Prečo ženy dávajú deťom priezvisko po otcovi?
Ahojte. Prosím, vysvetlite mi, čo vedie nevydaté ženy dávať svojim deťom priezvisko po sploditeľovi a nie po sebe?
@bruno1 Nemusíš mi vykať, len preto, že som "stará teta". 😁
Môj názor je, že je mi to úúúplne jedno, moje priezvisko to aj tak nebude. Ak by som mala dcéru, ktorá by sa vydala, aj tak by to dieťa nemalo jej priezvisko za slobodna. Tak prečo to pri synovi má byť iné?
Jediné, čo by ma mrzelo, by bolo, ak by on chcel, aby bolo po ňom a nevedeli by sa dohodnúť.
@bruno1 To je v pohode, ani netušíš, koľko mužov tu, na MK, má práve 54 rokov. Mám pocit, že všetci, u ktorých viem, aký majú vek. 🤣
Ja naozaj neviem. Podľa mňa to sú maličkosti, na ktorých nezáleží. Chcela by som, aby sa dohodli tak, aby boli všetci spokojní. Možno by som sa priklonila ku krajšiemu priezvisku, alebo takému, s ktorým by neboli problémy v zahraničí, čo sa týka výslovnosti, mäkčeňov, dĺžňov atď. Proste prevážili by praktické dôvody, než nejaké ego.
@bruno1 v tomto prípade už žiaľ nie je na čo reagovať. Syn sa rozhodol splodiť dieťa mimo manzelstva, čo samozrejme nemusí a nie je problém, pokiaľ sú s tým obaja ok. Ak jeho družka svadbu nechce, resp. rozhodnutie náhle zmenila, podľa toho, čo píšeš v predošlom príspevku, tak holt smola. Deje sa to aj v opačnom garde.
Moje 3 deti majú priezvisko po otcovi. Neboli sme manželia a po 17 rokoch sme sa rozišli. Teda odišla som ja, kvôli jeho nadmernému pitiu, alkoholizmu. Prečo priezvisko po ňom? Z jednoduchého dôvodu, poprosil ma o to a mne to bolo viac menej jedno a jeho priezvisko je krajšie. Problémy s tým nemám, u lekára či v škole sa pár krát pomýlili, oslovili ma jeho priezviskom, potom si už pamätali, bolo mi to jedno. Kamaráti nás zvykli v čase, keď sme boli spolu volať vymyslenym priezviskom podľa môjho mena. Ja sa volám Božena, volajú ma Boďka, tak sme boli Bodkovci. 😁. Mimochodom, pri vycestovaní nepotrebuje človek súhlas iného rodiča, ak ide o cestu do 30 dní, napr. za účelom rekreácie.
Lebo moje priezvisko sa mi nepáči a vacsina ľudí na Slovensku ho nevie ani vysloviť ani napísať správne.
Toto je jeden jediny dôvod prečo ma dcéra priezvisko po otcovi
Ináč som za tých 15 rokov života mojej dcéry nemala žiadny vážny problem s iným priezviskom, ani pri cestovani. Jedine co na občas nejaká nová učiteľka či Dr oslovila dcérinym priezviskom, co mne zas nejako extra nevadí

@h2 Ale ja by som chcel počuť predsa len ,Váš názor .To že nebudete zasahovať do ich spoločného rozhodnutia ,je správe a vporiadku,ja by som sa zachoval rovnako .