aby sa dieta stalo oficialnou sucastou celeho spolocenstva. Teraz to v nasich koncinach nahradza krst. Ale suhlasim s tym, ze sa absolutne zabuda na podstatu ci krstu, ci svadby, ci vobec vsetkych tradicii a zvykov a zachovava sa len pozlatka, co mne osobne velmi lezie na nervy a ja osobne som aj na svojej svadbe dodrziavala len tie zvyky, ktore som chapala a mali svoj povodny vyznam, na sestrinej svadbe sme dokonca vymysleli vlastne cepcenie, ktore bolo sice netradicne, ale prisposobene situacii a malo teda to povodne posolstvo, co cepcenie mat ma. Myslim, ze ale pre ludi je dolezite istym sposobom taketo veci "oslavit" v spolocenstve, je to prirodzene, ak s tym spolocenstvom normalne ziju a maju dobre vztahy.

poopsie
17. okt 2020

@november1111 och to je škoda že vlastná matka a matka tvojej matky ti nieje rodina.. Ani vlastne tvoji súrodenci..

november1111
Odpoveď bola odstránená
metuzalem
17. okt 2020

Otazka znie, preco chce zena dieta? Aj ked je urevane a su s nim len starosti? Aj ja som to tak vnimala, kym som nemala svoje. Casom cloveku nestaci len brať, brat a brat. Lasku chce aj davat a tym ziska ovela viac... je to ako ine, vyssie bytie. Mat dieta je niečo uzasne, nadpozemske a ten pocit ked ho mas je neopisatelny...to cim som predtym žila bolo fajn...ale teraz s dietatom je to naplneny zivot 😊 Muzi su na tom rovnako, ak sa dokazu zaujimat aj o nieco ine ako o seba.

mpg
17. okt 2020

@november1111 Je to presne tak, rodina má svoje opodstatnenie a každému normálnemu človeku to je jasné. Aj to že rodinu si zakladá po dlhšom uvažovaní a overení si, či stretol naozaj tú pravú "mamu" pre svoje deti. Iste sa netreba ponáhľať, ale v 35 rokoch už väčšina mužov nehľadá partnerky len na užívanie.