icon

Pred synom mi škaredo vynadal cudzí chlap

h2
8. feb 2016

Ahojte dievčatá, asi sa potrebujem len vyrozprávať, lebo stále neviem rozdýchať, čo sa mi dnes ráno stalo. Išli sme so synom k lekárke, má problém s močovými cestami, tak som brala vzorku moču vo fľaštičke. Prišli sme o ôsmej, čakáreň plná, na rad sme sa dostali až po deviatej. V ordinácii sme boli asi 2 minúty, lebo doktorka potrebovala mať výsledky zo vzorky moču, tak nám len napísala sprievodku do laboratória, sestrička odobrala vzorku do skúmavky a išli sme s tým do vedľajšej budovy na testy. S výsledkami sme sa vrátili asi o pol hodiny a postavili sme sa pred dvere, že ako ďalší pôjdeme hneď my, veď sme si tu predsa už hodinu odsedeli. Nejaký otecko, čo bol práve na rade, sa do mňa pustil, že či chceme ísť hneď dnu, lebo teraz sú na rade oni. Skúšala som mu vysvetliť, že my sme tu od samého rána, už sme tu čakali a išli sme len do laboratória pre výsledky, ale on si stále len mlel to svoje, že ich chceme predbehnúť a že som tam nebola, lebo on je tam už pol hodiny a nevidel nás tam. Keď sestrička otvorila dvere, hovorím jej, že sme sa vrátili s výsledkami, ale že tento pán si to nedá vysvetliť, takže ju prosím, nech mu povie, že už sme tam naozaj boli. To už som ale mala z toho všetkého slzy na krajíčku a to bola obrovská chyba, lebo keď dotyčný videl, že mi je do plaču, "zamrmlal si pre seba", ale tak, aby to všetci počuli: "Hysterická pi.a!" Počula som to ja, aj sestrička a, bohužiaľ, aj môj štvorročný syn, ktorý sa ma celú cestu domov a ešte aj doma spytoval, čo mi to povedal ten ujo a prečo som plakala. ☹

tova
9. feb 2016

Na SK je to blbo riesene. Tu v zahranici, je okienko kde je sekretakra alebo sekretarky ktora ma na starost administrative a telefonovanie a zapisovanie pacientov, kontroluje poistku, Vacsina osetreni je vsetko zadarmo na casenku a ked nie, kazdy sa zapise do poradovnika ked vojde do cakarne. Ona potom vola po mene kto ma ist dnu. Moc a zakl. vysetrenia krvi sa robia priamo ked vysetruje, netreba behat von a znova naspet. Ak je krvny test alebo moc ktory nerobia v ambulacnii, ide sa do laboratoria a odtial domov. Dr. hned dostane tel. alebo cez internet vysledok a zavola ake lieky predpisala do lekarne ma si ist pacient vyzdvihnut. Ak by v podobnej situacii sa musel pacient vratit, Rovno povie sekretarke sme naspet a ide si sadnut. Sekretarka potom zavola meno, a netreba sa s nikym hadat. Samozrejme keby sa niekto ozval sekretarka by ho poslala kade lahsie.

katika03
9. feb 2016

Pokiaľ idem len zaniesť výsledky alebo po kartu vždy sa opýtam, kto je na rade a vysvetlím dotyčnému, že idem len po výsledky. Ešte sa mi nestalo, že by t niekto nezobral. Dotyčný nemal tak vyletieť a nazvať ťa tak ako to spravil. Neoplatí sa s nikým hádať. Keď sa niekto hádať chce tak sa bude aj so svojím odrazom v zrkadle.

kamajka
9. feb 2016

@h2 to sa stava....nemozes si to tak pripustat...my sme vcera sedeli so synom u zubara a hrali sme sa na mobile taku hru, kde tukas take kocky a hra ti to melodiu z klasickych klavirnych skladieb...po chvili sa na mna jeden chlapik oboril, ci by som to nemohla vypnúť...tak vravím jasné, pardon...(pochopila som, ze ho zrejme bolo zub alebo co) a neodpustil si po mojom ospravedlneni estw poznamku: neviem ci ste hluchi alebo co! ( asi ze mi to tak ziape:D) no metalo so mnou lebo pekne som sa ospravedlnila, ale dobre, budis.... Nenecham si predsa pokazit den... Na syna som sa len uskrnula a neriesila som... Aspon sme sa potom nahlas debatovali so synom, snad nam nenakaze este aj rozpravat sa posunkovou recou.... :D. Nic si z toho nerob, este podobnych situacii zazijes...a synovi vysvetlit ako pisali baby vyssie, ze ujo sa nevie spravat...aj ked myslim ze teraz je to uz bezpredmetne...a deti rychlo zabudaju...popracuj na sebe mne to tiez dava vela namahy vediet sa spravne ohradit a reagovat..chce to trening...🙂

worker_falcon
9. feb 2016

@kamajka si uzasna zena, ked si sa ponad to dokazala tak lahko povzniest 🙂 ale vazne n v cakarni u lekara hrat hru s pustenymi zvukmi?! Co tak ohlad na ostatnych? A co keby to zacal robit kazdy? Keby som tam bol s tebou, zacal by som akoze telefonovat, a nahlas by som rozpraval, ako sa mam, a co sa deje. Ako tu nejaka truba hra v cakarni hru so zvukmi nahlas, a ake je to super.
Nedavno som siel vlakom, v kupe jedna pani zacala nahlas telefonovat, a stacila jedna moja hlasna otazka na moju polovicku, ze co keby sme vsetci zacali telefonovat. A pani bola jedna z tych, ktore pochopia. Hned stlmila hlas a rychlo to ukoncila.

sardinka335
9. feb 2016

@worker_falcon tak lenze henta hra ,,piano tiles,,. bez zvuku to mozeš hodiť mobil rovno z okna...lebo tam stlačaš klavesy klavírnych etúd...atd...takze ten zvuk je dost dolezity, inak ani ja nemam rada ked v čakarni ma niekto zvuky na mobile - leze mi to na nervy. Ja v čakarni tiež hram ked uz je važne brutal nuda a dlho čakam ale zvuk mam vypnutý. Kto je na to zvedavý nie nie?

kamajka
9. feb 2016

@worker_falcon ja som ho pochopila preto som to vypla. Nehnevalo ma to, pohla so mnou jeho dalsia poznamka, ktoru si mohol odpustit. navyse nebolo to az take hlasne, ako to ziapajuce country radio v cakarni🙂. Zelam krasny dnik😉

mircalla
9. feb 2016

@worker_falcon S tym s tebou suhlasim - hrat hlasno hru v cakarni je nevhodne a netolerantne...A celkovo niektori ludia zrejme maju problem s volume, pre nich asi normalne, pre mna to reve....
Mne sa najviac paci, ked niekto zacne v kine nahlas telefonovat ci rozpravat, preto tam uz radsej ani nechodim, vzdy sa niekto najde

kaktusik007
9. feb 2016

@h2 ja budem asi trosku tvrda, ale poviem ti to na rovinu -- ten chlap mal pravdu. Akoze neopravnuje ho to vyslovovat nahlas a uz vobec nie vulgarne sa vyjadrovat, to aby bolo jasno. Ale z mojho pohladu ako si opisala situaciu islo o realne zhodnotenie situacie.

Vysvetlim.

Vysvetlovat niekomu nieco v cakarni --- chapem, ze si sa snazila... ale je to strata casu.. Obzvlast, ak ide do teba utocne.

A este sakra dolezita vec -- popracuj na svojej asertivite, takto sa nikam v zivote nepohnes.

a P.S. Nie si nahodou opat tehotna? To by tu potrebu vysvetlovat a prehnanu citlivu reakciu vysvetlilo...

veronika33
9. feb 2016

do mňa sa tiež pustili ľudia v čakárni u lekárky pred pár rokmi, keď sa dalo objednať na čas za poplatok:
mala som doma malinke bábo (cca 4 týždňové) potrebovala som ísť k lekárke so sebou, tak som využila možnosť objednať sa na čas za poplatok, predsa len s bábätkom som tam ísť nechcela a stráviť niekoľko hodín čakaním v čakárni som nemohla, lebo malú som kojila často. Takže manžel ju von kočíkoval a ja som na objednaný čas prišla do čakárne, kde bolo cca 5 ľudí. Čakala som asi 5 minút, vyšla sestrička zavolala ma po mene dnu a ja som vošla do ambulancie. Po odchode z ambulancie sa do mňa pustili asi 3 z tých čakajúcich, čo som si to dovolila, že som ich predbehla a či sa teraz cítim dobre, no skoro ma jeden z nich chytil za bundu, ak by som sa mu nevyhla. Len som im oznámila, že mám vonku malé bábätko a že som sa objednala na čas a aj tento poplatok zaplatila a že túto službu môžu aj oni využiť, nič im v tom nebráni ..... no hulákali za mnou ešte dlho, ale ja som už radšej išla preč. Niektorým ľuďom proste nevysvetlíš nič. A to ma sestrička hneď po otvorení ambulancie sama volala dnu po mene. 😖

hradnapani
9. feb 2016

@veronika33 uz som taketo spravanie tiez raz zazila ako svedok. niektori ludia su proste uz vopred nastavani a akoby cakali na prilezitost, kde si rypnut a vyventilovat.
mne sa to stalo aj takto: bola som so synom, v podstate nam vychadzalo posledne cislo na casenku, a jeden pan sa nas chcel zastat a zacal hulakat po dochodcoch, nech nas pustia dopredu, ze oni mozu cakat a ja s dietatom mam ist vopred. Uplne absurdne to bolo, lebo ja som sa nechcela nikam tlacit, neboli sme akutny pripad, isli sme cakat na ihrisko. Ale hucal tam po ludoch este dost dlho, aj napriek mojmu vysvetleniu, ze ja nemam problem s cakanim. To su take povahy.
@h2 ja by som si v duchu povedala, ze este dobre, ze nemam takeho chrapuna doma, co sa nevie ani pred ludmi ovladat, Mysliet si moze cokolvek, ale...

modryponik
9. feb 2016

@veronika33 to je tou chorou dobou, vsetci sa kamsi ponahlaju, hlavne dochodcovia 🙂 . Tot minule ma skoro zramovali pri ovoci v kauflande. Uz tam do tej vojnovej oblasti vyslem len muza 😉 . Ak ste videli ten stary film, Marecku, podejte mi pero....jedna veta, ktoru pouzivam na zhrnutie celeho zivota..."Sejdem se na hřbitově". Hadam tam sa uz konecne nebudeme ponahlat a bude panovat prijemna atmoska 😀

mircalla
9. feb 2016

@veronika33 hej poznam....stalo sa mi to nie raz
@modryponik Ja z toho filmu rada pouzivam vetu: Kam az sahaji Hujerovi (to v situaciach, ked sa zide na jednom mieste vela hlupakov)

bosoriak
9. feb 2016

@h2 Ahoj, uz bolo napisane asi vsetko, ja len ze mat dieta so sebou v takomto pripade ja osobne pouzivam ako pomocku. Lebo ak sa mi cosi taketo stane, tak niet nic lepsieho, nez poriadne nahlas a s usmevom zacat vysvetlovat dietatu: "Vies, ten chlapec nepozdravil, lebo sa asi este nenaucil hovorit." S oblubou to pouzivam na pubertakov 😀

V tvojom pripade by sa dalo pouzit nieco ako "Zlatko, ujo je velmi nahnevany a pouziva skarede slova, ktore slusni ludia nepouzivaju. Ale my mu na to radsej nic nepovieme, lebo ked su ludia nahnevani, tak nechcu pocuvat a neoplati sa to." Osobne mi pride ovela trapnejsie takemuto dementovi oponovat, este aj s krikom. To sa potom hadaju idioti dvaja. 🙂

A dietatu sa to da vysvetlit tiez uplne lahko a uprimne, proste mu povies, co sa stalo. Ze niektori ludia povedia skarede veci ked su nahnevani a tie dokazu ublizit a tebe z toho prislo smutno. Bodka. Preco by si nemala plakat, ked ta to tak rozosmutnilo.

Akoze nie sme vsetci taki super ovladajuci sa, ze sa nikdy nerozplaceme. Obzvlast ak riesime svoje chore dieta. Ja som sa raz rozplakala, lebo mi nesiel kupit listok na MHD (zijeme v zahranici, robila som to prvykrat v zivote a automat bol pokazeny) 😀 Cely den sa mi nieco nedarilo, tak to na mna proste vsetko dopadlo. A uplne rovnako som to vysvetlila dcere, co bola so mnou. A co ako? Nie som hystericka pi*a, len som mala zly den. A som clovek a som zena a obcas placem.

Takze chapem tvoju reakciu. A s primitivom nevyhras, takze nejaka asertivna reakcia je uplne zbytocna.

mircalla
9. feb 2016

@bosoriak presne tak - s primitivom nevyhras🙂

trdelnik234
9. feb 2016

@mimcurik To vazne? Kde sa to stalo? Tiez u lekara? To jej vadilo, ze existuje ci co, ked jej nic nerobil?

trdelnik234
9. feb 2016

@mircalla Hej, to poznam, to cloveka obleje taky ten studeny pocit, naleje sa mu krv do tvare a uz to ide. Nastastie sa mi to stalo len parkrat za zivot, ale to potom take veci viem povedat, ze az sama nechapem. Tak ti poviem, pani nemala drazdit hada bosou nohou. Neviem co jej bolo, ale nabuduce si da pozor na jazyk, krava jedna.

ivana_t
9. feb 2016
Používateľ ivana_t je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivana_t.

na takychto ludi treba s kludom a s nadhladom 🙂 zostanu zaskoceny viac ako keby im bolo tiez vynadane

trdelnik234
9. feb 2016

@mawka Som v soku, to kde sme sa dostali? Clovek aby sa bal aj k doktorovi ist.

argyro
9. feb 2016

@h2 vysvetlenie synovi:
"milacik, ten ujo tam dlho čakal, rovnako ako my predtym, a z toho bol už nervozny. preto nechcel. aby ho niekto predbehol. netušil, že my sme tam boli davno pred nim. bol len nahnevany, to, čo povedal. nemyslel vazne. plakala som, lebo tiez som bola po dlhom čakaní unavená."

jhalena
9. feb 2016

@bosoriak Uplne s tebou suhlasim, preco by nemohla plakat? Niektore zeny tym uvolnia nahromadeny stres z bezmocnosti a soku.

mircalla
9. feb 2016

@trdelnik234 vies co to bola taka osuntena patdesiatnicka, nie zrovna bezdomovkyna, ale taka cudacka
Hej, ako pises, tep sa mi zrychlil asi na 250, este som to doma rozdychavala. vacsinou ozaj odpoviem s kludom nieco sarkasticke (trufam si povedat, ze casto aj trefne), ale vtedy som sa proste neovladla, az som bola na seba nastvana
Suhlasim s ivana_t ze s kludom a nadhladom.....

mysicka36
9. feb 2016

Ja by som mu odvrkla a povedala, že je zakomplexovaný k0k0t a boli by sme si kvit.
Toto by ma určite nedojalo k slzám.

Tiež nemám rada predbiehanie tipu "ja idem len pre recept" no a? každý tam ide "len pre niečo" ale ak idem z labáku dať výsledky tak to je úplne iná situácia. Škoda že nevybehol takýto inteligent na mňa 😎

argyro
9. feb 2016

@bosoriak nie som si istá, či ponižovaním iných dávame svojim deťom dobrý príklad a vštepujeme im dobré hodnoty. "ten chlapec nepozdravil, lebo sa ešte nenaučil rozprávať" - chlapec nepozdravil. lebo sa mu jednoducho nechcelo, načo to vobec riešiť? nikto nie je povinný druhého zdraviť, je to slušnosť, nie povinnosť. takže ironické poznámky naozaj nie sú najlepšie a už vôbec nie ako výchovný prostriedok. naučíš ich akurát tak pohŕdať ľuďmi, ktorí sa nesprávajú podľa ich predstáv.

mawka
9. feb 2016

@trdelnik234 v soku som bola aj ja. pretoze psychiatricka ma byt trenovana na rozne situacie, hlavne ona ma byt ta, ktora taketo veci zvlada a vidis.
ano, najprv si nezapisali objednanu babku, potom ju dopisali nakoniec, pricom tvrdili, ze ale to nie je ich pismo. jasne. v noci som sa vlamala do ambulancie a prepisovala tam diar 😀 😀 ako trapnejsiu vyhovorku som nepocula. oni nevedia preco je to tam preskrtnute a prepisane, to neni ich pismo. potom som chcela s lekarkou hovorit o jej stave, ze sa to zhorsuje a predsa sme s nou stale, tak hadam vieme, ci sa horsi alebo nie, na to na mna vyletela co furt chcem, o co mi ide a zacala tak hulakat po mne, ze dovidenia. potom prstom na mna ukazala a uplne povysenecky ze A kto ste vy vlastne? reku vnucka, sa staram o nu, ked tu nejsu jej dcery. na to na mna zacala hulakat, zase, ze so mnou ona riesit nic nebude, ze ta dcera, co tam s nou chodi (moja mama) je taka ista a vzdy ju zdrzuje na ukor inych pacientov, ze stale mame nejaky problem 😅 na to tam sla teta, 60 rocna zena a zdrbala aj tu, ze co vlastne chceme, sak babka je na tom tak isto. ani by som netvrdila, 3 mesiace dozadu este o sebe vedela, teraz nespoznava uz ludi okolo seba, robi divne veci a neorientuje sa.
no, takze takto. chces pomoct, staras sa a doktor ta este vyhodi z amb. aj z cakarne lebo ma pocit, ze ho otravujes. jaj a posledne co vystekla na nas, ze jej je uplne jedno ci ju bude liecit, nech si najdeme ineho lekara. na to som povedala, ze ano, liecit ako predpisovat kvartalne lieky je take jednoduche. co ti budem hovorit. tam dalsich 20 ludi mi bolo svedkom ako na mna doslova blacala ako stara krava, pricom som bola uplne kludna. ale teda adrenalin som mala vysoko, tlak 200 na 300... a v aute to bolo tiez na jej adresu pici. uz mam ved spracovane podklady a idem na nu podat staznost.
neposerem sa, za to, ze je lekarka. ale nech si spravi poriadok s tym trollom, co jej prepisuje objednavky a hlavne nech ona sama seba lieci, zjavne to potrebuje. mimochodom, jej muz je tiez psychiater. musia to mat vesele a v hlave uz poprepinane. ved to aj ukazala.

bosoriak
9. feb 2016

@argyro Nuz a ja to tak robim. Nemusi sa to zdat spravne, ale ked ide konkretne o pubertaka, ktory nie je schopny odzdravit, tak si takuto poznamku zasluzi, ponizovanie to rozhodne nie je. Je to skor ponizovanie mojho vychovaneho dietata, ktore sa pozdravi a bulo na neho cumi a nic. Ale vravime len o situacii, ked sa ma dieta opyta, preco ho nepozdravil. Neodzdravit sa je neslusne, rozhodne viac ako nejaka ironicka poznamka. 🙂

A ked je dospely muz schopny povedat nieco taketo zene s dietatom, jasne sa zaradil do pre mna pomerne jednoliatej skupiny, ktori su jednoducho hlupi. Ja uz som trochu stara na to, aby som im zdvorilo venovala cas a energiu. Preto by som to dietatu vysvetlila tak ako som to napisala vyssie.

majal
9. feb 2016

Ten chlap bol obycajný chudák, ked si takto na teba dovolil, este v cakarni plnej ludi....keby si tam bola s muzom, ktovie ci by si to dovolil....ja by som sa snazila na to co najskor zabudnut a synovi vysvetli ze bohuzial v dnesnej dobe je plno nevychovaných ludí, co sa nevedia správat....

majal
9. feb 2016

Inak ma prekvapuje aké su tu niektoré mudre, co by oni urobili alebo povedali, no chcela by som to vidiet, za pocitacom je kazdy hrdina ....🙂

argyro
9. feb 2016

@majal žiaľ toto je veľká pravda, čo si napísala - ten chlap si to dovolil z pozície silnejšieho pohlavia. nikdy by si to nedovolil voči mužovi - lebo tam by bola bitka istá 😀

petulda333
9. feb 2016

@majal preco mudre?ja som tiez taka povaha ze by som ho utrela jak nic!tiez nemam rada ludi ktori predbehuju ale takto nadavat?to kde sme!ja by som sa nehadala,nevysvetlovala,nech krici,nahodila by som usmev a rozdavala na vsetkych (to by ho vytocilo viac) ale za tu p*cu by si to vyzral!

tykat
9. feb 2016

Prosím ťa...hoď toho ch*ja za hlavu, syn toho ešte bude v živote (v školke) počuť. Btw. On tam nemal deti že si tak hubu otváral? A možno sú jeho deti už zvyknuté na taký slovník.

Keby si sa znížila k vulgarizmu tak mu povieš že "či mu žena dlho nedala keď je taký napružený, že všade vidí p*ču ..." 😀 Ale ty si sa neznížila, máš predsa nejakú úroveň. 🙂