icon

Preháňam?

3. jan 2022

Zdravím vás s priateľom sme spolu cez 5 rokov. Pred rokom sme si kúpili dom a mame 2 deti. Viem, že zásnuby hneď neznamenajú svadbu, ale myslím si ze je to posun vpred. Chcem sa zasnubit. Moje bezdrtne kamarátky,spolužiačky bývalé sa zasnubujú, niektoré sa už stihli vydať. A to len 1 z nich má deti. Hnevá ma to. Chceme spolu byť, ale on sa na tento krok stále necíti. Mrzí ma to. Bojím sa, že to nechce spraviť pretože v skutočnosti somnou ostať nechce... ja neviem... netlačím ho, ale par krát tu tá debata bola. Buď to dal pod koberec alebo povedal ze sa necíti. Chcem aby sme boli ako skutočná rodina, s jedným priezviskom. Len týmto tempom sa bojím ze to nebude
Deti majú priezvisko moje. Dohoda bola že kým sa začnú učiť mena už budeme svoji...akosi to potom padlo, a už sa necíti ani na zasnuby...čo robiť? Trápim sa zbytočne?

autor
5. jan 2022

@mila23 proste ako keby nechce alebo nevie si uvedomiť, ze to nie je len o tom ze si povieme áno. Ale ze to rieši veľa vecí. Mne ide hlavne o to aby sme boli rodina. Doslova.. ale uvedomujem si aj iné benefity... všetky veci vybavujem ja, nie raz sa mi stalo ze potrebovali jeho, pretože ja na to nemám nárok. Ale tam kde ma považujú za manželku, tak tam viem vybaviť

number19
5. jan 2022

@autorka Kde ta povazuju za manzelku?

autor
5. jan 2022

@number19 pár vecí čo som riešila telefonicky, tak tam ma oslovujú partnerovym priezviskom. Ci už elektrika a takéto inštitúcie

viky173
5. jan 2022

fuha, tak tu su ovela vacsie problemy ako nejake zasnuby... tak Ty mu financujes jeho dom a davas mu do domu svoje peniaze a dom si napise len na seba, to Ta pekne obabral. prajem Ti aby ste spolu boli az dokonca stastni, lebo ak by nedajboze k niecomu doslo, tak mam zrovna cerstvy pripad mojej sesternici, co bola na tom presne ako Ty, dom na muza, spolocne dieta, svadba ani keby sa na usi postavi a potom si nasiel inu, ktoru nastahoval do domu a sesternicu kopol do riti aj s dietatom... nechala mu na dome 40 000€, ktore zdedila... 2 roky sa tahali po sudoch a nepomohlo ani to, ze mala faktury, ze to platila ona, vraj to mohol byt dar, po 2 rokoch sa nakoniec uz nevladala tolko odvolavat a vykaslala sa na to...
a ten jeho arument, ze sa boji, aby si sa s nim nerozviedla ma teda dostal... a neboji sa, ze od neho s detmi odides ak sa nezachova ako chlap a nezoberie si Ta?

taga
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
5. jan 2022

@mila23 ale pustia, aj poskytnú informácie, písala som to dnes v inej téme, som vo vzťahu vyše desať rokov, nikdy s tým problém nebol, moja kamarátka 19 rokov, tiež nikdy nikde problém nemali a to je onkopacient.

elizabet173
5. jan 2022

ja sa už zase začínam obávať, či je táto téma skutočná, normálne neverím, že existuje tak naivná žena, ako si ty. On a on a on, čo chce on a kde si ty? Prečo si vlastne išla s ním do druhého dieťaťa, keď si ťa nezobral ani potom, ako ste mali prvé? Na čo si dávala financie do domu, kde ti nepatrí ani kľučka?

lacibo
5. jan 2022

A ze sa s nim rozides sa neboji? ..😀 tak je to jasne, nechce mat majetkove vyrovnanie ani ziadne problemy po pripadnom rozvode..takto mu to lepsie vyhovuje, ked chces chod, ale ja nemam ziadne povinnosti voci tebe..je spekulant podla tohto..

mandarinka555
5. jan 2022

@lacibo Ona ho financovala ? Prosím ťa....a z čoho ? Z rodičáku ? Na LV je ona si len myslí, že okrem svadby je všetko dokonalé a on taký nie je....

lucpro1
6. jan 2022

@elizabet173 je fakt, ze kazdy to berie uplne inak, ale ono je to aj o tom napriklad aspon kamoska co ma skusenost, tak ked bola v nemocnici, tak by muza k nej nepustili a ani nepovedali mu co s nou vlastne je.

autor
6. jan 2022

@mandarinka555 ľudia zvyknú mať nejaké úspory napríklad? Keď sme už pri tom.

puklica13
6. jan 2022

ty sa neuveritelne mylis ak teraz tvrdis ze dom predsa zdedia deti..nevies ani co bude zajtra, nieto o 30rokov..on si so svojim domom moze robit co chce..co ked sa za 20rokov zblazni do nejakej a prepise na to nu? alebo prepadne sekte? alebo sa mu nieco stane a zdedia okrem deti aj jeho rodicia? takych co sa bili do prs ze toto sa nikdy nestane a toto by oni nikdy neurobili su plne cintoriny...

puklica13
6. jan 2022

a preco je zivotna poistka na mamu a nie na teba ako matku jeho deti? ved ak sa mu nieco stane(preto predsa ma tu poistku) tak by mala byt primarne pre jeho deti, ergo pre teba ako zakonneho zastupcu...co ked jeho mama nebude vcelku sposobila o tom rozhodnut?(starecka demencia napr.)alebo zomrie aj ona a cela suma pojde do dedickeho a podedia aj ine deti..?..to si sa ho nespytala? toto su podla mna omnoho dolezitejsie otazky ako to ci svadba.. a odpovede na ne ti presne ukazuju ako velmi ta lubi

autor
6. jan 2022

@puklica13 tak to riešil ešte predtým ako sme sa dali dokopy, a asi neciti potrebu to meniť. A ani sa ho na to nejdem pýtať, pretože zase bude že mi ide iba o jedno.

mila23
6. jan 2022

@puklica13 ako píše autorka….. on necíti potrebu to meniť…..😲
Mila autorka… on sa tuším necíti na nič…. Ani na svadbu, ani na zabezpečenie rodiny….. lebo však chudáčik keď sa nato necíti ho nebudeme tlačiť
Ty si sa cítila nato byt slobodná matka? Zaujímal sa on vtedy či sa nato cítiš?
Keby tu poistku dal aspoň na deti…. Nech ju oni dostanú keby náhodou…. A nie mama

zuzuliennka1
6. jan 2022

zaujimalo by ma, aky ma teraz autorka temy pohlad na celu tuto svoju zalezitost….

sonkaxxx
6. jan 2022

V prvon rade si na zaciatku mala si povedat ze najprv svadba a potom deti a dom. Tato nova moda mna akosi nebere ze ste len frajeri a mate deti a dom na hypoteku. Take zavazky a bez papiera, potom tu vyplakavaju ze ich z domu vyhodia aj s detmi. Chlap nic nemusi teraz vies nedonutis niekoho aby si ta vzal. Teraz ma navrh oproti tebe.

elizabet173
6. jan 2022

@lucpro1 v nemocnici nemá právo ťa sestrička ani lekárka legitimovať, aspoň o tom neviem, kľudne povieš, že si manželka. V dnešnej dobe by nemohli podávať informácie polovici populácie. Okrem toho sú ľudia, ktorí nemajú manžela, ani partnera ani deti a tiež za nimi chodia návštevy do nemocnice a sú informovaní napr. ich súrodenci, ak ich hospitalizovaný uvedie ako blízkych príbuzných

elizabet173
6. jan 2022

píšeš, že sa milujete, úprimne ti želám, aby to tak bolo a aby to tak vydržalo. Ale nie je ti divné, že muž, ktorý ťa miluje, ti nie je schopný vysvetliť, prečo si ťa nechce zobrať, keď máte spolu dve deti? (Rozprávku o tom, že by si sa s ním rozviedla, nepovažujem za vysvetlenie hodné dospelého muža.), Muž, ktorý ťa miluje, nerozmýšľa nad tým, že keby sa jemu niečo stalo, ty a vaše deti nebudú zabezpečené, pretože tebe nepatrí vdovský a poistka je na mamu?! Muža, ktorý ťa miluje, nie je schopný vydržať s vlastnými deťmi dve hodiny?

madeline1
6. jan 2022

Aj hypoteku mate, aj dve deti- na to sa citil, ale jeho manzelkou nie si. Asi by to malo byt automaticky, ze uz ked su tam deti, tak sa aj vziat...muzi su dnes uz vychovavany inak ako kedysi, necitia zodpovednost za nic, nie su gavaliery, na co manzelstvo, ked deti moze mat s priatelkou. To zamrzi a ze jeho nie sa cudujem. Ma uz s tebou zavazky, ale potrebuje sa citit byt slobodny. Je to smiesne. Treba mu vysvetlit, ze o osobnu slobodu svadbou nepride, veci budu tak ako su, len vas vztah bude zrely. Ste rodicia, zijete spolu, fungujete ako rodina, mali by ste byt manzelia. Chlapec este nedozrel.

madeline1
6. jan 2022

Ci sa ma k svadbe, si treba zistit este pred zalozenim rodiny.

andreatytler
6. jan 2022

@elizabet173 To aj mne udrelo do oci ze otec nedokaze byt s detmi dlhsie ako 2 hodiny. Myslim ze tento chlap berie aj deti len ako bonus ked sa mu hodia a ma chut sa s nimi pohrat ale nevnima ich ako zavazok vo svojom zivote.

Autorka. Tato pochybnost co mas v hlave, ze si ta nechce zobrat lebo nechce byt s tebou, ta tam bude matat. Toho sa len tak nezbavis. Lebo to nedava ziadny zmysel aby bol muz milujuci a starostlivy manzel a otec a pritom sa branil zubami nechtami tak jednoduchemu kroku ako je svadba.

elizabet173
6. jan 2022

@madeline1 prečo by sa vlastne muži hrnuli do svadby? Veď majú aj bez nej všetko to, čo by mali s ňou. Majú partnerku, ktorá sa stará o nich, o domácnosť, majú sex, ak chcú deti, nie je problém. A o žiadny majetok nadobudnutý počas vzťahu sa netreba deliť, ešte aj poistka sa napíše na mamu, no ženila by si sa, keby si bola muž?

autor
6. jan 2022

@andreatytler veru... ani som nechcela a takých chrobákov ste mi tu dali do hlavy. A toľko myšlienok vyprodukovali... Že neviem či sa nemám báť nasledujúcich dní. Bola som si pomerne istá našim vzťahom. Až na tu svadbu, ktorej sa bráni... ale už som zneistela..

iv007
6. jan 2022

Ja len zo zvedavosti.Ked sa vezmete tak nasledne zmenite priezviska a vsetky doklady aj detom?

ibrunova
6. jan 2022

@iv007 deťom nemajú čo meniť

yoxinka
6. jan 2022

@ibrunova
Deti majú priezvisko autorky. Ešte ani meno nedal svojím deťom … ale tak milujú sa, ako tvrdí autorka, to je základ …🤦‍♀️

iv007
6. jan 2022

@ibrunova hore pisala ze deti maju jej priezvisko..

ibrunova
6. jan 2022

@yoxinka
@iv007 jaj vlastne áno, meno majú jej, ale v RL je uvedený, ospravedlňujem sa.

autor
6. jan 2022

@iv007 ano