icon

Pred mužom sa musím stále obhajovať

15. jan 2020

Chcela by som vas nazor. Moj manzel na mna stale utoci a ja mu musim davat protiargumenty - co, ako, preco, zaco .... a to aj za hluposti ako to, ze mi v penazenke najde 2€ pyta sa, odkial ich mam (mame spolocny ucet, platim malokedy hotovostou, ale obcas mam a niekde vydaju). Preco som kupila toto, preco som bola v noci hore a co som robila, s kym si pisem, preco som neprebalila malu poobede (pretoze vstala po spanku a mala nacikane 🙄🙄 ). Nikdy som ho neklamala, nepodvadzala, nikam sama nechodim, som doma zatvorena. Zautoci na mna a ak mam na to nejaky argument, tak sa ani neospravedlni a vsetko osomre, pritom sa cuduje, ze sa rozculujem, ked stale rozprava hluposti... Prosim povrdzte mi - preco sa do mna stale navaza? Chce sa mi z toho uz plakat. Za nic nevie pochvalit, iba skritizovat

janinah
16. jan 2020

@janka2273 aj mm mamke vykal a chlap jeto dobry...to nie je o tom

janka2273
16. jan 2020

@janinah ale veď v pohode😉no zjavne s ňou mal dobrý vzťah a teba neustupuje 🤔😂 my nevieme takto z brucha povedať ,čo mu je,darmo tu vypisuje každá druhá diagnózu 🙄🤔

janka2273
16. jan 2020

@janinah * neusurpuje

mardenad
16. jan 2020

Žiješ s mužom s narcistickou poruchou osobnosti. Skús nakuknúť na fb do skupiny: TOXICKÉ PARTNERSKÉ VZŤAHY S MANIPULÁTORMI. Som si istá že charakteristiku tvojho muža tam nájdeš 😔

valerya
16. jan 2020

Nehraj tú jeho hru. Proste ju nehraj. nepomôže vracať naspäť, nepomôže nič. Len a len nehrať tú hru. Ale zrazu a navždy. Takže príklad, on sa niečo opýta a nič. Odpoveď nebude. Opýta sa znova...nepočuješ, prečo si neumyla ten pohár. Odpoveď žiadna. Alebo len jemný úsmev a nič. Proste nič. Ale s láskou a v dobrej nálade. Inak hrozí hádka, vyprovokuje ťa svojim hnevom. Ak mu docvakne, za týždeň, dva, bude dobre, ak bude hrotiť, tak žiaľ....Držím palce.

mardenad
Autor odpoveď zmazal
lenuliatko84
16. jan 2020

@janinah ale zasa ked s niekym chodim par rokov,viem co je zac a neberiem si ho ked mi nevyhovuje.aj niektore zeny su ale trubky

autor
16. jan 2020

Dnesny den presiel bez jedineho slova. Dokedy by ste to takto nechali? Uz sa nechcem zas prosikat, neurobila som nic zle.

mardenad
16. jan 2020

@nomis27 ahoj, som rada, že tvoj ex je už ex. Gratulujem, že si nabraka silu a odvahu 👍👍❤️ Skús aj ty nahliadnuť na facebooku na stránku TOXICKÉ PARTNERSKÉ VZŤAHY S MANIPULÁTORMI

paniduhancikovie
16. jan 2020

Nechoď s ním do boja, pretože vybuchnes. Vydržíš to kratšie než on (pretože si normálna) a potom si vychutna ešte aj to že si vybuchla. Odporúčam ti knihu Šlabikár šťastia 5. Najprv musíš vyliečiť seba, pretože to že si v takom vzťahu nie je náhoda. Pre niečo sa to udialo. Niečo musíš pochopiť a urobiť svoj život lepším. Manipulátor prestáva byť manipulátorom keď obeť prestane byť obetou. Nemá koho manipulovať.
Tá kniha mne veľmi pomohla, dodala mi duševnú silu a prinavratila zdravý rozum o ktory som takmer prisla.

tinkatinus
16. jan 2020

Ale takýto bol vždy?

syslik81
16. jan 2020

aj moja mala sa stale pyta preco :D odpoved lebo ... a je dokomunikovane :D uz sa na tom smejeme .. skus mu na hlupu otazku dat hlupu odpoved a bud si zvyknes alebo hold musis hladat menej primitineho partnera lebo tohto tu uz nezmenis ... otazne je ci tak chces zit alebo daco zmenit a utekaaaaaaat ...

mardenad
16. jan 2020

@tinkatinus stavím sa, že na začiatku bol očarujúci, milý, ideálny partner, manipulátori majú nasadenú masku zvádzača a princa na buelom koni, až časom, keď už majú svoju obeť dostatočne “zhipnotizovanú” a omotanú okolo prsta, zhodua svoju masku a už nemajú potrebu sa pretvarovať. Manipulujú, klamú, obviňujú, nikdy si neoriznajú chybu, neospravedlnia sa, nemáš šancu sa brániť a pomaly rokmi s takým človek som udeš zošalieť, neustále máš pocit potreby mu niečo vysvetľovať a dokazovať, ale je to ako hádzať hrach na stenu.

mamamoni
16. jan 2020

Ja by som bola zvedavá, že ako ste sa zoznámili? ono totižto o manipulatoroch sa hovorí, že svoju obeť si vyhliadnú...manipulator si nikdy nevyberie ženu ktorá by mu odpovedala, oponovala, vedela ako na neho...Takže kočky ktoré ti tu odpovedajú, že oni by mu ,,povedali...odsekli...ukázali..." by sa v skutočnosti nikdy do vzťahu s manipulatorom nedostali...a never tým radám, že vrátiť mu to,odpovedať mu nadrzo, neukázať čo chce vidieť...on má na teba také ťahy prichystané vo svojom chorom mozgu, že by si sa čudovala...s manipulatorom nikdy nevyhraješ žiadnu výmenu názorov...Tam máš 2 možnosti buď sa podriadiť ,alebo odísť...Teda pokiaľ ťa odísť nechá...Prežila som to tiež,je to niečo neskutočné, strašné...takisto sa mi hrabal v mobile,vykrikoval mi všetko čo tam našiel, opakoval od slova do slova čo som tam písala s kámošmi, nekonečné urážky, obvinenia, každú hádku ktorú vyvolal otočil proti mne,v noci stal vo dverách izby a šeptom mi nadával aj 5 hodín kým ja som sa robila že spím, deti pri mne,doslova bludy hučal do hláv mojim kámoškám, nechaval má sledovať na ihrisku v práci, a pred svojou rodinou vytváral dojem že ja som chorá, neschopná,zlá matka...utekaj preboha od takého chlapa...Ja sa doteraz spamätávam, bojím sa nechať niekde neporiadok,len tak sa smiať ,alebo tešiť z niečoho, lebo aj to bolo zakázané. ..a telku pozerám vždy,vždy, lebo ani to som nemohla...

komarnanka
16. jan 2020

Pozri sa na jeho rodičov ☝️podobne to bolo aj u nás..po prvej dcére ako som nechodila medzi ľudí (kôli materskej) som si všimla ako ma za všetko buzeruje a ja som tá najhoršia a stále len seba pozerám 🤦pritom som bola nonstop doma s malou..trpela som to asi 3mes keď mi rupli nervy a vyvrieskala som naň ho že keď chce skončiť ako jeho rodičia nech sa rovno odsťahuje..(má nevlastného otca ktorý podľa nálady raz je nervózny na bordel a raz na jedlo a pod. otec žije v jednej izbe a mama/svokra v druhej neviem prečo sú vlastne spolu, úplne zbytočne,len jeden kyda na druhého)no chlapec sa spamätal 🤞 už máme aj druhú dcéru a už je muž radšej ticho má čo jesť čo si obliecť aj upratané no skúsil by mi niečo povedať 😂

sarahh09
16. jan 2020

Boze moj dost je podobny mojmu.Ja som toto znasala velmmmmiiii dlho a dost!! Zacala som hrat jeho hru!! Blbe otazky vecne otazky ziadne vety na komunikaciu..ja som si uvedomila ze mi dava len otazky akoby nic nevedel..preco je papier na zemi kto tu dal ten ovladac? Preco deti placu? Preco preco preco??? A to co ma vzdy dorazilo ja viem ze aj ty to chces!! Aj ked som to nechcela vsetko mi nanutil to co chcel pocut a potom mi povedal ze som klamarka ze neviem byt uprimna. .teraz sa nebojim a volam ho manipulator!!! Vzdy ked sa do mna obuva tak mu poviem manipolator sa hneva? Potom mi da pokoj..tazky to zivot s takym taka beznadej ziadna istota nic ..drzim palce nedaj sa a vsetko mu vrat ako on tak aj ty.Zacni malickostami..

sarahh09
16. jan 2020

@fidel987 velka pravda

h2
16. jan 2020

@mamamoni Preboha! "... v noci stal vo dverách izby a šeptom mi nadával aj 5 hodín kým ja som sa robila že spím..." to ako vážne toto? Veď to je ako z hororu! 😱

zuzanalila20
16. jan 2020

Prepánajána. Chúďa dieťa. 🙄

selest
17. jan 2020

Nespamata sa. Je to psychopat. Ty sa spamataj..

kassandra25
17. jan 2020

Ty voooleee. Sorry, ale citala som viacej tvojich prispevkov a normalne pochybujem. Pises o mojom manzelovi? Lebo doma mam take iste, navlas take iste, neviem, ako to/ho nazvat vobec, je to absolutne detto. Nemozem uverit, ze niekto ma doma to, co ja. Nema on nahodou 2 zeny? No a tiez som s nim len pre to, ze deti mam az 2 a este male, nesamostatne. Financne by som to sama neutiahla a na + aupairku, tak to este nemam.

althejka
17. jan 2020

ja som par rokov tiez nechala muzika aby si uzival svoje chlapske mecheche doma a buzeroval. jedneho dna som si uvedomila ne zijem jeho zivot a nie svoj,resp. nas. ze vlastne som len taka vzdy mila a poddajna a vo vnutri ma to uz tak stvalo ze ked vyvolal nehoraznu kauzu, kde ma ponizil, potopil a pol roka zo zialu chlastal bez toho aby si overil skutocnosti, bam! vstala som ako este nikdy,nabehla do izby kde si lezkal na gauci a dala mu tyzden na to,aby mi oznamil ci sa rozvazdame alebo nastupuje nova era. a ja som, hlavne vedela ze panko nema gule na rozvod, lebo by ho rodicia rozmetali po stenach. tak som na hajzliku nechavala pocas toho tyzdna knizky o psychologii manipulatora, vychova slobodnej matky, nejake clanky podciarknute o plateni na deti po rozvode...
no a po troch rokoch zijeme spolu dalej v mieri a ak zacne vymyslat, uz pozna suflik ,kde mam tie knizky odlozene

moonlight1210
17. jan 2020

@sasa1310 prejavuju sa vcelku normalne. Este aj ty by si jej ho zo zaciatku schvalila.
Dokonca vedia byt este pozornejsi a milsi nez bezny muz. Niekedy az vytvoria dojem, ze zena urobila terno, ze narazila prave na takehoto princa na bielom koni (nie je to vsak pravidlo).
Moze byt, ze sem-tam ukazu zablesk pravej tvare. Ale v tradicnom duchu hesla cerstvej lasky (“my si vieme vsetko vysvetlit”) sa to urovna.
Vacsinou sa prejavia, ked citia istotu, ze obet im uz tak lahko neutecie. Teda napriklad, ked vznikne zavazok.
Spolocny dlh (kupia spolu nieco velke - byt,dom,...), svadba, dieta,... akebo ked vidia, ze dana zena je za nimi citovo zvlečená a radsej by umrela, ako bola bez neho.
Plati pre zeny i muzov. I zeny vedia byt manipulatorky, narcistky, psychopatky.

Vztah (aj priatelsky) skusaju nadviazat s kdekym, no vydrzi im len s tymi, na ktorych ich manipulacie platia. Ten zvysok vedia dokonca odsudzovat.
Obet takeho muza casto pocuje, ze on by taku a onaku zenu nezniesol (ukaze jej aj realne priklady - napr. zenu svojho kamosa). A obhajuje to tuzbou po peknych vlastnostiach u zeny. Teda taku a onaku zenu (co je voci nemu v realite odolna) by nezniesol, lebo napr. vraj nie je dost zenska, mila, jemna a chova sa k svojmu muzovi bez ucty a respektu a on sa mu divi, ze to od nej znasa. A jeho obet teda ma mylny pocit, ze tym jej priliepa tie mile dobre vlastnosti. Ze ona teda pre neho je mila, zenska, jemna a kazdy muz by ju chcel. Citi sa polichotena a veri, ze on si ju preto vazi. A berie si priklad z kamosovej manzelky, ako sa voci svojmu muzovi nechovat. Dokonca ju sama moze v duchu sudit a hovorit si, ze taka by byt nemohla a dava si pozor, aby sa tak nechovala.

V realite si ju vsak jej chlap v duchu len “omakava” a konstatuje, ze je fajne tvarna a dobry matros na vytvorenie poslusnej osoby, co nebude vzdorovat a robit problemy. A on sa nebude musiet pri nej neustale kontrolovat.

Ked obet precitne, ze to u nich doma vobec nie je s kostolnym poriadkom a jeho slova a ciny sa diametralne odlisuju, vacsinou uz je tazka cesta na unik. Tazka aj preto, ze sa zena nechce vzdat tej predstavy, ze kedysi davno na zaciatku taky predsa nebol a ze sa to da vratit, zopakovat. Hlada pre jeho chovanie dovody, pochopenie, aby nasla sposob ako si to vzajomne vysvetlit, urovnat, chce to zachranit. (Z coho on iba dalej profituje - koniec-koncov rada pre obet od psychologa po klinickeho psychiatra je jedna jedina: utecte a daleko.)
A komentare niektorych zien typu: ako si mohla,.... ja by som nemohla,... asi si takeho chlapa zasluzis... - su jej platne ako velrybe cvicky.

negymama
17. jan 2020

@moonlight1210 presne uz z jej prveho prispevku citit tie pre neho vysokopotrebne mile vlastnosti... " nikde nechodim, som len doma, som mu verna" akoze - aha ako sa poddavam a poslucham a jemu to stale nestaci, asi este treba viac a viac...

vrabcek15
17. jan 2020

Nabudúce keď sa ta bude pýtať kraviny ukáž mu 🖕..

dudart
17. jan 2020

Poznáš príslovie "Podľa seba súdim teba!" Keď ťa podozrieva, tak on sám nemá čistý štít. To, že si doma zavretá, mu dáva moc a preto ta komanduje a kontroluje..nie , že ti neverí ale ti pripomína, že bez neho ani ťuk. Sprav niečo podľa seba, choď von aj s dieťaťom,... Urob niečo nečakané a keď bude vypočúvanie, tak mu povedz, že on sa ti nespoveda a ty ho nekontroluješ lebo ho ľúbiš a veríš, že aj on teba.. tak nechápeš prečo to neplatí naopak. Ak ti neverí, tak rodinná poradňa lebo ty si jeho manželka a nie majetok! Keď ti na to odpovie , že si jeho majetok, tak bývaš s tyranom a je len otázka času kedy ťa udrie.

sabinka2017
17. jan 2020

@moonlight1210 top koment... az desivo presný...

paniduhancikovie
17. jan 2020

@sabinka2017 desiť sa v tejto situácii nemá zmysel. Psychopat má mnoho charakteristík, my poznáme iba pár charakteristík jej muža. Nesprava sa normálne to je jasne, ale svojím správaním mu na to dávaš aj priestor (som iba doma a podobne - veď ti musí deptat aj teba že si iba doma. A kto za to môže že si iba doma?). Čím viac priestoru dostane tým ho viac využije. Dopraj aj sebe, máš predsa rada samu seba. Ak si sa ocitla v takom vzťahu nie je to nahoda, ale musíš predovšetkým pracovať sama na sebe. A kým neprídeš na koreň veci prečo sa ti to všetko udialo nezlepší sa to. Manželská poradňa by bola fajn ak by tam chcel chodiť, ak nie nájdi si aspoň ty nejakého dobrého psychológa aby ti pomohol situáciu zvládať a aby si sa mala kde vyrozprávať. Pretože ani rozvod nie je ľahká vec a človek niekedy potrebuje na ceste "sprevadzanie".
Nenechaj sa provokovat a priprav si trefne odpovede. Nepôjde to zo dňa na deň, ale na začiatok stačí ak sa to trochu zlepší a bude sa to dať vydržať (ak nemáš kam ísť a si na materskej) Ak to s ním nepôjde a bude to hrotit ďalej tak zvazis iné možnosti.
Len prosím ťa nehraj jeho hru a nevracaj mu jeho správanie. Vesmír už vie že sa správa zle a všetko ho to dobehne bez toho, aby si sa na tom nejako podieľala. Ty si svoj dlh nemusíš vyrábať. Nebude tá potom mať čo doháňať.

mamamoni
17. jan 2020

@h2 On aj iné hororove veci robil, prekutrával mi šaty v skrini,spodné prádlo, kozmetiku...Všetko fotil, raz som nechala starý citrón v chladničke, tak si ho fotil,u nás boli len zákazy,príkazy...Alebo prestal so mnou hovoriť, aj na pol roka...To bolo vtedy keď som povedala dosť! tak tým, že prestal komunikovať má chcel potrestať...on si ako myslel že ja túžim po komunikácií s ním, ja som akurát bola rada,že ma nebuzeruje....A nejako som sa postupne pozbierala...obklopila sa ľuďmi, našla si kámošov-nových- lebo veľa starých odo mňa poodháňal svojími intrigami...on sa vždy ľutoval pred každým, mňa očierňoval ako len vedel...Ja som si všimla že ľudia na mňa zazerajú, ale netušila som prečo, až raz začal hustiť do mojej kámosky,myslel že ju zmanipuluje a potom do mojej matky...oni mi to povedali, tak som zistila aké bludy o mne rozpráva, a popritom on sa prechlastal po nociach nasával tak nečudo že vyzeral jak strašidlo,ale on to zvalil na mňa všetko...mne je to teraz už úplne jedno čo on intriguje ja si žijem svoje som spokojná,moji blízky ľudia čo ma poznajú má majú radi vedia aká som, a jeho poslucháči má nezaujímaju...

iva812
17. jan 2020

Ma poruchu osobnosti. Akú? Odpoveď bude v odbornej literatúre. Na takých ludí sa nezvyká, od takých ľudí sa uteká.