Prečo ženy dávajú deťom priezvisko po otcovi?
Ahojte. Prosím, vysvetlite mi, čo vedie nevydaté ženy dávať svojim deťom priezvisko po sploditeľovi a nie po sebe?
@doriiis asi tak 👍 ale poznám ženu, ktorá ide tretíkrát do manželstva. To už je vážne nad rámec môjho chápania, už by som manželstvu ako takému neverila. Ale tak teší sa, tak ja s ňou, no.
@b_a_m_b_i ....ja som reagovala na dedenie družky/ druha po smrti partnera.
Oháňajú sa tu tým,že nezosobášeným keď zomrie partner,tak nic nezdedia
Neviem v ktorom roku žijú niektoré ale keď si za života zariadis,tak po tebe môže dediť okrem dedičov aj susedovho kona pes.
Po mne všetky financie podedi môj druh.Ani deti a už vôbec nie rodičia.Muz.
@belllinka ja to iste. Priezvisko mam po ex ako moja najstarsia dalsie deti po otcovi. Jasne ze by som nedala po ex..a po 2hej svadbe netuzim
Lebo dúfajú, že si ich čoskoro vezme.
Priatel chcel priezvisko po nom, ale nesuhlasila som. Priezvisko sa dava po matke. Aj tak s dietatom behas po lekaroch ty, vodis do skolky, atd. Priatel mal moznost, zmenit to moje na jeho a automaticky by sme mali vsetci rovnake, co neurobil😀
@kalifka Aký problém? nechápem...ja som dcére dala meno po jej otcovi...neboli sme zobratí, ja som svadbu nechcela. JA, nie on. Rozišli sme sa ale nevidím žiaden problém v tom, že moje dieťa má priezvisko po otcovi a ani mi nevadí, že ma v škôlke volajú pani XYZ, priezviskom otca dcéry...nie som zase taká citlivka 🤣
@doriiis Voľakedy naozaj žena bez muža nemala nič, nemala nárok na nič, nemala majetok... Mohla sa buď vydať, alebo ísť do kláštora, alebo byť, ako stará dievka, inej rodine na krku, závislá na ich dobrej vôli. Ale tieto časy sú už, našťastie, dávno preč! Tak by bolo na čase zmeniť aj toto zmýšľanie.
Ja sa tu nestíham čudovať čo ľudí na tomto svete trápi a aké majú skúsenosti len nie osobné, ja som s mojím 23rokov nie sme zobratí ...on chce ja nie mám všetko pod svojím menom a som proste lenivá to meniť, dievčatá majú meno po ňom veď je to ich otec čiže 50na 50...absolútne mi je jedno ako ma kto osloví reagujem na obe mená neuráža má to ani neplačkám v kúte...cestujem s nimi x-krát sama žiadny problém a dedenie sa dá ošetriť aj bez manželstva sme v 21.storočí všakže ...inak zaujímavé je ,že okolo nás sú páry už rozvedené aj niekolkokrát a my furt spolu aj bez papiera 🤔
@simsalabim aj ja to tak mám
Dámy,ako by ste reagovali na to ak by Váš syn mal dieťa s družkou s ktorou aj žije a tá ,by trvala na priezvisku pre dieťa po seba a nechcela by sa vydávať?.
Ja pre to, lebo dieťa bolo plánované aj keď sme neboli manželia. V tej dobe sme boli spolu 13 rokov. Necelé dva roky sme spolu bývali a hlavne nebrala som otca svojho dieťaťa ako darcu spermií. Ale ako partnera, milenca, priateľa. A nemať svadbu bolo naše spoločné rozhodnutie, nie iba jeho.

@petronela1985 ...väčšina dlhšie zosobasenych ľudí by znova do manželstva nešlo.Len to nikto nepovie nahlas.